Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
abla kendini sabancının kızı sanıyor bence asdahsj
E yani. Bu ne gurur böyle hey maşşallah. Ortaokul mezunu hatun anlaşmalı boşanıyor üç çocukla kuruş para istemiyor😳 adam hatalıysa çekişmeli boşanır tazminatını falan neyse hakkın alırsın, anlaşacaksan da çocukların masraflarını karşıla dersin. Ben olsam bunu nişanlıma söylerim

Nişanlınız ablasına yardım etmiyor ki.
Ablası için hayatını erteliyor.
Bence haklısınız.
Kaba tabirle onun bunun yardımına güvenerek 3 çocukla ayrı eve çıkmak hiç akıl işi değil.
Sizin için bu hikayenin sonu (umarım yanılan ben olurum) pek mutlu değil gibi.
Nişanlınız ablasını bir ömür sırtında taşıyacak gibi

Kusura bakmayın konu sahibi de bu insanlar sizi iyi kalpli falan değil bayağı aptal sanıyor olmalı.

Çocuk yaramazlık yapacak diye hazır ev reddedilir mi?

Bu meseleyi nişanlınızla konuşmayın, nasıl anlattıysanız anne babanıza sakin sakin durumu aktarın.
Şok olmuş ifadelerini görünce neden bu kadar sayfa yazıp yazıp durduğumuzu anlayacaksınız. Onlar görüşsün.

4 binlik nişanlınızın maaşla ciddi ciddi sizden ölümüne bakmanız, çocuk falan yapmamanız, yaşamınızı feda etmeniz lazım.

Teorik olarak 4 çocuklu bir aile gibi masrafınız olacak, tatili, evi ve arabayı unutun. Kendi çocuğunuz olmasını unutun.

Ağır yazıyorum ki buradaki saçmalık net olsun. “Dedenin kafası çocuk götürmüyor ay ay” diyecek bir rahatlık yok burada.

Hiçbir kadın yuvası bozulsun istemez o yuva yok olunca da elbette moral bozukluğu üst seviyede olur. Empati yaptığımda çok üzülüyorum anlıyorum kendisini de. Bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama gerçekten suistimal ediyor gibi bu durumu. Nişanlım aynı eve çıkınca onu hep gezdireceğini moralini düzelteceğini söylüyor. Eski eşi çok kıskanç olduğu için zehir etmiş hayatını, gezememiş vs. ablasını aradığımda bende dedim "ablam sen canını sıkma, biz seninle kız kıza gezer tozarız, gelirsin bende de kalırsın kendini yalnız hissetme bende varım" dedim. Bu tavrıma karşılık keşke beni de düşünseydi.
Keşke onlar da senin için empati yapsalardı sen şuan bu hallerde olmazdın

Kocası beş kuruş vermemiş, hapis yatarım daha iyi demiş. Anlaşmalı boşanmışlar. Kocaya geçiremediği dişleri kardeşine ve geline saklıyor görümce.
O zaman neden anlaşıyor😳 git hapis yat, ben bu çocukları babamın evinden mi getirdim deyip alırım maşayı elime... ablanın canı sıkılmasın olan bu iki gence olsun 😡

Kocası beş kuruş vermemiş, hapis yatarım daha iyi demiş. Anlaşmalı boşanmışlar. Kocaya geçiremediği dişleri kardeşine ve geline saklıyor görümce.
Görümcenin dişleri bilmem ama nişanlı ağır aptal.Altına imzamı atarım.
Ablaya yardım etmek başka abla için hayatını ertelemek başka

Birkaç yorum okuyabildim büyün sayfaları okuyamadım şu soruldu mu acaba: bu çocukların babası iskele babası mı? Nafaka vermiyor mu? Anlaşmalı boşanmak başka, maddi hiçbir şey talep etmemek başka. Böyle saçma anlaşmalı boşanma olmaz. Ne için anlaşıldı bu durumda. Abla yeter ki boşanalım ben üç çocuğa bakarım sen hiçbir şey yapmasan da olur mu dedi. Buna kim razı olur...

Bana söyledikleri bu yönde. Adam nafaka vermeyi kabul etmiyormuş, hapis yatmaya bile razıymış. Nasıl olur aklım almıyor, boşanınca insan eşinden ayrılıyor çocuklarını nasıl bırakır, nasıl düşünmez. Çok üzücü durumlar :(

Evlenirken kardeşinin zoruyla evlenip 3 çocuğu kardeşinin zoruyla yapmadıysa abla neden işler yolunda gitmediğinde bedelini de kendi ödemiyor. Tabiki destek olunur ama bu kadarı çok fazla, onun anne evinde kalıp çalışması gerek. Çocuklara annesi bakmalı. Neden siz çalışıp ablayı sırtınıza alacaksınız ?

Hiçbir kadın yuvası bozulsun istemez o yuva yok olunca da elbette moral bozukluğu üst seviyede olur. Empati yaptığımda çok üzülüyorum anlıyorum kendisini de. Bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama gerçekten suistimal ediyor gibi bu durumu. Nişanlım aynı eve çıkınca onu hep gezdireceğini moralini düzelteceğini söylüyor. Eski eşi çok kıskanç olduğu için zehir etmiş hayatını, gezememiş vs. ablasını aradığımda bende dedim "ablam sen canını sıkma, biz seninle kız kıza gezer tozarız, gelirsin bende de kalırsın kendini yalnız hissetme bende varım" dedim. Bu tavrıma karşılık keşke beni de düşünseydi.
ayrı eve çıkmakla gezmek bağımsız şeyler ayrı eve çıkmadan gezilemiyor mu ne bu ayrı ev sevdası ? Boşanırken de biliyodu bu evde yaşayacaklarını ev küçülmedi sonradan heralde

Abla o eve sigamadigi, ayri ev istedigi icin sizin evliliginiz hop.2 sene erteleniyor, sizin fikriniz bile sorulmadan, 2 sene sonra kusura bakma yegenlerimi,ablami birakamam, bensiz yapamazlar demiyeceginin garantisi yok, cok istiyosan evlenmek, sartlarim bu kadar, sen de gel bizle yasa da diyebilir, bu saatten sonra her an her sey olabilir.

Bana söyledikleri bu yönde. Adam nafaka vermeyi kabul etmiyormuş, hapis yatmaya bile razıymış. Nasıl olur aklım almıyor, boşanınca insan eşinden ayrılıyor çocuklarını nasıl bırakır, nasıl düşünmez. Çok üzücü durumlar :KK43:
Kabul etmek zorunda . Yok mu bir avukat bizi bilgilendirsin...

valla benim kuzenim evlendi. adamın ailesinin borçları varmış. tüm takıları hatta babasının taktığı kolyeyi bile hem de gizlice alıp ailesinin borçlarına yatırdı adam. 1 seneden fazla her maaşını tamamen annesine verdi. kuzenim de işinden her ay düzgün para alabilen biri değil. resmen aç kaldılar. kv si gidip alışveriş yapıp kapısına poşet asıyordu, şaka gibi. bu süreçte kız kardeşinden zerre yardım almadı ama adam. ikimizin de anası babası, gel beraber ödeyelim demedi. demediği gibi üstelik çalışan, maaşı olan kız kardeşine, evlerine her geldiğinde para veriyordu harçlık olarak.
bunlar yenilir yutulur şeyler değil.
kuzenim hala boşanmadı da çünkü aşırı sessiz biri. altınlarının gizlice alındığını farkettiği halde 1 sene sonunda ancak konuştu. tabi geçmiş ola.
Birde bahanelerden biri cocuklar cok yaramaz ise gec kaliyorum ee kardesim ablanin evi ayirma sebebi buysa sen neden onlarla gidiyorsun hayir birde konu sahibinin akliyla dalga geciyor o yollardan gectim ha esim yardim edebildi mi hayir ki gercekten ihtiyactan degil ben yemeyeyim diyeydi ama ne kavgalar ne sinir anlari yasadim neler yasadim ben biliyorum ki herseyi ongorup salak gibi evlenenlerdenim cunku karsimda cok iyi cok merhametli bir adet nisanli vardi ha birde evlenince tabi ki olmayacak sozleri olmadida ama benim sayemde aman susayim aman haksiz duruma dusermiyim deseydim ne halde olurduk

Birkaç yorum okuyabildim büyün sayfaları okuyamadım şu soruldu mu acaba: bu çocukların babası iskele babası mı? Nafaka vermiyor mu? Anlaşmalı boşanmak başka, maddi hiçbir şey talep etmemek başka. Böyle saçma anlaşmalı boşanma olmaz. Ne için anlaşıldı bu durumda. Abla yeter ki boşanalım ben üç çocuğa bakarım sen hiçbir şey yapmasan da olur mu dedi. Buna kim razı olur...
Yeter ki boşanalım çocuklarıma ben bakarım degil de çocuklarıma erkek kardesim bakar diye düsünmüş bence 😂
Çocuguna kendi bakmak isteyen ekmegini taştan çıkarır yine de erkek kardesinin evliligini erteletmez. Ayhh bana bile daraltı geldi yaa.Allah konu sahibinin yardımcısı olsun

Erkekler böyledir biliyor musun? Benim kocam da buna dahil, benim onaylamayacağım bir şey yapılacak olduğunda mutlaka benden çok daha üzgün ya da öfkeli gb yapar, bir anda kendimi onu teselli ederken bulurum. Nişanlın da aynı yöntemle ilerliyor, bu olayda haklı olan tek bir kişi var o da sensin. bunu bilerek hareket et, manipülasyonlara kapılma.

İyi yürekli naif kardeşim benim🌸
Biz burda sayfalarca yazdık, yazılanların hepsi birer tecrübe aktarıyor, kendi kardeşimin başına gelmiş gb öfkelendim ve seni çekip almak istedim o durumdan, eminim yorum yapan herkes aynı şeyi düşündü...inşallah hakkında hayırlısı olur🌸

Böyle mesajlarınızı okurken inanın gözlerim doluyor. Yalnız olmamak da çok iyi hissettiriyor. Sizi görmesem de tanımasam da yol göstermeniz beni çok mutlu etti. Dediklerinizin hepsi aklımda olacak her zaman. İnşallah hayırlısı olur. Tekrar çok teşekkür ederim. :KK200:

Abla o eve sigamadigi, ayri ev istedigi icin sizin evliliginiz hop.2 sene erteleniyor, sizin fikriniz bile sorulmadan, 2 sene sonra kusura bakma yegenlerimi,ablami birakamam, bensiz yapamazlar demiyeceginin garantisi yok, cok istiyosan evlenmek, sartlarim bu kadar, sen de gel bizle yasa da diyebilir, bu saatten sonra her an her sey olabilir.
Ben iki yıl değil bir ömür erteledim işte kapı işte sapı derdim galiba.
Konuyu o derece icsellestirip o derece sinirlendim

Ailemle mutlaka konuşacağım sabahı bekliyorum. Dedikleriniz çok doğru, farkındayım.
Güzel düşünceleriniz için ayrıca çok ama çok teşekkür ederim :KK200:

Çok iyi kalpli temiz bir insansınız.
Sizin gibi insanlar üzülmeye çalışılınca tansiyonumuz çıkıyor, heyecanlanıp yazıp yazıp duruyoruz burada. 😅

İnanın annenizle babanızla görüştüğünüzde bu mesele de netleşecektir.
Bu işin oluru kardeşin çalışmaya başlaması, tüm ailenin aylık makul ödemelerle destek çıkmasıdır. Nişanlınızın önerisinin alışılmışın çok dışında size onu söyleyebilirim.

Çok iyi bir insansın... Ben de senin gibi tepkiler verdim aciz durumdaki gorumceme.... noldu? Tepeme çıktı suistimal etti. Sen yapma diycem de herkes kaderini yaşar ne desek boş. Senin için nişanlın bulunmaz hint kumaşıdır her zorluğu asarsinizdır vs vs. Net ve sert tepki vermen lazım

Ben olsam bende kabul etmem bunu, çok haklısınız.

Nişanlınla ablası ayrı eve çıkacaklarına, bütün ev halkıyla daha büyük bir eve çıksınlar. Çocuklara kayınvalideniz baksın, ablası işe girsin. Ha kayınvalide bakamaz diyorlarsada yine büyük eve çıkılsın, nişanlınız ve diğer abla maddi yardımda bulunsun.

Siz evlenince ne olacakmış ablasının durumu? Çok saçma bir şey bu. Hadi nişanlınız düşünemedi ablası niye demiyor, sen evleneceksin olmaz, diye. O zaman evlenip sizde onlarla yaşayacaksınız ya da nişanlınızın evlenmek gibi bir niyeti yok.

Birikiminizi sakın nişanlınıza vermeyin. Bu kafayla sizin altınları da ablasına harcar kesin. Bu sorunu halletmedende sakın evlenmeyin.

Görümcenin dişleri bilmem ama nişanlı ağır aptal.Altına imzamı atarım.
Ablaya yardım etmek başka abla için hayatını ertelemek başka
Nişanlı ayrı uyanık. Bekle falan diyor ama nereye bekliyorsun, nereye kadar yani? 1 yıla görümce ve çocuklara miras mı kalacak Mısırlı haladan? Resmen konu sahibi atansın diye bekleyecek. Çalışıyormuş gerçi ama, özelde sanırım, özel sektör de olası hamilelik durumunda sıkıntı, biliyorsun. Herkesin herkesi kopartmaya çalıştığı bir hikaye. Konu sahibi gözünü açsın, kazığın büyüğü ona doğru yaklaşıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X