Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni de etiketleyin lutfen.

Ailenize yeni bilgi vermenize de sasirdim acikcasi ama tavirlarina cok sevindim. Ablaniz da tam bir ablanin yapmasi gerekeni soylemis, biz olsak elalemin kizi kizip kusup gitmesin aman diye dikkat ederiz millet ne kdr rahat ya, birak biraz korksunlar vazgeciverirsiniz diye. Kaldi ki bu yuzden sen nisanlini terkedebilirdin de ablasi ne de cok dusunuyomus nisanlini(!) Lutfen yelkenleri suya indirme. Aksam da iyi haberlerle gel insallah
 
Beni de etiketleyin lutfen.

Ailenize yeni bilgi vermenize de sasirdim acikcasi ama tavirlarina cok sevindim. Ablaniz da tam bir ablanin yapmasi gerekeni soylemis, biz olsak elalemin kizi kizip kusup gitmesin aman diye dikkat ederiz millet ne kdr rahat ya, birak biraz korksunlar vazgeciverirsiniz diye. Kaldi ki bu yuzden sen nisanlini terkedebilirdin de ablasi ne de cok dusunuyomus nisanlini(!) Lutfen yelkenleri suya indirme. Aksam da iyi haberlerle gel insallah
Aynen öyle. Ben yengem yanlış anlamasın, dışlanmış hissetmesin diye her kelimemi 10 kere düşünüp söylüyorum, ne görümceler var hayret ettim. :KK57:
 
Hepinize iyi huzurlu akşamlar 🧡
Kafama takılan bir konu var. Nişanlımın ablasının çok kötü giden bir evliliği vardı, eşi olacak insandan gerçekten çok çekti. Üç çocuğu var. 10-7-5 yaşlarında. Sonunda şükür ki boşandılar. Şimdi ailesinin evinde hep beraberler. Ama ayrı eve çıkmak istiyor çocuklarıyla. Çünkü anne baba yaşlı olunca haliyle küçücük evde 7-8 kişi yaşamak çok zor. Ailesinin durumu ne yazık ki iyi değil. Kendileri zar zor geçiniyor açıkçası.

Bu sebeple kirayı, yiyecek içecek ev alışverişi, çocukların masrafını nişanlım karşılayacakmış. Bir de ev eşyaları alınacak borç harçla. Üç çocukla da ablası çalışamıyor. Ben bu durumun abartı olduğunu düşündüm bilemiyorum. Ve ablasıyla yaşamaya başlayacak, korkmasın destek de olsun diye. Yani evlilik hayatı gibi o eve ve çocuklara bakacak. Çok garip değil mi? Yanlış düşünüyor da olabilirim. Bana sen olsan sende aynısını ablan için yapardın diyor. Ama biz evlilik hazırlığındayız, inanın çok zorlanıyoruz. Ben çalışıyorum, kendime ayırmıyorum hemen altın yapıyorum. Nişanlımın yaptığı altınlarda ablasına gidecek. Bu duruma sinirlendim ve belirttim. Ben yardım etmezsem ne yapacak içim el vermiyor diyor. Ablası ruhen baya kötü durumdaymış. Çevreden dul kavramını da etiketledikleri için. E bizim evlilik de bu sebeple ertelenmiş oluyor, çok üzüldüm. Ne desem fesat gibi görüneceğim. Boşandığı eşiyle kurtulsun diye anlaşmalı boşandılar. Hiçbir şekilde maddi talep yok. Ki olsa bile o adam asla bir kuruş vermez, ölse vermez. Bu arada evli bir ablası daha var, o da elinden geldiğince yardım edecekmiş ama ufak bir bütçe. Onunda elinden gelen o çünkü.

Bu durumu nasıl halledebiliriz? Uyku uyuyamıyorum, gerçekten kötü mü düşünüyorum, bencillik mi ediyorum objektif yorumlara çok ihtiyacım var. 💖 nişanlımında canı çok sıkkın, o da üzülüyor bu duruma. bilemiyorum çocukların okul masrafları, yemek ev alışverişleri nasıl olur.. Bende bu durumda ablama yardım ederdim asla onu tek bırakmazdım ama bu kadar da yardım edebileceğimi düşünmüyorum :KK43: haksızsam lütfen söyleyin olur mu.
Haklısın bence bende istemezdim koca koca insanlar hayatlarının sorumluluklarını almasınıda bilmeliler bide anne bana niye destek olmuyoda kardeşi ablasıyla çıkıyo ayrı eve uygun bişeyde değil yani daha kendi evlenmeden böyle bi sorumluluğn altına girmek bilmiyorum ablasına maddi destek olsunda aynı evde çocuklarına bakma fazla bence
 
Tekrar merhaba. Sabah ailemle konuştum, her şeyi anlattım olduğu gibi. Çok ama çok şaşırdılar, şaka mı yapıyorsun dediler ilk düşünün. Babam ben 67 yaşındayım ömrüm hayatım boyunca ilk defa böyle bir şey duyuyorum deyip haliyle sinirlendi. Annem de babamda bu şekilde asla olmayacağını, yollarımızı ayırmamızın daha doğru olacağını söylediler. Ama babam çok çok üzüldü, benim emeğimi hevesimi hep gördüğü için. Benimde abim ve ablam var. Ablam da “böyle bi durumda olsam paşalar gibi çalışırdım kardeşimi bu yükün altına asla sokmazdım bu nasıl abla” gibi bir tepkide bulundu. Çünkü benim ablam bebeği varken dahi çalıştı, hala çalışıyor. Abim çok daha sinirli. Babam bizi böyle yetiştirdi, kendi ayaklarımızın üzerinde duracağız ne olursa olsun. Oturmayacağız evde, kimseye muhtaç olmayacağız. Tüm aile bizde çalışır halde. Ama en çok ablasından önce tabi ki nişanlıma kızgınlar.

Akşam yüz yüze görüşeceğiz hepimiz onun ailesiyle. Onların haberi yok şu an ailemin bu durumu bildiğinden. Ailemin üzülmesine çok daha üzüldüm :KK43: panik haldeyim. ve çok üzgünüm kelimelerle anlatamıyorum bile.



Akşam mutlaka yazarım neler olduğunu.
Ya 7 kişi eve sıpamıyorlar derken ben de 6 yetişkin sandım. Yav evde bir ana baba, iki evlat üç de küçük torun var çocuklarla 7 kişi. Herkes 2 artı bir evde üç dört çocuk bir anne baba 5-6 kişi zaten ortalama. Annesiyle babasıyla yaşayan var. Bu nasıl ana bana rahatları bozulmuş resmen boşanan kızlarını oğullarına musallat edip evden gönderme peşindeler. İlle de sığamıyorlarsa oğulları yakında evlenecek yani. Erkene çekersin düğünü kalırlar evde üç yetişkin üç çocuk. Görümcenin de ayranı yok içmeye tahteravanla gider s.... yani. Bencilin teki ayrıca. Ana baba zaten bencil ötesi. Nişanlın da bir gaza gelmiş kanul etmiş iyi merhametli diyorsun da sana sormadan bu kararı vermiş olması korkunç bencilce, saygısızca. Ben bana sormadan bunu yapan adamın manipilasyonlarına gelmez bir kalemde de siler atardım yani. Böyle şey ne duydum ne gördüm. Biraz geleceği görüyosan restini çek. Seni seçerse pişman olup ne ala. Yoksa yol ver. İyi niyetlisim çok iyisin ama bu insanlar seni tüketir.
 
Kucuk eve 7 8 kisi sığamıyorlarsa hep beraber daha buyuk bir eve geçsinler. Abla calissin annesi baksin cocuklara.
Bu ne mantiksizlik.
Ileride de ablam bizimle yasayacak diyecek garanti.
8 kişi de değil. 7 kişi dedikleri ana baba nişanlısı görümcesi üç de küçük çocuk. Ya herkes 2 artı 1 evde üç-dört çocuk ana baba yaşamıyo mu ben anlamadım. Hem para yok, hem keyif peşinde görümce ana baba. Ana bana resmen başından atmak istiyor. Kadın da anasını babası olmadan özgürlüğünü yaşamak, kendi evi kendi mutfağı olsun istiyor.
 
Eğer ayrılık olmasın diye geriye adım atarlarsa kesinlikle inanmayın. Onların fikri belli oldu, bu gün yapmasalar düğünden sonra yapacaklar. O abla nişanlınızdan hep istekde bulunacak, belli ki isteyen biri. Nişanlınız da duygu sömürüleriyle sizi kandıracak. Erkek çok dünyada, gene sever, gene nişanlanır, gene heveslenirsiniz.
 
görümceye koca bulup evlendirin :KK45:şaka bir yana tarafımdan kesinlikle kabul edilemez bir durum bu. geleceği görmek zor değil. arkadaşlar neler yaşanabileceğini tek tek belirtmişler zaten. tekrar etmeyeceğim. bu olasılıkları göze alabiliyorsanız yola devam edin. evet çok emek vermişsiniz, ama bu emeklerin kıymetini sizden başka bilen yok gibi görünüyor. sizi sizden başka gerçekten düşünen olmaz. evlilik bir sene ertelenince bu sorunlar bitmeyecek, atanıp gitseniz de arkanızdan gelecek. yaşınız çok genç, iyi düşünün lütfen.
 
Konu sahibi arkadaşım burda kimse seni tanımıyor, ama kadın olarak başka bir kadının emeklerinin sömürülmesini istemiyoruz iyi niyetinin suistimal edilmesini, en güzel yaşlarında atandığın zaman çok daha iyi bir hayat yaşayabilceğini biliyoruz çünkü
Aşk çok fena bsy bazen gözlerimiz kapanıyor, o durumdan bizi bazen büyüklerimiz kurtarıyor, umarım seni de ailen kurtacak
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X