UOTE="damdan, post: 41649765, member: 370851"]Yeni bir yuva kuruluyor; yeni bir şey edinen de zorluğuna katlanır
Ailelerin iki eli yağda balda ise destek olunabilir tabii de gençler borç ödemesin deyip yaşlılara borç ödetmek adil değil sanki
İnsanlar yıllarca uğraşmışlar çalışmışlar; çoğu da neleri varsa kendileri yapmış; şimdi de gençlerin lüks isteklerinin borcunu mu ödesinler?
Gücün neye yeterse onu alırsan borç içinde geçmez ilk yıllar; evinizde avangart mobilya olmasın; 8 kapılı gardrop olmasın; 125 ekran bilmeme ne özellikli tv olmayıversin
Ama bizim ülkede gösteriş uğruna evde adım atılacak yer kalmayıncaya kadar eşya alınır; sonra da yıllardır borç içindeyiz bir dışarı çıkıp sinemaya bile gidemiyoruz denir
Oturma odası diye küçücük bir odaya tıkılı yaşanır; o çooook pahalı salon takımları misafire saklanır; 3-5 yıl sonra da modası geçti denilip tüketim kültürüne uyulup değiştirilir
Bu döngüden kurtulmak da her şeyini kendin yapıp süsten çok fonksiyona önem verip; paran kadar yaşamakla mümkün kanaatindeyim
Konu sahibi yine diyorum; nişanlın bu anlattığına göre ailesi eğil; başka davranışları aileci yapar belki onu ama eşyaları biz alalım demesi asla[/QUOTE]
D
damdan
ben zaten ultraluks esyalar alsin demiyorum her iki aile de gucu yettigi sekilde destek olmali diyorum