Nişanlım cimrimi

Nisanlinda degil senin ailende sorun
Sen ailene cimri demelisin Cnm ayrica ailene karsi cok pasifsin herseyi istiyosun ama massini annene veriyosun sucu kendinde ara nisanlin az bile yapiyo bence

Tuhaf olan ailenin seni nişanlınan eline baktırması .
Ve anlıyamadığım madem ailen destekcin değil neden nişan yaptırdın ki ? kucuk bir aile yemeğiylede takılabılır yüzükler
en azından ben boyle bır durumda olsaydım : aılemede el açmazdım , nişanlımada .. ev kocam olucak ama bu para mevzuları çok değişiktir. ve hoş değildir bır kere ağza alınınca ben yaptım ben ettım konuşmaları acısı geçmez .

böyle olacağına kimseyi konuşturmaz bişey aldırmazdım.
zaten nişanlın fazlasıyla ustune dusenıde dusmeyenıde yapmış , konuşmasa şaşardım ben aslında ..
her insan gb. oda yaptıgı iyiliği agzında heba edenlerden .. insanoğlu işte..

Canım kusura bakma ama konu başlığı "Ailem Cimri mi?" olsa daha doğru olurmuş bence..

Nişanlın elinden geldiğince heveslerini gerçekleştirmeni sağlamış,

Ailenin görevi olduğu halde nişanı üstlenmiş,

İstediğin eşyaları almış,

Hala cimri mi diye tereddüde düşmen çok şaşırtıcı doğrusu..

Bebeğim bak şimdi..Ortada evlenmek üzere olan bir genç kız var..Çalışıyor,parasını kazanıyor,kazandığı bütün parayı ailesine vermesine rağmen ailesinden

bir destek göremiyor..Şimdi yani bence suç nişanlında değil ailendedir..Tamam durumları yoktur,borçları vardır ama nişanlı bir kız eğer 50 tl'lik bir ayakkabı,

evine alması gereken bir iki plastik kova,bir el çiçeği,bir iki fotoğraf için göz yaşı döküyorsa kusura bakma bu sorumluluk nişanlının olduğu kadar ailenindir

de.Ya bir genç kız gelin olacak,gelin ayakkabısını kimden ödünç alsam diye düşünüyor ve ailesi tamam kızım bu ay da maaşınla eksiklerini tamamla demiyor.

Kredi borcu bir ay aksayıversin,en kötü ihtimalle faiz binsin üstüne ne olur ki yani..

Nişanlın da ne yapsın,hangi birine yetişsin,tabir-caizse hangi camiye imam olsun güzel kardeşim benim?

Allah'a şükür düğünümüzde nişanımızda maddi açıdan bir sorun yaşamadık ama eşimle birbirimizi yeme noktasına geldik stresten..

Nişanlın bir de bütün bunlara neredeyse tek başına göğüs germeye çalışıyor..

Üstelik nişanlısı para kazanırken..

Ailem bizi yetiştirdi,büyüttü diyorsun.Bu zaten bir ailenin görevi değil midir..

Peki bir genç kızı başı,dimdik elindeki imkanlar dahilinde telli duvaklı gelin etmek bir ana-babanın görevi değil midir?

Kusur bakmayın çok uzun oldu ama kendi düğün hazırlıklarım aklıma geldi de nişanlına acıdım doğrusu..

Allah nişanlına gayret kuvvet versin arkadaşım,çok zor bu işler..

ailesinin parası var ve buna rağmen kızı için harcama yapmıyor ise cimridirler diyebiliriz.
ama eğer durumları yoksa ki kredi ödüyorlarmış,bu durumda aileye haksız yere yüklenmenin manası yok
her anne baba evladı için en iyisini ve en güzelini yapmak ister.
belki düğün tarihleri ailenin maddi durumu düşünülerek belirlenmedi
maddi durumlarının düze çıktığı bir zamanda aile de üzerine düşeni yapabilirdi
nişan konusuna gelince;nişanı kız tarafı yapar..durumunuz yoksa aile arasında bir kutlama yapmalıydınız
erkek tarafı kendisi yapmayı teklif etse dahi bir gün kafanıza kakacağını düşünüp kabul etmemeliydiniz ama olan olmuş bir kere
nişanlınıza her harcama durumunda nişan masraflarına atıfta bulunmasının sizi ne kadar üzdüğünü net bir şekilde söyleyin
alınması gereken gelin ayakkabısı,ödenmesi gereken kuaför parası konusunda maddi durumu yerinde olmasına rağmen söylenip duruyorsa ki bunlar böylesi özel bir gün için küçük hesaplardır,yapılması gereken şeylerdir
o zaman bir kez daha düşünün..bence ömür boyu yaptığı her şeyi hatta nişan masraflarınızı bile kafanıza kakabilir..

nişanlınız cimri değil esinlikle, arkadaşlara katılıyorum. eğer geeleneksel düşüneceksek, sizin yapmanız gereeken şeyleri yapmış, yok eğer geleneksel düşünmeyeceksek, çok fazla yüklenmişsiniz bence ona da. tamam aileniz kredi ödüyormuş; ama ayağınızı yorganınıza göre uzatın o zaman. elinzde ne kadar bütçe varsa, ona göre harcayın. tabii ki nişanlıınızın her şeyi yapmış olması, size ters davranmasını gerektirmez. bence evlenmeden önce nişanlınızla bir adam akıllı konuşun. her şeyin farkında olduğunuzu söyleyin, ona çok yüklendiğinizi de; ama kafama kakacaksan, eğer içine sindiremediğin şeyler varsa, ben buna katlanamam, çok üzülürüm deyin. şimdiden bilsin ilerde böyle bir şey yapmaması gerektiğini ve her sıkıntıda temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önünüze koymasın bu meseleyi.

kardesim ben ailen disinda senide suclu buluyorum.. nisan yapilamiyosa aa ben zaten nisani hic sevmem ne gerek var askim diyipte yapilmayabilirdi.. biz kendi aramizda pastamizi yeriz derdin..hayalimdeki nisan oyle derdin... nisan olsada olur olmasada.. bu zamanda tek kisinin bazi seyleri karsilamasi zor.. ben nisanlinizin cimri oldugunu dusnmuyorum sadece bunalmis.. cimri olan insan istersen isi birak demez.. kesesine daha fazla para katmaya bakar..

abidik gubidik seylerden bence hic nisaninizi bozmayin... seviyosaniz gercekten ne dugunun onemi vardir ne giyeceginiz gelinligin...elalemi eglendirmek icin harcanacak para bos paradir.. bi mevlut okutulur dua alinir en guzeli budur bence.. geri kalan bir iki esya tammalanirsa al sana huzur..

Benim ailem böyle bir şeyi yapmayıp tam tersi evlenme aşamasında olsam yardım edecek bir aile olduğu halde işte bu yüzden birikim yapmadan başkalarına muhtaç olmadan evlenmek için 3 yıldır birlikteyiz erkek arkadaşımla bu sene okullarımız bitiyor fakat anca 2 sene sonra evlenmeyi planlıyoruz.

nişanlın cimri falan değil.. bir kere zaten nişanı kız tarafı yapar nişanlın sizin yapmanız gereken şeyi bile yapmış bir de cimri mi diyorsun üstüne. arkadaşım seni kırmak istemem ama tek suç senin ailenin .nişanlın sinirlenmekte haklı sen çalışıyorsun ama maaşını ailene veriyorsun hemde düğün hazırlığı yaparken ama onlar senin nişanını bile yapmıyorlar.ileride kayınvalidene ve eşine bunu senin yüzüne vurma hakkı vermişler bir yerde üstelik yapsalar bile haksız değiller.bir de demişsinki nişanlım aileme soğuk davranıyor davranır tabiki haklı.ben bayan olduğum halde bu herşeyi erkek tarafına yıkmaya çalışma olayını anlayamıyorum sonuçta herkes evladını evlendiriyor o evde siz yaşayacaksınız o düğün nişan ikinizin sırf erkeğin değil yani... iki taraf da fedakarlık yapmak zorunda.bir de kusura bakma ama üstüne bir de jartiyerinin parasını bile nişanlına ödetmek istemişsin tahminimce yaşın küçük ama düşünemedin mi ayıptır çalışıyorum bari bunu da kendim alayım diye bizim de kuzenden nişanlısı epilasyon aleti istemiş artık çeyiz için mi normal hediye mi bilmiyorum ama bizim ağzımız açık kalmıştı ne kadar ayıp diye seninki de o hesap olmuş.sen maaşını olduğu gibi ailene vermek zorunda değilsin ihtiyacın kadar olanını al gerisini ver madem borçları var ben evleniyorum beni nişanlımın ailesine karşı küçük düşürmeyin de.nişanlın iyi bile dayanmış

Bizde nişanı kız tarafı isterse kendisi yapar, yani masrafları kız tarafı karşılar nişanda takılanlar da kız tarafının olur ki eşyalar alınır bu parayla çeyiz için kullanılır yani... kız tarafı nişan istemezse erkek tarafı yapalım demez

bence çok şanslısın müstakbel eşin elinden geldiğince yapmış her istediğini tek başına, albümünde kusur kalsın...Düğün stresiyle hoş olmayan şeyler söylemiş olabilir ama ben evlenmemenizi gerektirecek bir durum göremiyorum ortada aksine takdir ettim nişanlınızı

madem bu kadar altta kalcağını düşündün canım keşke nişanı evde kendi aranızda yapsaydınız eşine bişi harcatmamış olurdun.. bana pek cimri gibi gelmedi sonuçta bi yuva kuruluyo ve ilerde sıkıntı çekceğine şimdiden tutumlu davranması daha iyi. tabi belki söyleyiş şekli farklıdır o da kişiliğinden dolayı. ailen için bişi diyemem sonuçta maddi durumlar ama senin maaşını almaları seni direk nişanlının sorumluluğuna bırakmaları bence kötü olmş..

Merhaba,

Seni Kırmamak İçin, Yorum Yazıp Yazmamak Arasında Çok Gittim Geldim..
Ama Dayanamadım..

Çok Afedersin, Ama Senin Kendi Öz Annenin Babanın Yapmadığını Elin Oğlu Yapmış..
Bence Burda Ayıplanması Gereken ya da Cimriliğinden Bahsedilecek İnsanlar Varsa O da Ailen..

Senin Yerinde Ben Olsam Nişanda Yaptırmaz Evde Yüzük Taktırırdım Aile Arasında..
Bir Çöp Bile İstemez, Kendimi de Kimseye Gebe Bırakmazdım..
Ama Sen El Çiçeğinden Bahsediyorsun..

Düğünde Açık Havada Fotoğraf Çektirmek Kaç Liraya Gelir, Siz Bunu Hiç Düşündünüz mü??
Ben 8.5 Ay Önce Evlendim.. Nikahımdaki Sadece 10 dk. ''EVET'' Dediğimiz Video 400 TL Hanımefendi.. Aklınızda Bulunsun..
Yeni Evleniyorsunuz, Börte Böceğe Para Harcamayın..
Madem Ailenizden Destek Yok..
Elinizdekilerle Yetinmeye Çalışın..
Birbirinize Sımsıkı Sarılın, Nişanlınızın Yanında da Aileniz Hakkında İleri Geri Konuşmayın..
Yapmadılarsa Yapmadılar..
Evleniyorsun Artık, Kimsenin Kalbini Kırma Gider Ayak..

Mutluluklar, Herşey Gönlünce Olur İnşallah..

ben nişanlının derdini anladım galiba bence o sizinkilerin hiçbirşeye el sürmemesine kızmış ya da ailesi dolduruşa getirip bunaltıyo da olabilir. çalışma dersaneye git diyosa demek ki paranı ailene vermene kızıyo bence laf altından bir ağzını ara derim ben.

nisanlina kizacagina ailesine kizmalisin seni omur boyu bu yukun altinda birakmislar..ailene parani veriyorsun bir ayakkabini almamislar,nisanlin da nereye kadar anlayis gostersin?bu durumda nisanlinin da aileni saymayip bir cay icer misiniz diye sormamasi cok normal..
simdiden senin arkanda degil ailen,yarin olmalarini bekleme..
ne yani parani ver yarin sana sahip cikalim yok boyle bir mantik..aile icerisinde ki sevgi cikarsiz olmalidir..
yanlis anlama ailendir..ama bastan kaybetmissin..

ailenizde hatayı arayın bence onlar çokmu cömert kızının maaşına el koyup onlar alsaydı el çiçeğini çalışan bi insansın ve 100 tl için başkasına muhtaç oluyosun bence arada ezilen sensin sen nişanlandın artık kendi ihtiyaçların var bunu ailen farkedip maaşına dokunmamalı gerçi yemeye alışmışlarsa zor bazen iğneyi başkasına çuvaldızı kendinize batırın annen kız evinin yapması gereken nişanı damat yapınca gocunmuyorda çay vermiyo diyemi gocunuyo belki nişanlında seni önemsemediklerinin farkında ve onlara tavır almış durumda

nişanlınıza ''cimri'' demek çok saçma olur. daha siz ailenize karşı tavır alamazken nişanlınız ne yapsın ?
nişanlanan bir kızın şu anda çeyiziyle ilgileniyor olması gerekirdi, bir de çalışıyorum diyorsunuz.
bana kalırsa ailenize karşı birey olduğunuzu göstermeniz gerek. bu o kadar önemli bir konu ki bütün hayatınızı etkiler.
sanmayın evlenince rahat ederim ; o zaman bile aileniz sizin kurduğunuz yuvaya karışacaktır.
lafla yapmasalar bile siz kendinizi sorumlu hissedeceksiniz. süt hakkı ailemdir diyerek kendi hayatınızı mahvediyorsunuz, üzüldüm.
gerçekten huzur istiyorsanız bir psikologla görüşüp bu aile bağımlılığınızdan kurtulmanız gerek.

Süt hakkı sizin maaşınız mı oluyor? Hem kız veriyorum hem maaş anlayışındadır aileler genelde, ne kadar yanlış. Elin oğluna maaşını götürme bize ver evlenince de der bunlar. Greken tavrı koymanız lazım anneniz de olsa.

Sonuçta hem eşinden hem ailesinden olacak siz olacaksınız bu durumda. Toparlanmanız lazım.

Ayrıca evimi a dan z ye döşeyen bir adam bulsam önünde diz çökerdim.

ailenizin sizi bu duruma düşürmesine çok şaşırdım.siz o kadar yardım ediyosunuz onlara hemde düğün arefesinde,sizin ihiyaçlarınız olur kendinize harcayın demeleri gerekirken bunu yapmadıkları gibi bi ayakkabı,el çiçeği için düşürdükleri duruma bak,onlarıda anneniz babanız alsın yahu çok mu:44:nişanlınızın yerinde bende olsa bu tepkileri verirdim,bütün yükü o üstlenmiş ailenizin veya sizin de ucundan tutmanız gerek
nişanı ona yaptırmaklada büyük hata yapmışsınz bu nişanlınız ve ailesi tarafından ısıtılıp ısıtılıp önünüze sürülür,nişanı bile biz yaptık diye

E aklın yolu bir; pek çok arkadaşın yazmış olduklarına ekleyebilecek fazla şey yok.

Adam daha ne yapsın?

Hırçınlığı, ters davranması azıcık enayi yerine konmuşluğundan olmasın sakın..

Ben buldum öyle bi adam hala söyleniyorum ne fenayım ben haklısınız

eksiklerimi tamamladım kızlar geriye ayakkabımı jartiyerimi hatta nişanlıma kına için almak istediğim gömlek ve kravatı alacak para kaldı damatlık takımınıda almıştım zaten annemin dırdırlarına aldırmadım bu yapılacak dedim aldım burdan gidince öyle pişman oldumki nişanlım evin perdelerini yaptırdı halılarını yaptıracak elektirik su doğalgaz abonelikleride var bu çocuk nasıl başa çıkacak dedim ben vermek istemiyorum paramı al aşkım bununla hallet demek istemezmiyim ama yok ödeyemiyoruz diye ağlıyo krediyi düzenlese herkes gibi 1000 civarı ödese beni perişan etmezdi ama o sadece kendini düşünüz elimdekinede göz dikti hepsini senmi harcıyacaksın diyor evdeki çeyizlerime hepsinimi alacaksın bukadar nevresimi neyapacaksın diyo kızıncada yokkızım al gözüm yok annecim diyo allah bize yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…