Nişanlım cimrimi

Canım ben olsam o anneye saygı cercevesinde aslında bana ne kadar kotuluk yaptıgını anlatırdım. evet baba evinden cıkıyorsun ama asıl annenin senden once dusunmesi lazım ki kızım gittigi yerde mahcup olur. o harcanan para kat kat yerine gelir sonra ama yapılan unutulmaz.

bence annenle kibarca konus. yani
"anne siz boyle yaptınız ama bu omur boyu benim sırtımda kambur olacak. isinize geldigi gibi davranıyorsunuz. isinize gelince kız veriyoruz isinize gelmeyince gucumuz yok diyorsunuz. gibi gibi.

babanı da o etkiliyordur cunku babalar yufka yureklidir cok.

bu arada ayakkabıyı neden bu kadar dert ediyorsun ki. hepi topu belki 1 defa giyeceksin hayatında. yani beyaz ayakkabı moda oldu ama yuksek topuklu fantazi bir ayakkabıyı cok sık giymezsin merak etme. bu sebeple baskasınınkini giyen cok var.

bıu arada eger alırsan gumus rengi almanı tavsiye ederim ayakkabıyı. beyazla guzel gidiyor baska zaman da her abiyenin altına gidiyor. gelinliginde de gumusler olursa tam super.

anneme ağzını açamazsın hemen başlar bağırmaya bağırarak haklı çıkar ben ona uyamamki elimdeki üç kuruşla kendine bişeyler almanın derdinde o hala bana yardım etmenin değil allaha şükür yaptım ettim çeyizini diyo ne diyceksinki herkes 50 şer tane koyar hurçlar dolusu çeyiz verir 10 tane var bende herşeyden başörtü lif çetik falan bohçaya koycam biticek yaptırmamışki özenerek çeyiz hazırlamadıki sadece benim annemmi böyle

Ayakkabımı aldım dün ay topuklu sade bi ayakkabı daha sonra balayındada elbiselerle giyerim diye onu seçtim

bana siz değil nişanlınız haklıymış gibi geldi. nişanda canlı el çiçeğini ne yapacaktınız ki ayrıca? hesabınızı pek bilmiyorsunuz bence ve kendiniz harcamadığınız için hiç yoktan bir ev dayayıp döşeyip nişan düğün yapıp gelinlik damatlık alıp bir evlilik oluşturmanın ne kadar masraflı olduğunu bilmiyorsunuz. ilginç, halbuki çalışan biriymişsiniz ama emin olun bu harcamaları kendinzi yapsaydınız anlardınız. siz çalıştığınız halde bütün yüklerin altına o girmiş, fazla bile anlayışlı bence.

Allah mutlu etsin, yuvasını daimi etsin inşallah. Bende nişanlıyım,nişanlım cimrimi diye çok takıntı yapıyorum.
bugüne kadar nişan yüzüğünden başka bişeyinide görmedim şahsen. Anlayışlı olmaya çalışıyorum, bazen patlıyorum, dalıyorum. Hayır parası yokmu? varda benden mi esirgiyor bunun ayrımını yapamıyorum. Mesela yüzük atmaya kalkarsam, yada patlayıp bağırıp çağırırsam ozaman dediğimi yapıyor, yaptığıda o moral bozukluğu ile işe yaramıyor. o mobilya taksitini ödüyor. maaşı 1150 tl. ayda ona kalan 450 tl civarı. oysaki ben, araba taksiti , kredi kartı, çeyiz taksiti derken bana ayda kalan 100 tl bile değil. üstelik 60 tl de yol parası veriyorum ayda. şimdi hangimiz daha çok sıkıntı çekiyoruz. Bir çöp alıp gelmez. ya 20 liraya bir bluz al, beni düşündüğünü anlayım yok yapmaz. İlk nişanlandığımızda ben hep ona aldım, ama o bana bir çöp alıp gelmedi. ne nişanda, ne bayramlarda. bilmiyorum cimrimi, soruyorum hayır değilim diyor, ama nesini gördüm 6 aydır nişanlıyız hiç bir şey. 6 ayda 2 defa yemeğe gittik. birinde nişan attım diye dışarda konuşalım dedi moral bozukluğu ile yemek bile yiyemedik, ikinciside bir ay boyunca hiç bir birimizi görmedik, telefonda dilleye dilleye nihayetinde yemeğe gittik. sizce cimrimi kızlar. yada çalışıyor kendisi alsın diyemi düşünüyor. vallahi evlenince cimri çıkacak diye çok korkuyorum, inşallah korktuğum başıma gelmez.

en basit anlamıyla, evlendiniz ve çalışmadığınızı ve böyle bir adamdan hem evin geçimi (mutfağı, faturası vs.), hem kendi ihtiyaçlarınız, hem de ileride çocuğunuz için para almak zorunda olduğunuzu hayalinizde bi canlandırın. nişanlılık döneminde içinize sinmeyen ama ya düzelirse diye umud ettiğiniz herşey evlenince üstünüze kabus gibi çöküyor. iyi düşünün, başka bir hayatınız yok.

:13:

Iiki aile de üzerine düseni yapmali bence. ailenizin durumu iyi olmayabilir o zaman nisani aile ortamin da yapsaydiniz daha iyi olurdu. hem dügün hem nisan nisanliniza agir gelmis olabilir.

bana cimri gibi geldi.. eski nişanlımı hatırlattı.. cimri insandan hayır gelmez.. sen ona hediye aldığın halde ben de ona alıyım dememesi çok ilginç... ya çok odun ya çok cimri..
cimri insan deyince midem bulanıyo eski günlerimi hatırlıyorum çünkü
yemeğe bile o kadar dil dökmüşsünüz..

allah hakkınızda hayırlısını versin
Allah hakkınızda hayırlısını versin

Son düzenleme:
erkek ailesine maaşını verince ana baba hakkı süt hakkı yazmazdın..nişanlanıcam ve esımın aılesı destek cıkmıyor ustelık esımın maasını alıyorlar borcumuz var dıye yazardın!
nişanlın sonuna kadar haklı..
ailen çok gamsız..
kendi ailemle kıyasladım yaa maasıma bıgun olsun dokunmadılar..nişanımı yaptılar..çeyızmı yatak odamı..çokmu zengındık hayır..
ustelk kredı borcumzda var..
ama aılem hayatında bırkez yasayacaksın bugunlerı herseyn en ıyısı olsun..ele gune muhtac olma herzaman bızden para ıste evlenene kadar derler..
aılenle konusman gerekır..senın o maasınla borc değl esya alman nisanlına destek olman gerekır...

yapan ınsan her zaman yapar sevdğni mutlu etmek adına..ben yeni nişanlıyken nişanlımın maasını bılmıyordum ama sürekli bana sürprzler,yemekler hediyeler...sayısızdır inan....hemen hemen hergün yanıma gelrdi 50 dk mesafe var aramzda...
hem bana hem anneme ablama yeğenme arada hediyeler alırdı..en pahalısı ayakkabılar,takılar,çantalar hırkalar,elbiseler...en basiti ama en kıymetlısı elma sekeriyle yanıma gelmesi çok sevdğimi bildği için....=)
ve nişanlım artık iyi kazanıcak yeni işinde daha ynei öğreniyorum aldıgı maaş 850 civarındaymış..ve borç ödedeği halde...........şimdi ise 2.500 civarı olcak inş=)
niyeti,gönlü temiz olana,eli açık olana rabbim veriyor...
ben kıyaslama yaptım bilerek..kendin ölç tart biç....o insan odun değil tam bi cimri.....uzak durabilsen keşke..çok üzülüceksin arkadaşım

tatlım bu arkadaş ilerde nişanı kız tarafı yapardı ben yaptım ailen karışmadı diye vıdı vıdı eder durur, çeyizin bile tam değildi der daha bi dolu örnek verebiliriz, ben kendi adıma korkarım böyle işlerden nişanlın demese ailesi söylenir, ben 8 aydır çalışıyorum ve ilk başlarda kredi kartım olmadığından taksitte yaptıramıyodum nişanlım kendi hesabından nakit ödüyodu aldıklarımı ben maaşım yattıkça ona azar azar ödüyorum hali hazırda 1000 TL borcum var, senden para isteyenmi var diyo ama ne me lazım yarın bigün laf ederler insanoğlu çiğ süt emmiş yeri geliyo ailemizden bile içimize oturacak laflar duyuyoruz, bence evlendiğinde de bu huyu devam eder

canım ben tam olarak tüm mesajları okumadım sadece ilk mesajı okudum
Senin nişanlın cimri falan değil. Senin maaşın varmış ailene veriyorsun ve herşeyi nişanlıdan bekliyorsun. Nişanlın bunu yapsa ne düşünürsün. Maaşını ailene vermene ses çıkarmaması bile bence anlayışlı olduğunu gösterir. Başkası olsa bunu asla kabul etmezdi

Son düzenleme:
Kızlar konu haziranda açılmış. Yani şimdiye kadar zaten evlenmişlerdir. Nasıl geçti düğün acaba?

Ben bazen diyorum ki, acaba beni ne olarak görüyor, pahalı hediyelere mutlu olan, ucuz şeyleri sevmeyen, marka takıntısı olan, olaki bişey aldığında burun büken kolay kolay bişeyden memnun olmayan biri olarakmı görüyor acaba.Ama öyle düşündürecek hiç bir şey yapmadım ben. yoksa dışardan havalımı görüyor, kendincemi o şekilde düşünüyor bilmiyorum.

Olaki bişey alacak olsa "beğenmedin değilmi? kesin beğenmiyeceksin" diyor. bende düşünüyorum ki acaba en iyisini yapamıyorum madem, hiç yapmamak daha iyi diyemi düşünüyor. vallahi bilmiyorum kızlar, cimri çıkacak diyede çok korkuyorum. Annem adını pinti koydu. Bazen diyorum, annem benim göremediklerimi mi görüyor..

soruyorum "cimri değilim, yani sevdiklerime karşı cimri değilim" diyor. Bilmiyorum ya..
ama bu şüpheler beni benden ediyor. cimriyse ve evlendikten sonra olaki eline bakarsam ozaman mahfoldum ben

Son düzenleme:
nişanlınız ailenizin yapmadıklarını yapmışta bunuda ufaktan yüzünüze vurarak yapması gerekenleride yapmamış bu nasıl iş...köprü meselesine gelmiş bu olay...şimdiden bunu yapan adam yarın öbür gün misafirin geldiğinde önüne ne koydun bu ne çabuk bitti der durur...ama siz ewlendikten sonra çalışıp ailenizin borçlarını öderseniz bu en çok sizi yıpratır...en azından çalışıyorsun kocanın almadığı şeyleri hiç minnet etmeden kendinde alabilirsin...ama ailen biraz fazla yükleniyo sanırım sana...

Cok iyi düsün öncelikle, senin yerinde olsam böyle birisiyle evlenmem, kusura bakma ama daha bastan ne olduklarini göstermisler senin nisanlin dahi. Hem sen delimisin söylesene, hic bir sey aldirmamissin kizkardesininkini giyecekmissin delirdinmi sen aldir tabiki her seyi yaptik, k..... gibi yapacaklar hemde mecburlar yaptir kiyamam aman canim yeterki nisanlim üzülmesin moduna girme sakin sonra nah yapiyorlar dogum gününü dahi hatirlamiyorlar gec onlari sen her seyin iyisi aldir yaptir eger yapmiyorsa keyfin bilir de at kenara okadar, seni seviyorsa mecburrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yapacak yok öyle yagma, tekrar diyorum aptallik yapma, istedigini almak zorundalar isterlerse almasinlar hadi, on kere gelin olmuyorsun bir kere oluyorsun hayatta bu firsati cignetme kimseye budalalik yapma sakin bak. Sakin sözlerime kirilma cünkü arkadasiminda basinda senin gibi ayni sorunlar vardi simdi ne hic yanlarina almadiklari kar kaldi, arkadasimda pisman pisman pisman. Resminide cektir ciceginide al ayakkabinida al gelinligini en güzelinden en pahalisindan al, SIKIYSA almasin bakalim, tabi eger seni cok seviyorsa. zaten yok derse onun gözünde kesinlikle degerli degilsin bunu unutma.

Kesinlikle katılıyorum Bence nişanlın cimri olduğu için değil herşeye tek başına yetişmeye çalışırken bunaldığı için bu sözleri sarfetmiş.Haklıda....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…