Canım ben olsam o anneye saygı cercevesinde aslında bana ne kadar kotuluk yaptıgını anlatırdım. evet baba evinden cıkıyorsun ama asıl annenin senden once dusunmesi lazım ki kızım gittigi yerde mahcup olur. o harcanan para kat kat yerine gelir sonra ama yapılan unutulmaz.
bence annenle kibarca konus. yani
"anne siz boyle yaptınız ama bu omur boyu benim sırtımda kambur olacak. isinize geldigi gibi davranıyorsunuz. isinize gelince kız veriyoruz isinize gelmeyince gucumuz yok diyorsunuz. gibi gibi.
babanı da o etkiliyordur cunku babalar yufka yureklidir cok.
bu arada ayakkabıyı neden bu kadar dert ediyorsun ki. hepi topu belki 1 defa giyeceksin hayatında. yani beyaz ayakkabı moda oldu ama yuksek topuklu fantazi bir ayakkabıyı cok sık giymezsin merak etme. bu sebeple baskasınınkini giyen cok var.
bıu arada eger alırsan gumus rengi almanı tavsiye ederim ayakkabıyı. beyazla guzel gidiyor baska zaman da her abiyenin altına gidiyor. gelinliginde de gumusler olursa tam super.
bence olaylara tek taraflı bakıyorsunuz.......ailenizin size yapmadığını onların görevi olan birşeyi nişanlınız yapmış bence gerçekten suçlu kim bir daha düşünün......hem sizin kendi paranız var neden bir erkeğe boyun eğiyorsunuz.ailenize yardım edecekseniz de bir yıl sonra evlenip bir erkeğin karşısında bu duruma düşmeseydiniz bence.............hem de kendi yaklarınız üzerinde durabilirken..........olaylara bu tarafından bakın..........
evet çok iyi tahlil ettin aynen öyle zaten şunda yapacaklar alacaklarda hala onada kızıyorum engel oluyorum ara düzeltmek için seferber oldum ev temziledik gelmedi annem benide göndermedi temizlikçi tutuldu bu anneyi nasıl sevsin
Allah mutlu etsin, yuvasını daimi etsin inşallah. Bende nişanlıyım,nişanlım cimrimi diye çok takıntı yapıyorum.
bugüne kadar nişan yüzüğünden başka bişeyinide görmedim şahsen. Anlayışlı olmaya çalışıyorum, bazen patlıyorum, dalıyorum. Hayır parası yokmu? varda benden mi esirgiyor bunun ayrımını yapamıyorum. Mesela yüzük atmaya kalkarsam, yada patlayıp bağırıp çağırırsam ozaman dediğimi yapıyor, yaptığıda o moral bozukluğu ile işe yaramıyor. o mobilya taksitini ödüyor. maaşı 1150 tl. ayda ona kalan 450 tl civarı. oysaki ben, araba taksiti , kredi kartı, çeyiz taksiti derken bana ayda kalan 100 tl bile değil. üstelik 60 tl de yol parası veriyorum ayda. şimdi hangimiz daha çok sıkıntı çekiyoruz. Bir çöp alıp gelmez. ya 20 liraya bir bluz al, beni düşündüğünü anlayım yok yapmaz. İlk nişanlandığımızda ben hep ona aldım, ama o bana bir çöp alıp gelmedi. ne nişanda, ne bayramlarda. bilmiyorum cimrimi, soruyorum hayır değilim diyor, ama nesini gördüm 6 aydır nişanlıyız hiç bir şey. 6 ayda 2 defa yemeğe gittik. birinde nişan attım diye dışarda konuşalım dedi moral bozukluğu ile yemek bile yiyemedik, ikinciside bir ay boyunca hiç bir birimizi görmedik, telefonda dilleye dilleye nihayetinde yemeğe gittik. sizce cimrimi kızlar. yada çalışıyor kendisi alsın diyemi düşünüyor. vallahi evlenince cimri çıkacak diye çok korkuyorum, inşallah korktuğum başıma gelmez.
Allah mutlu etsin, yuvasını daimi etsin inşallah. Bende nişanlıyım,nişanlım cimrimi diye çok takıntı yapıyorum.
bugüne kadar nişan yüzüğünden başka bişeyinide görmedim şahsen. Anlayışlı olmaya çalışıyorum, bazen patlıyorum, dalıyorum. Hayır parası yokmu? varda benden mi esirgiyor bunun ayrımını yapamıyorum. Mesela yüzük atmaya kalkarsam, yada patlayıp bağırıp çağırırsam ozaman dediğimi yapıyor, yaptığıda o moral bozukluğu ile işe yaramıyor. o mobilya taksitini ödüyor. maaşı 1150 tl. ayda ona kalan 450 tl civarı. oysaki ben, araba taksiti , kredi kartı, çeyiz taksiti derken bana ayda kalan 100 tl bile değil. üstelik 60 tl de yol parası veriyorum ayda. şimdi hangimiz daha çok sıkıntı çekiyoruz. Bir çöp alıp gelmez. ya 20 liraya bir bluz al, beni düşündüğünü anlayım yok yapmaz. İlk nişanlandığımızda ben hep ona aldım, ama o bana bir çöp alıp gelmedi. ne nişanda, ne bayramlarda. bilmiyorum cimrimi, soruyorum hayır değilim diyor, ama nesini gördüm 6 aydır nişanlıyız hiç bir şey. 6 ayda 2 defa yemeğe gittik. birinde nişan attım diye dışarda konuşalım dedi moral bozukluğu ile yemek bile yiyemedik, ikinciside bir ay boyunca hiç bir birimizi görmedik, telefonda dilleye dilleye nihayetinde yemeğe gittik. sizce cimrimi kızlar. yada çalışıyor kendisi alsın diyemi düşünüyor. vallahi evlenince cimri çıkacak diye çok korkuyorum, inşallah korktuğum başıma gelmez.
Bir ay sonra düğünüm var ailemle maddi sorunlarım var burada paylaştım nişanımı yapmadılar evime büyük eşya almadılar sadece tabak çanak tarzı eksiklerim alındı gerisini nişanlım kendi aldı nişanımıda yaptı allah razı olsun dedim bende herzaman bu arada ailem benim maaşımıda kredimiz var diyerek alıyolar ana baba hakkıdır süt hakkı var günahtır diye kıramıyorum onları nede olsa onların emeğiyle bu günlere geldim manevi olarak bi sorun yaşamadan büyüdük biz sorun dert bilmedik aileme çok güvenirdim güvenimi kırdılar ellere muhtaç oldum(( şimdi nişanlım bana sürekli sen hesap yapıyomusun oraya okadar verdim buraya bukadar verdim diyip duruyo ve sürekli böyle dünde düğündede resim çekelim açık havada iki yerde çekilenleri birleştirelim tek albüm yapalım dedim dünya para tutar nişanda şukadar verdim sen ne vedim biliyomusun bağırır tarzda konuştu ağladım kapattım telefonu yapmasaydın nişanımı yüzüme vuracaksan yapma demiştim ben sana dedim ne yapalım desem senin eksiklerin bitmiyo aman sakın bişey gözünde kalmasın diyo yemin ederim fazla bişey yaptırmadım ağlamaktan gözlerim şişti hiç mutlu değilim nişanda canlı el çiçeği istedim yüz lira param yoktu yaptırırmısın dedim yaptırmadı gelin ayakkabısı almadı hala kardeşimiz kına ve gelin ayakabısını giyicem jartiyer istedim onada sesi çıkmadı ailemde cimri diyolar pastaneci annem oraya gittiğinde otur anne çay iç demezmiş o gelince annem hizmetinde kusur etmiyor trabzona düğüne gidilecek benmi götürücem banane kuaföre gidilecek çok para tutuyo demeler ben neyapmalıyım bir ay var nikah yok daha ama ev tutuldu eşyalar alındı ben evlenmelimiyim
Kızlar konu haziranda açılmış. Yani şimdiye kadar zaten evlenmişlerdir. Nasıl geçti düğün acaba?
erkek ailesine maaşını verince ana baba hakkı süt hakkı yazmazdın..nişanlanıcam ve esımın aılesı destek cıkmıyor ustelık esımın maasını alıyorlar borcumuz var dıye yazardın!
nişanlın sonuna kadar haklı..
ailen çok gamsız..
kendi ailemle kıyasladım yaa maasıma bıgun olsun dokunmadılar..nişanımı yaptılar..çeyızmı yatak odamı..çokmu zengındık hayır..
ustelk kredı borcumzda var..
ama aılem hayatında bırkez yasayacaksın bugunlerı herseyn en ıyısı olsun..ele gune muhtac olma herzaman bızden para ıste evlenene kadar derler..
aılenle konusman gerekır..senın o maasınla borc değl esya alman nisanlına destek olman gerekır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?