Nişanlım her şeyi kendisi yükleniyor-Tavsiye istiyorum

bana da fazla açılıyorsunuz gibi geldi, nişan için servis kaldırmak 10 bin tl masfar yapmak falan çok uçuk şeyler bir memur maaşına göre. evinizi bütçenize göre kurun, düğün de yapmayın, kim rezil olacaksa o yapsın düğünü.
biz evlenirken ailelerimizden tek kuruş istemedik, her şeyimizi aldık, ama iş düğüne gelince biz düğün istemiyoruz nikah yapacağız dedik, aaa olur mu dediler, siz yaparsanız katılırız dedik velhasıl hem kendi ailem hem eşimin ailesi düğün organizasyonu yaptı, biz misafir gibi katılıp hasılatı toplayıp döndük düğünü kim istiyorsa o yapmalı, sizin öyle bir takıntınız yoksa hiç bulaşmayın.

Bir kaç mesaj önce de yazdım zaten, 3 gün servis kirası verdiler. 18-20 kişilik transporter tarzındaki servis. Onların günlüğü de ucuz olmuyor. Bunun yakıtına kadar nişanlım doldurdu. 18saatlik yoldan gelindi. Ben de her ne kadar beklenti içinde olmasam da kendi isteğimle pırlanta tektaş aldırdım. Çünkü hayatım boyunca elimde olacak bir şey olsun istedim. Ama olan biten tabi ki beni beklentilerin her türlüsünden uzaklaştırdı

Nişan için 10000 tl diyorum ya size, bu arada nişanı benim ailem yaptı. Herşey karşı taraftan bir beklenti içinde değil. 80kişiye yakın yemekli nişan verdik. Biz kendi görevimizi biliyoruz. Ben sadece karşı tarafa tüm herşeyi döküp sıra bizdeyken borç altına girmemize göz yumduklarına üzülüyorum. Ama tabi kapılar kapanınca herkes kendi ailesinden sorumlu. Biz de bütçemize göre düğün işine gireceğiz. Düğüne kadarki bu aşamalar istemesem de üzüyor beni.

hepsini tabii ki okuyamadım ama 3 gün 18 saatlik yoldan neden o kadar kişi gelsin ki

bu gereksiz bir davranış bana göre; size göre değilmiş yapmışsınız

ama bundan sonrasını karşı taraftan beklemek yine de olmaz

Sız kız verıyorsanız onlarda oglan verıyor aılen de elını cenıne atsın bu ıslerde yok ben öğrencıyim lafı olmaz aılen devreye gırsın masrafları esıt bolusun.

Onlar kalkıp kendi evlerinden geldiler fakat, biz de 80kişiye yakın sayıyla http://www.verakahvalti.com/default.asp bu mekanın kapalı kısmında yemekli nişan verdik. Ayrıca ufak tefek denen çeyizin ne kadar tuttuğu belli, tüm mutfak elektroniğinden tabak çanağına, kazanlı ütü, sessiz süpürge, waffle mak. kadar ıvır zıvırı alıyoruz biz. Yatak odası da alıyoruz. Hani cidden böyle içerik göstermek istemezdim ama sen ne yapıyosun, ailenin de böyle istemesiyle olmaz, elinizi taşın altına sokun gibi yazılar sonucunda cevap vermek istedim. Biz gerekeni veriyoruz, canları sağolsun, onlardan hal hatır dışında birşey alamıyoruz, ben de kadınlarkulübü bayanlarından bu sorunum için tavsiye almak istedim. Okuyup da cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

:) karşı taraftan bu saatten sonra bekleyecek olsam, düğün günü bi gelinliğim olur üstümde, düğün sonrası bi kiralık evim olur, içi de boş olur. İşte kendi kendime dert ediyorum, inşallah durulurum biraz

Ailesi abisi için yana yakıla eş aradılar, işi olmadığını bilip, ve çiftçilikten başka bir iş bilirliğini olmadığının farkında olarak. Bir ailenin boynunun borcu evladını evlendirmektir diye düşünüp evlenme çağına geldi diye evlendirdiler. Bizim tek suçumuzsa okumuş olup, maaş gelirimizin olabilitesi. Ve çok haklısınız, ben de farkettim sonradan, düğünde çekilecek kredi nişanlıma ait değil, evlilik sonrası (inşallah işe girdiğimde) benim de ödeyeceğim borç olacak, bunun önüne geçmeye çalışacağım inşallah

http://www.verakahvalti.com/default.asp bu mekanın kapalı alanında 80 kişiye yakın sayıda yemekli nişanı kız tarafı olarak biz yaptık. Gıda mühendisiyim ve inşallah yakın zamanda iş bulacağım. Hayatta evlendikten sonra "eşim" dahi olsa eline bakmak gibi bir niyetim yok. Ama şurada haklısınız, biz yaparsak düğünü ileride kimsenin bize söz hakkı olmaz. Teşekkür ederim okuyup zaman ayırıp cevapladığınız için

Canim tum yorumlari okumadim ama sorayim dedim sen bu evlilige maddi olarak ne yapacaksin?en guzeli eslerin karsilikli bu isi ustlenmesi ailelerin karismamasi

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, sizin gbi düşünüyorum ve sanırım yakın gelecekte bir kaç yıl bor ödemek zorunda kalacağız. Keşke yardım etseler diyorum ama boğazlarına yapışmadan. Sadece kârımız, düğünü biz yaparsak bize karışma hakları olmaz, o kafama yatıp beni yine de yatıştıran.

Canim tum yorumlari okumadim ama sorayim dedim sen bu evlilige maddi olarak ne yapacaksin?en guzeli eslerin karsilikli bu isi ustlenmesi ailelerin karismamasi

Şu an için üzülerek bireysel olarak maddi yardım yapamıyorum, maddi yardımı benim yerime ailem yapıyor.

Sizden özür dileyerek bir kaç mesaj önce bir üyeye de yazdığım yorumu kopyala yapıştır yapacağım. Bana kız tarafı olarak ne yapıyorsunuz ki?Elinizi siz de taşın altına koyun, senin ailen de devreye girsin yazılmıştı, ben de şu cevabı yazmıştım;

Onlar kalkıp kendi evlerinden geldiler fakat, biz de 80kişiye yakın sayıyla http://www.verakahvalti.com/default.asp bu mekanın kapalı kısmında yemekli nişan verdik. Ayrıca ufak tefek denen çeyizin ne kadar tuttuğu belli, tüm mutfak elektroniğinden tabak çanağına, kazanlı ütü, sessiz süpürge, waffle mak. kadar ıvır zıvırı alıyoruz biz. Yatak odası da alıyoruz. Hani cidden böyle içerik göstermek istemezdim ama sen ne yapıyosun, ailenin de böyle istemesiyle olmaz, elinizi taşın altına sokun gibi yazılar sonucunda cevap vermek istedim. Biz gerekeni veriyoruz, canları sağolsun, onlardan hal hatır dışında birşey alamıyoruz, ben de kadınlarkulübü bayanlarından bu sorunum için tavsiye almak istedim.

Anladim canim kusura bakma esas ben ozur dilerim tum yazilarini okuyamadim vakitsizlikten
Ikiniz ne yaparsaniz o kadarla evlenin canim aileleri hic karistirmayin ki ileride sorun olmasin
Ozellikle erkek tarafi maddi olarak birseyler yaparsa bunun karsiligini maddi manevi dugunden sonra sizden alir magdur olursunuz hem de sinirleriniz yipranir evliliginizde sorunlar cikar

Haklısınız, bu kadar mesaj geleceğini tahmin etmemiştim, tabi siz de okuyamazsınız, herkese zaman ayırdıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah benim de, herkesin evliliği de huzur içinde geçer

Allah'tan şehirlerimiz ayrı olacak. İçime sinen bir kaç konu varsa bu da onlardan birisi.Teşekkürler yorumunuz için

Ben gene felaket tellalı gibi geldim ama bu seferde ayrı şehir diye gelince aylarca kalmasınlar mesela tarla tapan işlerinin olmadığı aylarda

Dikkatli okursaniz ben ne sizin ne nisanlinizin ailenizden beklentiye girmemesi gerektigini, butcenize uygun bir sekilde evinizi kurup bir de nikahla bu isi halledebileceginizi, eger ille de dugun isteyen olursa dugunu kendilerinin yapmasi gerektigini soyledim. (Yani nisanlinizin ailesi ille dugun yapilacak diyorsa, her seyi kendileri halletsinler, nisanlinizla sizin cebinizden tek kurus cikmasin gidin katilin sadece)
10 bin tl harcama nişan icin cok yuksek, cok gereksiz olmus, nisana katilacak kisiler ulasimi kendileri karsilamaliydi. Gelemeyecek durumda olan da gelmezdi. Ayni zamanda o kadar kisiye yemekli nisan yapacaginiza (sizin aileniz karsilamis olsa da) bir odanizin mobilyasini alabilirdiniz. Tek maasla evlenecek bir ciftin harcamalarini çok daha dikkatli yapması gerekiyor.
Eger diyorsaniz ki bir kere evleniyoruz, nisanimiz dugunumuz mukemmel olsun istiyoruz o zaman bi 30 bin de dugun icin kredi ceker 5 yil da onu odersiniz.

Arkadaşım boşver senin masrafın, niye eşinin ailesinden bekliyorsun diyenleri.
Anlayanlar gayet iyi anladı niyetini.
İşin özünde adaletsizlik canını sıkan ve sonuna kadar haklısın.
Sonrasında da olacakları bir arkadaş yazmış ve çokta haklı biliyormusun? (arkadaşın nickini gördüm adam olacak kız)
Ve beklenti de heeep sizden olacak eşin devlet memuru çünkü.
Eğer ki sen de atanırsan of her türlü şeyi sizde beklicekler,maddi manevi.
Kimse demicek biz evlenirken diğer oğlana destek olduk, bunlar kendi başının çaresine baktı yük olmayalım demicekler.

Bizim oralarda bi laf vardır.
"Bağa bak üzüm olsun da yemeye yüzün olsun" derler.
Anlaşılmıştır sanırım.

Sende katkıda bulun bence evliliğinize ama bişey demek gerekirse boşver onun ailesi yapmasın bişey 2 gün sonra onu yaptık bunu ettik diyemezler kendi gobeğinizi kendiniz kesin en iyisi o biz evlenirken eşimle ben yaptık herşeyi şimdi kmse şunu ettik bunu ettik diyemiyor evliliğede karışan olmuyor öylelikle az insan çok huzur boşver

Biz evlenirkende oğlan tarafının yapacagi her şeyi eşim yaptı onunda abisine kayinvalidemler yapmış her şeyini hatta kız tarafini kinide . Bizde kız tarafı olarak yapmamız gerekenden fazlasını yaptık. ..eee diceksin sonuç ne önüme takilarin tamamin i bozdur up düğün borclatimizi odedik. ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…