çalışın alın
kimseden beklentiye girmeyin ona yaptılar bize yapsın demeyin
ama 10000 TL nişan masrafı da ne olaki
nişan diye hatırladığım iki yüzük idi bu aşamada ne kadardır bilemem ama 1000 Tl yi bulmaz
ayağınızı yorganınıza göre uzatın; beklentiden de uzak olun
bana da fazla açılıyorsunuz gibi geldi, nişan için servis kaldırmak 10 bin tl masfar yapmak falan çok uçuk şeyler bir memur maaşına göre. evinizi bütçenize göre kurun, düğün de yapmayın, kim rezil olacaksa o yapsın düğünü.
biz evlenirken ailelerimizden tek kuruş istemedik, her şeyimizi aldık, ama iş düğüne gelince biz düğün istemiyoruz nikah yapacağız dedik, aaa olur mu dediler, siz yaparsanız katılırız dedikvelhasıl hem kendi ailem hem eşimin ailesi düğün organizasyonu yaptı, biz misafir gibi katılıp hasılatı toplayıp döndük düğünü kim istiyorsa o yapmalı, sizin öyle bir takıntınız yoksa hiç bulaşmayın.
Bir kaç mesaj önce de yazdım zaten, 3 gün servis kirası verdiler. 18-20 kişilik transporter tarzındaki servis. Onların günlüğü de ucuz olmuyor. Bunun yakıtına kadar nişanlım doldurdu. 18saatlik yoldan gelindi. Ben de her ne kadar beklenti içinde olmasam da kendi isteğimle pırlanta tektaş aldırdım. Çünkü hayatım boyunca elimde olacak bir şey olsun istedim. Ama olan biten tabi ki beni beklentilerin her türlüsünden uzaklaştırdı
Sız kız verıyorsanız onlarda oglan verıyor aılen de elını cenıne atsın bu ıslerde yok ben öğrencıyim lafı olmaz aılen devreye gırsın masrafları esıt bolusun.
hepsini tabii ki okuyamadım ama 3 gün 18 saatlik yoldan neden o kadar kişi gelsin ki
bu gereksiz bir davranış bana göre; size göre değilmiş yapmışsınız
ama bundan sonrasını karşı taraftan beklemek yine de olmaz
10000 Tl ye ne yaptiniz nisanda yaaaaa, o paray millet dugun yapiyor azicik yorganiniza gore uzatsaniz su ayaginizi olmazmi?
Tabiki dugun icin kredi ustune kredi cekmesine izin vermeyin evlenince sisinde borcunuz olacak sonucta ve eger atanamazsaniz da cok buyuk dert olacak sizin icin. Bana cok mantiksiz geliyor, nisanlinizin ailesi altin takmis gibi gorunmesi icin nisanlinizin altin almak icin kredi cekmesi bana sacma sapan geliyor yani , borca siz giriyorsunuz onlar altin taktin oluyor yani hic takilmasin daha iyi, borcu odeyecek yine sizsiniz.
Nisanlinizin ailesinin bu yaptigi ayrimcilik yani madem oteki cocuklarina herseyi yaptilar sizede minimum katkida bulunmalari lazim, adamlar katkida bulunmayi birak kendi takacaklari altini sizi borclandirarak aliyorlar.
Hemen bu olaya el koyun derim.
Ayrica nisanlinizin kardesin nasil oluyorda ''issiz'' bir sekilde evleniyor anlamadim, ileride basiniza is acmaz insallah cunku nisanliniz ailesine pek bir kiyamiyor gibi. Oteki kardese bakin maasallah hem issiz hem evlenmis hem her masrafini yaptirmis ustune yetmemis karisini kv ile oturtmamak icin eve 2. kati cikarmis.
Nişanı sen yapmalıydın
Düğünü de nişanlın yapabilir
Zaten öyle olur çalışmayan tiplerin ihtiyaçlarını başkası giderir
Ama söz hakları da bulunur
Ben siz yapın kimseye de söz hakkı tanımayın diyorum
Canim tum yorumlari okumadim ama sorayim dedim sen bu evlilige maddi olarak ne yapacaksin?en guzeli eslerin karsilikli bu isi ustlenmesi ailelerin karismamasi27 yaşında nişanlım. Babam daha anlayışlı gibi aslında, ama annem hemen parlıyor. Çünkü bu yaz yaptıkları düğünü gördüler, bizden el etek çekmelerinden rahatsızlar
Ailemin isteğiyle bu sene sınavı deneyeceğim, aslında hemen işe girmek istiyordum ama hayır diyemedim. Ben de destekte bulunamadığım için çok rahatsızım bu süreçte. Teşekkür ederim yorumunuz için
Benim eşimde de bu kafa vardı. "Kimseye yük olmayacam ben yapcam düğünümü"
Sonuç olarak kendi ailesine hakkaten yük olmadı olan bize oldu iki sene de anca ödedik düğün borçlarını. iki şehirde düğün yaptık mesafeden dolayı mecburen, onların tarafındaki salonun masrafını bile biz ödedik.
Benim ailem erkek evlendirir gibi kız evlendirdi ama erkek tarafı hiç bir masrafın altına elini sokmadı tabiiki.
Sonuç olarak olan bana ve aileme oldu :) İki sene borç ödensin diye idareli yaşamak durumunda ben kaldım. Ailem ödedi bizim taraftaki borçları onlarda öyle sıkıntı çekti. Kayınaile ise rahatlardı.
Diğer oğullarına o kadar döküp saçmışlarsa size de yapacaklar kusura bakmasınlar. Al karşına nişanlını ikna et, her şeyi biz üstlenemeyiz de, etimiz ne budumuz ne de. Sen zorlanırsın benim gibi, karşında canlı örneğim ben :)
Canim tum yorumlari okumadim ama sorayim dedim sen bu evlilige maddi olarak ne yapacaksin?en guzeli eslerin karsilikli bu isi ustlenmesi ailelerin karismamasi
Aman siz kayınvalidenizle aynı binada falan oturmayın da, gerisi hallolur.
Anladim canim kusura bakma esas ben ozur dilerim tum yazilarini okuyamadim vakitsizliktenŞu an için üzülerek bireysel olarak maddi yardım yapamıyorum, maddi yardımı benim yerime ailem yapıyor.
Sizden özür dileyerek bir kaç mesaj önce bir üyeye de yazdığım yorumu kopyala yapıştır yapacağım. Bana kız tarafı olarak ne yapıyorsunuz ki?Elinizi siz de taşın altına koyun, senin ailen de devreye girsin yazılmıştı, ben de şu cevabı yazmıştım;
Onlar kalkıp kendi evlerinden geldiler fakat, biz de 80kişiye yakın sayıyla http://www.verakahvalti.com/default.asp bu mekanın kapalı kısmında yemekli nişan verdik. Ayrıca ufak tefek denen çeyizin ne kadar tuttuğu belli, tüm mutfak elektroniğinden tabak çanağına, kazanlı ütü, sessiz süpürge, waffle mak. kadar ıvır zıvırı alıyoruz biz. Yatak odası da alıyoruz. Hani cidden böyle içerik göstermek istemezdim ama sen ne yapıyosun, ailenin de böyle istemesiyle olmaz, elinizi taşın altına sokun gibi yazılar sonucunda cevap vermek istedim. Biz gerekeni veriyoruz, canları sağolsun, onlardan hal hatır dışında birşey alamıyoruz, ben de kadınlarkulübü bayanlarından bu sorunum için tavsiye almak istedim.
Anladim canim kusura bakma esas ben ozur dilerim tum yazilarini okuyamadim vakitsizlikten
Ikiniz ne yaparsaniz o kadarla evlenin canim aileleri hic karistirmayin ki ileride sorun olmasin
Ozellikle erkek tarafi maddi olarak birseyler yaparsa bunun karsiligini maddi manevi dugunden sonra sizden alir magdur olursunuz hem de sinirleriniz yipranir evliliginizde sorunlar cikar
Allah'tan şehirlerimiz ayrı olacak. İçime sinen bir kaç konu varsa bu da onlardan birisi.Teşekkürler yorumunuz için
Nişan için 10000 tl diyorum ya size, bu arada nişanı benim ailem yaptı. Herşey karşı taraftan bir beklenti içinde değil. 80kişiye yakın yemekli nişan verdik. Biz kendi görevimizi biliyoruz. Ben sadece karşı tarafa tüm herşeyi döküp sıra bizdeyken borç altına girmemize göz yumduklarına üzülüyorum. Ama tabi kapılar kapanınca herkes kendi ailesinden sorumlu. Biz de bütçemize göre düğün işine gireceğiz. Düğüne kadarki bu aşamalar istemesem de üzüyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?