- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
Benimki de benden 8 yaş küçük
Bu arada bizim romantik takıldığımız yer de batman, Şark görevi
Keşke nişan için de atanmayi bekleseydiniz, biraz para biriktirirdiniz. Neyse kısmet.Dedim bunu, hem biraz daha ailemle kalayım dedim, 2 sene nişanlılık mı olur mu ne bekleyeceğiz diye kendisi sıkıştırıyor.
Nişanlın biraz buldumcuk olmuş atanmış para görmüş 3 bin.lirayı çok para sanıyo
Merhabalar kızlar.Sizlere bir sorum olacaktı. Ben kpss'ye hazırlanıyorum, nişanlım ise geçen sene devlet memuru oldu. Nisan 2015'te nişanımız oldu, nişanlım 10.000 tl kredi çekti, benim tüm alışverimi her şeyi o yaptı. Şimdi düğün salonunu, düğündeki her şeyi ben yapacağım diyor. Bu konuda çok tartışıyoruz. Bu yaz nişanlımın abisi evlendi ve ona kendi evlerinin üstüne ev yaptılar, yemek takımı ve tencereler hariç evdeki "BÜTÜN" eşyaları nişanlımın ailesi aldı.(Abisi çalışmıyor). Bana sadece nişan ve düğün için bilezik takmış olacaklar, o da nişanlımın çektiği kredi altınları da karşılayamadığı için. Sizce ben boş yere mi kuruntu yapıyorum? Yani nişanlımın bir maaşı var diye kredi üstüne kredi çekmesi normal mi? Aileye yük olmamak için bu kadar borç altına girmemize ses çıkarmamalı mıyım? Kafam allak bullak, tavsiyeye ihtiyacım var
Ya şu an inanamıyoruuuum, annem de, arkadaşlarım da öyle diyor. 1 yıl oldu atanalı, planlarında girmediği borç, çekmediği kredi yok maşallah
Keşke nişan için de atanmayi bekleseydiniz, biraz para biriktirirdiniz. Neyse kısmet.
Siz çalışıp nişanlınıza yük olmazsanız. İki taraftan tüketmişsiniz çocuğu.
Ailesinden eksik kalır yanınız yok gibi görünüyor.
Aklın yolu bir desene, ev gecindirmeye bir başlasın o toto bir büzülsün görür
Erteleme konusunu göz önünde bulunduracağım gerçekten. Bu zamanda borçsuz bir iş yapıldığı görülmüyor tabi, inşallah en az hasarla kurtuluruzElti tarafın fenaymış.Onların istekleri hiç bitmez ben söyliyim.Sömürme bahaneleri de süper işe yarıyor.Okutmadılar de geç ve sınırsız şey istemek hiç iyi niyetlice değil.Nişanlın ve ailesi de hak verdiğine göre senden çok daha iyi koşulda yaşayacaklar eğer sen buna eyvallah diyebileceksen evlen , eğer eyv diyemeyeceksen ertele,sen de çalışmaya başla.Eksikleri ve borçları azaltın bari.Karar senin sonradan şikayetçi olma.Herşey açık şansına.
Evet tavsiye istiyorum diye başlık açmış oldum ve sizden gelen mesajlara da sanki hep bir cevabım varmış gibi. Siz de o soruyu sormakla haklısınız tabi. Nişanı benim ailem yaptı zaten, yatak odası, tüm mutfak malzemeleri gibi bize düşen çeyiz kısmını hazırlıyoruz zaten. Benim de aklımı ve içimi rahatsız eden şey, bir abiye tüm her şeyinde yardım etmek, diğer evlatta el sürmemek. Bu konu açıldığında benim tutumum ne olmalı, siz olsanız ne düşünürdünüz gibi düşüncelerinizden tavsiyeler almaktı.
Okulumu uzattım tembelliğimden, yeni mezun oldum. İşe girmem yerine 1 sene kpss denemem konusunda ailem çok ısrar etti. Bu kadar olan şey karşısında ağzımı açmazsam tüm ailesi cidden tepemize binecek. O yüzden baştan ayağımızı denk atalım istiyorum. O konular daha oturmadı. Ama kesinlikle ailesinden eksik kalır yanlarım var
illerde sen cekecen o sıkıntıyı cünkı beraber ödıyeceksınız... evlenınce bıtmezkı o kredı hemenMerhabalar kızlar.Sizlere bir sorum olacaktı. Ben kpss'ye hazırlanıyorum, nişanlım ise geçen sene devlet memuru oldu. Nisan 2015'te nişanımız oldu, nişanlım 10.000 tl kredi çekti, benim tüm alışverimi her şeyi o yaptı. Şimdi düğün salonunu, düğündeki her şeyi ben yapacağım diyor. Bu konuda çok tartışıyoruz. Bu yaz nişanlımın abisi evlendi ve ona kendi evlerinin üstüne ev yaptılar, yemek takımı ve tencereler hariç evdeki "BÜTÜN" eşyaları nişanlımın ailesi aldı.(Abisi çalışmıyor). Bana sadece nişan ve düğün için bilezik takmış olacaklar, o da nişanlımın çektiği kredi altınları da karşılayamadığı için. Sizce ben boş yere mi kuruntu yapıyorum? Yani nişanlımın bir maaşı var diye kredi üstüne kredi çekmesi normal mi? Aileye yük olmamak için bu kadar borç altına girmemize ses çıkarmamalı mıyım? Kafam allak bullak, tavsiyeye ihtiyacım var
ben olsam hayatta düğünsüz evlenmezdım dul kadınlar nıle dugun yapıyor ayol o ne öyleNişanlın son derece düşünceli biri belli, ama her şeyi tek başına yüklenmesine izin vermemelisin. En azından ailelere yük olmak istemiyorsunuz belli, maddi durumun pek yok anlıyorum fakat bazı şeylerden feragat ederek de ona destek vermiş olursun...
Mesela takı istemezsin fazla, ya da düğün yapmaz sadece nikahla ve ufak bi yemekle geçiştirirsin... Ne bileyim gelinliğe paralar saçmazsın...
Ben düğün yapmadım mesela, onun parasıyla rahat rahat eşyamızı aldık. Hiç pişman olmadım herkes bize özendi.
Valla ben yerinde olsam hiç o abiyi katmam, cebimde durur o done, yarın birgün bana gak guk edilirse kime para döktü iseniz ondan bekleyin derim, ne kadar büyük bir koz olduğunu henüz anlamıyosun
1+1 ev tutacağız sanırım ilk evlenişte. Çünki eşya almaya paramız kalmıyor. Dediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda sıra sıra diğer mobilyalar alınacak. İlk evlenen abisiydi, tüm imkanları kullandılar. Bize bu denk geldi, yaza kadar bakalım neye karar vereceğiz. Ama biraz da karşılaştırıyorm işte kendimi onlarlabize niye yardım etme fikirleri bile yok diye
Aaah eltimi görseniz, benden 7 yaş küçük bir de, ama tam tersi de dili var.( bu arada ben de 24 yaşındayım). paran yoksa evlendirme oğlunu diye rest çekti, ben ağzımı açamıyorum, birazcık iğneleme huyum var, ayarımı kaçırırım diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?