Nişanlım her şeyi kendisi yükleniyor-Tavsiye istiyorum

Siz çalışıp nişanlınıza yük olmazsanız. İki taraftan tüketmişsiniz çocuğu.
Ailesinden eksik kalır yanınız yok gibi görünüyor.

Keşke nişan için de atanmayi bekleseydiniz, biraz para biriktirirdiniz. Neyse kısmet.

Aynen kısmet, daha nişanlımın babası sizin düğünü de bu yaz yapalım diyordu. Eltimler temmuzda evlendi, biz de eylülde evlenecektik güya. Kafayı yerdim herhalde

Siz çalışıp nişanlınıza yük olmazsanız. İki taraftan tüketmişsiniz çocuğu.
Ailesinden eksik kalır yanınız yok gibi görünüyor.

Okulumu uzattım tembelliğimden, yeni mezun oldum. İşe girmem yerine 1 sene kpss denemem konusunda ailem çok ısrar etti. Bu kadar olan şey karşısında ağzımı açmazsam tüm ailesi cidden tepemize binecek. O yüzden baştan ayağımızı denk atalım istiyorum. O konular daha oturmadı. Ama kesinlikle ailesinden eksik kalır yanlarım var

Canim nisain değerli biri.maaşına gore çocuk bişeyler yapmaya calisyor.sende kuruntunda haklisin bu kadarbkredi borç vs ödemesi var.Ancak Nişanlın hesabı kitabı iyi yapıyorsa evlendigimizdede size aşırı bir borç kalmiyorsa çok endişe etme.sevginin daim olsun

Elti tarafın fenaymış.Onların istekleri hiç bitmez ben söyliyim.Sömürme bahaneleri de süper işe yarıyor.Okutmadılar de geç ve sınırsız şey istemek hiç iyi niyetlice değil.Nişanlın ve ailesi de hak verdiğine göre senden çok daha iyi koşulda yaşayacaklar eğer sen buna eyvallah diyebileceksen evlen , eğer eyv diyemeyeceksen ertele,sen de çalışmaya başla.Eksikleri ve borçları azaltın bari.Karar senin sonradan şikayetçi olma.Herşey açık şansına.

Erteleme konusunu göz önünde bulunduracağım gerçekten. Bu zamanda borçsuz bir iş yapıldığı görülmüyor tabi, inşallah en az hasarla kurtuluruz

Elti acimamis sizin gibi. Madem durumunuz yok az olsun öz olsun diyecegine, durumun yoksa evlendirmeseydin oglunu herseyi dört dörtlük isterim demis. Sizin gibi uykulari kacmamis görüldügü gibi. 10.000 kredi, üniversite kredisi, okuyan kardese harclik... Yazik adama acidim nereye yetissin. Bizim millet elalem ne der kafasini birakmaz asla. Nisanliniz iyi güzel herseyi yapmaya calisiyor eksik kalsin istemiyor da o borclar nasil ödenecek? Siz de calismiyorsunuz, hadi KPSS kazandiniz da bir yere yerlesemediniz, tek maas yeticekmi bütün borcu ödemeye? Kiz istemeye niye ordu halinde gidiliyor, uzak memleketler insan anlayis gösterir biraz. Erkek ailesi, bir cift te diger aile büyügü yetmiyor mu? Birbirini seven bir cift, kime ne nisan mi yapmis dügün nikah mi yapmis.

Diger evlatta el sürmemek derken durumlari iyi mi de yapmiyorlar yoksa zaten elde avucta ne varsa harcadilar mi, eger yoksa nisanlinizin yaptigi tüm borclari siz ödeyeceksiniz gibi. Altinlar deniyor da ya az takilirsa, diyelim bayagi takildi yazik degil mi sirf ele güne gösteris olsun diye yapilan borclar icin tüm altinlari bozdurmak?

Bakın nişandı falandı derken elbette bazı şeyler talep etme hakkınız var. Ancak okuduğum kadarıyla ekstra masraflar yaptırmışsınız ve acımak da aklınıza gelmemiş.
Ailesi bir şeyler yapar ya da yapmaz. Ne buna güvenip yola çıkılır ne de zorunluluk olduğu iddia edilebilir.
Ailenin kendi tasarrufu. Maddi inkanları, zaman, şartlar evlatlara farklı harcamalar yapmayı gerektirebilir, bu hrnüz aileye girmemiş olan sizi ilgilendirmez. Siz şu an sizin ailenizin yapacağı masraftan harcamadan sorumlusunuz.
Ayağınızı yorganınıza göre uzatın derim. Ya siz işe girmeden düğün yapmayın ya da aşırı masraftan kaçının.
Borçların evliliklere neler yaptığını görüyoruz, duyuyoruz.
10binin geri ödemesi şu kadar, 20binin geri ödemesi bu kadar derken yemeğe ekmek bulamayanlar var.
Akıllı davranmak ve nişanlınızı akıllı davranmaya ikna etmek zorundasınız.
Ay sonunda masraf 5bin gelir 3bin olunca aşk, romantizm hepsi çöpe gider.

illerde sen cekecen o sıkıntıyı cünkı beraber ödıyeceksınız... evlenınce bıtmezkı o kredı hemen

hic
ben olsam hayatta düğünsüz evlenmezdım dul kadınlar nıle dugun yapıyor ayol o ne öyle

Valla ben yerinde olsam hiç o abiyi katmam, cebimde durur o done, yarın birgün bana gak guk edilirse kime para döktü iseniz ondan bekleyin derim, ne kadar büyük bir koz olduğunu henüz anlamıyosun

Yaa evet bende katılıyorum. Düğüne ev kurmaya falan karıştırmazsaniz şimdi ilerde aile duzeninize de karismalarina fırsat vermemis olursunuz. Baştan öyle başlamış oluyor. herseye biz karar verdik biz yapıyoruz, bizim duzenimiz gibi

Yok mu acaba yoksa nişanlın mi istemiyor. Bana öyle geldi sanki. Herşeyi ben yapacağım diye kendisi önden önden gidiyor.

Canim benim sen onlara takılma. Onlar görücü usulü evlendiler demişsin. Kız kocasını sevmiyor ki. Sen o lafı diyebilir misin? Üç beş parça eşya için o zaman evlenmeyelim madem diyebilir misin?
Abiye ve onun ilişkisine takılma sen daha fazla. Onlarinki gosteris gibi geldi. Sen kendininkine bak. Biz söyle yaptık böyle yapıyoruz diyip seni darlarlarsa bizim Askimiz bize yetiyor der cikArsin üzme kendini

Tum cevaplari okumadim, sadece konuya ithafen yorum yapiyorum. Nisanliniz ailesinden bir sey istemiyorsa bu kendi tercihidir, siz bir sey diyemezsiniz. O onun ailesiyle kendisi arasinda. Abiye ne yapmislar, eltiye ne yapmislar, bunlari birakin, sizin bunlari sorgulama hakkiniz yok. O onlarin ailesi arasinda ve nisanliniz da bundan kendisi sorun cikarmiyorsa size hic laf dusmez.

Yuk meselesine gelince. Nisanlinizin uzerine cok yuk bindigini dusunuyorsaniz, elini tasin altina koyup bu yuku hafifletmek herkesten once size duser. Evlenecek olan sizsiniz neticede. Sizin calisip cabalamaniz lazim, ailelerin degil. Ha o da olmuyor mu, o zaman evliligi ertelersiniz oldurana kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…