Nişanlım issiz

Merhaba,
Sana olayın sürecini anlatayım. Eşin kapanan firmadan ne kadar maaş alıyordu bilemem ama muhtemelen asgari ücretten bir tık fazla alıyordur o da yeni çalıştığı için. Mühendislik tarzı işlerde maaşlar p biçim artıyor. Ve eşin H. Tepe den mezun. Bence asgari ücretle bir işe girip çalışmasındansa biraz daha sabır et ve kendi işinde bir yer bulsun. Çünkü ilerisi içinde bir deneyim bunlar. Cvsine ne yazicak.. Mesleğini unutucak, korelicek.. Ve evli olduğu için asgari ücretle çalıştığı yerden de cikamicak, borç harçta varsa çabası.. Demem o ki, bir mühendis eşi olarak sabır et ve bekle. Güzel kapılar açılır inşallah

Haksiz...
Sizi seviyorsa ve sizinle gercekten yuva kurmak istiyorsa, ekmegini taştan cikarmasi gerekiyor.
Nisanliniz biraz tembel gibi geldi bana

istanbulda çok rahat bulabilir , gebzede vs

Bu durumu bir arkadaşım da yaşadı. Onlar evlendiler. Eşi 1 seneyi aştı hala işsiz. Arkadaşım psikiyatrise gitti ve ilaç kullanıyor.

Sizin nişanlıyken yaşadığınızı o evliyken yaşamaya devam ediyor. Ve evlilik hayatında çok mutsuz, kavga gürültü eksik olmuyor. Zor bir durum.

Alanı dışında çalışır ama garsonluk da saçma yani. Adamın psikolojisi iyice bozulur. Allah yardımcınız olsun , tez zamanda gönlüne göre bir iş bulsun inşallah

Bizimde bir sene oldu erteledik düğünü zor hakkaten arkadaşınız mi çalışıyor nasıl geciniyorlar
1 sene oldu hala daha is bulamadı. Ne yapacağımızı hiç hiç bilmiyorum. Oda o kadar çok kafasına takip üzülüyor ki. Onun için de üzülüyorum. Bu konuyu açmıyorum ama yine de arada bahsi geçiyor. İşte yarın İstanbul'a gidecekmiş olmazsa kpss diyor bakalım.

nedir bu gençlerin hali yaa..

kpss çalışmak bilemedim makina müh alımı var mı... gireceğinin garantisi de yok mülakat falan derken.

mühendis olmak zor gerçekten bu ülkede.

bence olabilecek her yere başvursun cebinde cv si ile gezsin bu sırada mümkünse başka kurslar alsın.

makine müh bi arkadaşım yazılım kursuna gidip sonra yazılım üzerine bir işte çalıştı sonra kendi şirketini kurdu şu an çok iyi kazanıyor. bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliği ve yazılım çok ihtiyaç olan bi alan o alana kalmayı deneyebilir.

bence kpss çukuruna girmesin...

arkadaşım çalışıyor. Fakat erkek çalışmayınca durum zor. Ev işlerinde de hiç yardım etmiyormuş.

1 seneyi geçti inanın dediğiniz gibi yaptı. Cv si elinde gezdi. Hatta gittiği yerlerde guluyormuslar sen işçi statüsünde değilsin Hacettepe mezunu mühendissin böyle gezme direk bilgisayardan başvur diye. Ama yok yok yok hiçbir yerde iş yok. Olanlarda tecrübe

İki ornek verecegim. İlki dayım 2 ayri isten ayrildi ve toplamda 1.5 sene evde durdu. Ustelik ilkokul mezunu, 2 cocuk okurken yengem evde kafayi yedi kadin..
Baska bir akrabamizin okumus eside birkac yil issiz kaldi. 3 küçük cocuk varken.
Bence evliyken bu sekilde gurur yada hirs yapmak yanlis bana gore. Sonucta gecindirilmesi gereken bir ev var. Simdi siz nisanlinizi az çok tanirsiniz normalde calismayi seven birimi yoksa sevmeyen biri mi? Tatlidille belki gecici islerde calismaya ikna edebilirsiniz..

Esim askerden geldikten sonra 1 ay icinde sanayide igrenc bi yerde ise basladi. İsteme soz olacaktı cunku. Orda 1 ay calisip fabrika da is buldu. O da cok agir bir işti. Hemen sonra isteme soz yaptık. 2 ay sonra nisanlandik. Dugunumuze 6 ay kala simdi ki calistigi yere girdi. 5 yılı doldurdu cok sukur. Bu yaz ek iş olarak düğün salonlarinda garsonluk yapmaya basladi. Hicte gocundugunu görmedim.

Elbette universite okumuş olup kendi bolumunde calismak herkesin hakki. Ama bazi gerekli durumlarda erkekler taşı sıksa suyunu cikarmali.
Yarin bir gun evlenip çocuğunuz olur o zamanda diretirse illa kendi mesleğim diye ne yapacaksınız bunlari oturup konusun

İş bulamayan erkeklere inanmıyorum ben...Benim eşimde yaklaşık iki senelik evliyken işten çıkıp tazminatını yedi evde yattı gram pişmanlık duymuyor hala neredeyse dört ay çalışmadı... Çalışan adam her türlü işinde yükselir başarılı olur benim eşim sürekli başka başka işlere girip işinde usta bile olamamış usta olsaydı hem onu havada kaparlardı hem maaşı 4-5 bin lira rahat olurdu.Bir senedir alakasız bir işte asgari ücretle çalışıyor.

Ben nisanliniza hak verdim, evet sizin icin de cok yipratici ama baska iste nisanliniz icin cok iygun degil adam h tepeye girebilmek ve bitirebilmek icin kim bilir nasil calisti ben olsam ben de kendi isim diye tuttururdum...sadece sua edecegim sizler icin umarim iyi hir ise girer ve evlenirsinz

Kendi mesleğinde çalışmak istemesi doğal ama bence sadece istanbul değil eskişehir kocaeli kayseri gibi makine sanayinin geliştiği şehirlere de bakin

Senin piskolojini çok iyi anlıyorum
. Bir şey diyemiyosun çunku o da çaresiz. Artık marketlere bile referansla alındigina şahit oldum. Bende 2 senedir nişanliyim nişanlım marmara uni. Elektrik ogr. Mezunu ve kontejan çok az. 1 sene ara ara işlere girdi market vs. Ama az çalisti kafayi yiyecekti çok uzulduk çok tartistik polisligi denedi mulakattan gecemedi subaylik denedi o da olamdi en son astsubayligi kazandı simdide 3 ay sinra egitime baslayacak ve şuanda bekliyor dugunu erteledik yaza evlenmek için evlenmek buyuk hata en iyisi olana kadar bekleyelim. Rabbim yardimcimiz olsun hepimimizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…