- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Merhaba,Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
istanbulda çok rahat bulabilir , gebzede vsBide 6 ay oldu, hani az bir süre degil. İş bulmak isteseydi elbette bulurdu. Kendi branşında istediği için bulamıyor.
İzmir'de yaşıyor. İzmir'de iş bulamiyorsa başka hangi ilde bulabilir ki ? 40/50 fabrikaya başvurmuştur. Ama geri dönüş olmadi
6 aydır iş bulamıyorsa demekki söylediğiniz illerde de bulamamış. İstanbul ve çevresi denenmeli bu durumda bağlayan birşey yoksa.izmirin içinde çok fabrika yok zaten torbalı kepalpaşa manisa tarafında çalışıyor insanlar
Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
Selaaaaam guncelleyeyim dedim hala işsiz hala issizzzzzzzzzz. Nedir bu uğursuzluk bilmiyorum. Evet Almanca biliyor h.tepe mezunu 7 ay falan da eski tecrübesi var ama hala iş yok. Bilmiyorum ne yapicaz nasıl olacak. Yarın İstanbul'a gidiyor 10 gün kalacak olmazsa kpss ye çalışayım artık diyor sanırım kpss ye çalışacak iş aramayı bırakicam bu son gidisim diyor oda cooook çok yıprandı
Bizimde bir sene oldu erteledik düğünü zor hakkaten arkadaşınız mi çalışıyor nasıl geciniyorlarBu durumu bir arkadaşım da yaşadı. Onlar evlendiler. Eşi 1 seneyi aştı hala işsiz. Arkadaşım psikiyatrise gitti ve ilaç kullanıyor.
Sizin nişanlıyken yaşadığınızı o evliyken yaşamaya devam ediyor. Ve evlilik hayatında çok mutsuz, kavga gürültü eksik olmuyor. Zor bir durum.
1 sene oldu hala daha is bulamadı. Ne yapacağımızı hiç hiç bilmiyorum. Oda o kadar çok kafasına takip üzülüyor ki. Onun için de üzülüyorum. Bu konuyu açmıyorum ama yine de arada bahsi geçiyor. İşte yarın İstanbul'a gidecekmiş olmazsa kpss diyor bakalım.Son gelişmeler nelerBlancKahkul
arkadaşım çalışıyor. Fakat erkek çalışmayınca durum zor. Ev işlerinde de hiç yardım etmiyormuş.Bizimde bir sene oldu erteledik düğünü zor hakkaten arkadaşınız mi çalışıyor nasıl geciniyorlar
1 sene oldu hala daha is bulamadı. Ne yapacağımızı hiç hiç bilmiyorum. Oda o kadar çok kafasına takip üzülüyor ki. Onun için de üzülüyorum. Bu konuyu açmıyorum ama yine de arada bahsi geçiyor. İşte yarın İstanbul'a gidecekmiş olmazsa kpss diyor bakalım.
1 seneyi geçti inanın dediğiniz gibi yaptı. Cv si elinde gezdi. Hatta gittiği yerlerde guluyormuslar sen işçi statüsünde değilsin Hacettepe mezunu mühendissin böyle gezme direk bilgisayardan başvur diye. Ama yok yok yok hiçbir yerde iş yok. Olanlarda tecrübenedir bu gençlerin hali yaa..
kpss çalışmak bilemedim makina müh alımı var mı... gireceğinin garantisi de yok mülakat falan derken.
mühendis olmak zor gerçekten bu ülkede.
bence olabilecek her yere başvursun cebinde cv si ile gezsin bu sırada mümkünse başka kurslar alsın.
makine müh bi arkadaşım yazılım kursuna gidip sonra yazılım üzerine bir işte çalıştı sonra kendi şirketini kurdu şu an çok iyi kazanıyor. bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliği ve yazılım çok ihtiyaç olan bi alan o alana kalmayı deneyebilir.
bence kpss çukuruna girmesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?