- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.106
- 133
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
İkiniz de hedef odaklısınız.Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
Maalesef ki şuan ki durumlarda kimse kendi branşında bir dalda iş yapmıyor.Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
ben mimarım düğünlerde tutulan şu oğlan bizim kız bizim yazıları var ya onlardan yaptım sattım işsizken yaHanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
ekmeğini taştan çıkartan birine benzemiyor nişanlınız, sizin söylediklerinizi onun kendisi düşünmesi gerekirdi..bu durum aslında bazı şeylerin işareti aslında, iyi düşünün...Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Aynen her yerde iş kaynıyor bir sürü iş var seçemiyoruz.Bence iş vardir da sizin nişanliniz beğenmiyordur.
Bide 6 ay oldu, hani az bir süre degil. İş bulmak isteseydi elbette bulurdu. Kendi branşında istediği için bulamıyor.Tabi ki herkes mesleğine göre iş yapmak ister ama evlilik Arife’sinde istediği gibi bir iş yok diye evde oturmak bana göre sorumsuzluk. Yarın bir gün ev geçindirecek nişanlısınız hadi şimdi buldu orası da kapandı varsayalım istediği iş olana kadar evde mi oturacak? O süre zarfında nasıl geçiniceksiniz? Bence geçici de olsa sizin dediğiniz gibi kasiyerlik, garsonluk vb işe girsin. Çalışmak ayıp mı ki ağrına gitmesi bana çok garip geldi. Sonuçta işe, paraya ihtiyacı var. İş yok evet istek ve beklentiye göre ama amaç sırf hayatını idare edicek parayı kazanmaksa pek çok alternatif iş mevcut
İzmir'de yaşıyor. İzmir'de iş bulamiyorsa başka hangi ilde bulabilir ki ? 40/50 fabrikaya başvurmuştur. Ama geri dönüş olmadiGüzel bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun ve deneyimi de var. İş bulamaması ilginç diyeceğim ama hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Büyük şehirlerde ve civalarında yığınla fabrika var. Biraz daha zaman verin bence, mutlaka çıkacaktır bir şeyler. Ayrıca evlilik sizin çabalarınızla gerçekleşecekse o iş yaş. Yani bırakın o endişelensin; işim gücüm yok, ne zaman evleneceğiz diye. Sizin kadar takıyor olsa dediğinizi yapar, geçici bir iş bulurdu. Demek ki şuan evliliğe odaklanamıyor, bir yandan haklı da... Ne yazık ki biraz oluruna bırakmak dışında şansınız yok gibi görünüyor.
İzmir'de makina mühendisi arkadaşım var 2 tane, ikisi de Manisa tarafında çalışıyor. Ama haklısınız İzmir de gayet iş bulunabilir bir şehir. Şanssızlık o zaman. Farklı şehirlerde yaşamak gibi bir ihtimaliniz var mı? Ne bileyim; İstanbul, Bursa, Kocaeli de makina mühendisleri için bol imkanı olan şehirler. Umarım İzmir'de bir iş bulur tabi de, bulamazsa başka seçenekleri de bir gözden geçirebilirsiniz belki.İzmir'de yaşıyor. İzmir'de iş bulamiyorsa başka hangi ilde bulabilir ki ? 40/50 fabrikaya başvurmuştur. Ama geri dönüş olmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?