Nişanlım issiz

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.106
133
Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım

Selaaaaam guncelleyeyim dedim hala işsiz hala issizzzzzzzzzz. Nedir bu uğursuzluk bilmiyorum. Evet Almanca biliyor h.tepe mezunu 7 ay falan da eski tecrübesi var ama hala iş yok. Bilmiyorum ne yapicaz nasıl olacak. Yarın İstanbul'a gidiyor 10 gün kalacak olmazsa kpss ye çalışayım artık diyor sanırım kpss ye çalışacak iş aramayı bırakicam bu son gidisim diyor oda cooook çok yıprandı

Son düzenleme:
İkiniz de hedef odaklısınız.
Sizin hedef evlilik olmuş,onunki istediği işi yapabilmek.
Ona hak veriyorum.
Sevmediği işi yapmak insanı mutsuz ediyor.
Evliliği ertelemek sizi yıpratıyor ama bazı şeyleri daha net görmenizi sağlıyor olabilir.

Ben öğretmenim. Hem okurken hem de mezun olunca kasiyerlik, garsonluk, satış danışmanlığı vs. Pek çok şey yaptım. Ayıp değil yanlış değil. Ekmek aslanın ağzında. Kurumsal olmayan beni sömürecek bir yerde kendi işimi yapmaktansa kurumsal bir yerde satış danışmanlığı daha iyidir.

Tabi ki herkes mesleğine göre iş yapmak ister ama evlilik Arife’sinde istediği gibi bir iş yok diye evde oturmak bana göre sorumsuzluk. Yarın bir gün ev geçindirecek nişanlısınız hadi şimdi buldu orası da kapandı varsayalım istediği iş olana kadar evde mi oturacak? O süre zarfında nasıl geçiniceksiniz? Bence geçici de olsa sizin dediğiniz gibi kasiyerlik, garsonluk vb işe girsin. Çalışmak ayıp mı ki ağrına gitmesi bana çok garip geldi. Sonuçta işe, paraya ihtiyacı var. İş yok evet istek ve beklentiye göre ama amaç sırf hayatını idare edicek parayı kazanmaksa pek çok alternatif iş mevcut

Maalesef ki şuan ki durumlarda kimse kendi branşında bir dalda iş yapmıyor.
AÇIKçası bunu bizler gurur haline getirip olayı büyütüyoruz haksızmıyız tabiki hayır bu yüzden de nişanlın da haklı.

Fakat km bilir ne zaman iş bulacak bence önüne gelen küçükte olsa fırsatları değerlendirmeli.
Ucunda evlilik ev kurma var sonrasında tabi ki iş arayışına devam.
Anlayışla fazla üzmeden tekrarlayın eminim anlayacak sonunda belli ki zamana ihtiyacı var.

Güzel bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun ve deneyimi de var. İş bulamaması ilginç diyeceğim ama hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Büyük şehirlerde ve civalarında yığınla fabrika var. Biraz daha zaman verin bence, mutlaka çıkacaktır bir şeyler. Ayrıca evlilik sizin çabalarınızla gerçekleşecekse o iş yaş. Yani bırakın o endişelensin; işim gücüm yok, ne zaman evleneceğiz diye. Sizin kadar takıyor olsa dediğinizi yapar, geçici bir iş bulurdu. Demek ki şuan evliliğe odaklanamıyor, bir yandan haklı da... Ne yazık ki biraz oluruna bırakmak dışında şansınız yok gibi görünüyor.

Şimdi kariyerde şöyle bir durum var, ben nişanlınızı anlıyorum.
İyi bir üniversitenin güzel bir bölümünden mezun ve şanssızlık nedeniyle işsiz kalmış.
Yani çalışmak istemeyen bir kişilik değil, bu nokta önemli.

Belli ki "ben bu okulu boşa okumadım, boşuna bu bölümden mezun olmadım, kendi alanımda çalışmak istiyorum" mantığında ki doğru bir mantık.
Alanı dışında iş yapması CV açısından uygun görünmeyeceğinden, kendi alanında asgari ücret dahi olsa çalışmayı düşünüyor, ki inanın geleceği açısından doğru olan bu.

Evliliğin artık geç zamanı diye birşey yok. Sinirlerinizi boşa yıpratmayın.
Evliyim 2 çocuk sahibiyim, evlenince kuş konmuyor başınıza inanın.
Bırakın, nişanlınız kendi alanında gerçekten içine sinen bir iş bulsun.
İş nedeni ile mutsuzluk gerçekten sizi ve nişanlınızı da yıpratacak bir konu.
Sabır göstermeniz gereken bir süreçtesiniz ve bunu iyi değerlendirin.

Kalkıp karşınızdaki insanın kariyerini etkileyecek bir şekilde "aman canım kasiyerlik, garsonluk yapsan nolur" demeyin.
Üniversite okuyor olsa hala dediğiniz meslekleri yapabilirdi, ancak mezun ve alanında gelişim göstermesi gerekir ki ilerde çok daha iyi işler yapabilsin. Geleceğiniz açısından önemli bir durum bu.
Şu an siz anlayamasanızda, nişanlınız doğru mantıkla ilerliyor.

İnşallah en kısa zamanda iş bulur ve sizde stresten arınırsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Ülke de kim mezun olduğu branşı olan işi yapıyor ki? Atanmayı bekleyen öğretmen, TUS'a hazırlanan doktor, KPSS mağduru binlerce kişi... En azından bekleme sürecinde kendi branşında iş bulana kadar farklı sektörler denemeli, oda halı senelerce dirsek çürüttü ama yapacak bir şey yok maalesef

ben mimarım düğünlerde tutulan şu oğlan bizim kız bizim yazıları var ya onlardan yaptım sattım işsizken yanolcak sanki geçici olarak yapılıyor böyle şeyler zaman zaman...

Baska illerde de is ilanlarina baksin bu sirada gecici olarak baska iste calisabilir ama her kosulda dugunu erteleyinki zaten maddiyat yok bir de psikolojikmen kotu hale gelip guzel gunleriniz zehir olmasin.

öğretmenim kuzum atanamadım sonra baktım olmuyor mali müşavir olmaya karar verdim onun kursunu derslerini aldım . şuan bu işi yapıyorum bayan oldugum halde :) çünkü çalışmak bence gayet güzel he zamanında garsonluk bulaşıkcılık herseyi ıyaptım

ekmeğini taştan çıkartan birine benzemiyor nişanlınız, sizin söylediklerinizi onun kendisi düşünmesi gerekirdi..bu durum aslında bazı şeylerin işareti aslında, iyi düşünün...

Bide 6 ay oldu, hani az bir süre degil. İş bulmak isteseydi elbette bulurdu. Kendi branşında istediği için bulamıyor.
İzmir'de yaşıyor. İzmir'de iş bulamiyorsa başka hangi ilde bulabilir ki ? 40/50 fabrikaya başvurmuştur. Ama geri dönüş olmadi

İzmir'de yaşıyor. İzmir'de iş bulamiyorsa başka hangi ilde bulabilir ki ? 40/50 fabrikaya başvurmuştur. Ama geri dönüş olmadi
İzmir'de makina mühendisi arkadaşım var 2 tane, ikisi de Manisa tarafında çalışıyor. Ama haklısınız İzmir de gayet iş bulunabilir bir şehir. Şanssızlık o zaman. Farklı şehirlerde yaşamak gibi bir ihtimaliniz var mı? Ne bileyim; İstanbul, Bursa, Kocaeli de makina mühendisleri için bol imkanı olan şehirler. Umarım İzmir'de bir iş bulur tabi de, bulamazsa başka seçenekleri de bir gözden geçirebilirsiniz belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…