Nişanlım issiz

Güzel beğendim ben bu aklı

Bence nişanlınız iş beğenmiyordur gerçi bu aralar gerçekten yok gibi ama makine mühendisi ve tuzla gebze Dilovası buralar iş sahası özellikle gebzeye bakmasını soyleyin sanayi bölgesi yani burda da bulamıyorsa inanmayin.

Nişanlınız hangi yıl mezunu bilmiyorum ama, hacettepe makine(otomotiv), iki sene öncesine kadar bir yıl almanca bir yıl ingilizce zorunlu hazırlığın ardında 4 yıl lisans eğitimi veriyordu. Yani o 6 seneyi garson olmak için okumadığı doğru. Başka mesleklere kayması da CVsi açısından hiç hoş görünmez. Evliliği erteleyince ölmeyeceğinize göre biraz anlayış gösterebilirsiniz sanki? Tüm eğitim hayatını çöpe atmasını beklemeyin nolur ya.

Düğünu ertelemek sizin aleyhineze olabilor neden bunu degerlendirmiyorsunuz acele etmeyin
Düğünü erteledik şuan yapmamız mümkün değil zaten. Birçok yerle görüştü hiç olumlu yanıt alamadı yani mühendis alımi olursa size döneceğiz diyorlar ama hiç alım yok. Fabrikaların durumu çok parlak değil. Başka geçici bir iş bulmasını istiyorum ama o istemiyor.
Hacettepe makine mezunu adam amelelik mi yapsın? Gayet haklı bence. Sizin geliriniz ne kadar? O işe girene kadar siz biriktirseniz?
Ben şu an özel bir hastanede tıbbi sekreter olarak çalışıyorum maaşım ne yazık ki yüksek değil
Adam asgari ucrete razi gelmis alani icinde neden alani disinda is yapsin ki. Ustelik hacettepe mezunu. Yabanci dil bilmiyor mu o yuzden mi bulamiyor acaba?
Biliyor zaten bölümü %100 ingilizceydi. Bilmiyorum inanın. Ariyor da sanayi bölgesine gidip fabrikalarla birebir bile görüşüyor yok ama iş bulamıyor

nisanliniza hak veriyorum nedeni ni aciklayayim
ben bir magazada calisiyordum lise mezunuyum ve mudur yardimcisiydim mudurumuzde oyle.
bize idaraten ise gireyim diye uni mezunu gencler gelirdi
bizim o cocuklarla oturup iki kelime onemli bir konuda konusamayacak mudurumuz cocuklara efendilik taslardi yeri gelir azarlardi o bunlari yaparken ben cocuklarin durumuna uzulurdum sen git 4 sene oku kendi bolumun de is bulama gel magazaya adam egolari icin seni harcasin birde ustune o uniyi nasil bitirdin acaba bu ise yaramamazlikla desin.
hepsi boylemi tabiki degil ama insanin zoruna gidiyor evet.
benim zoruma giderdi mesela o piril piril cocuklardan kidemli olmam ve lavaboya giderken bile benden izin almalari ama bazen hayatla savasabilmek icin goz yummakta gerekiyor bazi seylere

Çok şaşırdım gerçekten.
Mühendis adam issiz kaldığında garsonluk neden yapsın?
Kendi meslegini yapacagi isi kovalamak zorunda. Idealist ve kariyer hedefi olan herkes gibi.
Kendinizi örnek vermissiniz; siz de idealist olup akademisyen olabilirdiniz. Ama sartlariniz buna uygun değildir yada bu konuda isteksizsinizdir, olabilir.

Öğretmenler örnek veriliyor, kusura bakmayın ama öğretmen dediğiniz yeteneğine ve cv sine bakılmaksızın kpss puanı ile atanıyor.
Öğretmenlik bir meslektir ama kariyer sahibi olmayı içermez.

Dugun ertelendi diye dünyanın sonu degil. Nisanliniza sinirleneceginize, Hacettepe mezunu deneyimli mühendisin bile işsiz kaldığı zamanları yaşıyor oluşumuza sinirlenin.

Nişanlınız haklı.

Makina mühendisliği gibi gerçekten yorucu ve emek isteyen bir bölümü bitirdikten sonra muhtaç olmadığı sürece başka branşta iş aramak istememesi çok normal.
Daha nekadr muhtac olacakki ?Evlilik arifesinden daha muhtac an mı var?

Daha nekadr muhtac olacakki ?Evlilik arifesinden daha muhtac an mı var?

Evliliği ertelemeli ve kariyerine odaklanmalı. Doğru olanı yapıyor şu an adam. Önce kariyer planlamasını yapıp kendini rahatlatması lazım.

Düşünün adam garson, kasiyer vs. olsa bunu CV’sine yazabilir mi? Kariyerine ne katkısı var? Bu dönemi aktif iş arayarak geçirmesi gerekiyor. Garsonların halini görüyoruz, yazık insanlar bütün gün ayakta. Adam ne ara iş arayacak ne ara mülakatlara katılacak? Bunları yapmaya hali kalmayacak ve piyasadan uzaklaşacak.

Her şey evlilik değil ki.

İş bulamama ihtimaline karşı gecici olarak iş ararken baska işlerede girebilirdi
Sonucta calısmaya calısmayada köreliyor e ha diyince istedigi yerde istedigi sartlarda işte bulunamıyor ülkenin durumu malum
Evliliği ertelemekle iyi yapmıssınız
Ben erkekte ekmegini tastan cıkarır gene calısır evine ekmek getirir görüşünün hakim olmasını isterim

Hangi sehirdesiniz bilmiyorm?ama illaki bulabilir,kasiyerlik vs.
Ben muhendisim diyip evde oturmasına kesinlikle destek vermeyin.
2 sene bulamazsa oturcak mı ?2 sene..?

Erkeklerde o konu farklı isliyor,rahata alıstılar mı ? İpin ucu kacıyor.
İstisnalar tabiki vardır ama kadın herseyi üstlendi mi yayıyorlar kendilerini.
Evli olsalar anlarım söylediğinizi de adamın şu an sorumluluğu yok ki. Adam evde yatıyor konu sahibi ev geçindiriyor olsa kesinlikle katılırdım. Konu sahibinin geliri de düşükmüş, yani ancak kendine yetiyor. Neyi üstlenmiş de adam rahatlayacak?

Hangi sehirdesiniz bilmiyorm?ama illaki bulabilir,kasiyerlik vs.
Ben muhendisim diyip evde oturmasına kesinlikle destek vermeyin.
2 sene bulamazsa oturcak mı ?2 sene..?
2 gun sonra is bulup birakacak adami neden kasiyer olarak alsinlar ? Milyon tane uzun sure calisabilecek issiz var, 2 dil bilen mühendisi niye alsinlar

Çorlu,Çerkezköy bölgesinde bir sürü fabrikalar var oralarda iş arasın.İstanbulada yakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…