- 18 Ekim 2017
- 8.437
- 23.110
- 598
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Güzel beğendim ben bu aklıKısa süreliğine ?
Ben anlamıyorum ortada çocuk mu var aç kalacak ? Yoo.Adam kariyerinin peşinde şimdi koşmayacak da 2.çocuktan sonra mı koşacak ? En doğrusunu yapıyor.Evde yapabileceği birkaç şey varsa para kazanabileceği orası ayrı.Şimdi işe başlasa garson olarak mesela,bir süre sonra iş temposundan ne iş aramaya devam eder doğru dürüst ne de kendisi mutlu olur.
''Para kazanayım da ne olursa olsun'' mantığıyla iyi bir mühendis olmak çok zor.İdealist olmak gerekiyor biraz da.Yarın gireceği fabrika nerede kasiyerlik yaptığına bakmayacak çünkü.
Düğünü erteledik şuan yapmamız mümkün değil zaten. Birçok yerle görüştü hiç olumlu yanıt alamadı yani mühendis alımi olursa size döneceğiz diyorlar ama hiç alım yok. Fabrikaların durumu çok parlak değil. Başka geçici bir iş bulmasını istiyorum ama o istemiyor.Düğünu ertelemek sizin aleyhineze olabilor neden bunu degerlendirmiyorsunuz acele etmeyin
Ben şu an özel bir hastanede tıbbi sekreter olarak çalışıyorum maaşım ne yazık ki yüksek değilHacettepe makine mezunu adam amelelik mi yapsın? Gayet haklı bence. Sizin geliriniz ne kadar? O işe girene kadar siz biriktirseniz?
Biliyor zaten bölümü %100 ingilizceydi. Bilmiyorum inanın. Ariyor da sanayi bölgesine gidip fabrikalarla birebir bile görüşüyor yok ama iş bulamıyorAdam asgari ucrete razi gelmis alani icinde neden alani disinda is yapsin ki. Ustelik hacettepe mezunu. Yabanci dil bilmiyor mu o yuzden mi bulamiyor acaba?
Daha nekadr muhtac olacakki ?Evlilik arifesinden daha muhtac an mı var?Nişanlınız haklı.
Makina mühendisliği gibi gerçekten yorucu ve emek isteyen bir bölümü bitirdikten sonra muhtaç olmadığı sürece başka branşta iş aramak istememesi çok normal.
Daha nekadr muhtac olacakki ?Evlilik arifesinden daha muhtac an mı var?
Acil evlenmezse ölecek hastalığına mı yakalanmış? Şimdi evlenmez iş bulunca evlenir.Daha nekadr muhtac olacakki ?Evlilik arifesinden daha muhtac an mı var?
Acil evlenmezse ölecek hastalığına mı yakalanmış?
Erkeklerde o konu farklı isliyor,rahata alıstılar mı ? İpin ucu kacıyor.Acil evlenmezse ölecek hastalığına mı yakalanmış? Şimdi evlenmez iş bulunca evlenir.
Evli olsalar anlarım söylediğinizi de adamın şu an sorumluluğu yok ki. Adam evde yatıyor konu sahibi ev geçindiriyor olsa kesinlikle katılırdım. Konu sahibinin geliri de düşükmüş, yani ancak kendine yetiyor. Neyi üstlenmiş de adam rahatlayacak?Erkeklerde o konu farklı isliyor,rahata alıstılar mı ? İpin ucu kacıyor.
İstisnalar tabiki vardır ama kadın herseyi üstlendi mi yayıyorlar kendilerini.
2 gun sonra is bulup birakacak adami neden kasiyer olarak alsinlar ? Milyon tane uzun sure calisabilecek issiz var, 2 dil bilen mühendisi niye alsinlarHangi sehirdesiniz bilmiyorm?ama illaki bulabilir,kasiyerlik vs.
Ben muhendisim diyip evde oturmasına kesinlikle destek vermeyin.
2 sene bulamazsa oturcak mı ?2 sene..?
Çorlu,Çerkezköy bölgesinde bir sürü fabrikalar var oralarda iş arasın.İstanbulada yakın.Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?