Nişanlım issiz

Adamin kisiligi bu gibi gozukuyor. Olay mama degil yani.. ben okurken her tatilde calisirdim, paraya ihtiyaci olur herkesin ama durumum iyiydi halbuki.. Insan gerekirse ekmegi tastan cikarmali. Hem aile kuracak adam biraz sorumluluk alip para biriktirsin, sonra her masraftan yan cizip kiz tarafina yuklenirler. Evlenincede ayni olursa ne olacak peki? Bu kiz vazgectim oynamiyorum demez sanirim

öğrenciyken çalışmak başka.
bu adam yabancı dili olan, deneyimli muhendis. kalifiye eleman.
nitelikli kariyer planlaması dediğiniz ara işleri yaparak olmaz.
gerekirse 1 yıl ara verilir, düzgün iş bulup devam eder.
bir de adam demiyor ki ben 10 bin isterim çalışmam.
asgari ücrette olsa kendi işimde çalışmak istiyorum diyor.
iş beğenmeme durumu yok.
kendi işini yapma istegi var.
en doğal hakkı degil mi?

iş beğenmeme durumu yok.
en doğal hakkı degil mi?
Iyi o zaman ertelesinler dursunlar 3-5 sene evliligi ne diyelim😂 ben is begenmemeyi anlayamam kusura bakmayin. Hem calissin hem baksin bunda ne kotuluk var? Hee ben ogrencilikten sonrada ayniydim. Ara verdim keza yine oyle. Benim her ise saygim vardir.

iş beğenmeme durumu yok.
en doğal hakkı degil mi?
Ayrica senin cocuklarin var oyle dusun birikiminde yok sende calisamiyosun. Her turlu paraya ihtiyaciniz var diyelim. Kocanda 1-2 sene issiz kaldi nolcak? Cocuklar ne yiyecek? Sahsen bu durumda is begenmeme luksu olabilir mi? Bence olmamali yani.

Ha deseydiki 1 sene dinlenecek nisanlim sonra is bakacak ya da isi hazir cok baska tepki verirdim, cunku insanin bazen buna ihtiyaci vardir

Olay kisilikteyse uzun vaadede sorun bence

Buarada muhendis olunca noluyor? Benim muhendis kuzenimde begenmeyeceginiz tarz bi is yapti.. hem calisti hem bakindi.. simdi noldu? Fistik gibi meslegini yapiyor 💕 buarada cv de bile guzel duranbiliyor.. is bulamadim o yuzden bos durmadim imaji veriyor bunuda caliskanlik olarak gorebiliyor is veren

Buarada muhendis olunca noluyor?

Nitelikli eleman oldugun icin isini yapmak istiyorsun. Iyi muhendislikler entellektuel isler, yaparken kafa patlatiyorsun ama zevk aliyorsun. Sonuc olarak kendi isini de gectim, kendi alanini yapmak istiyorsun. Ben para icin hic sevmedigim bir alanda calissam mutsuz olurum. Kaldi ki nisanli Hacettepe Otomotiv mezunuymus, yani bu adama garson ol denir mi Allah askina?

Ablacim o hiç öyle değil. Başka bir iş para için yapsan dahi CVye asla asla yazamazsın, çünkü piyasa değerini düşürür. Siz bulaşıkçılık yapmış bir mühendisi ciddiye alır mıydınız? Hiçbir işveren almaz.

Benim önüme CV geldiğine, meslekle alakalı işi geçtim kariyer alanı değişmiş mi yoksa hep aynı konu üzerinde çalışıp uzmanlaşmış mı ona bakarım. Misal sinyal işlemeci eleman işe almak istiyorsam ilk işinden başlayarak bu alanda çalışmış, bu alana odaklı birini isterim. Bir işinde Java programlaması yapmış, diğer işinde mikrodalga yapmış, sonra da başka bir işte sinyal işleme yapmış birini yeterince odaklı bulmam. Baska adaylara bakarim.
buarada cv de bile guzel duranbiliyor..

Ozetle bu cümle hiç doğru değil. Nitelikli islerin piyasasi bambaska.

Ayrica senin cocuklarin var oyle dusun birikiminde yok sende calisamiyosun. Her turlu paraya ihtiyaciniz var diyelim. Kocanda 1-2 sene issiz kaldi nolcak? Cocuklar ne yiyecek? Sahsen bu durumda is begenmeme luksu olabilir mi? Bence olmamali yani.

Ha deseydiki 1 sene dinlenecek nisanlim sonra is bakacak ya da isi hazir cok baska tepki verirdim, cunku insanin bazen buna ihtiyaci vardir

Ablacim o zaman baska. Coluk cocugun varsa, ailen varsa o zaman Allah ne verdiyse artik yapilir. Ama su konuda cok absurt yani adamin colugu cocugu yok, ac degil acikta degil olmaz yani.

Bu isin karakterle bir alakasi yok. Bu adamin durumundaki birine sen de garson ol demek bir hakaret. Adamin yerinde olsam ben ayrilirdim net.

Ablacim o hiç öyle değil. Başka bir iş para için yapsan dahi CVye asla asla yazamazsın, çünkü piyasa değerini düşürür. Siz bulaşıkçılık yapmış bir mühendisi ciddiye alır mıydınız? Hiçbir işveren almaz.

Benim önüme CV geldiğine, meslekle alakalı işi geçtim kariyer alanı değişmiş mi yoksa hep aynı konu üzerinde çalışıp uzmanlaşmış mı ona bakarım. Misal sinyal işlemeci eleman işe almak istiyorsam ilk işinden başlayarak bu alanda çalışmış, bu alana odaklı birini isterim. Bir işinde Java programlaması yapmış, diğer işinde mikrodalga yapmış, sonra da başka bir işte sinyal işleme yapmış birini yeteince odaklı bulmam.

Ozetle bu cümle hiç doğru değil.
Sen is verensen evet bu dusunden onemli
Olabilir alacagin elemanlar icin ama neyseki her is veren ayni dusunmuyor kesinlikle.. bunu ben yasadimda soyluyorum emin ol. Mezun oldugum bolumle ilgili basvuru yaptigimda ilk isimde gecmisimde bir cok is yeri gorunce.. kiytirik bi sirket gelmesin aklina binlerce kisinin calistigi dev bir sirket. Okuyunca gercekten caliskan oldugumu anlamislar. Tabiiki frekans tutmasa tek basina yeterli olnazdi bu belki.. Sonradan personel mudurum anlatti bunu bana. Gidip bulasik yikasin demiyorum ama baska birsey yapabilir

adam tam da bu duruma düşmemek için zaten işini oturtmaya çalışıyor.
yarım obur gün çoluk çocuk rezil olmamak için.
şu an çoluk çocuk yokken bunu yaptı yaptı.
yapamadı sonrası hep rezillik.

biraz bir şey teklif ederken makul olun, hacettepe mezunu mühendisin ne işi var market kasasında?
iş görüşmesi olacak nasıl izin alacak? yada bir fuar olacak orada birileri ile tanışma imkanı olacak gidip bir kaç gün geçirecek, nasıl yapacak?
işe gittiğinde bir önceki iş yeri sigortadan görünecek, durumu nasıl açıklayacak?
ona göre muamele etmezler mi? bu adam ne iş olsa yaparım abicim degil ki.

adam şu an bekar. çocuksuz. sorumluluğu yok.
kendi iş düzenini kurma fırsatını hak ediyor.
bence sevgilisi/nişanlısını bırakın, anası/babası bile karışamaz.
hayatını planlıyor,biraz ciddiyet ve saygıyı hak ediyor.

Ablacim o zaman baska. Coluk cocugun varsa, ailen varsa o zaman Allah ne verdiyse artik yapilir. Ama su konuda cok absurt yani adamin colugu cocugu yok, ac degil acikta degil olmaz yani.

Bu isin karakterle bir alakasi yok. Bu adamin durumundaki birine sen de garson ol demek bir hakaret. Adamin yerinde olsam ben ayrilirdim net.
Siz neyi anlamadinizki? 😂Diyorumki adamin kisiligi buysa eger ilerdede aynisini yasarsa problem

Adamin kisiligi bu gibi gozukuyor. Olay mama degil yani.. ben okurken her tatilde calisirdim, paraya ihtiyaci olur herkesin ama durumum iyiydi halbuki.. Insan gerekirse ekmegi tastan cikarmali. Hem aile kuracak adam biraz sorumluluk alip para biriktirsin, sonra her masraftan yan cizip kiz tarafina yuklenirler. Evlenincede ayni olursa ne olacak peki? Bu kiz vazgectim oynamiyorum demez sanirim
Buarada muhendis olunca noluyor? Benim muhendis kuzenimde begenmeyeceginiz tarz bi is yapti.. hem calisti hem bakindi.. simdi noldu? Fistik gibi meslegini yapiyor 💕 buarada cv de bile guzel duranbiliyor.. is bulamadim o yuzden bos durmadim imaji veriyor bunuda caliskanlik olarak gorebiliyor is veren

okurken çalışmak başka bişey, kariyer hedefiyle çalışmak başka. siz kavramları karıştırıyorsunuz.
öğrenciyken garsonluk yaparsınız, bu gayet normal. ama 2 sene mühendislik yaptıktan sonra yapacağınız garsonluk cvde hoş durmaz. boş kalmamak için çalıştım demek kişinin prestijini düşürebilir.

adam tam da bu duruma düşmemek için zaten işini oturtmaya çalışıyor.
yarım obur gün çoluk çocuk rezil olmamak için.
şu an çoluk çocuk yokken bunu yaptı yaptı.
yapamadı sonrası hep rezillik.

biraz bir şey teklif ederken makul olun, hacettepe mezunu mühendisin ne işi var market kasasında?
iş görüşmesi olacak nasıl izin alacak? yada bir fuar olacak orada birileri ile tanışma imkanı olacak gidip bir kaç gün geçirecek, nasıl yapacak?
işe gittiğinde bir önceki iş yeri sigortadan görünecek, durumu nasıl açıklayacak?
ona göre muamele etmezler mi? bu adam ne iş olsa yaparım abicim degil ki.

adam şu an bekar. çocuksuz. sorumluluğu yok.
kendi iş düzenini kurma fırsatını hak ediyor.
bence sevgilisi/nişanlısını bırakın, anası/babası bile karışamaz.
hayatını planlıyor,biraz ciddiyet ve saygıyı hak ediyor.
Su konuda hak verebilirim size ancak, belli bi yasa kadar degisiklik istiyor insan sonrasi zorlasiyor. Cherry ye soyledim tembellik kafadaysa ilerde sknti, suan ailesiyleyse zaten ekmek elden su golden yatsin bakalim

okurken çalışmak başka bişey, kariyer hedefiyle çalışmak başka. siz kavramları karıştırıyorsunuz.
öğrenciyken garsonluk yaparsınız, bu gayet normal. ama 2 sene mühendislik yaptıktan sonra yapacağınız garsonluk cvde hoş durmaz. boş kalmamak için çalıştım demek kişinin prestijini düşürebilir.
Evde yattim demek ne kadar prestijli birsey? Karistirdigim birsey yok, bakis acilarimiz cok farkli. Allah bi gun begenmediginiz ise muhtac eder

Buarada kuzenimde mezun olmustu calisti buldu sonrasinda

Su konuda hak verebilirim size ancak, belli bi yasa kadar degisiklik istiyor insan sobrasi zorlasiyor. Cherry ye soyledim tembellik kafadaysa ilerde sknti, suan ailesiyleyse zaten ekmek elden su golden yatsin bakalim
🤣 tembel insan o bölümü bitiremez zaten merak etmeyin siz.
adam 40-50 fabrikaya başvurdu yazmış konu sahibi.
gerçekten epey epey tembelmiş.

Evde yattim demek ne kadar prestijli birsey? Karistirdigim birsey yok, bakis acilarimiz cok farkli. Allah bi gun begenmediginiz ise muhtac eder
ya ben garsonluğu beğenmiyorum mu dedim? ne kadar acayipsiniz. muhalefet olmak için saçmalıyorsunuz şu an.
evde yatmasın, iş arasın. adam da iş arıyor zaten.

Muhalefet olan ben mi oldum😂postuma cevap yazan sensin muhalefet olmak icin😂
çünkü mantığınız yanlış.
profilinize bi de yüksek lisans yazıyor. yüksek lisansa kadar okuyup da eğitime kıymet vermeyeni de ilk defa görüyorum.

6 ay uzun bir süre mi sanıyorsunuz cidden? Ben mezun olalı yıllar oldu 2 sene iş aradım. Şimdi nasıl olmuştur piyasa kim bilir. Geçici bir iş bulsa ne işinize yarayacak? Düğün öncesi en enn önemsiz kısım emin olabilirsiniz. Asıl olay sonrasında başlıyor. Oturmuş, düzenli bir işi olmayan adam evlendikten sonra sıkıntı yaşamayacak mı? Evliliği erteleyip, doğru düzgün bir iş bulmaya çalışması en mantıklısı. Geçici işlerde çalıştıktan sonra alanına dönmesi çok zor olur. Zaman tanıyın ve anlayışlı olun.

neden mesajın yarısına cevap verip diğer yarısını görmezden geliyorsunuz?
40-50 fabrikaya iş başvurusunda bulunmak sizin için tembelliğin göstergesi mi?
Seninde yaptigin gibi yapmisim. Degil tabii.. konu sahibi nisanlisini tanir az cok. Ne konussak bos cunku bildigini okuyacak adam.

Back
X