Nişanlım issiz

iş dünyasındaki insanlar hep aynı basma kalıp cümleler mütavazilik sıfır 10 yıl aynı işi yapıp yeni biri gelidğinden kendini profösör sanalar (kedi bile baka baka kasap oluyor ) birazcık plaza dili sektörel kelimeler ondan sonra kimde kafa var kimde kafa yok benden sorulur değişik kafalar bunlar elinizdeki işe sahip çıkın ve güzel cümleler kurmaya devam edin

Kesinlikle
Garip bir sekilde muhtac insanlardan da hoslanmiyor isveren. Belli bir gelir seviyesi uzerindeki insani ise almaya egilimleri var.

yeni geçtik bu süreçten.
eşim muhendis. ara verdi işine iki yıl.
sonra işe döneceğim diye duyurdu sektördeki arkadaşlarına, iki teklif geldi biri eski maaşı ile.
olmaz dedi.
artık 3 çoçuğum var kurtarmaz.
millet işten çıkarılıyor, bulamazsın daha iyi teklif dediler.
çalışmam dedi🤣
ikimizin de duzenli geliri var.
ama masrafımız son 6 ayda arttı.
+3000 bakıcı parası eklendi hayatımıza,
e malum hayat pahalılığı aldı başını gidiyor.

neyse 7 ay geçti ve istediği şartlarda olan işi buldu.
onun durumu farklı. işini yapan az kişi var.
özel bir alanı var. sağlam bir cevresi var.

ben bu genç arkadaşın yerinde olsam evliliği hepten askıya alır, eğitimime ağırlık verirdim.
gider yurtdışına yüksek lisans yapar, uzmanlaşmaya bakardım.
hatta orada kalırdım.
beni seven bir insanın da bana garsonluk yap yerine bu şekilde destek vermesini beklerdim.
ki eşim yüksek lisansını yaparken biz de ayrı ülkelerde 3 yıl geçirdik. hiç gitme demek aklıma gelmedi.
boşver bey gel evlenelim demedim🤣
hatta o geldi sonra ben 6 aylığına gittim. 😅
nasıl az seviyorsak artık.

Böyle düşündüğün için senin de benim gibi fabrikan yok :)
valla sayılır mı bilmem babamın var🤣 ama yanlış biliyor her şeyi sanırım zira batıyormuş öyle dedi 🤣
ekonomik kriz degil ama sebebi.
garsonluk yapmayan eleman çalıştırması.
aydınlanmayı su an yaşadım, haber vereceğim.

iş dünyasındaki insanlar hep aynı basma kalıp cümleler mütavazilik sıfır 10 yıl aynı işi yapıp yeni biri gelidğinden kendini profösör sanalar (kedi bile baka baka kasap oluyor ) birazcık plaza dili sektörel kelimeler ondan sonra kimde kafa var kimde kafa yok benden sorulur değişik kafalar bunlar elinizdeki işe sahip çıkın ve güzel cümleler kurmaya devam edin
Eğitim durumunuz lisans, araştırma görevlisisiniz ama bu bakış açınızdan sonra profilinizin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.

valla sayılır mı bilmem babamın var🤣 ama yanlış biliyor her şeyi sanırım zira batıyormuş öyle dedi 🤣

Madem babanin fabrikasi vardi bunca zaman niye soylemedin kizzzzzzzz
Alirim bir dal:KK54:

fazla aydınlanmayın aydınlanmak kafanızı pırıl pırıl yapmış hem fabrikayada elektirik faturası çok gelir babacık kızar sonra :)

Hayat şartları zor, ülke ekonomik olarak hiç iyi bir konumda değil, hangi üniversiteden mezun olursan ol, nasıl bir tecrüben olursa olsun artık özel sektörde tutunabilmek için çok çok farklı biri olmalısın.

Her yıl binlerce mezun veriyor bu dallar, aksine fabrikalar, iş yerleri kapanıyor. Artan ve azalan bir süreç var.

1- Fırsat yaratmalısın.
2- Fırsatları değerlendirebilecek kapasitede bir insan olmalısın.

Gir garsonluk yap, kasiyerlik yap kenara para at da evlenelim diye bakmayın olaya. Mühendislik dalları çok teknik bilgi içerir ve o alanda çalışmazsan iş unutmaya, mevcut tecrübeni dahi kaybetmeye kadar gider.

Evlenmeyi erteleyin. O da kendi alanında iş bakmaya devam etsin. Bulursa zaten maaş seçmem diyor baksana, o da bu durumdan hoşlanmıyor belli ki. En azından kendi işini yapmış olacak.

CV yaparken gireceği firma ne kadar maaş aldın diye sormayacak, nerelerde çalıştın, ne bitirdin, tecrübelerin ne diye soracak. Maaş zamanla artar, önemli husus tecrübe. Maaş da buna orantılı artan bir şey zaten.

yeni geçtik bu süreçten.
eşim muhendis. ara verdi işine iki yıl.
sonra işe döneceğim diye duyurdu sektördeki arkadaşlarına, iki teklif geldi biri eski maaşı ile.
olmaz dedi.
artık 3 çoçuğum var kurtarmaz.
millet işten çıkarılıyor, bulamazsın daha iyi teklif dediler.
çalışmam dedi🤣
ikimizin de duzenli geliri var.
ama masrafımız son 6 ayda arttı.
+3000 bakıcı parası eklendi hayatımıza,
e malum hayat pahalılığı aldı başını gidiyor.

neyse 7 ay geçti ve istediği şartlarda olan işi buldu.
onun durumu farklı. işini yapan az kişi var.
özel bir alanı var. sağlam bir cevresi var.

ben bu genç arkadaşın yerinde olsam evliliği hepten askıya alır, eğitimime ağırlık verirdim.
gider yurtdışına yüksek lisans yapar, uzmanlaşmaya bakardım.
hatta orada kalırdım.
beni seven bir insanın da bana garsonluk yap yerine bu şekilde destek vermesini beklerdim.
ki eşim yüksek lisansını yaparken biz de ayrı ülkelerde 3 yıl geçirdik. hiç gitme demek aklıma gelmedi.
boşver bey gel evlenelim demedim🤣
hatta o geldi sonra ben 6 aylığına gittim. 😅
nasıl az seviyorsak artık.
Pfff hic evlilik merakiniz yokmus hakkaten ;) cok kinadim sizi♥️
Koskoca coluk cocuk sahibi adam bile secici davranmis,en dogrusunu yapmis. 2 yil ara verdikten sonra utanmadan eski maasinin aynisini teklif etmisler saka gibi. Simdi bu adam kabul etseydi aaa ne ac adam olacakti.

Biz de cok felaket tecrubeler yasadik esimle. Duzenli bir gelirimiz yok,oglum da kucuktu diye calismiyordum. Esim tahsilat sorunu yasadi,2 kisi odemesini yapmadigi icin dara dustu isyerini kapatti. Evin kredisi var,yemeye ekmek yok evde. Sütcülük yapti adam. O yapmasa ben yapmaliydim. Bunu da kimseye soylemez simdilerde. Gerci pisman misin dedigimde o an yapmam gerektigi icin yaptim der. Uzulur acirim o gunlerine. Evli barkli coluk cocuklu adam olmasa,yeni mezun olsa,duzenli baska geliri olsa neden yapsin salak mi bu adam?

Ben de en son calistigim donemde mulakat yapardim,mevcut durumu ozetler goturur patrona verirdim. Adam direkt olarak hangisinin evi var,arabasi var ona bakardi. Belli bir gelir duzeyindeki adama digerlerinden +1500 lira fazla teklif etmemi istediginde cok sasirmistim.

Porofosor değilim ama PhD terkim, bir de çok iyi konferanslarda makalelerim yayınlandı......yine de fabrika sahibi olmayınca tatmin etmek zor tabi insanları siz de haklısınız:olamaz:
Fabrikan yok ama en azından noktalama işaretlerinin varlığından haberiniz var ve çok güzel kullanıyorsunuz:)

Madem babanin fabrikasi vardi bunca zaman niye soylemedin kizzzzzzzz
Alirim bir dal:KK54:

mütevazılığın gözü kör olsun.
ama burada birşey söylenmiyor. mühendisim diyorsun, buldun muhendis olmayanları kakala diyorlar.
fabrikamız var desek, he garsonluk yapmasın da baban 3 kuruşa çalıştırsın derler🤣
ama senden bana yar olmaz. 3-5 teknik şey bilen, mühendislik ağzıyla bize burada bir şeyler kakalıyorsun ama olsun, yürüdün gidiyorsun. slikon vadisine git de oğlanların torpili olsun😄

darkmore darkmore işe başlasın ona teklif götüreceğim. batan tekstilciyi kurtarma süper gücü varsa 🤣

Bence de siz de guzel cumleler kurun. Tavsiye ederim.
böyle düşündüğün için fabrikan yok iş veren değilsin
onları sen işe almassın belki onlar seni işe almıştır dandikler sana kalmış
ben utanıyorum bi insanın zeki yada aptal olduğuna sen karar verdiğin için

Porofosor değilim ama PhD terkim, bir de çok iyi konferanslarda makalelerim yayınlandı......yine de fabrika sahibi olmayınca tatmin etmek zor tabi insanları siz de haklısınız:olamaz:
Fabrikanız yoksa konusmayacaksınız hanımefendi. Malum işveren değiliz, anlamayız halden(!) :))

Eğitim durumunuz lisans, araştırma görevlisisiniz ama bu bakış açınızdan sonra profilinizin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.

yanlış düşünüyosunuz herkesin bakış açısı aynı olmak zorunda değil sizde değiştirebilirsiniz bakmak istemediğiniz yere bakabilirsiniz ben sizin bakma göremek istemediğiniz yerden bakıyorum

mütevazılığın gözü kör olsun.
ama burada birşey söylenmiyor. mühendisim diyorsun, buldun muhendis olmayanları kakala diyorlar.
fabrikamız var desek, he garsonluk yapmasın da baban 3 kuruşa çalıştırsın derler🤣
ama senden bana yar olmaz. 3-5 teknik şey bilen, mühendislik ağzıyla bize burada bir şeyler kakalıyorsun ama olsun, yürüdün gidiyorsun. slikon vadisine git de oğlanların torpili olsun😄

darkmore darkmore işe başlasın ona teklif götüreceğim. batan tekstilciyi kurtarma süper gücü varsa 🤣
Ah cicegim itina ile kurtarilir ♥️
İstedigim sartlarda is bulana kadar kendimi sosyal sorumluluk projelerine ve tiyatroya verdim. Gecen gun de bir araci firmayi tersledim,ise alim surecleri uzerinde calisiyorlardi ve bana resmen uc kurus teklif ettiler. Tersledigime pisman degilim,guzel de bir hayat dersi verdim kendilerine

Pfff hic evlilik merakiniz yokmus hakkaten :KK66: cok kinadim sizi♥
Koskoca coluk cocuk sahibi adam bile secici davranmis,en dogrusunu yapmis. 2 yil ara verdikten sonra utanmadan eski maasinin aynisini teklif etmisler saka gibi. Simdi bu adam kabul etseydi aaa ne ac adam olacakti.

Biz de cok felaket tecrubeler yasadik esimle. Duzenli bir gelirimiz yok,oglum da kucuktu diye calismiyordum. Esim tahsilat sorunu yasadi,2 kisi odemesini yapmadigi icin dara dustu isyerini kapatti. Evin kredisi var,yemeye ekmek yok evde. Sütcülük yapti adam. O yapmasa ben yapmaliydim. Bunu da kimseye soylemez simdilerde. Gerci pisman misin dedigimde o an yapmam gerektigi icin yaptim der. Uzulur acirim o gunlerine. Evli barkli coluk cocuklu adam olmasa,yeni mezun olsa,duzenli baska geliri olsa neden yapsin salak mi bu adam?

Ben de en son calistigim donemde mulakat yapardim,mevcut durumu ozetler goturur patrona verirdim. Adam direkt olarak hangisinin evi var,arabasi var ona bakardi. Belli bir gelir duzeyindeki adama digerlerinden +1500 lira fazla teklif etmemi istediginde cok sasirmistim.

ihtiyaç olur, çalışılır. limon da satılır. ki eşim ara verdiği dönem küçük baş hayvan çiftliği kurdu, bildiğin b.k küredi🤣
ama duzen oturdu, bakacak insanlar işe alındı, yapacak bir şey kalmadı. şimdi yatırımcı pozisyonuna geçti orası için.
şimdi 7 ay işsiz kaldı diye adama sen tembelsin mi diyeyim?

evet varmı başka hanımefendinin konferanstsa makalesi yayınlanmış ve phd yi terketmiş başka kariyer açıklaması yapmak isteyen varsa alalım bir tanede babası fabrikatör var

Back
X