Öncelikle herkese merhaba. anlatacağım konuda aklım o kadar karışıkki ileride pişman olacağım hatalara düşmek istemiyorum. Tanımadığım insanların olaya daha objektif bakacağını düşünerek buraya yazmak istedim. Nişanlımla 7 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 7 yıl içinde çok büyük sıkıntılar çekti ve ben her zaman onu destekledim ve bu süre içerisinde üniversitemi okudum beraber el ele vererek bütün sıkıntıları atlattık ve geçen sene haziran ayında nişanlandık. Herşey güzel gidiyordu. 1 ay sonra düğünümüz vardıki evi tuttu eşyaları dizdi. Farklı şehirlerde yaşıyoruz o işi gereği deprem bölgesinde yaşadığı için çok eşya istemedim sadece birkaç parça al ihtiyacımız dışında hiçbirşey alma dedim hatta kendi beğenip aldı onada karışmadım. Tam nikah tarihi alacakken annesi hastayım dedi. Aileside büyükşehirde yaşıyor her türlü imkan varken annemi ve kardeşlerimi yanıma getirip hem hastane işlerini hallederim hemde bir süre bende kalsınlar dedi. Zaten erkek kardeşi 1 aydır yanında kalıyordu. Bende daha benim kullanmadığım eşyaları onlarmı kullanacak diye sordum. Hem orası deprem bölgesi neden oraya götürüyorsun bu ne kadar doğru bir karar dedim. Yaşadıkları şehirde çok daha iyi hastanr doktor imkanı var dedim. Kıyametler koptu telefonu yüzüme kapattı bir daha beni arama nişanı atıyorum dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Yıllardır verdiğim emekleri ve onun için çektiğim sıkıntıları hiçe sayarak bu lafları söyledi bana. Eşya veya gösteriş meraklısı biri değilim ama evimi benden önce kullanmaları açıkçası zoruma gitti. Bilmiyorum benmi haksızım ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Sizlerden ricam fikrinizi yazabilirmisiniz bu durumda onca emeği heba edip yanlış bir karar vermek istemiyorum şimdiden teşekkürler
Bir hafta oldu. Bir dahada arayıp sormadı
Hastalık durumunda böyle demeniz abes olmuş. Hatalı buldum sizi. İmkandan öte manevi destek vermek için yanına almıştır büyük ihtimalle.Öncelikle herkese merhaba. anlatacağım konuda aklım o kadar karışıkki ileride pişman olacağım hatalara düşmek istemiyorum. Tanımadığım insanların olaya daha objektif bakacağını düşünerek buraya yazmak istedim. Nişanlımla 7 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 7 yıl içinde çok büyük sıkıntılar çekti ve ben her zaman onu destekledim ve bu süre içerisinde üniversitemi okudum beraber el ele vererek bütün sıkıntıları atlattık ve geçen sene haziran ayında nişanlandık. Herşey güzel gidiyordu. 1 ay sonra düğünümüz vardıki evi tuttu eşyaları dizdi. Farklı şehirlerde yaşıyoruz o işi gereği deprem bölgesinde yaşadığı için çok eşya istemedim sadece birkaç parça al ihtiyacımız dışında hiçbirşey alma dedim hatta kendi beğenip aldı onada karışmadım. Tam nikah tarihi alacakken annesi hastayım dedi. Aileside büyükşehirde yaşıyor her türlü imkan varken annemi ve kardeşlerimi yanıma getirip hem hastane işlerini hallederim hemde bir süre bende kalsınlar dedi. Zaten erkek kardeşi 1 aydır yanında kalıyordu. Bende daha benim kullanmadığım eşyaları onlarmı kullanacak diye sordum. Hem orası deprem bölgesi neden oraya götürüyorsun bu ne kadar doğru bir karar dedim. Yaşadıkları şehirde çok daha iyi hastanr doktor imkanı var dedim. Kıyametler koptu telefonu yüzüme kapattı bir daha beni arama nişanı atıyorum dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Yıllardır verdiğim emekleri ve onun için çektiğim sıkıntıları hiçe sayarak bu lafları söyledi bana. Eşya veya gösteriş meraklısı biri değilim ama evimi benden önce kullanmaları açıkçası zoruma gitti. Bilmiyorum benmi haksızım ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Sizlerden ricam fikrinizi yazabilirmisiniz bu durumda onca emeği heba edip yanlış bir karar vermek istemiyorum şimdiden teşekkürler
Sadece birkaç parça eşya aldığı için yardıma ihtiyacı olmadığını söyledi. Ben defalarca söyledim gelip evi temizleyelim beraber yerleştirelim diye gerek yok dedi zaten ev küçük ben arkadaşlarla hallederim dedi. Annesi zaten bir arada durmamızı pek istemiyor. Nişan zamanıda apar topar gittiler annesi çok acele ettirdi amacı ne bende anlam veremiyorum hep iyi düşünmek istiyorum ama olmuyor bi yerden sonra patlak veriyorBence nişanlınız ve ailesi kendi arasında bazı şeylere karar vermiş. Bu sadece doktor mevzusu değil. Buradan bu yazılanlardan birşey çıkarmak zor. Ancak hazirandaki düğün için sanki çabalayan ev tutan eşya beğenen yerleştiren evi temizleyen sadece nişanlınızmış gibi. Siz ve aileniz gidip görmedi mi hiç yardım etmedi mi? Bunlar ters algılanabilir. Önemli olan az eşya istemek değil gidip imkanınız dahilinde beğenip yerleştirmede yardım etmeniz daha önemliydi. Mesela oğlum işe yeni başladın borç harç içindesin acele etmeyin, Hatay’da yıkımın olduğu yerde yaşayacaksınız tayin olana dek bekleyin, evini barkını kurdun herşeyi sen yaptın zaten bak onların umrunda değil gelen giden yok vs vs doldurmuş olabilirler. İşsiz kaldığı dönemde sağa sola madden yA da manen borçlanmış olabilir.
Bir hafta oldu. Bir dahada arayıp sormadı
Sadece birkaç parça eşya aldığı için yardıma ihtiyacı olmadığını söyledi. Ben defalarca söyledim gelip evi temizleyelim beraber yerleştirelim diye gerek yok dedi zaten ev küçük ben arkadaşlarla hallederim dedi. Annesi zaten bir arada durmamızı pek istemiyor. Nişan zamanıda apar topar gittiler annesi çok acele ettirdi amacı ne bende anlam veremiyorum hep iyi düşünmek istiyorum ama olmuyor bi yerden sonra patlak veriyor
Öylemi dersiniz bilmiyorum aklım çok karışıkHastalık durumunda böyle demeniz abes olmuş. Hatalı buldum sizi. İmkandan öte manevi destek vermek için yanına almıştır büyük ihtimalle.
Üzerinde en çok dikkat kesilmeniz gereken yer; nişanlınızın hemen nisanı atalım diyebilmiş olması. Sorunun, görüş ayriliklarinin, itirazların olması çok olası ve normal şeyler. Ortada bir sorun varsa oturulup konuşulur, tartışılır belki küsüşülür... hemen nisani atalım diyebiliyorsa ya sizi yeteri kadar sevmiyordur, ya ailesinin yanında sizin değeriniz hiçbir şeydir ya da alttan alan ve özür dileyen taraf hep sizseniz buna güvenerek böyle büyük büyük oynuyordur (olan bir sorunu daha rahat bir sekilde cozebilmek icin) Bunlardan hangi ihtimal olmuş olursa olsun sıkıntı. Yoksa siz eşyalarinızı kullandirtmak istememissiniz, ailesini yasadigi yere getirmesini mantikli bulmamişsiniz felan da filan bunların hepsi eften püften, çözülemeyecek şeyler değil. Kendi kendine boşuna drama yaşatmasın.Ailesiyle farklı şehirlerde yaşayacağız. Ama daha ben eve girmeden onların gelmesi açıkçası biraz zoruma gitti. Söz konusu annemin sağlığı diyor ama annesinin yaşadığı şehirde çok daha iyi imkanlar var. Onu deprem bölgesine getirmesi bana çok anlamsız geliyor
Annenizin ve buradaki pek çok üyenin yorumuna katılıyorum. Sizin 7 yıllık ilişkinizde de onun 3 aylık ilişkisi miydi? Bence nişanlınızın ailesi sizi istemiyor, nişanlınızın ısrarı üstüne nişan olmuş. Şimdi deprem, hastalık vb bahanelerle annesi istediği baskıyı kurmuş. Hastane için deprem bölgesinde tedavi görecek demesi de çok saçma. Nişanlınız evi kendi kiraladığı, eşyaları kendi aldığı iÇin annesi ve kendisi tarafından yok hükmündesiniz. Sadece kendine hayat kurmuş, siz bu hayatta yoksunuz. Eşya konusuna gelince zaten nişanlınız almış, sizin katkınız yok, herşey ona ait görüyor bu yüzden size söz hakkı vermemiş ve sinirlenmiş. Lütfen kendinizi heba etmeyin, bu olayları evlendikten sonra yaşamaktansa şimdi yüzleşmeniz daha iyi. Nişanlınız pişman olup geri dönse bile bu işten hayır gelmez. Siz yaptıklarını unutmayacaksınız o her seferinde sınırlarını genişleterek bı davranışlara devam edecek. Şanslıymışım ki erken yüzleştim deyin, hayatınıza devam edin, çalışın, paranızı kazanın, sosyal hayatınız, arkadaş çevreniz, hobileriniz olsun. Dünya o adamın etrafında dönmüyor, anneniz sizi bunları yaşayın diye bu yaşa getirmedi. Yolu açık olsun bir daha karşıma çıkmasın deyip kapatın bu defteri.Zorumda gidende o. Ben 7 yılın hatırına çabalarken o çok çabuk bitirebiliyor üstelik çok büyük suç işlemişim gibi davrandı bana. Bu saatten sonra düzelirmi bilmiyorum çok üzgünüm
Mantıken hareket etsem direk bitsin umrumda değil derimde işte olayın içinde olunca insan geçmişi geçirilen güzel günleri düşünüyor aklım inanılmaz karışıyorE anası da istemiyormuş? Bu herifle devam etme motivasyonun nedir ?
Aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama hem kendim hem de yakınlarımın hastalık durumundan çok çekmiş birisi olarak ben de alınırdım. Hayatımı bir araya getirmeye bu kadar yaklaştığım birisinden bunu duysam “sağlık gitmiş eşyaları düşünüyor” derdim. İnsanlar hemen ayrılın vs yazmış ama bence yanlış düşündüm davrandım derseniz ilişkiniz toparlanır ve toparlamaya çalışın da bana kalırsa…Öylemi dersiniz bilmiyorum aklım çok karışıkyani yaşadığı şehirde imkanlar daha iyi deprem bölgesine gelmesi zaten imkanlar kısıtlı ne bileyim çok tuhafıma gidiyor
Mantıken hareket etsem direk bitsin umrumda değil derimde işte olayın içinde olunca insan geçmişi geçirilen güzel günleri düşünüyor aklım inanılmaz karışıyor
Kim olursa olsun gideni geri döndürmeye çalışma. Şuan sakın üstüne gitme, kendisi arasın sorsun seni. Ha baktın ki aramıyor, bırak bitsin. Devam etmeniz hayırlı ise de hayırsız ise de Allah bir sebep verir.Öncelikle herkese merhaba. anlatacağım konuda aklım o kadar karışıkki ileride pişman olacağım hatalara düşmek istemiyorum. Tanımadığım insanların olaya daha objektif bakacağını düşünerek buraya yazmak istedim. Nişanlımla 7 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 7 yıl içinde çok büyük sıkıntılar çekti ve ben her zaman onu destekledim ve bu süre içerisinde üniversitemi okudum beraber el ele vererek bütün sıkıntıları atlattık ve geçen sene haziran ayında nişanlandık. Herşey güzel gidiyordu. 1 ay sonra düğünümüz vardıki evi tuttu eşyaları dizdi. Farklı şehirlerde yaşıyoruz o işi gereği deprem bölgesinde yaşadığı için çok eşya istemedim sadece birkaç parça al ihtiyacımız dışında hiçbirşey alma dedim hatta kendi beğenip aldı onada karışmadım. Tam nikah tarihi alacakken annesi hastayım dedi. Aileside büyükşehirde yaşıyor her türlü imkan varken annemi ve kardeşlerimi yanıma getirip hem hastane işlerini hallederim hemde bir süre bende kalsınlar dedi. Zaten erkek kardeşi 1 aydır yanında kalıyordu. Bende daha benim kullanmadığım eşyaları onlarmı kullanacak diye sordum. Hem orası deprem bölgesi neden oraya götürüyorsun bu ne kadar doğru bir karar dedim. Yaşadıkları şehirde çok daha iyi hastanr doktor imkanı var dedim. Kıyametler koptu telefonu yüzüme kapattı bir daha beni arama nişanı atıyorum dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Yıllardır verdiğim emekleri ve onun için çektiğim sıkıntıları hiçe sayarak bu lafları söyledi bana. Eşya veya gösteriş meraklısı biri değilim ama evimi benden önce kullanmaları açıkçası zoruma gitti. Bilmiyorum benmi haksızım ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Sizlerden ricam fikrinizi yazabilirmisiniz bu durumda onca emeği heba edip yanlış bir karar vermek istemiyorum şimdiden teşekkürler
Yapıcı ol diyorsunuz bilemedimki çok kararsızım. Eşya düşkünü olmadığımıda çok iyi biliyor ama verdiği tepki kalbimi çok kırdı. Aç gözlüde değilim çok şükür kendi mesleğim var gelirim var hiçkimsenin parasında pulundada gözüm yok. İnanın ne yapacağımı bilmiyorumAranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama hem kendim hem de yakınlarımın hastalık durumundan çok çekmiş birisi olarak ben de alınırdım. Hayatımı bir araya getirmeye bu kadar yaklaştığım birisinden bunu duysam “sağlık gitmiş eşyaları düşünüyor” derdim. İnsanlar hemen ayrılın vs yazmış ama bence yanlış düşündüm davrandım derseniz ilişkiniz toparlanır ve toparlamaya çalışın da bana kalırsa…
Güzel günler diyorsunuz ama eskide kalmış bu bile ilişkinizin gidişatını gösteriyorMantıken hareket etsem direk bitsin umrumda değil derimde işte olayın içinde olunca insan geçmişi geçirilen güzel günleri düşünüyor aklım inanılmaz karışıyor
Arkadaşım persembenin gelisi çarşambadan bellidir diye bir laf var. Evet 7 yıl dile kolay ama siz hep veren taraf olmuşsunuz. Her şey maddiyat değildir. Eşyaları o aldı diye istediği gibi davranamaz evlenince biz olacaksiniz. Sizin eşyalarınız olacak siz temizleyeceksiniz. Elbette yeni gelin eşyalarıni onların kullanmasına karşı çıkacaksınız. Onların düşünüp de utanmalari gerekir ama öyle insanlar değiller belli ki. Onların hicap duyması gerekir.Güya kardeşi sıkılmış biraz yanıma gelsin dedi. Onada laf etmedim ama annesi ve kızkardeşide gelecek ve o evi ne hale getireceklerini tahmin bile edemiyorum çok temizlik seven insanlar değiller
Yooo gayette barışmaya çabalıyorsunuzYapıcı ol diyorsunuz bilemedimki çok kararsızım. Eşya düşkünü olmadığımıda çok iyi biliyor ama verdiği tepki kalbimi çok kırdı. Aç gözlüde değilim çok şükür kendi mesleğim var gelirim var hiçkimsenin parasında pulundada gözüm yok. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum
Yapıcı olma, bu eşya konusu filan değil farkındasın. Gerçekten orada hastanede tedavi görmek zorunda olduğu bir hastalık olda annesinin eminim senin de sesin çıkmazdı, hatta sen teklif ederdin ev var nasıl olsa anneni yanına al diyr. Oradaki tedavi olanaklarının ne kadar kısıtlı olduğunu biliyorsun, bunun hastalıkla yada tedavi ile alakalı olmadığını biliyorsun, içine kurt düştüğü için dike getirdin nişanlına. Yoksa sen de biliyorsun eşya dediğin nedir ki bir an var sonra tuz buz herşey. Seni burada rahatsız eden eşya yada evin kullanılması değil, tavırları. Gerçekten üzgünüm ama sadece sen üzüldüğün için. Lütfen kendini sıyır bu düşüncelerden, daha çok gençsin, güzellikleri hak ederken bu şekilde üzülmeyi hak etmiyorsun. Seni bu şekilde üzen insan seni hak etmiyordur. Önüne bak, bu hayat senin hiç kimse için harcama.Yapıcı ol diyorsunuz bilemedimki çok kararsızım. Eşya düşkünü olmadığımıda çok iyi biliyor ama verdiği tepki kalbimi çok kırdı. Aç gözlüde değilim çok şükür kendi mesleğim var gelirim var hiçkimsenin parasında pulundada gözüm yok. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?