Hanımefendi hastalık şeker hastalığı kayınvalde adayı yerlerde sürünmüyor. Yıkık dökük harabeye dönmüş bir şehirde tedavi ne kadar mantıklı, oradaki hastalar başka hastanelere sevk ediliyor. O kadar istiyorsa annesinin yanında olmak tayin isteyip gitseydi annesinin yaşadığı işe. Her yer deprem bölgesi diye direkt gömelim kendimizi o zaman.Deprem bölgesi olabilir heryer deprem bölgesi artık Türkiyede. İstanbul büyük depremi bekleyen sehir mesala. Siz ne olsn istiyorsunuz ? Annesi hasta oglu yanında olacak olmalıda. Aaa anne olmaz yeni gelin esyaları var bu evde sen basının caresine bak yada otel tutalım olur mu gelin evi saglıktan cok daha önemli… hala su büyük depremler bile esyaya değer vermemeniz gerektiğini aslolanın beraber olmak mutlu olmak oldugunu hayat size öğretememis, 30 yasında bi kadın olarak söyleyebileceğim tek sey anne bir tanedir, es ise dısarda cok.. bu demek değildir ki biri diğerini ezebilir aslaa!. Ama hastalık durumunu tolere edemeyen sizin gibi biriyle adamın yola cıkmaması isabet olmuş. Bakın ben nisanlıydım bi kac sene önce bir gün bi kavgada ölmüs babama küfür etti ve ben o isi bitirdim. Allah sahidimdir bir kez bile pisman olmadım cok özledim ama gömdüm. Hayatta kadın erkek sevgisinden daha büyük değerler var sanırım nisanlınız benim gibi o değerlere değer veriyor. Kendisini takdir ettim
Sadece Bi kaç parça eşya ile nasıl yaşanabilir Bi ev hazırlanıyor anlamadım. En azından yatağınız dolabınız koltuğunuz masanız beyaz eşyanız orda yaşadıklarına göre kabınız kacağınız muhakkak perdesi falan vardır evde. Zaten bizim evlerde de bunlar var yani en fazla ıvır zıvır alınmamıştır.Sadece birkaç parça eşya aldığı için yardıma ihtiyacı olmadığını söyledi. Ben defalarca söyledim gelip evi temizleyelim beraber yerleştirelim diye gerek yok dedi zaten ev küçük ben arkadaşlarla hallederim dedi. Annesi zaten bir arada durmamızı pek istemiyor. Nişan zamanıda apar topar gittiler annesi çok acele ettirdi amacı ne bende anlam veremiyorum hep iyi düşünmek istiyorum ama olmuyor bi yerden sonra patlak veriyor
Siz olayı çok basite indirgeyip eşyaya bağlamışsınız.Sizin geleceğinizi yapacağınız evliliği sorgulamanız gerekirken eşyanın kullanılmasına bağlanmış kalmışsınız.Siz onca emegi heba etmek istemiyorsunuz ama karşı taraf hiç düşünmeden atıyorum nişanı diyip herşeyi silebiliyo, ne zaman kendinize deger vereceksiniz. ilişkide tek taraflı olmaz bu işler kıymet veriliyorsa 2 taraflı olması gerekir sizin ilişki senin için kıymetli ama karşı tarafın umurunda değil gerçi ortada artık ilişki de kalmamış. neyi istiyorsun adam nişanı atıyorum demiş biz olumlu bişey yazsak arayıp yalvaracak mısın dön bana diye
Bu benimde zoruma giderdi ama sizin gibi onlar benim esyalarımda mı oturacak demezdim… bunu düşünmezdim bile. Zamanı geldiğinde de uyarırdım bana da keske bilgi verseydin diye. Ama dediğim gibi hastalık durumunda bu sekilde tepki gösterwn biri ile sizde yola cıkmayın o da sizle cıkmasın. Benim dayım kanser oldu biz isten gücten okuldan vazgectik , hem kanserli dayıma bakıp hem dersler calıstım. Siz belli ki biraz farklı bi aile yapısından geliyorsunuz onlarada saygım sonsuz ama 2 taraf icinde hayırlısı olur ins( dipnot; kayınvalidenizin hastalıgınu ilk yorumda yazmadıgınız icin bilmeden afaki konusuyorum )Eşyayı geçtim ben sadece benide ilgilendiren bir durumu benden habersiz planlayıp hayata geçirmeleri zoruma gidiyor
Sen nişanı at asıl, böyle yaparak seni bastırmaya çalışıyor, ailesi için seni çok ezecek bu , amn ha sakın geri adım atma , bırak geleceği varsa sürüne sürüne kendisi gelsin kapına ama bana kalırsa bunla evlenme, sıkıntı çok büyük...Öncelikle herkese merhaba. anlatacağım konuda aklım o kadar karışıkki ileride pişman olacağım hatalara düşmek istemiyorum. Tanımadığım insanların olaya daha objektif bakacağını düşünerek buraya yazmak istedim. Nişanlımla 7 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 7 yıl içinde çok büyük sıkıntılar çekti ve ben her zaman onu destekledim ve bu süre içerisinde üniversitemi okudum beraber el ele vererek bütün sıkıntıları atlattık ve geçen sene haziran ayında nişanlandık. Herşey güzel gidiyordu. 1 ay sonra düğünümüz vardıki evi tuttu eşyaları dizdi. Farklı şehirlerde yaşıyoruz o işi gereği deprem bölgesinde yaşadığı için çok eşya istemedim sadece birkaç parça al ihtiyacımız dışında hiçbirşey alma dedim hatta kendi beğenip aldı onada karışmadım. Tam nikah tarihi alacakken annesi hastayım dedi. Aileside büyükşehirde yaşıyor her türlü imkan varken annemi ve kardeşlerimi yanıma getirip hem hastane işlerini hallederim hemde bir süre bende kalsınlar dedi. Zaten erkek kardeşi 1 aydır yanında kalıyordu. Bende daha benim kullanmadığım eşyaları onlarmı kullanacak diye sordum. Hem orası deprem bölgesi neden oraya götürüyorsun bu ne kadar doğru bir karar dedim. Yaşadıkları şehirde çok daha iyi hastanr doktor imkanı var dedim. Kıyametler koptu telefonu yüzüme kapattı bir daha beni arama nişanı atıyorum dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Yıllardır verdiğim emekleri ve onun için çektiğim sıkıntıları hiçe sayarak bu lafları söyledi bana. Eşya veya gösteriş meraklısı biri değilim ama evimi benden önce kullanmaları açıkçası zoruma gitti. Bilmiyorum benmi haksızım ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Sizlerden ricam fikrinizi yazabilirmisiniz bu durumda onca emeği heba edip yanlış bir karar vermek istemiyorum şimdiden teşekkürler
Hayatının kalanını o insanlarla böyle geçirmeye gönlün razı mı????Hissettiklerimi çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim. Gerçekten derdim eşya değil. Tek sorun beni hiçe sayıp mantıksız olsada o istedikleri şeyi yapmaya çalışmaları
Şeker hastası ciddi bir hastalığı yok.Bu benimde zoruma giderdi ama sizin gibi onlar benim esyalarımda mı oturacak demezdim… bunu düşünmezdim bile. Zamanı geldiğinde de uyarırdım bana da keske bilgi verseydin diye. Ama dediğim gibi hastalık durumunda bu sekilde tepki gösterwn biri ile sizde yola cıkmayın o da sizle cıkmasın. Benim dayım kanser oldu biz isten gücten okuldan vazgectik , hem kanserli dayıma bakıp hem dersler calıstım. Siz belli ki biraz farklı bi aile yapısından geliyorsunuz onlarada saygım sonsuz ama 2 taraf icinde hayırlısı olur ins( dipnot; kayınvalidenizin hastalıgınu ilk yorumda yazmadıgınız icin bilmeden afaki konusuyorum )
Orada yatan hastalar baska yerlere gönderiliyor yalnız ayakta tedavi devam ediyor. Seker hastalıgı göze vurup kör kalabilir ayağı bile kesilebilir hastalık boyutunu bilmiyoruz. Bu yüzden oglu her evladın yapması gerektiği gibi annesinin yanında olmak istemiş. Bir insan hastalık durumunu tolere edemiyorsa ona göre çöpsüz üzüm alacak. Bakın bu da bi tercih meselesiHanımefendi hastalık şeker hastalığı kayınvalde adayı yerlerde sürünmüyor. Yıkık dökük harabeye dönmüş bir şehirde tedavi ne kadar mantıklı, oradaki hastalar başka hastanelere sevk ediliyor. O kadar istiyorsa annesinin yanında olmak tayin isteyip gitseydi annesinin yaşadığı işe. Her yer deprem bölgesi diye direkt gömelim kendimizi o zaman.
Anladım gecmis olsun diyelim. Kendilerini ötekilestirmen onlar mı demen bir erkek olarak zoruna gitmistir haklıdır. Öyle kıcıma yer edem sana neler edem evde hep beraber yasayalım gibi bi durum olduğunu sanmıyorum. İnsanların afet bölgesinde psikolojileri bozuk ailesini yanında istemis olabilir bu hastalık ekleninceŞeker hastası ciddi bir hastalığı yok.
Öncelikle herkese merhaba. anlatacağım konuda aklım o kadar karışıkki ileride pişman olacağım hatalara düşmek istemiyorum. Tanımadığım insanların olaya daha objektif bakacağını düşünerek buraya yazmak istedim. Nişanlımla 7 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 7 yıl içinde çok büyük sıkıntılar çekti ve ben her zaman onu destekledim ve bu süre içerisinde üniversitemi okudum beraber el ele vererek bütün sıkıntıları atlattık ve geçen sene haziran ayında nişanlandık. Herşey güzel gidiyordu. 1 ay sonra düğünümüz vardıki evi tuttu eşyaları dizdi. Farklı şehirlerde yaşıyoruz o işi gereği deprem bölgesinde yaşadığı için çok eşya istemedim sadece birkaç parça al ihtiyacımız dışında hiçbirşey alma dedim hatta kendi beğenip aldı onada karışmadım. Tam nikah tarihi alacakken annesi hastayım dedi. Aileside büyükşehirde yaşıyor her türlü imkan varken annemi ve kardeşlerimi yanıma getirip hem hastane işlerini hallederim hemde bir süre bende kalsınlar dedi. Zaten erkek kardeşi 1 aydır yanında kalıyordu. Bende daha benim kullanmadığım eşyaları onlarmı kullanacak diye sordum. Hem orası deprem bölgesi neden oraya götürüyorsun bu ne kadar doğru bir karar dedim. Yaşadıkları şehirde çok daha iyi hastanr doktor imkanı var dedim. Kıyametler koptu telefonu yüzüme kapattı bir daha beni arama nişanı atıyorum dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Yıllardır verdiğim emekleri ve onun için çektiğim sıkıntıları hiçe sayarak bu lafları söyledi bana. Eşya veya gösteriş meraklısı biri değilim ama evimi benden önce kullanmaları açıkçası zoruma gitti. Bilmiyorum benmi haksızım ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Sizlerden ricam fikrinizi yazabilirmisiniz bu durumda onca emeği heba edip yanlış bir karar vermek istemiyorum şimdiden teşekkürler
Şimdiden ailesini bu tarz hastalık konuları ile bu zavallı kıza yapıştıracak, bu kadar büyük tepki verme sebebi de ailesi ile yaşamak istemeyeceğini biliyor olması, güya nişanla tehtit edip kızı bastıracak, bu erkekler var ya çok kurnazlar , konu sahibi yerinde olsam dik durur gel yüzüğünü al derim , şimdiden ailesini yanına alma çabaları bunlar ...ite indirgemişsiniz.
Siz olayı çok basite indirgeyip eşyaya bağlamışsınız.Sizin geleceğinizi yapacağınız evliliği sorgulamanız gerekirken eşyanın kullanılmasına bağlanmış kalmışsınız.
Size yapılan çok mantıklı yorumları görmek istemiyor es geçiyor size uygun gelen yorumu alıntılıyorsunuz farkında mısınız.Çünkü ayrılma ile ilgili hiç bir şey duymak istemiyorsunuz.Barışmanın yollarını arıyorsunuz.
Öncelikle dik durun kendinizi ezdirmeyin olay 7 yıl meselesi değil ömür boyu sürecek bir konu.
Dünyanın en saçma şeyi Hatay gibi yerle bir olmuş şehre tedavi için gelecek olunması.Bu inandırıcı mı sizce.Hastaneye gidipte doktoları güldürmesinler .Anne genç bir annedir bence.Şeker hastalığı vahim bir şey mi.Takip edilecek bir şey.Bunun için sanki uzun soluklu bir hastalık gibi Hatay gibi şehirde oğlunun yanına gelmesi çok mantıksız.Konu hastalık değil çok belli.
Sizin asıl bunu sorgulamanız gerekiyor kalkıp eşya eşya diyorsunuz.
Bakın nişanlılık birbirini tanıma dönemi.İyi tanımaya çalışın.Yoksa yarın bu adamdan nasıl boşanırım diye konu açarsınız.
Sizin söyleminiz üzerine nişanı atmaya çalışan bir haftadır sizi aramayan nişanlısı ile sorununu konuşamayan bir insanı önce iyi değerlendirin.
Ben de onu demek istedim aslında. Hiçbir şey alınmasa da bir l koltuk bir yatak bir dolap ve beyaz eşya alınmıştır. Perde halı alınmıştır. İyi kötü birkaç nevresim yorgan yastık havlu tencere çatal kaşık vs. Hepsini kendi seçmiş yerleştirmiş. Kurduğu düzeni benimsemiş. Ben burada eski nişanlı haklı demiyorum ama en fazla bir ay sonra olacak düğün için ortada konu sahibinin attığı bir adım ve birliktelik hissi yok diye düşünüyorum. Bu his insanı soğutur. Bu soğumayla birlikte çeşitli bahaneler başlamış diye düşündüm.Sadece Bi kaç parça eşya ile nasıl yaşanabilir Bi ev hazırlanıyor anlamadım. En azından yatağınız dolabınız koltuğunuz masanız beyaz eşyanız orda yaşadıklarına göre kabınız kacağınız muhakkak perdesi falan vardır evde. Zaten bizim evlerde de bunlar var yani en fazla ıvır zıvır alınmamıştır.
Bana da eşya istemedim demeniz, eşyaları tamamen nişanlınızın alması, onun seçmesi, onun yerleştirmesi falan garip geldi. Siz hiç kendi eviniz gibi davranmamışsınız ki karşı tarafta bunu benimsesin. Bekar evi gibi kendi kendine hazırlamış o yüzden de sadece kendi evi gibi görmüş evi. Belki size söylemedi ama belki de buna kızdı içten içe ondan değişti.
Sakin iletişim kurma , msj at gelip yüzüğünü falan al de , bak nasip tutuşacak o zaman ...Bir hafta oldu. Bir dahada arayıp sormadı
Sizin mantığınızla gidersek herkes nişanı atsın, eşini boşasın anasının babasının yanına gitsin. Annesinin gerçekten ihtiyacı olsa ki bir tane daha bekar çocuğu varmış, nişanlı olan çocuğuna sen buraya tayin iste gel, deprem nedeni ile tayin hakkı da verildi demesi lazım. Amaç üzüm yemek değil amaç bağcıyı dövmek.Orada yatan hastalar baska yerlere gönderiliyor yalnız ayakta tedavi devam ediyor. Seker hastalıgı göze vurup kör kalabilir ayağı bile kesilebilir hastalık boyutunu bilmiyoruz. Bu yüzden oglu her evladın yapması gerektiği gibi annesinin yanında olmak istemiş. Bir insan hastalık durumunu tolere edemiyorsa ona göre çöpsüz üzüm alacak. Bakın bu da bi tercih meselesi
Kv eşi ölmüşse senle yaşamanın yollarını arıyor şuan, seni mecbur bırakacaklar, sana tavsiyem evlenme ...Ne olduysa nişandan sonra oldu ama değiştiğini kabul etmiyor. Dolduruşamı geliyor bilmiyorum. Hani desem ben onu çok sıkıyorum o da yok zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ne eşya ne altın ne de doğru düzgün birşeyde istemiyorum ondan tek düşündüğüm mutlu olmak
Kaynana senle yasayacak anlamıyor musun güzelimÖylemi dersiniz bilmiyorum aklım çok karışıkyani yaşadığı şehirde imkanlar daha iyi deprem bölgesine gelmesi zaten imkanlar kısıtlı ne bileyim çok tuhafıma gidiyor
İsteseydin senden kıymetlisi olmazdı. Eşyaları ben seçeceğim diye tuttursaydın dünya kadar borca soksaydın inan daha kıymetliydin.Ne olduysa nişandan sonra oldu ama değiştiğini kabul etmiyor. Dolduruşamı geliyor bilmiyorum. Hani desem ben onu çok sıkıyorum o da yok zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ne eşya ne altın ne de doğru düzgün birşeyde istemiyorum ondan tek düşündüğüm mutlu olmak
Duygularınızın devam etmesi, kafanızın karışması çok normal değil mi? Kendinizi lütfen baskılamayın.Öyle değil işte. Aklım aynı sizin söylediklerinizi söylüyor bana. Farkındayım hiçbişey tek taraflı olmaz. Ben 7 yılın hatırına üzülürken onun umrunda olmaması inanılır gibi değil. Ama olay çok yeni olduğu için ne yazıkki çok duygusalım ve söylenen herşeyden her fikirden çabuk etkileniyorum. Zaman geçtikçe daha doğru bir karar vereceğime eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?