- 12 Ocak 2014
- 4.022
- 3.061
- 448
- 35
Berber masrafı 80 liraymış80 lira niaşn takımı mı var mış ki takım elbise mi oluyor bu anlamadım?
Takimi 350 aldik benim nişan sacim 80 tuttu onun icin cikmisti tartisma sac icin80 lira niaşn takımı mı var mış ki takım elbise mi oluyor bu anlamadım?
Cnm gercekten pazarliga oturmadik.kaynanam set aldik eltine ayni degerde sanada alcaz dedi..nende anne ben set takmam normlde takmiyorum.eşdeger bilezik alalim dedim nişanlimda oyle istemisti tmm olur dendi.bilezik alindi.simdi seti birak kolye kupe almis nisanlima bilezik alma kolyeye saysin olmus..Üff bu ne ya. İçim bayıldı okurken. Bu sizinkine evlilik denmez, ticaret denir. Süt parası nedir yahu? 4 altın olmaz, 5 altın olsun. O parası, bu parası. Saf demişlermiş de... Başlık parası da istediniz mi? Bayramda bayramlık, kurdaleli koç, altın, gümüş, ne varsa isteseydiniz. Milleti soyup soğana çevirin ki böyle, aman sonra arkanızdan saf demesinler! Gerçekten rezillik, başka bişey değil. Hiç tanımadığınız insanlarla şu ettiğiniz kavgalara bakın. Ne kadar mide bulandırıcı. Bir de utanmadan hiçbir beklentimiz yok demişsiniz, gidin Allah aşkına. Beklentisi olmayan insan bu kadar mesele etmez. Bırakır karşısındaki gönlünden ne geçiyorsa onu alsın, istemezse hiç bir şey almasın! Budur beklentisizlik. Sizin yaptığınız aç gözlülük sadece. Nişanlınızın ailesinin tek ayıbı verdiklerini geri almak, bu da görgüsüzlük. Ama siz de zaten az değilmişsiniz.
Bu evlilik yürümez. Daha bunun çocuğu var. Çocuğa taklacak altın, anne oldu diye anneye takılacak altın(!), çocuk odası, sünneti. Sizin gibi insanlar evlenince kendi evine aldığı eşyayı bile "ben aldım, kayınvalide almadı" diye başa kakar! Kendi doğurduğu çocuğu başkasının sırtın yük eder. Geleceğiniz bu. Hayat boyu para, altın kavganız bitmeyecek. Atın nişanı, alış-verişlerinizi geri verin, daha iyi. Daha evlenmeden rezil olmuşsunuz zaten.
O değil de süt parası nedir? Çok aşağılayıcı bence. Başlık parasından farkı ne bunun?[/ bize gorede sacma annemin alcaginida usunmuyorum ama eltimin ailesini o kadar kotuledilerki herseyi bize yiktilar mal gibi sattilar diye annem herseyimi aldi aliyoda yikmamak icin bunu biliyolar..gelipte eltinle aranda gram farki oluyo takilar olmaz kizar diyip geri alincak diye inada bindirdi annem.demkki oyle olmak lzimmis diye
Biz eltime ne yapildi bilmiyoruz kaynanam anlatti hep..surekli ona neyse sana o dedi..onunki 200 tutmus seninki 300 oldu duyarsa kizar diye 100 geri aliyolar buna kiziyorum ben..masraf olmasin diye talep etmedik bisi..Bence hesap.kitap. yapan onlar değil.öncelikle sensin
Kimin kismetinde ne varsa o yapilir. Eltime bunu takmislar bana da yapmak.zorundalar diye hesabi kitabi olmamali ilişkin izin
Annende orta yolu bulacagina doldurmuş seni
Bunda sorun yok set yerine bilezik istemissin onlarda seti ver bilezik yapalim demis ne var ki bunda secim hakkin var ya 4 bilezik kolye kupeye tamam diyeceksin yada geri verip 5 bilezik alacaksin. Ben sorun goremedim hic almasalardi 1 bilezik verseydi ne olacakti bence bu kadar paraya onem verme ne takarlarsa kendi evlatlarina oturup pazarlik yapilmasi bile bana sacma geliyor. Eltinin ailesi cahilmis sut parasi baslik parasidir zaten onlar istedi diye sendemi ayni seviyeye duseceksin. Yuva kuruyorsun kimsenin gazina gelme mutlu olmaya bak gorumcenin nasil laf tasidogina hayret ettim kim annesinin dedikodusunu yapar ustelik boyle bir laftan kavga cikacagini bile bile yuzunu gormus oldun sirrini vermezsin. Altin para mutluluk getirmez[/Q
Bunda sorun yok set yerine bilezik istemissin onlarda seti ver bilezik yapalim demis ne var ki bunda secim hakkin var ya 4 bilezik kolye kupeye tamam diyeceksin yada geri verip 5 bilezik alacaksin. Ben sorun goremedim hic almasalardi 1 bilezik verseydi ne olacakti bence bu kadar paraya onem verme ne takarlarsa kendi evlatlarina oturup pazarlik yapilmasi bile bana sacma geliyor. Eltinin ailesi cahilmis sut parasi baslik parasidir zaten onlar istedi diye sendemi ayni seviyeye duseceksin. Yuva kuruyorsun kimsenin gazina gelme mutlu olmaya bak gorumcenin nasil laf tasidogina hayret ettim kim annesinin dedikodusunu yapar ustelik boyle bir laftan kavga cikacagini bile bile yuzunu gormus oldun sirrini vermezsin. Altin para mutluluk getirmez
Bastan oku canim oyle degil ben hepsini okudum bir guzel eltiye set yapilmis sevgide set istememis 5 bilezik istemis simdi kolye kupe alininca 4 bilezik olsun demis kv sevgide 5 bilezik diye israr ediyor o zaman geri istemekte haklilar hem 5 bilezik hemde set olmaz diyor sette 700 liralik bir bilezik bile etmez gr olarakta bilezik etmez yani 4 bilezik bir set fazla gr olmaz eksik gram olur bu durumda sevgiye eksik alinmis olurbenim anladığım zaten 5. bilezik alınmıycak
eve gidince kv eltiye takılanla sevgiye takılanları hesap etmiş sevginin küpeyle kolye fazlaymış eltinnkinden onları geri istiyormuş elti küser diye
ilkönce set istemedi diye zorla almış kulağın boynun boş kaldı diye sonra fazla diye geri istiyormuş
Kizlar delircm artikkk..nisanlanirken eltime taki seti almislar ben nisanimda istemedim.ona denk bilezik istedim yatirim amacli tamm dendi alindi takildi..dugunde 5 bilezik yapmislar bana da aynisini yapcaklarini soylediler.. 4 unu ailesi 1 ni nisanlim alcakti.4 ünü almaya gittik gecen hafta.kaynanam tutturdu kolye kupe alalim boynun bos kaldi nişanda içimdde kaldi diye istemedim.ısrar ettiler aldilar 700 e.saat falnda dedi takmiyorum diye aldirmadim..ciktik ordan kolyeyi kupeyi al tak kizim dugunu bekleme dedi..az once nisanlim ariyo oturulmus konusulmus 5. Bilezik alinmicakmiş.taki almislar eltimle esit olmusuz yuksek olursa kizarmis falan...sinirden delirdim..ben istemedim kupe kolye dedim.eltimin ailesi 1 terlik bile vermedi.süt parasi diye cumhuriyet aldilar babaya takim elbise dolu bi liste istediler yani.biz herseyimizi yapiyoruz b.makinemden yatk odama halima tabk vss herseyimibiz yapicaz ee o zamn adilmiyiz sanki? Yarin takiyi alip geri verip bilezik alcaklar şimdide..annem köpürdü safsin sustukca bunlar oluyo dedi bende süt parasi isticem gelsin nişanlim söylicem diyo..sinirden delircek durumdayim..arada kaliyorum hep..nişanlima daha cok kiziyorum zaten.o da bagirdi annene duyurdun vss bii ton laf soyledi kapadi..bagirinca duyar tabi o duruma getirtti..eltimin ailesinin kiradaki evini bosaltip kizino oturtmasini bile hesap ediyo..yok kira vermiyolar 2 yildir bedava oturtuyolar diye.ogullari evlenince cikicaklar neyin hesabi yapiliyo..benim ailemde ev alsa bizi oturtcak bunun hesabimi olur..biz hic bi zamn ne istekte ne para mevzusunda bulunduk biktim artik önüme gelmesinden
canim bende set istemedim nerde takcam diye. bitane bilezik taktilar. benden sonra eltim evlendi o da madem bende istemiyim bileklik alin dedi. bin liraya falan kunye aldi. dugun zamani geldi hop dugundede set taktirtti.Kizlar delircm artikkk..nisanlanirken eltime taki seti almislar ben nisanimda istemedim.ona denk bilezik istedim yatirim amacli tamm dendi alindi takildi..dugunde 5 bilezik yapmislar bana da aynisini yapcaklarini soylediler.. 4 unu ailesi 1 ni nisanlim alcakti.4 ünü almaya gittik gecen hafta.kaynanam tutturdu kolye kupe alalim boynun bos kaldi nişanda içimdde kaldi diye istemedim.ısrar ettiler aldilar 700 e.saat falnda dedi takmiyorum diye aldirmadim..ciktik ordan kolyeyi kupeyi al tak kizim dugunu bekleme dedi..az once nisanlim ariyo oturulmus konusulmus 5. Bilezik alinmicakmiş.taki almislar eltimle esit olmusuz yuksek olursa kizarmis falan...sinirden delirdim..ben istemedim kupe kolye dedim.eltimin ailesi 1 terlik bile vermedi.süt parasi diye cumhuriyet aldilar babaya takim elbise dolu bi liste istediler yani.biz herseyimizi yapiyoruz b.makinemden yatk odama halima tabk vss herseyimibiz yapicaz ee o zamn adilmiyiz sanki? Yarin takiyi alip geri verip bilezik alcaklar şimdide..annem köpürdü safsin sustukca bunlar oluyo dedi bende süt parasi isticem gelsin nişanlim söylicem diyo..sinirden delircek durumdayim..arada kaliyorum hep..nişanlima daha cok kiziyorum zaten.o da bagirdi annene duyurdun vss bii ton laf soyledi kapadi..bagirinca duyar tabi o duruma getirtti..eltimin ailesinin kiradaki evini bosaltip kizino oturtmasini bile hesap ediyo..yok kira vermiyolar 2 yildir bedava oturtuyolar diye.ogullari evlenince cikicaklar neyin hesabi yapiliyo..benim ailemde ev alsa bizi oturtcak bunun hesabimi olur..biz hic bi zamn ne istekte ne para mevzusunda bulunduk biktim artik önüme gelmesinden
Kayinvaliden nişanda taki seti almak istedi..o kadar parayi takmicagim sete verdirmek istemedim ayni degerde bilezik alalim anne dedim nişanlimda hemfikir bilezik takildi.dugun icin 4 bilezik biz 1 bilezik nişanlin alsin dedi kv.karismadim..eltine 5 taktik ona neyse sanada o dedi hep peki dedim..4 bilezigi almaya gittik tutturdu kupe kolye alalimyok anne zaten taki istemedim biliyosun gerek yok dedim.olurmu all hediyem olsun dedi zorla aldirdi.yinede en ucuzuna baktim onu aldim.şimdi oturulmus konusulmus nisanlima bilezik almicaksin taki aldik demisler.sette degil sete saymislar.bilezik alirsan kupe kolyeye eltim kizarmis kusermis ondan fazla gram takilmis oluyomus..bunca ince hesaba kizdim ben..ikili konustular.arkamdan da ne kadar saf hic bisi istemedi demis kvValla konuyu anlayamadım, altın alınmış kolye küpe alınmış konu sahibi istememiş eee bana hiçbir altın alınmadı eltime ne takıldı bilmem merakta etmedim, eşim alyansımı çok pahalı aldı tek taş bile istemedim eşyam güzel olsun dedim, birde kirazda kim oturuyor onuda anlamadım bende mi sorun var acaba
Bende istemiyodum zaten tamm denmisti..hediyem olsun diye kupe kolye alip sete sayiyolar nisanlima bilezik alma sete saysin deniyo.alirsa eltim kizarmis..canim bende set istemedim nerde takcam diye. bitane bilezik taktilar. benden sonra eltim evlendi o da madem bende istemiyim bileklik alin dedi. bin liraya falan kunye aldi. dugun zamani geldi hop dugundede set taktirtti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?