nişanlim ve ailesi yeter dedirtti..

Benim kv bana 4 bilezik takti durumlari yok zamaninda calisip yapmislar kucuk kaynim o ewlenirken ona bisey takamayabilirler daha esimle yeni konustuk bu mevzuyu cocuun altinlarini biz mi yapsak diye ne bilim biz mi safiz anlamadim

Bu tarz tartışmalarda asıl senin ara bulman gerekirken sen kendini olayın göbeğine atmışsın bence set alsınlar o bir bileziğide eşinle çalışır alırdınız sonuçta tek bi bilezik alınmayan oda yerine set alındığı için ben öyle anladım. Hayatınızın en özel günlerini niye bunları düşünüp zehir ediyorsunuz

offffff ne abartıyorsunuz hiçbir şey takmak zorunda da değiller eğer nişanlınızı çok seviyorsanız ve buna mani olmuyorlarsa gerisi boş ! ben eşimin ailesinden zırnık görmedim canları sağolsun ama benim de eltime epeyce harcama yapmışlar ve iyiki bana yapmamışlar diyorum şimdi bile uzaktan uzağa herşeyime karışıyorlar boşver eltine yapıp sana yapmamaları daha iyi adı üzerinde ellll-tiiii , sen de tiiii de geç müstakbel eşinle huzurlu olun yeter

Sizin ve annenizin de eltiden farkınız yok.
Onlar size yapılırsa kızıyorlar.
Siz de ona ne yapıldıysa istemeye kalkıyorsunuz.
Süt parası gibi.
Anneniz de saf diyerek sizi kışkırtıyor üstelik..
İtibarınızı düşürüyorsunuz aynı diğerleri gibi..

size eksik olunca kıymetiniz bilinmez. sizi hep ezerler dimi
tam tersi oluyor hayatına fazla müdahale edemiyorlar o zaman, herkes ektiğini biçer, evlenirken bir şey ekmezlerse evlendikten sonra hasadını toplamaya kalkamazlar, en azından kızcağız eltime şunu şunu yaparken bana ne yaptınız diyerek önlerini keser

Ben de nisanlandım en küçük bir şey istemedim bence bu Tür seyler aile görgüsüyle alakalı.siz evlenmeden daha aile içinde konumunuzu belli etmişsiniz.bana kalırsa evlilik hayatınız boyunca her şeye hazırlıklı olun zor günler size bekliyor her daim eltiyle kendinizi kıyaslayıp mutsuz olacaksınız kusura bakmayın lütfen

dayım evlendiğinde ailesi sömürmüş anneannemleri..
dayım 24 yıl geçmesine rağmen daha unutmaldı.. doğru bişi değil ama sürekli yüzüne vurur..

ablamda gayat sakin medeni bir şekilde evlendi.. bişi talep etmedi. kendileri çalışıp yaptılar.. ablamın bütün eltileride başlık paralı gelmişler.. hatta espirisi bile döner. ablam beleşe gittim der..
ama ablamı şuan el üstünde tutuyorlar.. insanın hal ve hareketleri değerini belirler bence

süt parası nedir yahu... çok ucuza gitmişim ben meğerse şaka bir yana biz hiç birşey istemedik ailemde siz daha önce çocuk evlendirmişsiniz ne takılıp takılmayacağı size kalmış dedi ve hiç bir talepte bulunmadık

Elti eşitleme kaynananin derdi..1 gram fazla bisi alinda kizar diye geri verdiriliyo
çok saçma canım benim arkadaşım sırf bu yüzden nişanlısından ayrılmıştı. eltisi ondan 7 yıl önce evlenmiş onun evinde ne varsa eşya öyle alınacak demişlerdi. onlar nişanlıyken nereye gittiyse oraya gotürüyordu nişanlısı kız dayanamadı ayrıldı sende düşün taşın evlilik çocuk oyuncağı değil.

nasıl beklentiniz yok annen niye safsın dedi o zaman
bu ne yaaa ticaret anlaşması mı?
süt parası nedir kuzum Allah aşkına.. tek o yetmez
annen altını değiştirme parası da alsın oldu olacak :)
tövbe tövbe
bu devirde kaldı mı öyle şeyler?

ya Allah aşkına biz satılık eşya mıyız ki ederimiz bu gibisinden hareket edelim, sonra kaynana kaynata niye herşeyime karışıyor oluyor

annenin sütü kaç lira,ya da milyar?
edit:samimiyetle sorulmuştur..ne kadar isteyecek?

Öyle, onu da istiyoruz, bunu da istiyoruz, süt parası da istiyoruz kafasına girmeyin. Para meselelerinde pasif agresif tutum daha avantajlıdır. Gidip seti geri verin, 5. bilezikten de vazgeçtiğinizi söyleyin. Diğer türlü meselenin para olmadığına inandıramazsınız kimseyi, açgözlü gözükürsünüz.

Sizin hatanız baş da olmuş insanlar ne takmak istiyorsa onu takarlar.... Takı seti takmak istemişler bırakın taksalardı bu kadar tantana olmazdı.... Nişanlandım altın konusunda hiç birşeye karışmadık ne ben ne ailem ne takarsanız takın dedim aldıklarını nişan günü gördüm....Herkes durumuna göre takar... Kv her iki gelinini de aynı şeyleri yaparak adil davranıyor...

Siz çok detaylara iniyorsunuz kendinizi boşa dolduruyorsunuz... Yok eltim birşey getirmedi de,babası şunu istedi de,süt hakkıydı da bu sizi ilgilendirmez ki size laf bile düşmez... Bu eltinin ailesinin ve kaynınızın sorunu sizin anneniz de süt hakkı istiyecegim demekle onların seviyesine düşer....Eltinin oturdugu eve kadar hesap yapıp kafa yoruyorsunuz... Adam birşey yapmamış ama kızını evinde oturtmuş bu yönden bak bide. bu devirde kim kime bedava otutturur...

Siz kendi yuvanıza birşey alıyorsunuz sizden başka kimse gelip oturmuyacak ceyizleriniz de... Neden ben yapıyorum da o yapmıyor hesabına giriyorsunuz...Bulaşık makinanızı da tabagınızı da kendi evinize alıyorsun siz üstünüze düşeni yapıyorsunuz o yapmıyor burada adalet sağlamak size düşmez...
Sorun aslın da size kolye küpe alınca bir tane bilezik eksik takmak istediler ,.. Kolye ile küpeyi takı setine saydılar siz buna bozuldunuz,siz de bilezik istediniz orada sorun çıktı ,geri gönder aldıklarımızı bilezik alalım dediler diye çıktı diye anladım ben... Eğer dogru anladıysam yine ortada bir problem yok,ha bir eksik bir fazla ... Takı setine saydıysalar bir bileklik alın takım olsun deseydin... Sorun yine bilezikden çıkmış şimdiden böyle şeylere kafa yormaya değer mi ? Sonuç da takılar nişanlın ve senin olacak nişanlın tam dediyse ortada bir problem görmediyse neden kavga boyutuna getirip uzattın... Maddiyatı takmıyorum dedin ama sorun yaptıgın hesapladıgın şeyler hep maddı ...

NOT : Bir de kurban bayramın da koç getirmek istediler ,yok yatırım amaçlı olsun diye bilezik alın diyip orada da sorun çıkan sizmiydiniz ?

ya Allah aşkına biz satılık eşya mıyız ki ederimiz bu gibisinden hareket edelim, sonra kaynana kaynata niye herşeyime karışıyor oluyor

evet haklısın başlık parası gibi bir şey oluor bu süt parası demekki ben ilk kez duydum... en iyisi kendi düğününü kendi yapmak o mis gibi kafan rahat olur

O onu yapmış bu bunu yapmış lafları çok cahilce geliyor.
Herkesin yeri ayrı.
Ayrıca, bu altın mevzuları onların karar vereceği bir durum değil, bir araya gelinir konuşulur.
Ortak karar verilir.

Maalesef haksızlıklar hep oluyor,genellikle erkek tarafı kendinden paranın az çıkması konusunda son derece adaletli olurlar.ancak manevi yonden adil olmazlar.Siz sadece sağlık huzur SAYGI bekleyin.Bunlara kafa yormanın sonu yok sağlık elden gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…