nişanlim ve ailesi yeter dedirtti..

elti kızarmış lafa bak, sen her şeyi yapıyorsun o bir şey yapmıyor bir de kızacakmış

Sut parasını telaffuz ederken mideniz bulanmıyor mu? Başlık parasından hicbir farkı yok.

Hepiniz birbirinize benziyorsunuz. Takılar bilezikler denklik vs

valla en iyisi bizimkiymiş heralde :) öksüz yetim gibi evlendik ama kimse ağzını açamadı açanı da susturmasını bildik

Allah mutluluk,huzur versin canım altın,takı nedirki?
Çalışıp alırsınız olmayacak şey değil yani.
Benim eltime de 8 bilezik takmışlar ve sadece sandık eşyasıyla gelmiş.Bütün herşeyi kv yapmış.
Ben 4 bilezik 1 kıytırıktan takı setiyle evlendim.(bileziklerin 3 ünü nişanlım almıştı.)
Yatak odamı,bul.mak,mutfak eşyamı da aldım.
Ama bunların lafını etmedim eşime.
Çalıştık ettik şimdi çok şükür kenarda iyi sayılacak bir birikimimiz var.Ve eşim sorun çıkartmadığım için hep dua eder.

Böyle annelerin kızları da sizin gibi oluyor işte. Nişanlınıza kızıyorsunuz pasif diye siz annenize karşı çok mu aktifsiniz? Hiç mi içinizde yer etmedi, anneniniz lafını hiç düşünmediniz mi? Nişanlınızın ailesinden etkilenmesi çok normal, çünkü onlar onun ailesi. Biraz bu açıdan düşünün.

Maddi şeyler için neden bu kadar ortalığı karıştırıyorsunuz anlamadım anlamayacağım da. Yok eltime yapıldı bana yapılmadı yok bilmem ne. Yahu kaynanan boynun boş durmasın demiş bir yere gittiğinde takarsın diye deseydin istemem bilezik isterim diye 5. bilezik de yapılmayıversin ne var yani 4 bilezik takacaklar ya sonuçta siz sevdiğiniz için mi sevdiğiniz insanla bir ömür boyu yaşamak için mi evleniyorsunuz ziynet için mi ya ne takıyorlarsa şanında valla evlenirken hiç bu konulara girmedim sonra eltim de oldu ne takıldı ne yapıldı sormadım bile. Kendiniz alın eşyalarınızı başkalarından beklemeyin hem daha yeni nişan olmuş durun bakalım bir bilezik olsa ne olur olmasa ne olur tamam değiştirelim o zaman bilezik alalım da demişler daha ne yapsınlar yahu hayret valla ben nişanlınızın yerinde olsan ayrılırdım yani bu kadar mı önemli diye şöyle şeylerle değerinizi ölçmeyin sevdiğiniz insan değer versin yeter.

benim eltime ev aldılar kız tarafı kendi taktığı takıyı aldı 12 bilezik takıldı banada 5 bilezik bi set ama onuda ben doğuma giderken kaynanam çaldı. ezdirme kendini derim. yoksa benim gibi yaranamazsın.

Emzirmek çok kutsaldır bana göre.
Süt parası istemek verilen sütü satmak ne demektir.
Nasıl olur da ebeveynler çocuğuna verdiği sütün parasını talep edebilirler.
Eltinizle kıyaslama olarak yapsa bile anneniz çok ama çok çirkin...
Ben olsam dillendiremem bile yavruma verdiğim sütün karşılığı diye bişey..

süt parası nedir ya
başlık parasıda istemişsinizdir siz şimdi
anneni tembihle ağırlığınca altın almadan vermesin sakın seni
öyle ya doğurdu baktı büyüttü seni

nefret ediyorum para pul mal mülk konuşup bunu mevzu yapanlardan
zihniyetinizi anlamıyorum
ama şunu iyi biliyorum sen evlensende annen böyle herşeye müdahale ederse
sen herşeyi sorun edersen zaten ananın evine geri dönersin kısa sürede

çok çirkin hesaplar bunlar.. okurken utandım, sen nişanlınla çekişmeye utanmamışsın.. bi bilezik için. ayrıca süt parası hiç duymadım bugüne kadar. neden eski adetlerden sadece içinde para olanlar dikkate alınıyor. nişanlının yerinde olsam bilezikleri al beni bırak deyip giderdim.

arkadaşın gelip de yazacağını sanmıyorum
önceki konularından birinde de olumsuzlara tepki vermemiş

Anneniz süt hakkı isterim diye düşünürken sizde annenizin bu düşüncesini onaylıyormusunuz Allah aşkına ....
Mantıklı düşününce size takı seti yerine bir bilezik fazla takmışlar... Düğünde 5 bilezik takılacakmış... Alışverişde size 700 TL değerinde kolye almışlar, ortalama bir bilezik 1,400 felan size aldıklarından çıkarınca 600 kalıyor siz bu kadar kavgayı 500-600 milyon için mi yaptınız....O kadar beklemişsiniz sevgilinizle evlenmek için bunlarımı takıyorsunuz, insan sevdiğimle evleniyorum diye bunları düşünemez....Siz okadar sene sonra evlilği ticaret için mi yapıyorsunuz... Ne oluyor yani bir bilezik eksik takıp onları alsalar... Nişanlınız bir adaletsizlik görmüyosa ortada sizinde söylenmemeniz gerekirdi...
Bide maddiyatcı degilim diyip bu kadar detay gösterip ufak şeylerin hesabını yapmanız maddiyat düşünmüyorum demenizle ters düşüyor... Diliniz başka yaptıklarınız düşünceleriniz başka... Böyle yaparak karşı tarafa da yanlış izlenip uyandırıyorsunuz. Bilezik felan geline takılan bir hediyedir insan hediyeleri gönüllerinden geçtikleri doğrultusunda yaparlar... Dillendirmemek gerekir... Bu altın konularında istekleri belirtmek işin ticaret boyutuna giriyor biraz...
Ortada ne delirecek birşey var ne de kavga konusu olacak birşey...

Şunu da belirtiyim siz bunları için kavga ederken anneniz üstüne bende süt parası istiyecem demesi gayet durumu açıklıyor aslında... Şayet ben anneme böyle birşey den kavga etsem annem bana kızar ...Nişan çarşısına gittik annem sıkı sıkı tempih etti insanları zorlama, güçleri neye elveriyorsa ona alsınlar,insanları zora sokarsan ilerde sen sıkıntı çekersin dedi... Zaten formaliteden bir çarşıya çıktık ...Zaten ikimiz çalışıp yapıyoruz... Sizin annenizde yanlış davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…