Nişanlım ve ailesi

Ben size hakaret etmedim ama siz gayet güzel edebiliyorsunuz gördüğüm kadarıyla.
Diğer arkadaşa da dediğim gibi hediyenin karşılığı beklenmez. Herkes maddi imkanı neye yeterse, neyi isterse onu hediye eder.
Bu arada kolumda şu an120 liralık bir saat var, muhtemelen çinde üretilmiştir pek çok marka gibi gayet de severek kullanıyorum.

Canım gel opucem burdaki kadınlar herkesi maddiyatçı görüyor kendileri çok beklentisiz cefakar sorsan hiç istememişler.. heves bile etmemişler bir tek taş yüzük bir incelik :) ben artık böyle maddiyatçı değilim diyenlerin kendilerini avuttuklarini düşünüyorum.. yoksa isteyene sahip olana bu kadar nefretle saldırmazlar.. bilinç altları ego tatmini bende yok onda da olmasın

Ama nişanlısı pahalı saati almamasini söylemiş zaten. Konu sahibi kendisi yinede gidip almış

Yaw maşallah yaa...Boyle konulara yazılanlara bakınca herkes kocasından ailesinden kuruş beklemiyor..Zorunda mı diyor herkes...Kendin kazan kendine al deniyor...Maddiyatçı diye adını cıkarıyorsunuz...
Allah allah ya delirecek insan...Evliliklerinizde veya evlenirken asla hiçbişi beklemedim eşimden ve ailesinden diyerek yaşamışsınız hepiniz..Vallahi bravo...

İyi de burda konu sahibi ben 3bin tl lik aldım ama o 2500 tllik aldı demiyor...Nişanda bişi takıosan evet madem takıosun adam gibi en azından 500-600tl lik saat tak bari...150tl nedir? Değer verdiğini göster mesele orda...Az elini cebine at ölmezsin yani...500tl veremiosan da hiç alma o kızı saçmalık..

Konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Konunuz burada maddiyat değil biliyorum özensizlik. Size tecrübeyle söyleyecegim tek şey saatin maddiyat değerini ön plana koyarsanız maddiyatcı olursunuz. Nişanlının ailesinin maddi durumu nedir? Düğünde yapılacaklar konusunda aileler net konuşsun çünkü bu aile cimrilik konusunda sinyali sana vermişler. Taleplerinizi karşılayamazlarsa ve kendinizi bu konuda değersiz hissedecekseniz yol yakından dönün.

Ölçülüyor sen birine her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyorsun karşı tarafsa baştan savıyor. İnsan üzülür

Açıkçası ben üzülmem. Çünkü karşılık beklemem, maddi şeylerle değer biçmem kendime. Hele ki alınan hediyenin fiyatına bakmak aklımın ucundan geçmez. Beğenmediysem imkan varsa değiştirmeyi tercih ederim en fazla o kadar. Zaten bu bohçaları hediyeleri falan hiç aklım almıyor evlilik sürecinde.

Ben de onu dedim ama dikkate almadı..
Erkek cimri ise o hayat sana zindan olur benden soylemesi

Eh her kes farklı tabi) karşılık beklemeden sadece kedimi severim)

Eğer nişanlınız şimdiden savunmaya geçtiyse ve bu kavgalar şimdiden başladıysa evliliğiniz de aynı sorunlarla geçecektir inanın başta ne oluyorsa sonu da öyle oluyor eğer daha farklı sorunlar da varsa ve aşkınızdan ölüp bitmiyorsanız bir düşünün derim sonuçta bu dünyaya bir kere geliyoruz bu sorunlarla hayat geçmez ne yazık ki

Ama nişanlısı pahalı saati almamasini söylemiş zaten. Konu sahibi kendisi yinede gidip almış
Ayrıntıları bir kenara bırakırsak romantik ilişki içinde olduğumuz bir insana "ben bu saati beğendim ama sem bunu alma. Bu pahali" demek "istemem yan cebime koy" demek oluyor.

Eger gerçekten pahalı almasini istemiyorsak daha makul fiyatlı şeyleri beğenmeliyiz.

Çünkü sevgili olduğumuz şahıs bizi mutlu etmek için beğendiğimiz saati alacaktir ve almalıdır. Ve almıştır da.

Elbette biliyorlardi. Şöyle ki, beraber bakmaya gittik saatciye. Onu begendi nisanlim. Cok pahalı almayin dedi ama ben gecistirdim, gittim onu
Bu baştan sona böyle gider ,10 yıllık evli biri olarak diyorum.Oturduğumuz ev kaba inşaattı kredi çekmişler bende düğünde ki tüm takılarımı verdim kredi kapansın ben takı takmasam da olur dedim ama azıma tüküreyim kısaca sana bu kadar diyebilirim.
Bir büyüğün olarak evleneceğin adamı çok seviyorsan evliliğim mutlu geçsin dersen bu ve benzeri konuları hep görmezden geleceksin hoşgeldin evlilik kurumuna .Ha unutma sen gelinsin ne yapsan yaranamazsın birde nişanlın aileci biriyse vay haline ,şimdiden geçmiş olsun.

Katılmıyorum ama herkes ilişkisini istediği şekilde kuruyor tabi ki

Ben bu konuda Boleyn Kizi gibi düşünüyorum.
Konu sahibinin asıl takıldığı, özensizlik ve nişanlısının da bu özensizliği savunması.
Arkadaşlardan biri benim kolumda da 120 TL'lik saat var demiş, ben de var o saatlerden ama nişanda/düğünde takılmadı.

Geçen kış yeğenimiz nişanlandı.
Görümcem damada 7.500 TL'ye iyi bir marka saat taktı.
Damadın babası, annesi, abileri ayrı ayrı bilezik, set, bileklik, yarım altın vb taktılar.
İnsan karşı tarafa özenip, şık ve değerli bir şey taktıysa karşılığını beklemesi niye garip oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…