Nişanlım ve aniden değişen tavırları...

evet asker canım 3 gün oldu gideli... gidince oda benm bende onun kıymetini anladım(((

arkadaşlar buna benzer konular okuyorum bazen burda, sanırım nişanlılıkta anlaşmazlıklar hep oluyor. biz de seneye nişan düşünüyoruz. ben evlilikten korkardım şimdi nişanlılıktan korkar oldum :26:

neden böyle nişan dönemi sıkıntılı ki?

canim bence erkekler elde edene kadar ustumuze dusuyorlar. nisanlandiktan sonra rahatliyorlar. ve bize de bu durumlari garip geliyor ve kavgalar basliyor.

Hani derler ya kadınları anlamak zor diye,asıl
erkekleri çözmek daha zor.
Ararsın olmaz, rahat bırakirsin olmaz.
Ne istedikleri belli değil paşa beylerin.

ne yapçsak olmuyorr.
ben rest çektim bugün gene.
aradı aradı açmadım. o da yetti artık dedi ben de sana yetti dedim.
offfff...
seni anlıyorum demek bu kadar zor mu?

Aynılarını ben yaşıyodum haftalar öncesinde, nişan hazırlığındayız biz daha..
Bizim yaşayışımızda aynı. O yoğun ben evdeyim. Sürekli arıyorum yada napıyosun vs diyorum güvenmiyo musun derdi.
Ben çok sinirlendiğim bi zamanda açtım ağzımı söyledim herşeyi.
Üzerime titrer ve gerçekten çok mülayimdir.
O gün ilk kez bana bağırdı bu konuları telefonda konuşucak kadar basit değil bi sorunumuz varsa bunu yüz yüze halletmek istiyorum demişti ve öyle oldu. 10 dakika konuştuk tekrarlanmadı.
Tek sıkıntısı nasıl olucak nasıl biticek stresiymiş. E bide hiç 10 gün görüşmemezlik yapmamıştık.
Düğününüz yakınsa stresi ondandır.
Siz de açıklayın hepsini..
Birbirinizi dinleyin.
Yada bırak özlesin seni ..

ne yapçsak olmuyorr.
ben rest çektim bugün gene.
aradı aradı açmadım. o da yetti artık dedi ben de sana yetti dedim.
offfff...
seni anlıyorum demek bu kadar zor mu?

Zor canım bazen zor oluyor gerçekten anlamıyorlar çünkü kendi doğruları var onun dışına çıkmıyorlar sanki sadece onalr stres yaşıyor sanki sadece bu dünyanın yükü onların üzerinde biz hiç dert çekmiyoruz.

Ne var sanki hem işlerini yapsalar hem aşklarını yaşasalar.

Sabah kalktıklarında güneydın deseler akşam yatarken iyi geceler bu kadar zormu gerçekten bunları yapmak anlamıyorum ben.

Anlamıycam da galiba

Ama artık bende sıkıldım bu durumdan kıssasa kıssas.

Nişanlıklık zor bir durum uzadıkca herşey daha da zorlaşıyor.
hele ayrı şehirde olduğunda yüzünü bile görmemiyorsun.
Bir telefona muhtaçsın iyi şeyler konuşmak için yüzünün gülmesi için.

Ama nerde 2 laftan sonra hemen kavga.
Soru sorarsın artık sıkıldım bu konulardan derler.

Allah hepimizin sonunu hayır etsin inş. ve sabır versin hepimize

iyi davransan olmuyor elini ayağını çeksen olmuyor nasıl bir şey ben anlamadım, çözemedim. Artık kendimi de tanımaz hala geldim:44:

profil resminizde ki bayan sizseniz maşAllah çok güzelmişsiniz. huyunuz ve konuşamnız düşüncelerinizde çok mantıklı akıllı bir kadına benziyorsunuz şimdi böyle bir kadını bir adam üzüyorsa böyle o kadın adama resti çekmelli bence. çünkü nişanlıyken bunlara bir rahatlık geliyor anlamsızca. benimde bir arkadaşım beren saatin ikizi gibidir bakmalara kıyamazsın nişanlısını herkes gördüğünde yakıştırmamıştı ve o kıza yakışmayan o adam kıza etmediğini bırakmadı kızı parmağında fırfır çevirdi öyle şeyler ki anlatamam. kız sabretti ama sabrı taşınca çekti resti adam kendine geldi evlendiler ama, hala bir gidip bir geliyor o huyları. kız rest çekene kadar eziyet resti yiyince özürler. bu ne kadar gider bilmiyorum ama, çok saçma adam olsa azıcık ne var.

kızlar hayatınızın merkezine nişanlınızı koyup istediğiniz gibi hareket etmesini bekliyorsunuz.

öncelikle evde olanlar kendilerine mutlaka bir meşguliyet bulmalı, bir kursa gidin, arkadaş gruplarına katılın, spor yapın.

kendinize söz verin, nişanlınızı günde bir kezden başka aramak yok.

çünkü hem evlilik hazırlığı hem iş stresi onları yoruyor.

çalışırken zır zır çalan telefon, nişanlının nerdesin ne yapıyorsun soruları kişiyi çalışma arkadaşlarına mahçup ediyor.

ya hanımköylü diyorlar yada kılıbık...

ALLAH HEPİNİZİ MESUT ETSİN. ama nişanlınıza biraz hoşgörü gösterin. inanın çalışma hayatı hiç kolay değil, sizler onun çalışma stresini alacak yeğane insansınız.

o yüzden gün içinde sürekli arayıp sorgulamayın ki; akşam yorgun evine gidince yapacağı ilk iş, özlem içersinde sizi aramak ve özlemin getirdiği duygularla ballı ballı konuşmak için hevesli olsun.

kesinlikle ve kesinlikle kendini çek.. eğlenceli bişeyler yapmaya çalış ve ona onsuz da mutlu olacağını göster, erkekler hemen kıskanır.. zaten yoğun ve stresli hayatı varsa şu an seni göremez dolayısyla böyle dikkatini çek.. benim nişanlımda çok sinirli sürekli tartışıyoruz ama sorunumuz bu değil nişanlılık zaten ayrı bi stres... herşey gönlünce olsun..

Ben geldim hanımlar, yazdıklarınızı tek tek okudum kıyamam ben size hepiniz derdime ortak olmuşsunuz :) Konuyu takip edenler bilirler birbirimize gelişmeleri aktaracaktık, şimdi size gelişmeleri an ve an anlatıyorum :)

Nişanlımın dün izinli günüydü, nişanlımın ailesiyle aram çok çok iyidir, dünya iyisi insanlar beni öz kızları gibi görüyorlar inanın ki.. Allah hepinize eşinizin tarafından öyle ilgi görmeyi nasip etsin inşallah... Kayınvalideme anne derim ben, kayınvalide demek hoşuma gitmiyor o yüzden anlatırkende annem yazacağım bilin ki annem dediğim kişi nişanlımın annesi. Başlıyorum şimdi anlatmaya, ben haftada 3-4 kere anneme giderim oturmaya, annem çalışmıyor, ben de çalışmıyorum ikimizde yalnızız evde ve sıkılıyoruz. Sağolsun hep arar beni arzu gelsene kızım oturalım diye.. Her neyse dün de nişanlım uyurken gittim sabahtan onlara, evde annem ve nişanlımın babaannesi vardı evde... Babaanne çok yaşlı, yürümekte de zorluk çekiyor artık iyice yaşlandığı için. Ama yine de dinç kadın, inatla baston taşımam diyor bastonsuz yürüyor.

Şimdi asıl olaya geliyorum, nişanlım çok ama çok yoğun çalışıyor, bende dün dedim ki madem öyle bugün uyuyabildiği kadar uyusun anne kimse onu uyandırmasın dedim. Saat akşam 5 civarıydı nişanlım hala kalkmadı, kayınvalidemde alışveriş yapacaktı ama misafirleri geldi. Ben de dedim ki anne sen bana ver listeyi ben gider alışverişi yapar gelirim dedim. Market yürüyerek 10 dakika, giderken kolay ama dönüş yolu çok yüksek yokuş.

Ben anneme "ben giderim" dedikten sonra babaanne demez mi "kızım bende geleyim biraz hava almak istiyorum gir koluma beraber gidelim".. Babaannenin huyunu biliyorum şimdi o yavaş yavaş yürüyecek 10 dakikalık yolu 2 saatte gideceğiz... Kıramadım, tabii gel beraber gidelim dedim. Girdi koluma yokuş aşağı rahat rahat indik sonra alışveriş yaptık ama alınacak şeyler o kadar çokmuş ki bianda hepsini poşete doldurmaya başladığım an "eyvah" dedim ben bunları nasıl taşıyacağım...

Neyse tuvalet kağıdının olduğu poşedi babaanneye verdim, gerisini ben taşıdım inanın erkek adam bile kaldırmakta zorlanır o ağır poşetleri. Babanne bi yandan koluma giriyor bi yandan benim elimde ağır poşetler ve yokuş yukarı çıkıyoruz bayılacağım sandım nerdeyse... Neyse biz mola vere vere dinlene dinlene yokuşu çıktık. Sitenin kapısına yaklaşıyorduk nişanlım uyanmış o sırada ve beni aradı, nerdesin diye... Babaannenle alışveriş yaptık ama kollarımız kopuyor sitenin kapısına yaklaştık sen sitenin kapısına çıkar mısın elimizdeki poşetleri al dedim ya bekleyin bi 10 dakika falan, tuvaletteyim şimdi dedi bende uyuz oldum afedersiniz adam orda keyif yapıyor ben hem yaşlı babaanneyi tutuyorum hem elimde poşetler var kollarım kopmuş vaziyette, bide üstüne onun keyfini bekleyemezdim "tamam gelme istemiyorum" dedim kapadım telefonu.

Derken sanki allah tarafından bi çocuk belirdi sitenin orada, genç birisi belli 18-19 yaşlarındadır varsa yoksa. Babaanneye sordu teyzecim yardım edeyim mi poşetlere dedi babaannede çok iyi olur dedi çocuk aldı poşetleri evin önüne bıraktı. Çocuğa allah razı olsun çok sağol dedim sonra eve girdik. Nişanlım tuvaletten çıkmış yanımıza geldi hoşgeldiniz diye. Sonra da dedi ki bak sitenin kapısına kadar poşet taşıyan eve kadar da taşırmış dimi bide beni boş yere çağırdın dedi güldü.

Babaanne de oradan dedi ki biz taşımadık ki sitenin kapısında genç bi delikanlı vardı o içeriye kadar eşlik etti dedi...

Bunu duyan ultrakıskanç nişanlım kıyametleri kopardı evde... Vay efendim biz elin adamıyla ne konuşuyormuşuz vay efendim ben o çocuğa teşekkür etmiş miyim. Evet ettim dedim. Seni çağırdım gelmedin elin yabancısı geldi yardım etti dedim. Madem öyle tuvalet keyfini sonra da yapabilirdin kalksaydın da yardıma gelseydin elin yedi yabancısına fırsat vermeseydin dedim ohhhh Ben öyle diyince bu iyice kıskanmaya başladı...

Sonra geldi öptü özürdiledi, sonra da hazırlandı yemeğe çıktık başbaşa güzel bi akşam yemeği yedik :)) O an düşündüm demek ki böyle bi kıskançlık şartmış, resmen bana değer verdiğini hissettim uzun bi süre sonra :)) Şuan çok iyiyiz , ben gereksiz yere çok kuruntu yapmışım hanımlar :)))

Yazım biraz uzun oldu ama olanları tek tek anlattım size, umarım sizinde ne sorununuz varsa iyi olursunuz allah hepimize mutlu yuvalar kurmayı, yuvası olanların da daima mutlu olmasını nasip etsin

Son düzenleme:
Evlendikten sonra, sen aramis aramamis farkinda bile olmamaya basliyorsun.
Kendi de arama ihtiyaci duymuyorsun:))
Nisanlilik donemi zor.
Bosuna kisa tutulsun dememisler.
Stresten kaynaklaniyordur cnm.
Uzerine dusme nisanlinin, her sey yoluna girer.

Kesinlikle katılıyorum.. Bu döngüyü ancak böyle tersine çevirebilirsiniz.

Bunun için biraz zaman gerekli, sizin gerçekten aramamakla tavır yaptığınızı değil anlayışlı olduğunuz için yaptığınızı görmesi lazım.

Bu arada kendinize ne olursa olsun bir meşgale edinin, yoğun geçsin günleriniz..

Bunun öyle ya da böyle yolunu bulmalısınız.

nişanlında pek hata göremedim ben

çalışmadığınız için sürekli nişanlınıza sarıyorsunuz gibi geldi

bu son anlattığınız olayda da siz demişsiniz ben markete gideyim diye yada babaanne bende geleyim deyince kabul etmişsiniz

bunun yüzünden nişanlına tamam gelme demeniz yanlış

siz diyorsunuz çok çalışıyor yoruluyor onun da nefes almaya rahatlamaya dinlenmeye hakkı yok mu sizce

rahat bırakın biraz iş evlilik stresi bunalmıştır

size bi tavsiyede bununayım ne kadar iyi olursa olsun araya mesafe koyun kayınvalidenizle bugun haftada 3 4 gün gidiyorsunuz

ama evlenince kendi evinizin tadını çıkarmak için hafta da 1 gidersiniz o zaman aranızda sorunlar olur yani çevremde gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum

bu son anlattığınız olayda da siz demişsiniz ben markete gideyim diye yada babaanne bende geleyim deyince kabul etmişsiniz bunun yüzünden nişanlına tamam gelme demeniz yanlış

İyide normalde o alışverişi erkeğin yapması gerekiyordu, bütün gün kalkmadı saat akşam 5 oldu bende dedim madem o kalkmıyor o zaman ben gideyim. Sonra o uyandı beni aradı bende sitenin kapısındayım gelir misin yardım etmeye dedim bekleyin bi 10 dakika, yeni kalktım tuvaletteyim şuan dedi. Sinirlerim bozuldu arkadaşım ben burda yanlış yaptığım biyer göremiyorum...

elleme anne bütün gün yatsın dinlensin diye siz demediniz mi

bi gün de dinlensin adam hiç mi hakkı yok bi günde 5 e kadar uyumaya dinlenmeye

nişanlınız size diyor mu bütün gün evdesin ne olmuş alışveriş yaptıysan diye demiyor o yüzden sizde biraz anlayışlı olacaksınız

neden bayanlar alışveriş yapamaz mı erkeğin başka ne gibi görevleri var çalışmak alışveriş yapmak romantik olmak ilgi delisi olmak dışında

ben size fikrimi söyledim arkadaşım! hoşlanmadıysanız okur geçersiniz

Tuvaletteki insana kalk gel demek hata değil mi ? :)

Siz sinirlendiğiniz ve yorulduğunuz için kendinizde hata görmüyorsunuz ama bu davranış hatalı.

Bu arada k.validenizde nişanlıyken 3-4 gün geçirmenizi aileniz nasıl karşılıyor ?

İnşaallah sizde çok mutlu olursunuz, Allah tatlılık ve aşkı daim etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…