Nişanlıma haksızlık mı ediyorum

Kurtarsın bence. Avukatım ben şimdi yurtdışında yaşıyorum ama cok müvekkil ziyaretine gittim turkiyedeyken. Orada insanin emekli olana kadar çalışabilmesi çok zor. Nişanlınız etkilendiyse ona daha zor. Stres insanı sağlıktan eder ruh sagligindan etmiş zaten şuanda bile toparlnamasi zor. Dış kapidakiler memnundu açıkçası ama iç kısım çok zor , cam yok kutu gibi alan beyin, telefon yok, oradaki tutuklulari görmek de çok zor. Arada hele masum olduğunu düşündüğü falan varsa aşırı zor. Aile buluşmaları vs dramatik. Yani ben de çok zorlanıyordum halbuki kısa net ve avukat konforu ile gidiyordum . Buna rağmen zordu. Olan sağlığa olur yazık olur mutsuzsa çıksın. Yeni iş bulsun düzen kurşun
O ara evlenmeyin ama işleri düzene gitsin öyle evlenin
Bir de ev sorumluluğu olmasın. Aile evinde kira gider olmadan bı iş düzenini oturtsun. Evlenince olmaz o iş

Ay siz de bu garipsiniz Eril babayiğit değil nedir yaa. Adamı begenmiyorsunuz. Sizin dediğiniz özellikteki erkeklere biz beyefendi diyoruz. Kafanızda ayı blgibi Horhor kavgacı erkek profili var . bir sorgulayın kendinizi

Memuriyeti kaldıramayan birisi ozel sektorde tutunamaz. Anca kalifiye eleman, uzman falan olacakki nazi gecsin. Nisanliniz sifirdan başlayacak, yani dusuk maas ve her turlu angarya kitlenecek.

Ay siz de bu garipsiniz Eril babayiğit değil nedir yaa. Adamı begenmiyorsunuz. Sizin dediğiniz özellikteki erkeklere biz beyefendi diyoruz. Kafanızda ayı blgibi Horhor kavgacı erkek profili var . bir sorgulayın kendinizi
ay evet. başka biri olsa belki yorumum farklı olurdu ama konu sahibinin yazım dili ve alt metinleri beni çok rahatsız etti. verdiği cevaplar da ayrı bi dünya.

Bence anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz
Nişanlım hassas biri çalıştığı kurumda arkdaşları mahkumlara bağırmaktan terslemekten çekinmiyor. Nişanlım öyle babayiğit gibi davranmıyor daha sakin karakter yapısına uymuyor zaten bu yüzden işi kendine göre değil daha önce de yazdım.

Bu kadar işleri kolaylaştirmayin derim. İnsanın sevmediği işi yapması çok zor ama sizin durum biraz naz biraz şımariklik gibi geldi. Evlenecek adam böyle pat diye güvensiz sulara dalamaz. Benim eşim de kendi mesleğini yapmıyor biz evlenmeden önce farklı işlerde çalişti en son hiç istemediği bir yerde çalışıyordu ben çık dediğim halde düzenli başka iş bulana kadar çıkmadı çünkü benim tayinim için sigorta gününü doldurması gerekiyordu.
Siz nişanliniza diyin ki "böyle olmaz biz bir düzen kuracağız karambole olmaz. Hem evlilik hem iş değişikliği düşüncesi bizi çok strese sokuyor. Evliliği biraz erteleyelim şu vakte kadar sen iş düzenini kur ondan sonra evlenelim. Ben güvenmek istiyorum bir çocuğumuz olsa izne ayrılsam eşimin evi geçindirebilmesi lazım artık ciddi bir yola giriyoruz tek kişilik düşünemeyiz"

Zaten sorumluluk sahibi biri değilse sıkıntıya gelemez sizi suçlamaya başlar siz de kiminle yola çıkacağınızı görmüş olursunuz. Ya da baktınız sizi oyalayip duruyor ona göre yolunuzu çizersiniz. Sorumluluk sahibi olmayan birinden eş olmaz.

Hemen şimdi istifa edeceğim demiyor aslında genele yayarak konuşuyor. Yani biz evlendikten 3 4 ay sonra da yapabilir bunu biraz benden cesaret arıyor gibi. Sadece evlenmeye 2 ay kala bunları duymak beni gerdi. Onu da anlıyorum çok bunaldı belki de evleneceğiz artık o işe mahkum kalacak diye iyice strese girdi. Ama sanırım arkadaşı ile patronuyla konuşması için konuşmuş pozisyonda açık olursa istifa edip oraya geçeek sanırım alım olursa diye onu bekliyor alım olmazsa da çalışmaya devam edecek

Bilemedim ya nişanlinizi siz daha iyi tanırsınız. Çalisma hayatına kaç yaşında başlamiş? Mezun olduktan sonra sürekli çalışmış mi yoksa iş beğenmeyip boş gezdiği zamanlar olmuş mu? Hayatının sorumluluğunu ne kadar almiş? Kendi başına hiç yaşamış mi kira fatura ödemiş mi ekonomik kaygıyı yaşamiş mi? Yani öyle yata yata para kazanayim az maaş da olsa yeter kafasi hayalperestlik.

Memur diyince herkes çok kolay iş gibi görüyor ama her memurluk da kolay değil. Bizim yere yeni atanan personel 2 sene özel sektörde çalışıp gelmiş özel sektör daha kolaydı diyor.
Bazen çalıştığın kişiler de illallah ettirebiliyor.
Hapishanede olmak da zor

Mezun olduğu zaman başka bir sektörde çalışmaya başlamış. Çalıştığı iş yerinde ufak sorunlar olmuş arkdaşları işten çıkarılmış vs pandemi olunca da ailesii kpss çalışmasını memur olsun istemiş. O da atanmış o zamandan beri 4 yıldır kamuda çalışıyor. 1 yıl kadar yalnız yaşadıktan sonra üniversiteden işten atılan arkdaşı nişanlımın yanına gelmiş sonra birlikte yaşamaya karar vermişler. Şu anki ev arkadaşının işine geçmek istiyor
Sanırım arkdaşı ile konuşmuş. Patronuna söylemesini alım olursa kendinisini aldırmasını istedi. Olursa da memuriyetten istifa edip sıfırdan o işi öğrenecek
Kesinikle tembel biri değil sorumluluk sahibi

Evimiz olacak arabamız olacak geçimimizi sağlaıktan sonra benim ne iş yaptığımın ne önemi var ki ben her türlü evime bakarım diyor ama bilmiyorum Türkiye şartlarında ne kadar rahat eder, ne iş bulur bu saatten sonra muamma yoksa destekliyorum ayrılsın istifa etsin ama ben de 3 yıl sonrasını düşünmek zorundayım çocuğumuz olmasına karar verirsek her şey bu kadar toz pembe olmayacak, ben çalışamayacağım. Harcamaları o kadar kontrol edemeyeceğiz sonuçta onu anlıyorum ama bir hayat kuracaksak planımızı da doğru yapmalıyız bence haksızlık veya bencillik ettiğimi düşünmüyorum

Peki kazanç durumu ne olacak? Gerçekten sorumluluk sahibi olduğundan eminseniz bi şans verebilirsiniz ama yine de işlerini düzene koyduktan sonra evlenin ikinizin de kafası rahat olsun. Ama sorumluluk sahibi değilse tamamen şımarıklik yapıyorsa iş beğenmeyen biriyse değişmez size yaslanır ömrümüzü yer.

İş değiştirmek istiyor sadece çalışmayacağım demiyor denesin ama memuriyete geri dönemez sonra. Pişman oldu beğenmedi,işten atıldı diyelim o zaman ne olacak düşünmeden edemiyorum. Ben özelde çalıştığım için sorun yaşadığımda iş yerimi değiştirdim veya evlenince istifa edip sadece özel ders vermeyi düşünüyorum ben kendime bu özgürlüğü sağlarken acaba onu mahkum mu ediyorum birkaç ay önce konuştuğumuz da 1 2 yıl çalışalım para biriktirelim sana bir iş yeri açalım dedim ama galiba o kadar bile dayanacak gücü yok.

4 yıldır çalıştığına göre kadrolu memurluk herhalde. Kurum içi sınavları denemeyi düşünmemiş mi hiç? Görevde yükselme sınavına gjrebilir ya da çalışırken başka bir bölüm okuyup onun üzerinden unvan değişikliği sınavına girebilir kadrosunu yakmadan

Evet kadrolu araştırmış ama çok torpil dönüyor alım çok az dedi. Genel olarak cezaevinde olmaktan mutlu değil oradan kurtulmak istiyor daha çok. Bir iki kez açıkceza evine geçmek için dilekçe verdi ama o da olmadı tanıdık gerekiyor. Açık ceza evine geçse bu kadar zorlanmaz belki

Adam isteginde haklı. Ben olsam ben de bi değişikliğe gitmek isterdim. Diğer taraftan bakınca da benim huzurum çok önemli ve kimseyle bir belirsizliğe atılmak, kimseyi finanse etmek, kimsenin kararsızlığı ve negatifligini çekmek istemem. Kaç senelik kocama bile böyle bir alan tanıyacak mecalim ve hevesim yokken 1 senelik adam diyorsunuz yani. İmkansız benim için. Evlenmezseniz de siz istifa edip kpss calisamayacaksiniz bk yandan. Sizin de kendinizi finanse ettirme ihtiyacınız var. Bence kötü bir kombinasyon olmuşsunuz.

Ben de memurum ve zor şartlarda çalışıyorum o yüzden dediğim sınava girdim, mülakata gitmeye hak da kazandım fakat hamile kaldım bu sırada. Ankaraya mülakata gitmeyi göze alamadim bebeğimle ilgili sorun olursa yolda diye. Alımlar az ve mulakat var sonuç ne olur bilinmez fakat denemek de lazım diye düşünüyorum. Önümüzdeki ilk sınavda nasipse yine deneyeceğim. Yeri geldi ağlayarak gittim yeri geldi psikolojik destek aldım ama istifaya elim gitmedi, gitmiyor. Çünkü ülke şartları ortada. Bunu kabullenip düşünmesi lazım başka bir sağlam dal tutmadan elindeki dalı bırakmamalı. Ki erkek olarak evde de oturamaz temelli

Kendimi finanse ettirme ihityacım yok. Kafaya koymadım kafaya koysam ailemin yanına döner yine ders çalışırım. Nişanlım ve ailem en azından bir kez kpssyi denememi istiyor. Kendi kendimi finanse edecek durumum var ailem de maddi destek zaten oluyor kocama güvenerek yapmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…