• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıma haksızlık mı ediyorum

Şuan o evde satılamıyorsa iki ay sonra kirada olacaksınız yani.
Nişanlı infaz koruma memuruymuş. Herkesin psikolojisinin kaldıracağı bir iş değil bana göre de ama ona da 28 yaşında aile yönlendirmesiyle başlamış. O yaşta insan neyi yapıp yapamayacağını az çok bilir. Neden kendi mesleğini yapmamış, farklı alan derken çok keskin bir geçilecek infaz koruma memuru olmuş.
Şimdi evlilik arefesinde, ailesinden gelecek ev yardımı bile belli olmadan iş değiştirmeye çalışıyor.
Bana genel olarak tek başına çok sağlıklı karar verebilen biri gibi gelmedi.
Kendi iş değiştirme derdinde, size işte çıkabilirsin diyor, neyle geçireceksiniz tam olarak?
Bence de nikah için acele etmeyin. Ne yapmak istediğine karar verip yapsın, siz bir görün bakalım.
İşten bu iki ay içinde istifa edecek gibi bir durum yok aslında niyetinin bu olduğunu söylüyor. Pandemi zamanında mezun olmuş ailesi gir demiş o da evdeyken girmiş yüksek de puan almış. Öyle çalışmaya başlamış istifayı evlendikten sonra da edebilir uzun yıllardır kafasında olan bir şey kendimi garantiye almadan istifa etmem o kadar sorumsuz değilim diyor ama yine de bu doğru bir karar mı bilmiyorum

Cezaevinde çalışıyor gece vardiyasında yapacak bir şey olmadığında oturup kitap okuyor. İşini aksatan bir durum değil. Telefon yok, bilgisayar yok, pencere yok o zaman nasıl geçecek. Bunun yapılıp yapılmayacak olmasına da cezaevi başkanı karar veriyor zaten. Usulsüz yaptığı bir şey değil.
Bu şartlarda calisma arkadaslariyla da sorun varken zaten huzurlu olmaması çok normal.. Uzun vadede sürdürülebilir değil.

Maddi olarak düğün için birikimi var. İş ayarlamadan istifa etmem diyor. Aslında hemen istifa da edecek değil sadece söyleniyor. Tanıştığımızdan beri kafasındaydı zaten ama son zamanlarda iyice bunaldı psikolojisini bozdu artık. Şimdi istifa etmese biz evlendikten 1 yıl sonra vs de istifa etmeyeceğinin bir garantisi yok ki ben ayakları yere bassın istiyorum.
Tamam bu dört senede başka bir iş ayarlayamadığına göre, iş ayarlamadan istifa etmem demenin bir anlamı kalmıyor.

Düğün için birikim var diğerleri ne olacak, hadi dört yıldır ayarlayamadığı işi ayarladı diyelim istifa etti bir ay sonra olmadı bu da derse ne olacak , siz de çalışmayacaksınız geçim ne olacak.

İmkan varsa kimse mutsuz olduğu yerde çalışmasın tamam da sizin durum bu değil anlatmaya çalıştığımız bu.

Alın karşınıza düğünü erteledim iş konusunda net kararını ver (lafta değil ama)icraata geç o şekilde yolumuzu tekrar planlayalım deyin bakalım ne diyecek?

Evet kendi sınırlarını koruyamıyor. Ben çok safım ilk başta çok yumuşak başlı davrandım şimdi sürekli benimle dalga geçiyorlar diyor. Kurum içi geçiş yapamıyor. Öğretmenlik denemek istedi o konuda da ben desteklemedim ama geçen sene sınava girdi. Akademi vs bir ton yeni saçmalık çıkardılar daha belli bile olmadı
Bu adam mühendis değil mi ne diye öğretmenlik için sınava giriyor formasyonu var mı ki?

Bu adam mühendis değil mi ne diye öğretmenlik için sınava giriyor formasyonu var mı ki?
Meslek liselerinde bölümü üzerinde öğretmenlikte çalışabiliyor biz tanıştığımızda formasyon kalkmamıştı biz de bunu istişare ederken tanıştık. Geçen sene kaldırdılar akademi diye bir şey getirdiler daha ne olup bittiği belli değil. Öğretmenlik işi de sistemden dolayı rafa kalkmak zorunda kaldı sistem şekillenirse yine dener onda da 2 yıl akademide okutuyorlar sonrasında göreve başlıyorsun iyice sistem bozuldu

Tamam bu dört senede başka bir iş ayarlayamadığına göre, iş ayarlamadan istifa etmem demenin bir anlamı kalmıyor.

Düğün için birikim var diğerleri ne olacak, hadi dört yıldır ayarlayamadığı işi ayarladı diyelim istifa etti bir ay sonra olmadı bu da derse ne olacak , siz de çalışmayacaksınız geçim ne olacak.

İmkan varsa kimse mutsuz olduğu yerde çalışmasın tamam da sizin durum bu değil anlatmaya çalıştığımız bu.

Alın karşınıza düğünü erteledim iş konusunda net kararını ver (lafta değil ama)icraata geç o şekilde yolumuzu tekrar planlayalım deyin bakalım ne diyecek?
İstifa etmek istiyor ama düğünden önce edeceğim vs demedi sadece dilinden düşürmüyor. Bu evlilik sonrası da olabilir. Söylenip söylenip işe gitmeye devam ediyor. Hemen pat diye geçim sıkıntısı çekeceğimiz bir durum yok zaten diğer işten kabul gelmeden istifa etmem diyor

Tembel değil aslında işten de kaçmıyor iş yerinde söylenenleri vs kabullenemiyor. Alıngan biraz infaz koruma memuru olarak çalışıyor ben diğer personeller gibi sert değilim kaldıramıyorum burası bana göre değil diyor. Yumuşak yüzlü olduğu için hep iş kitliyorlarmış
adam haklı ama.
infaz koruma memurluğuyla mühendislik ne alaka? mutlu olamaz ki. nişanlınıza destek olacağınız yerde yaptığınız şeye bakın inanılmaz.

adam haklı ama.
infaz koruma memurluğuyla mühendislik ne alaka? mutlu olamaz ki. nişanlınıza destek olacağınız yerde yaptığınız şeye bakın inanılmaz.
Yönelmek istediği şey de mesleğiyle ilgili değil ki sadece buradan kurtulayım diye düşünüyor. Önünü ardını hesaba katmıyor. Yoksa ben de destekliyorum ama sorun işinde değil işini beğenmemesinde iş de değiştirse 1 yıl sonra o iş için de memnuniyetsiz olabilir

Yönelmek istediği şey de mesleğiyle ilgili değil ki sadece buradan kurtulayım diye düşünüyor. Önünü ardını hesaba katmıyor. Yoksa ben de destekliyorum ama sorun işinde değil işini beğenmemesinde iş de değiştirse 1 yıl sonra o iş için de memnuniyetsiz olabilir
adam içten içe kendi işini yapmak istiyordur bence ama ne aile desteği var ne bi şey. iş bulamadığı için farklı yönlere sapıyor. çaresiz kalmış gibi hissettim. infaz koruma memuru olup gece vardiyasında çalışan adama da prenses demişler ya daha ne diyim.
adam evlenmek için katlanıyor belki şu hayata. tek başına olsa istediği gibi yol alacak belki riske girecek belki batacak belki çıkacak ama yapamıyor.
mühendis adamın o işlerde ruhu daralır yapamaz. vardiyada kitap okuyor entelektüel seviyesinin çok altında kalıyor o iş. asosyal falan demişsiniz inanamıyorum. adam asosyal değil o ortama uymuyor. uyamaz da zaten. idealist değilsin şöylesin böylesin çok biliyorsanız siz çekip çevirin evi.

burda adama prenses diye atıp tutanlar 2 gün o işte çalışsınlar öyle konuşalım. siz de burda nişanlınıza söylenen laflara izin veriyorsunuz. aklı varsa evlenmeyip işlerini yoluna koymaya bakar. önce kendi hayallerini gerçekleştirir rahata çıkar inşallah. sırtına anlayışsız kamburlar yüklemez.

İşini sevmiyor olabilir, değiştirmek istiyor olabilir, hak veririm.
Ama yaş 30 u geçmiş artık, bu adamdan bir cacık olmaz. İnsanlarla muhatap olmamak diye bir şey var mı? Başınıza dert alırsınız benden söylemesi. Bu adam çalışmaz, olaki çalıştı o zaman da dırdırıyla yaşama zevkinizi sömürür. Evlenir hem kendime hem ona bakarım, üstüne anasıyla babasıyla da uğraşırım diyorsanız devam edin. Ben olsam yol verirdim.

adam içten içe kendi işini yapmak istiyordur bence ama ne aile desteği var ne bi şey. iş bulamadığı için farklı yönlere sapıyor. çaresiz kalmış gibi hissettim. infaz koruma memuru olup gece vardiyasında çalışan adama da prenses demişler ya daha ne diyim.
adam evlenmek için katlanıyor belki şu hayata. tek başına olsa istediği gibi yol alacak belki riske girecek belki batacak belki çıkacak ama yapamıyor.
mühendis adamın o işlerde ruhu daralır yapamaz. vardiyada kitap okuyor entelektüel seviyesinin çok altında kalıyor o iş. asosyal falan demişsiniz inanamıyorum. adam asosyal değil o ortama uymuyor. uyamaz da zaten. idealist değilsin şöylesin böylesin çok biliyorsanız siz çekip çevirin evi.
Evet aslında öyle çalışma şartlarını bilmeden prenses muamelesi gördü. Nişanlım zaten hassas bir erkek o kadar eril, babayğit biri değil. Tanıştığımız da da işini sevmiyordu hâlâ devam etmek istemiyor. Evleneceğiz, evimiz arabamız olacak herhangi bir sıkıntımız olmayacak ben zaten sana bakarım bir güne aç parasız bırakmam, çalışmam demiyor diyor. Gerçekten adam 2 haftada ruh gibi muhtemelen evleneceğiz artık hiç istifa edemem diye içine atıyor. Ben etkileniyorum diye iş yerinde sorun olsa da üzülse de güçlü gözükmek için benimle paylaşmıyor. Çok üzülüyorum işini sevmiyor diye ayrılmak istemiyorum. Çünkü ben de işimi sevmiyorum evlenince istifa edeceğim diyorum kendime bu lüksü tanırken ona iş değiştirmeyi neden çok görüyorum ki benim tek endişem iş değiştirse bile orada da mutlu olamaması o zaman memuriyeti boşuna yakmış olacak

İstifa etmek için öğretmem olmak için kpss girdi onu kazanamadı daha doğrusu 1.5 yıldır belli olmadı. Öğretmenlik ona asla uygun değil zaten sadece iş değiştirmek için saçma sapan şeylere yönelmeye çalışıyoruz bu yüzden onun istifa etmesini desteklemiyorum zaten
Mühendis demediniz mi? Nasıl öğretmen oluyor sınavla?

Evet aslında öyle çalışma şartlarını bilmeden prenses muamelesi gördü. Nişanlım zaten hassas bir erkek o kadar eril, babayğit biri değil. Tanıştığımız da da işini sevmiyordu hâlâ devam etmek istemiyor. Evleneceğiz, evimiz arabamız olacak herhangi bir sıkıntımız olmayacak ben zaten sana bakarım bir güne aç parasız bırakmam, çalışmam demiyor diyor. Gerçekten adam 2 haftada ruh gibi muhtemelen evleneceğiz artık hiç istifa edemem diye içine atıyor. Ben etkileniyorum diye iş yerinde sorun olsa da üzülse de güçlü gözükmek için benimle paylaşmıyor. Çok üzülüyorum işini sevmiyor diye ayrılmak istemiyorum. Çünkü ben de işimi sevmiyorum evlenince istifa edeceğim diyorum kendime bu lüksü tanırken ona iş değiştirmeyi neden çok görüyorum ki
hala eril değil babayiğit değil diyorsunuz ay inanamıyorum. ya bunun erillikle ne ilgisi var? adamın seviyesi o ortama çok yüksek. zaten mutlu olamaz bunun erillikle ilgisi yok. evlenince istifa edip rahat rahat yatacaksın adamı da sevmediği işlere sen eril değilsin diye mahkum edeceksin. ilaç kullanıyormuş yazık cidden inşallah aklı başına gelir kurtulur.

hala eril değil babayiğit değil diyorsunuz ay inanamıyorum. ya bunun erillikle ne ilgisi var? adamın seviyesi o ortama çok yüksek. zaten mutlu olamaz bunun erillikle ilgisi yok. evlenince istifa edip rahat rahat yatacaksın adamı da sevmediği işlere sen eril değilsin diye mahkum edeceksin. ilaç kullanıyormuş yazık cidden inşallah aklı başına gelir kurtulur.
Hayır kastettiğim sert bir mizacı yok o yüzden zorlanıyor. Eril olan erkeklerin o ortam hoşuna gider asarım keserim diye diye egolarını tatmin ederek gezerler. Nişanlım mahkumlara bile saygı duyuyor. Hassas biri o yüzden zorlanıyor ama mahkumlara ziyade diğer memurlar onu zorluyor

Hayır kastettiğim sert bir mizacı yok o yüzden zorlanıyor. Eril olan erkeklerin o ortam hoşuna gider asarım keserim diye diye egolarını tatmin ederek gezerler. Nişanlım mahkumlara bile saygı duyuyor. Hassas biri o yüzden zorlanıyor ama mahkumlara ziyade diğer memurlar onu zorluyor
hoşuna gitmemesi zaten iyi bi şey? destek olup birlik olacağınıza saçma sapan düşünceler içindesiniz. sırf evlenebilmek için adamı cendereye sokuyorsunuz. endişeliyseniz gidin başkasını bulun.

Hangi bölüm için merak ediyorsanız googledan bakabilirsiniz
Ne anladınız da tersleniyorsunuz bilmiyorum. Memurlukta mutsuz olan nişanlınızın hangi branş öğretmenliğinde mutlu olacağını düşündüğünü merak ettim. Ben zaten yılların öğretmeniyim, size araştırma yapmak için soru sormuyorum.

Back
X