Nişanlıma nasıl destek olmalıyım

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
Kızlar nişanlımı çok seviyorum. Zamanında çok yokluk çekmiş. Bende çektim.ikimizde asgari ücretliyiz. Bende herşeyimi tek yapıyorum oda. Sağolsun yapılması gerekenleri yapıyor. Ama ailesi inde maddi durumu yok. Çevreme yok olduğunu göstermemek için çırpınıp duruyorum. Aileme de yansıtmamaya çalışıyorum ama çoğu şeyi ben yapıp o yaptı gösteriyorum. Bazen kızıyorum madem durumun yoktu neden nişanlandın ama çok sevdiğim içinde bundan sonraki hayatı iyi geçsin diye elimden geleni yapacağım. Eminimki düğünden sonra çok fazla borç ödiyecez.rabbim beni yoklukla sınıyor belli. Baba evinde ailem yüzünden koca evinde eşim yüzünden gün görmicem. Nişan için aldığımız takımı giyinmiş sıcak yaz ayında. İçim parçalandı. Ona hediye almıştım gömlek pantolon yine bişeyler alacağım ama acaba yanlışmı yapıyorum diye sormadan edemiyorum. Soğumaktan da korkuyorum. Çünkü ek işte yapıyor Bi pantolon tişört niye almaz insan kendine

Nişanlınızın durumunun olmadığını biliyormuşsunuz zaten, o yüzden bunları önceden düşünmeliydiniz. İkincisi elaleme ve aileme yokluğu göstermemeye çalışıyorum demişsiniz. Yoksa yoktur neden farklı göstermeye çalışıyorsunuz ve bu ne kadar sürecek sanıyorsunuz.
Eğer bu şekilde sürdüremeyeceğinizi düşünüyorsanız kendinizi de nişanlınızı da yormayın ayrılın derim ben. Evlenince de birşey değişmiyor, ev geçindirmek çoook zoor.

Canım benim nekadar güzel yürekli bi insansın çok samimi yazmışsın çok içtensin Rabbim yüzünüze baksın hiçbirimiz zengin doğmadık hep zorluk çektik inşallah işleriniz gelir kapılarınız açılır birbirinizi hep böyle sevin üstüne başına almıyor çünkü size evliliğe harcıyordur inş evlenince de bu temiz sevginizin meyvesini alırsınız çok mutlu olun inşallah🙏🏻

Nişanlınızın durumunun olmadığını biliyormuşsunuz zaten, o yüzden bunları önceden düşünmeliydiniz. İkincisi elaleme ve aileme yokluğu göstermemeye çalışıyorum demişsiniz. Yoksa yoktur neden farklı göstermeye çalışıyorsunuz ve bu ne kadar sürecek sanıyorsunuz.
Eğer bu şekilde sürdüremeyeceğinizi düşünüyorsanız kendinizi de nişanlınızı da yormayın ayrılın derim ben. Evlenince de birşey değişmiyor, ev geçindirmek çoook zoor.
Hayır bilmiyordum durumu olmadığını. Nişandan sonra fark ettim. Maddi durumu yok diye ayrılacak değilim. Sadece gelecekte beni neler bekliyor ondan korkuyorum. Ailem çok sömürdü beni maddi olarak nişanlımda da sanki bana güveniyormuş gibi bişeyler seziyorum.

Maddi durumunu dahi bilmedigin adamla neyine nisanlaniyorsun. Daha bilmedigin kimbilir neleri vardir demek ki.

Nisani uzun tut. Onun sorumlulugunu da üstlenme.
Nisan icin aldigin takimi nerde nezaman üzerinde gördün?

Hayır bilmiyordum durumu olmadığını. Nişandan sonra fark ettim. Maddi durumu yok diye ayrılacak değilim. Sadece gelecekte beni neler bekliyor ondan korkuyorum. Ailem çok sömürdü beni maddi olarak nişanlımda da sanki bana güveniyormuş gibi bişeyler seziyorum.

Nasıl hiç evlerine de mi gitmediniz ? İnsan giyim kuşamdan ve nasıl para harcadığından anlar yani. Bizde geçtik bu yollardan

Maddi durumunu dahi bilmedigin adamla neyine nisanlaniyorsun. Daha bilmedigin kimbilir neleri vardir demek ki.

Sonuna kadar katılıyorum:KK24:

Kim evlenirken eş adayının banka hesaplarını istiyor. Benimde öğrenim kredi borcum var ona anlatmadım. Evin varmı atsan varmı diye sorup evlilik yapmakta benim tarzım değil

Yani maddi durumunuz yoksa kafadan size daha büyük maddi kayıp olarak dönecek düğün gibi fuzuli harcamalardan vazgeçebilirsiniz. Bunun dışında da eğer nişanlınız hayat müşterek lafının anlamını bilip ev işleri konusunda size eşit miktarda yardım edecek biriyse, sizin maddi açıdan elinizi taşın altına aynı oranda koymanızda bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Bir de aldığınızı hediye niyetine değil bir beklentiyle almışsınız, onunla konuşsanız belki sizi dinlerdi.

Kızlar nişanlımı çok seviyorum. Zamanında çok yokluk çekmiş. Bende çektim.ikimizde asgari ücretliyiz. Bende herşeyimi tek yapıyorum oda. Sağolsun yapılması gerekenleri yapıyor. Ama ailesi inde maddi durumu yok. Çevreme yok olduğunu göstermemek için çırpınıp duruyorum. Aileme de yansıtmamaya çalışıyorum ama çoğu şeyi ben yapıp o yaptı gösteriyorum. Bazen kızıyorum madem durumun yoktu neden nişanlandın ama çok sevdiğim içinde bundan sonraki hayatı iyi geçsin diye elimden geleni yapacağım. Eminimki düğünden sonra çok fazla borç ödiyecez.rabbim beni yoklukla sınıyor belli. Baba evinde ailem yüzünden koca evinde eşim yüzünden gün görmicem. Nişan için aldığımız takımı giyinmiş sıcak yaz ayında. İçim parçalandı. Ona hediye almıştım gömlek pantolon yine bişeyler alacağım ama acaba yanlışmı yapıyorum diye sormadan edemiyorum. Soğumaktan da korkuyorum. Çünkü ek işte yapıyor Bi pantolon tişört niye almaz insan kendine
Yani yanlış anlamayın ama rabbim seni yoklukla sınamıyor bile isteye kendin tercih ediyorsun şimdi taşa tutulabilirim ama benim için evleneceğim adamın maddi durumu da kriterler arasında ha sonradan yokluk olur batar hayat bu bir ömür yanında olur rabbim sınıyor derim ama bile bile seçmek çok farklı şeyler. Konuya gelince nasıl destek olursun bilmiyorum ikinizde aynı durumdasınız evleneceğiniz kişinin mesleği ne daha iyi bir iş bulabilir mi ?

Nişanlınızın hiçbir zaman “ben dağıtsam da Hanzadegazel toplar.” diye düşünmesine izin vermeyin.
Ayrıca nişan için aldığınız takımı nerede giymiş? Ben yenisini alırım diye teklif de bulunmayın bence.
İşe giderken giyinmiş. Marka mağazadan pahalıya almıştık günlük giyilecek takım değil. Niye giyindin yazık Bi sürü düğün nişan var eskitme dedim pantolonlarım hep kirlide dedi

İşe giderken giyinmiş. Marka mağazadan pahalıya almıştık günlük giyilecek takım değil. Niye giyindin yazık Bi sürü düğün nişan var eskitme dedim pantolonlarım hep kirlide dedi

Çok umursamaz geldi bana.
Olumsuz bir durum açıkcası bana göre, atmayın elinizi cebinize paranın değerini anlasın. Nişan için alınan kıyafeti işe giderken giyiyorsa pek para kıymetini bilen biri gibi gelmedi bana

Aah yokluk. Ne zamanlar geçti evlenene kadar, anlatsam roman olur. Ama geçiyor inan ki. Hatta zor gününde yanında olduğun için daha bir bağlanıyor bence insanlar. Özellikle erkekler. Devam edin sevdiginize destek olmaya.

Güzel kalbinden öperim. Rızkı Allah’ın elinde bugün ister milyonları serer önünüze. Kalbini ferah tut. İyi kalpli bir adamsa herşey olur. Sana tavsiyem nişanlın merhametli ve iyi bir adamsa seviyorsan maddi anlamda beklenti içine girmemen. Mesela düğün çok fuzuli nikah en güzeli ben pişman oldum düğün yaptığıma ayrıca ev eşyası yavaştan alınır. Önemli olan huzur ve mutluluk asgari ücret de olsa geçinirsiniz. Ama kendi aldıklarını eşin alıyormuş gibi yapma yalan hiçbişekilde girmesin sonra dönüşü olmuyor

Çok umursamaz geldi bana.
Olumsuz bir durum açıkcası bana göre, atmayın elinizi cebinize paranın değerini anlasın. Nişan için alınan kıyafeti işe giderken giyiyorsa pek para kıymetini bilen biri gibi gelmedi bana
Bende sorumsuz olduğunu düşünüyorum ara ara. Ondan korkuyorum

İnsan ailesini seçemez ama eşinin ailesini seçebilir. Ben Allah'ın insanları ayırıp birinin fakirlikle birini zenginlikle sınadığına inanmıyorum. Allah neden senin sürünmeni istesin ki? İyi bir bölüm bitirip çok çalışınca başarı para ister istemez geliyor sadece her şeyin bir bedeli var. Soruna gelince nişanlın zor ve az para kazanıyorsa ona göre kıyafet sinema gezip tozmak dışarıda yemek gibi sıradan gelen şeyler ona gereksiz masraf olarak gelebilir. Parasını daha önemli şeylere harcayıp birikim yapıyor olabilir

Yokluk çekmek zor.ay sonunu getirmek kıtı kıtına getirmek daha zor.sizi de zor günler bekliyor.ozellikle evliliğin ilk yılları alışma süreci derken bir de maddiyat girince daha zor geliyor.ama çalışkan biriyse sorun etmeyin. Ama maddiyat bu zamanda çok önemli.

Back
X