Nişanlıma nasıl destek olmalıyım

Ben çalışan birisiyim. Eşime sonuna kadar desteğim. Ama amasi var. Nasıl çalışsa bile evin sorumluluğu kadında, be nce kadın çalışsa bile ( ki calismali) evi geçindirmek erkekte olmali

Konu sahibini kimse boş yere taşlamasın.
O kadar içten yazmış ki...
Şimdi ilk olarak siz bunu milleten saklayabildiğinizi sanıyorsunuz ama emin olun herkes farkındadır.
Diğer bir yönden ise siz bu adamın durumunu bile isteye onunla birliktesiniz. Hani kızıyorsunuz ya neden nişanlandı diye ama kendinize kızmalısınız.
Sonuçta nişan yapmaya tek kişi karar vermiyor.
Ben sizin nişanlınızla mutlu olacağınıza inanmıyorum çünkü beklentileriniz farklı.
Kendine neden almıyor bilemem ama güvendirmemelisiniz.

Dediginiz çok yanlış..Allah tabi ki de fakirlikle zenginlikle sınıyor..Mal mülk varken birden elden gidiyor..Hic maddi durumu olmayan ailenin cocukları okuyamıyor bazen..O okuyamayanlarin elinde imkan olsa okuyacaklar belki..Hastalık da Allah in imtihanı.. Onu da mı kişiye yükleyeceksiniz..
Farkındaysan ben hastalıkla ilgili cümle kurmadım ama kişi kendi sağlığını önemsemezse veya sonunu bile bile yanlış şeyler yapmaya devam ederse evet kişinin suçudur. Sen sağlığın için kendine vücuduna bakarsın yine başına gelir o Allah'tandır. Ayrıca benim bahsettiğim şey şu; sen lisede yat okul biter bitmez doğru düzgün tanımadığın bir adamla evlen sefalet içinde yaşa sonra Allah böyle hayatı bana uygun gördü de. Allah herkese akıl vermiş sen onu kullanıp iyi yerlere gelmek için elinden geleni yaparsan emeğinin karşılığını alırsın. Sapla samanı birbirine karıştırmadan okuyup algılarsan ne dediğimi belki anlarsın

Emin misin durumu olmadığına? Ya cimriyse?
İlk başlarda onuda sorguladım içten içe. Annemde pinti belli dedi. Ama yedirme içirmede sıkıntı yok. Bizim buralarda kızlar nişanlanınca ilk iş nişanlılarına telefon aldırmak oluyor. Benim o dönem telefonum kırıldı. Birlikte almaya gittik ama kendi faturam üzerine ve kendim ödüyorum. Asla yiyici biri olmadım ama geçen gün kardeşine telefon aldığını parasınıda nişanlımın ödediğini duyunca çok bozuldum. Kardeşi erkek ve çalışıyor

Bir de yarın bir gün acaba bu davranışları normal görecek misiniz destek veren arkadaşlar ?
Çünkü evlenince açacağı ilk konu eşimin borçları yüzünden çok mutsuzum olacak.
Ya da sürekli evin ihtiyaçlarını giderdiği olacak.
O zaman da sabret diyecek miyiz ? Sanmıyorum...
Kendi uygulamayacağımız ve yanlış gördüğümüz şeyi neden başkasına tavsiye ediyoruz onu asla anlamayacağım.

İlk başlarda onuda sorguladım içten içe. Annemde pinti belli dedi. Ama yedirme içirmede sıkıntı yok. Bizim buralarda kızlar nişanlanınca ilk iş nişanlılarına telefon aldırmak oluyor. Benim o dönem telefonum kırıldı. Birlikte almaya gittik ama kendi faturam üzerine ve kendim ödüyorum. Asla yiyici biri olmadım ama geçen gün kardeşine telefon aldığını parasınıda nişanlımın ödediğini duyunca çok bozuldum. Kardeşi erkek ve çalışıyor
Demek ki ailesi hep sırtında olacak bırak annem bırak böylesi ömür tüketir

Bazı cimriler de öyle oluyor maalesef. :işsiz: yedirirler içirirler ama...........bu konuda çok doluyum zaten. Tam da senin konun üstüne geldi.

Yazmayı unuttum annenin sözüne kulak ver. Emin olmak için nişanı uzat. Zaten bir yerde açık verecektir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: 000
Farkındaysan ben hastalıkla ilgili cümle kurmadım ama kişi kendi sağlığını önemsemezse veya sonunu bile bile yanlış şeyler yapmaya devam ederse evet kişinin suçudur. Sen sağlığın için kendine vücuduna bakarsın yine başına gelir o Allah'tandır. Ayrıca benim bahsettiğim şey şu; sen lisede yat okul biter bitmez doğru düzgün tanımadığın bir adamla evlen sefalet içinde yaşa sonra Allah böyle hayatı bana uygun gördü de. Allah herkese akıl vermiş sen onu kullanıp iyi yerlere gelmek için elinden geleni yaparsan emeğinin karşılığını alırsın. Sapla samanı birbirine karıştırmadan okuyup algılarsan ne dediğimi belki anlarsın
Cevap verdiğim cümlenizdeki anlam cok açık hanımefendi..Ben de hep calistim okudum meslegimi elime aldim..Ama bunu yaparken Allah a şükrettim çünkü bana imkan da nasip etti..Ancak lisede okumaya imkanı olmayan insanlar var..Hâlâ lisede yat diyorsunuz.. Çok büyük konuşuyorsunuz ve umarım imtihan olmazsınız..Daha diyecek sözüm yok size..

Cevap verdiğim cümlenizdeki anlam cok açık hanımefendi..Ben de hep calistim okudum meslegimi elime aldim..Ama bunu yaparken Allah a şükrettim çünkü bana imkan da nasip etti..Ancak lisede okumaya imkanı olmayan insanlar var..Hâlâ lisede yat diyorsunuz.. Çok büyük konuşuyorsunuz ve umarım imtihan olmazsınız..Daha diyecek sözüm yok size..
Evet imkanı olmayıp köyde tarlada işlerde çalışıp tıp kazananlarda var hiçbir imkanı olmayıp limon satarak öğretmen olan insanlar var. Lütfen geçin bu işleri insanın içinde okumak çalışmak başarılı olmak varsa şartlar ne olursa olsun azimle hırsla çalışır çabalar. Benim teyzemi dedem okula göndermemiş kayıt yaptırmamış kadın arkadaşının velisini kendi velisi gibi gösterip okula kayıt yaptırıp iki defterle okumuş. Şimdi ailem okutmadı deyip ağlasaydı ahh kıyamam bu senin kaderin derdin. Demin de söyledim yine söylüyorum "kişi çalışkan azimli tuttuğunu koparan hedefleri uğrunda emek veren biri olursa zenginlik fakirlik önemli değil o kişi eninde sonunda başarıyı parayı yakalar" Bundan sonra cevap vermemen isabet olur. Kişinin tembelliğini ve başarısızlığını kadere Allah'a yıkan kişiye laf anlatmakla kendimi yoramam.

Hayır bilmiyordum durumu olmadığını. Nişandan sonra fark ettim. Maddi durumu yok diye ayrılacak değilim. Sadece gelecekte beni neler bekliyor ondan korkuyorum. Ailem çok sömürdü beni maddi olarak nişanlımda da sanki bana güveniyormuş gibi bişeyler seziyorum.
Ailem çok sömürdü demişsinde yazık sana yaa, onlar adı üstünde AİLEN seni dünyaya getiren,besleyen, büyüten, cebine paranı koyup okutan, insanlara sömürücü ama yazık nişanlın garip öylemi, burda bir tek sömürücü var oda NİŞANLIN kendin diyosun durumu olmadığını nişandan sonra ögrendim, hediye alıyorsun, sen alıp o almıs gibi gösteriyorsun, yap yap evlen hemen konu açarsın eşim bana bişey almıyor, psikolojik şiddet uyguluyor eziyor diye cok okuduk böyle nişanlısına kıyamayıpta sonradan agzına....

Elalem için gösteriş yapmanıza gerek yok kendi mutluluğunuza odaklanın zaten gösterişten nisan düğün yapmaktan mutluluğumuza odaklanamiyoruz. Siz maddiyatini değil karakterini size olan sevgisini saygısını önemseyin inaninki mutsuz olunca insan kursağından kuru ekmek bile geçmiyor. Adam demekki düğün yapmak için tşort pantalon alamıyor siz alın hediye edin. Parada gerekli evet ama huzur çok daha önemli mesela benim eşim çok şükür iyi para kazanıyor etrafıma bakarak istediğimi alabiliyorum hiç bişeyim eksik değil canım istediği yere gidiyorum peki mutluyum deliler gibi mutsuzum içim kan ağlıyor. Velhasıl kelam size olan sevgisine bakın dünyalık şeylerle çokta ilgilenmeyin

Her şeyi siz ve nisanliniz yapacaksa hiç bir şeyde çok acılmayın. Mesela aldigim bulasik makinesini bir alt modeli de bnm isimi gorurdu. Ya da pahalı bir bornoz takimi almayabilirdim. Yoku var gibi göstermeye çalışmayın. Evlenince olan borçlar gözünüze batar. Ayrıca maddi beklentiniz fazlaysa evlenmeyin. Nisanliniz evlenince birden kazancı artmayacak.

Hayır bilmiyordum durumu olmadığını. Nişandan sonra fark ettim. Maddi durumu yok diye ayrılacak değilim. Sadece gelecekte beni neler bekliyor ondan korkuyorum. Ailem çok sömürdü beni maddi olarak nişanlımda da sanki bana güveniyormuş gibi bişeyler seziyorum.

Ya eğer nişanlınız az da olsa çabalıyorsa, emek veriyorsa bence üzülmeyin. Bunu en güzel siz hisedersiniz.

Yo onu demiyorum. Konu sahibi ailesinin durumu yok. Elalemden saklamaya uğraştığını yazıyor. Bir ailenin durumu yoksa yok. Bunda utanilacak ne var, onu anlamadim
Su ne derler korkusu varya insana her şeyi yaptırıyor maalesef. Ama ben ailesi, nişanlısının ailesinin durumunun olmadığını anlamasın diye uğraşıyor diye okudum.

Yo onu demiyorum. Konu sahibi ailesinin durumu yok. Elalemden saklamaya uğraştığını yazıyor. Bir ailenin durumu yoksa yok. Bunda utanilacak ne var, onu anlamadim
Bir insanı maddi koşullarına göre degerlendirmedigini söylüyor konu sahibi arkadaşımız ama kendince bir "eksik kapama mücadelesine" de girişmiş .Bunu neden yaptığını anlayamadım.Madem nisanlimi olduğu gibi kabul ediyorum... neden yap(a)madığını yaptı ,al(a)madığını aldı göstermeye çalışıyorum ? Biraz tezatlık olmuş

Back
X