Nişanlıma nasıl destek olmalıyım

Yapacağız işte bişeyler. Birbirimizi seviyoruz. Her zorluğu aşarız
Soğumaktan korkuyorum, borçsuz evlilik yaşamak ve ev almak istiyorum ama nişanlımın maddi durumu kötü dediğin için yazdım. Yoksa mutluluğunuz bozulmasın. Kimse durumu yok diye sevdiğinden ayrı kalmak istemez. İşleriniz rast gitsin.

Valla gerçekler acı malesef.
Uzun süredir evli tecrübeli bayanları ciddiye al derim ben.
Keşke hayat laylaylom olsa.hele evlilik gerçekten çok ciddi bir müesese.
Aşk olmadan evlilikler gidiyor ama para yoksa illaki bi noktada tıkanıyor.
Şahsi fikrim , elbette hayatla beraber mücadele edeceksiniz ama şimdiden bukadar verici olmayın.
Alacağınız hedie yada ıvır zıvır parasını kendinize ayırın.nişan süresini uzatın ve olabildiğince az borçla evlenin ki evlilik size zindan olmasın.her sorunu çözmeye çalışmayın , erkek buna bi alışırsa ömür boyu sizden bunu bekler.bilginize..

• Beğen
Reactions: 000
Kızlar nişanlımı çok seviyorum. Zamanında çok yokluk çekmiş. Bende çektim.ikimizde asgari ücretliyiz. Bende herşeyimi tek yapıyorum oda. Sağolsun yapılması gerekenleri yapıyor. Ama ailesi inde maddi durumu yok. Çevreme yok olduğunu göstermemek için çırpınıp duruyorum. Aileme de yansıtmamaya çalışıyorum ama çoğu şeyi ben yapıp o yaptı gösteriyorum. Bazen kızıyorum madem durumun yoktu neden nişanlandın ama çok sevdiğim içinde bundan sonraki hayatı iyi geçsin diye elimden geleni yapacağım. Eminimki düğünden sonra çok fazla borç ödiyecez.rabbim beni yoklukla sınıyor belli. Baba evinde ailem yüzünden koca evinde eşim yüzünden gün görmicem. Nişan için aldığımız takımı giyinmiş sıcak yaz ayında. İçim parçalandı. Ona hediye almıştım gömlek pantolon yine bişeyler alacağım ama acaba yanlışmı yapıyorum diye sormadan edemiyorum. Soğumaktan da korkuyorum. Çünkü ek işte yapıyor Bi pantolon tişört niye almaz insan kendine
Ohhh ayni ben bohcami bile kendim dizmistim. Esim daha bilmezki kendine bir cift corap alsin. Ailesinnin durumu oldugu halde cok cimrilerdi. Ama simdi ailesime canini verir banada maastan belli bir para verse cani gider kavga kiyamet. Bekle ve gor diyorum sadece

Asgari ücret alıyorsa kıyafet de alabilir, kendine de bakar, size yatırım da yapar. Parasını ailesine veriyor galiba. Eh evlenince de böyle vermesine sömürülmesine katlanabileceksen evlen.

Ohhh ayni ben bohcami bile kendim dizmistim. Esim daha bilmezki kendine bir cift corap alsin. Ailesinnin durumu oldugu halde cok cimrilerdi. Ama simdi ailesime canini verir banada maastan belli bir para verse cani gider kavga kiyamet. Bekle ve gor diyorum sadece
Bir cok kisi Bende dahil bunu söyledik ama konusahibesi inanmak istemiyor.
Tüm pantolonları çamaşırdaymışlar, Türkiye gibi bir yerde 20 dakikada hadi 1 saatte olsun yıkanınca kurur, neyse kırmak veya yanlış konuşmak istemiyorum ama Perşembenin gelişi Çarşamba’dan belli olurmuş...

Bir cok kisi Bende dahil bunu söyledik ama konusahibesi inanmak istemiyor.
Tüm pantolonları çamaşırdaymışlar, Türkiye gibi bir yerde 20 dakikada hadi 1 saatte olsun yıkanınca kurur, neyse kırmak veya yanlış konuşmak istemiyorum ama Perşembenin gelişi Çarşamba’dan belli olurmuş...
Yahu soyle israrla bu adamlarla evlenmek isteyenleri birakin surda yorum yazip kendinizi yormayin. Ben kendimden biliyorum hakkaten evliligi degil ebemi gordum. Ben esimi buldugumda agac kovugundan cikmisti yerim deyindeyse. Ohhh masalalh atandi atanirken sinavlara giderken yol paralarini ben verirdim senelerce calismadi atanana kadar. Aptalim iste.sonra evlendik atandi ailesi ortaya cikti. Simdi anamda anam babamda babam. Soyle bir kaos olsa ailecek yerim dibime batsalar derim hep.

Kızlar nişanlımı çok seviyorum. Zamanında çok yokluk çekmiş. Bende çektim.ikimizde asgari ücretliyiz. Bende herşeyimi tek yapıyorum oda. Sağolsun yapılması gerekenleri yapıyor. Ama ailesi inde maddi durumu yok. Çevreme yok olduğunu göstermemek için çırpınıp duruyorum. Aileme de yansıtmamaya çalışıyorum ama çoğu şeyi ben yapıp o yaptı gösteriyorum. Bazen kızıyorum madem durumun yoktu neden nişanlandın ama çok sevdiğim içinde bundan sonraki hayatı iyi geçsin diye elimden geleni yapacağım. Eminimki düğünden sonra çok fazla borç ödiyecez.rabbim beni yoklukla sınıyor belli. Baba evinde ailem yüzünden koca evinde eşim yüzünden gün görmicem. Nişan için aldığımız takımı giyinmiş sıcak yaz ayında. İçim parçalandı. Ona hediye almıştım gömlek pantolon yine bişeyler alacağım ama acaba yanlışmı yapıyorum diye sormadan edemiyorum. Soğumaktan da korkuyorum. Çünkü ek işte yapıyor Bi pantolon tişört niye almaz insan kendine
Benim sana tavsiyem insanlara yok olmadığını göstermicem diye herşeyim dört dörlük olacak kafasına bürünme lütfen eve 2 takım koltuk alacağına 1 takım al 1. sınıf beyaz eşya yerine 2. sınıf al düğün salonuna milyarlar dökmek yerine ufak aile içinde bir düğün yap, bunlar senin mutluluğunu bozmaz ha sadece içinde kalır belki ama herşeyin en iyisi olsun diyip sonra borç harç içnde yüzerken kendinizi bir anda hakim karşısında bulmayın, untmayın ne sizin ailenizden ne eşinizin ailesinden kimse size yardım etmeyecek, Allah yardımcınız olsun.

Madem durumunuz yok siz de o kadar masraf yapmayın. Bazı şeyler eksik olsun ne olur yani? Siz şimdi aman millet neder diyerek düğün ve nişan için o kadar borca gireceksiniz. O 2 gün geçecek ve yıllarca borcunu ödeyeceksiniz.

Bazı şeyler eksik olabilir ya da olmayabilir. Önemli olan mutlu olabilmek...

Ben karşılıklı fedakarlıklarla yuva kurulabileceğine inanan bir insanım.

Belki geleceğiniz için birikim yapıyordur, hediye alabilirsiniz diyecektim ki nişanlınızın çalışan kardeşine hediye telefon aldığını okudum. Bu sizin için önemli bir işaret olmalı. Nişanlınızın kendisinin ve dolayısıyla sizin yiyecek, giyecek gibi temel ihtiyaçlarınız dururken başkalarına maddi destek vermek için çırpınacağının göstergesi olabilir.

Size gereksiz fedakarlıklardan kaçınmanızı, kimsenin merhametinizi kullanmasına izin vermemenizi öneririm. Hatta kullanıldığınızı düşündüren başka emareler varsa, ayrılın. Böyle bir durumda maddi durumu kötü olduğu için değil, önceliklerini bilmediği ve sizin iyi niyetinizi kötüye kullandığı için ayrılmış olursunuz zaten.

Evet maddi beklentiler içindeyim. Aileme para desteği yapmaktan yol paramı harcadığım günlerim oldu. Artık ömrümün geri kalanını rahat içinde yaşamak istiyorum.maaşımı istediğim gibi harcamak. Ama nişanlımın bazı şeyleri benden gizlenmesi ve yavaş yavaş öğrenmem sorun oldu. Have you understant
Beklentim borçsuz rahat Bi hayat sürmek hemen evimizi almak. Cimri mi sorumsuz mu çözemedim. Bende zor hayat geçirdim oda öyle 34 yolumuzdan sonra güzel bir yaşam sürelim istiyorum. 400 liraya takım varken gömleği kravatı içinde biz çıplak takıma 1000 lira verdik o günlük kullanıyor

Bir kere nişanlınızı seviyorsunuz fakat maddi durumunu size yeterli gelmiyor.
O yüzden de siz bu açığı kapatmaya çalışıyorsunuz yapmayın.
Ya olduğu gibi kabul edin ya da size maddiyatı az geliyorsa biraz daha bekleyin.Maaşı yükselsin.
34 yaşındasınız çok sıkıntı çekmişsiniz ve haliyle 34ten sonra iyi rahat yaşamak istiyorsunuz haklısınız.
Fakat ben bunun olabileceğini pek sanmıyorum.Eğer mucize olmazsa.
Ve daha riskli olan nişanlınız ailesine fuzuli para harcıyor.Evet ailesine erzak alır fatura öder amenna.
Ama çalışan kardeşine neden telefon alıyor?!
Bu ileride artabilir.
Bence biraz daha bekleyin.
Ayrıca maddi durumu sizden çok daha iyi olan tanıdıklarımız düğün yapmadı. Nikâha gelen gene takısını taktı. Düğünden sonra çok borç sizi çok zora sokar.
Ayrıca ben parasız iki gönül bir olunca herşey hallolur masalına inanmıyorum.
Eğer evleneceksen belli bir maddiyatın olmalı.
Sevgi herşeyi halledemiyor bence.
Tabi herkesin kararları kendine.

Ama acele etmeyin.

Simdi şöyle fikrimce herkes kendi dustugu kadar yapmalı ve almali.... Ben nisanli iken kendimi bu kadar sıkmazdım ek is bile yapiyorsa kiyafet alamamasini cok garipsedim. Bn calismadigim halde kilik kiyafet alabiliyorum az bir butcem ile.... sizin tercihiniz tabi almak.

Asgari ücret alıyorsa kıyafet de alabilir, kendine de bakar, size yatırım da yapar. Parasını ailesin
e veriyor galiba. Eh evlenince de böyle vermesine sömürülmesine katlanabileceksen evlen.

Size Yatirimmi yapar asgari ucret cok matah birsey sanki ulkede. Ayin sonunu zor goruyor insanlar neden kadin adama yikiliyor cocuguymus ta bakmaliymis gibi.

Size Yatirimmi yapar asgari ucret cok matah birsey sanki ulkede. Ayin sonunu zor goruyor insanlar neden kadin adama yikiliyor cocuguymus ta bakmaliymis gibi.

Size derken kız arkadaşına değil, neden yanlış anlaşıldı bu kadar anlamıyorum. Siz derken sen ve nisanlin yani ikiniz icin, sen in çoğulu siz olarak kullandim. saygi ifadesi olarak degil. Onun çeyizini bile ben yaptım demis ben de buna binaen yazdım. Ayrıca herkes neredeyse asgari ücretle çalışıyor. Herkes bu parayla yapıyor. Demekki yapılıyor ki evleniyorlar

Kullanılan,iyi niyeti sömürülen olmayın da sonra.Dikkat edin.Bu güne kadar fazla fedakarlığın değer, kıymet gördüğüne hiç rastlamadım.Durumunuza göre beklentilerinizi yüksek tutmayabilirsiniz.Yalnız,karşı tarafı iyi gözlemleyin.Size yok gösterip,çevresine düşünmeden verebiliyorsa,bu ilerde size sıkıntı yaratır.

Size derken kız arkadaşına değil, neden yanlış anlaşıldı bu kadar anlamıyorum. Siz derken sen ve nisanlin yani ikiniz icin, sen in çoğulu siz olarak kullandim. saygi ifadesi olarak degil. Onun çeyizini bile ben yaptım demis ben de buna binaen yazdım. Ayrıca herkes neredeyse asgari ücretle çalışıyor. Herkes bu parayla yapıyor. Demekki yapılıyor ki evleniyorlar

He okey yanlis anlamisim o zaman sorry.. Ya herkes asgari ucretle calisyor yapiyor yapmiyor degil ama borcla harcla yapiyolar saglik icin garantimiz yokken borc yapmayi tasvip etmiyorum oyle stress yaratiyorki ev huzurlarini bile etkiler zamanla sade bi nikahla evlenebilir tabi herkesin hayali farkli oldugu icin konu sahbi ben ne istiyorum diye bi kendine sormali.

Back
X