Nişanlımın ailesi düğün için bir şey yapmak istemiyor,(çok mutsuzum

Bu durumda insanın içinde ukde kalıyor ve hiç geçmiyor sanırım, ben de bir yıldır o nişan gününü, kendi takı takan akrabalarıma karşı mahcubiyetimi unutamıyorum.

Niyeyse bu ailede her şey bitince düğünü biz yaptık, evlerini biz dizdik diyecek bir potansiyel gördüm. Yine de onları umursamayın siz. Yaparlarsa da kendileri bilir, yapmazlarsa da.

Sömüren sömürüyor ama benim erkek tarafı da tüm sülale yiyip içip gittiler. Takıyı geçtim masraflarını bile nişanlım çekti. En azından ufak tefek de olsa yapılmış. Kendileri utansın bize ne arkadaşım?

Siz nişanlınızla sorununuzu çözmeye çalışın, düğünde de eğlenmeye bakın. Düğün masraflarını nasıl halledeceksiniz, eşyayı nasıl çözeceksiniz bunu düşünün. Bu dönem emin olun herkes kavga ediyor, geriliyor. Biz de problemler yaşadık.

Bu arada ben de nişan yapmak istememiştim. Saçma bulurdum. Annemler ısrar ettiler ama iyi oldu, hatıra kaldı. Kendi kafama göre organize ettim ben de her şeyi. Daha sade bir düğün konsepti yapabilirsiniz siz de. Kokteyl tarzı yapıp masrafı düşürebilirsiniz. Oyun olması şart değil ki.

Nişanlınız alıyorsa/alacaksa sorun ne?
Görümcenize yapılanlar konusuna girmeyin zaten zira sizin aileniz size yapıyorsa onlarda kızlarına destek olabilirler bu gayet doğal.
Yerinizde olsam bu konularla ilgili kavga edecek raddeye gelmem.
Aileleriniz konuşmuştur şu alınacak,bu verilecek diye,yine onlar konuşsun,siz müdahil olmayın.

Sorun elimizdeki avucumuzdakini bizim değil, ailesinin yapacağız ve istiyoruz dediği bir düğüne akıtıyor olmamız. :/ En başından gücümüz yok, düğün yapmayacağız deselerdi bu kadar koymazdı, zaten ben istemiyordum. Ben düğünü çok istemelerine, kendileri karşılayacak gibi yapıp beklenmedik masrafları başımıza sarmalarına kızıyorum. Elaleme gösteriş merakı yüzünden nişanlımın cebinden çekilmesine kızıyorum. Çünkü nişamlım da düğün istemiyordu, ben de.

Görümce mevzusunu da açayım, onun kayınvalidesi demiş ki içime sinen bir gelin olursa 40 sepet hediye, her sepete altın. Vaovvv süpermiş, ben bunu zaten beklemiyorum da yarım elma gönül alma, kız tarafı altın takarken erkek tarafının öylece oturması, canım sen bizim içimize sinmedin, al sana avcunu yala, gibi hissettirdi ne yazık ki. 3 ay sonra evleneceğiz, hala evdeki kiracı oturuyor, yani bir isteksizlik de söz konusu gibi. Ama aile konusunda haklısınız, bizimkiler asla şunu isteriz bunu yapın demedi, sanırım sertçe ve net belirtmek gerekiyor bunu karşı tarafa ki iyice bellensin.

Nişanı ben de ailemi ikna edip evde tören gibi yaptım fakat düğünü onlar istedi ve istedikleri düğün de tabi ki kendi yöresinden havalar çalan, kendi çevresini coşturan bir düğün olacak. Amaç bu.

Sorunu çözmeye yanaştığımda o beni karşılarında bir birey olarak görüyor. Sanırım sorun bu.

Bende bu mantığı anlayamıyorum evlenmeye niyetlenen insan kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilmeli büyüklerden bir şey beklemek anlamsız ha imkanları vardır yapmak isterler oda onların paşa keyfine kalmış ama bir mecburiyet yok

İki kere evlendim
Bana da birsey almadı ailesi
Alın da demedim

İkinci evliliğimde eşime de tavır aldılar aylarca evlendik diye

Bize de bir lira destekleri olmadı
Siz de beklentiye girmeyin
Olduğu kadar olsun

Maalesef beni tam anlamamışsınız, kendi isteğim ve planım doğrultusunda gitmiş olsaydım düğün vs yapmamış ve kendi imkanlarımla evlenmiş olacaktım. Şu an maalesef ki istemediğim bir düğüne para harcamaktayım aile isteriz dediği ve ödeme yapmadığı için. Onu da geçtim, biz iki kardeşiz ve ben evin tek kızıyım, dolayısı ile babam hep der ki, kızım sen paranı biriktir, altın yap, biz alırız. Ben yine de destek oluyorum ama onlar kendini çekip almadı bu işten ve sorumlu hissediyorlar. Benim evladım evlense ben de sorumlu hissederdim, ne halin varsa gör demezdim sanırım. Bu bağları çöpe atmamak lazım.

Vallaha nişanlınızda haklı görüo aılesını demekki.

Bu zihniyete diyecek bir şeyim yok üzgünüm. Sizin asıl sorununuz bu adam. İleride de hep ailesini tutacak, sizi dışlayacak. Sarsıntılar içindesiniz. Kararınızı tekrar düşünün.

Ben konu sahibine yazmıştım bunu şimdi farkettim çok eski bir konu..sizin durumu bilemiyorum yazım size değil :)

Bu zihniyete diyecek bir şeyim yok üzgünüm. Sizin asıl sorununuz bu adam. İleride de hep ailesini tutacak, sizi dışlayacak. Sarsıntılar içindesiniz. Kararınızı tekrar düşünün.
Gözüm öylesine korktu ki. Hiç böyle davranacak biri değil gibiydi, zaten tanıştığımızda ikimiz de ailemizden uzak yaşıyorduk, özgür ve ekonomik özgürlüğü olan iki bireydik. Nasıl bu hale geldi, nasıl geldik, inanın anlayamıyorum. Ama şöyle düşünüyorum, o ve ailesi/ sülalesi olması gerektiği kadarını yapsaydı (nişandaki takı mevzusu, 50 lira da taksalar olurdu, düşünmüşler derdik.) sanırım benim de bu çirkef gelin modum asla ortaya çıkmayacaktı ve sorunsuz atlatılacaktı. Zaten bir şey istemediğim ve istemedğimiz için işlerine geldi, biraz sesimi çıkarınca da sen böyle değildin, paragöz oldun, ödeyelim faiziyle lafları. Öyle komik ki.

Bir de şu var, benim parammış onların parasıymış,yok, diyor. Oldu ya, yana yakıla istedikleri düğün için 5 kuruş ayırmasınlar, sonra paralar ortak olsun. Korkuyorum gerçekten artık.

Benim anlamadığım hep yapacağız diye sizi güvendirip hem de geri çekilmeleri. Bu konuda da çok haklısınız. Şimdi konuşunca işlerine gelmiyor. Benim merak ettiğim nişanlınız ne yapmayı düşünüyor şimdi? Sizin bilmediğiniz bir hesap var sanki ortada. Ne hallederiz diyor, ne hallederim diyor.. Size faiziyle hangi parayla ödüyor mesela?

Bir de şu var, benim parammış onların parasıymış,yok, diyor. Oldu ya, yana yakıla istedikleri düğün için 5 kuruş ayırmasınlar, sonra paralar ortak olsun. Korkuyorum gerçekten artık.

Nasıl ortak yapıyorlar parayı ? Amaçları gelen altını mı almak acaba ? Size düğün yap baskısı filan da bundandır belki. Hiç konuştunuz mu?

Az önce benzer bir konu açtım bende .
Gerçekten bu erkekler ne istiyorlar ya ?
Bu kadar aileciler madem neden evlilik yoluna giriyorlar valla tepem attım artık

Düğünü ailenin yapacağı konuşuluyor, kredi çekilecekti vs. Tee kasımda konuşuldu aileler arasında. Fakat kredi çekilmiyor. Ve ben de bilmiyorum şu an. Devamlı sorguluyorum, sorguladıkça da sıkıştırmış oluyorum onu, paragöz oluyorum. Ama net yanıt alamıyorum. Bir tahminim var sadece, nişanlım toplu paralar eline geçebilecek bir mesleğe sahip, alacağı da var, muhtemelen onu bekliyorlar diyorum. Çünkü kredi için çokk geç kalındı, 3 ay kaldı. Bana faiziyle ödenecek olansa benim kendi cebimden yaptığım ama aslında onların yapması gereken masraflar. (nişanda, çeyizde, takılmayan takılar vs.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…