Nişanlımın ailesi

Valla ben aşırı ilgili vıcık vıcık bi ailedense böylesini tercih ederim.
Iş yerinde bi arkadaşım nisanlandi aile evet sürekli arar takılar filan takıldı en pahalisindan.
Ama her allah'ın günü bi etkinlik gidip gelmeler kız şimdiden bunaldı.
Üstelik kız sabah ise gidecek mesela bunu biliyorlar ona rağmen gidilen yerden gece 1 de 2 de filan dönüyorlar çok saygısızca geliyor bana bu durum.
Boşverin takılmayın evlendikten sonra siz de bu mesafeyi korumaya bakın beklentileri düşürün ayrıca kimseden hediye filan beklemeyin yoksa uzulursunuz.

İhtimaller üzerinden gidiyorum
1. Ailesi seni istemiyor nisanlin seni onlarla muhatap etmeyerek durumu kurtarmaya çalışıyor.

2. Yapıları öyle olabilir bazı ailelerde cana yakınlık içtenlik olmayabiliyor.

3. Düğün masraflarına karışmamak için fazla samimiyet kurmak istemiyorlar. Ne kadar az ararlarsa o kadar az isteğiniz olur diye düşünüyor olabilirler.

Bilemiyorum sebebin ne olduğunu ama hangisi olursa olsun sonuç hep sizin aleyhinize olacak maalesef .

Hiç alttan alma. Bizde adettir bayramda erkek tarafı hediyesini alır gelir de nişanlına. Gelsinler de sen de sorun vs varsa önceden öğrenmiş ol.

Ben çok problem göremedim.
Sadece nişanlınız bi görüştürmeme çabası var, anlam veremedim.

Nişanlıyken eşimin ailesi iki kez geldi.
Hiç telefonla görüşmedik.
Maddi destekleri olmadı.
Annem geleneksel düşünceye sahip olduğu için sıkıntı yaptı, benim için hiç sorun yoktu.

Siz niye nisanlinizi ariyorsunuz kandilde direkt kv yada kp yada ev teli varsa onlari arayin.kandil olmasi gerekmiyor nasılsınız demek icin ara sor.tavirlarina bak.olmadi tanidiklara sordurun nasil insanlarmis iyice araştırın.Soguk insanlarsa ne güzel zirt pirt ogullarina gelin bizi aramiyor diye şikayet etmezler.Fazla esinin uzerinde etki kurmazlar mutlu bir evliligin olurNe güzel

Acaba ailesiyle arasinda bir sorun olabilirmi gorusturmek istememis sanki bende 7 yillik evliyim esimin ailesi hic aramaz arada ben ararim konusuruz o kadar.s

Bence cok takilma derim ben bir yildir evliyim. Kaynana kayinbabanin numarasini bile bilmem. Onlar benimkini biliyolardir ama. Gerek duymadim hic aramak icin. Onlar esimi arar esim bana sorar yada ben esimin telefonundan konusurum. Ailemle ise gittigimde internet uygulamasiyla konusuyorlar oda benim telefonumdan yine. Hediye konusuna gelince ne isteme ne nisan ne nikah nede dugun hic hediye taki gormedim ama cokta onemsemedim. Benim icin esim onemli gerisi fasa fiso. Boyle seylere takilmayin gorustugunuzde tavir almiyolarsa iyilerse sorun yok. Bide evlenince esinizin ailesine yakin mi olacaksiniz?

Aynen katılıyorum tuhaf bi durum gerçekten. Erkekler gelinlerin kutlamaların dan mutluluk duyar .evli olsak bile bu böyledir yani

Bu durumu birebir yaşadım. Üstelik biz 1 yılı aşkın nişanlı kaldık. Düğünden sonra matar gibi bitmeye başladılar bi anda gelin olduk. Kaç yıldır evliyim ama o nişanlılık sürecindeki değersizlik hissini asla unutmam. Onları hiçbir zmn hayatıma alamadım. Eşim daha çok kırgın onlara. Şimdi farklı şehirdeyiz canım cicim oldular asla unutamıyorum affetmiyorum onları. Onlar yok gibi hayatımızda ve halimden memnunum

Son düzenleme:
Hiç takma. En azından gelip gitmedikleri, arayıp sormadıkları için, evlendikten sonra sen de gitmeyince arayıp sormayınca nedenini bilir neden yapıyorsun diyemezler. Yapıştırsın cevabı. Bi yönden iyi bile yapıyorlar boşver ne kadar mesafe o kadar mutluluk.

Bu konuda size katiliyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil. Uzak durursun olur biter. Ne aranmayi bekliceksin nede arayacaksin. Ne kadar severlerse sevsinler el kizisin. Bi kere ters ol senden ala dusman olmaz

Bende çok garipsedim. Bu olaydan sonra ailen nasıl biri dediğimde neden hani aramiyoruz neden kutlamiyoruz dedigimde istiyosan ara ben gerek görmedim diyo. Nisanlim ailesiyle biseyini paylasan yada sıkıntısını çözen biri değil. Herşeyi kendi icinde halleder. Bundan dolayimi gereksiz görüyor bilmiyorum.

Biz de pek arayıp konuşmayız ama beni hiç düşündürmedi bu durum. Telefonda konuşmayı sevmem çok rahat be böyle.

Bilmiyorum ben mesafeyi seven biri değilim. Evlendikten sonra hem ailemden uzak olucam onlar bana yakin olacak

işte bunlar evlilik sonrasi onlara mesafe olarak aynen iade olacak. azcik aklı olan her aile bunu hesap eder.

Diğer gelinleride mesafeli. Çok sık gelmez, anne baba bile demez şimdi daha iyi anlıyorum sanırım

Aslında tam ideal olması gerektiği gibi.
Ne işinize,aldıklarınıza kaışıyorlar, ne sizi istemiyorlarsa bile kötü davranıyorlar, gittiğinizde gayet iyi davranmışlar.
Belli ki mesafeli insanlar, fazla samimiyet sevmiyorlar, korkarım ileride ben de böyle olacağım.
Kandil kutlama olayı da bazı insanlarda bu kültür yok, hatta ters yaklaşıyorlar bu konuda. Mesela bizim bir komşumuz vardı, ilk taşındıklarında annem apartmanda karşılaşınca hayırlı cumalar demiş, kadın ne alaka, cumanın ne özelliği var, bugün cumartesi olsaydı yine aynı şeyi söyleyecek miydin diye pişman etmiş kadını.
Belki aile de böyledir.

siz direkt anne ve babasini arayın. nişanınızı araya koymadan. şimdi tanıdın önlem aldın aldım sonra çok gec

Haklısınız aslında iyi birşey bir yönden ama ailem biraz sıkıntı yapıyor neden aramıyor bir ihtiyacınız varmı yapılacak birşey varmı diye neden sormuor diyor

Aileler birkac defa telefonlasmis ama,bence yeterli.
Kandil bizde kutlanmaz, kimse kimseyi aramaz yani belki onlarda da oyledir. Bayramda siz ararsiniz. Gelis gidis olmayacak mi? Belki ailenizi ziyarete gelirler

Onlar o çocuğu muhtemelen evde sarkıyorlardır artık çoçuğa da tak etmiş bence. Nişanlın ne diyorsa onu yap. Üzülme de. Diyorum Ya birebir yaşadım hala eşim arada uyarır çok arama, çok naif olma diye. Bebek de olunca zaten ne bileyim tüm hayatımız o oldu. Aklımıza da pek gelmiyor seneden seneye geliyorlar tamam. Sana bını reva gören oğluna da bunu reva görüyordur mesele senden çıkmış zaten boşver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…