- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
4 aydir nisanliyim eylülde düğünüm var. Nisanlimla farklı sehirlerdeyiz. Ailesi sadece 1 defa geldi bize oda sadece istemede. Isteme nişan hepsi bir arada oldu zaten. Ozaman gelip 3 gün kaldilar. Ilk gun tanışma. Ikinci gün isteme nisam oldu. Aileler cok iyi anlasti sevdiler birbirlerini. Herşey buraya kadar normal. Sorunum nisanlamdigimdan beri ailesiyle hic telefonda konusmadim. Nisanlim aileler birbiriyle konussun kaynassin. Bizim görüşmemize gerek yok dedi. Doğumgünüm de bile aramadilar. Kandilde ailesinin kandilini kutlamak istedim aradım nisanlimi ailenle konuşayım dedim. Gerek yok ben yerine Kutlarım dedi şaşırdım. Ailesi aileme yatak odasini alin sadece isterseniz onuda bize alabilirsiniz. Mutfak eşyalarını da aldiklari kadar alsinlar eksik olanlari biz burda tamamlariz dedi. Onlarin isine karismayalim. Tikandiklari noktada biz el atariz rahat olun dedi. Ama nisanlim bütün herseyi aldi. Ayda maasi kadar taksit ödüyor. Hic destek olmadilar. Bir kac gun once yanima geldi. Bayram için bir hediye bişey göndermezlermi gondermediler. Kafami karıştıran cok sorular var ve ne yapacağımı bilmiyorum
Aynen katılıyorum tuhaf bi durum gerçekten. Erkekler gelinlerin kutlamaların dan mutluluk duyar .evli olsak bile bu böyledir yaniValla canım normalde hic kimse ben senin adına kutlarım demez senin kutlamandan mutluluk duyar. Nişanlınız sizi kasten görüşmek istemiyor gibi. Yerinizde olsam daha çok tanımaya çalışırdım iş işten geçmeden önce.
Hiç takma. En azından gelip gitmedikleri, arayıp sormadıkları için, evlendikten sonra sen de gitmeyince arayıp sormayınca nedenini bilir neden yapıyorsun diyemezler. Yapıştırsın cevabı. Bi yönden iyi bile yapıyorlar boşver ne kadar mesafe o kadar mutluluk.
bizim görüşmemize gerek Yok derken tamam bi nevi vıcık vıcık olmaya gerek Yok demek istemiştir belki, ama Kandil'de ben kutlarım felan çok ilginç kandili felan geçtim insan hiç normal zamanda ayda bi arayıp kızım napıyorsun nasılsın demezmi hiç mi konuşmak istemez mi yada gelinim bi arasın diye istemezmi gerçekten ilginç
Biz de pek arayıp konuşmayız ama beni hiç düşündürmedi bu durum. Telefonda konuşmayı sevmem çok rahat be böyle.
işte bunlar evlilik sonrasi onlara mesafe olarak aynen iade olacak. azcik aklı olan her aile bunu hesap eder.
Aslında tam ideal olması gerektiği gibi.
Ne işinize,aldıklarınıza kaışıyorlar, ne sizi istemiyorlarsa bile kötü davranıyorlar, gittiğinizde gayet iyi davranmışlar.
Belli ki mesafeli insanlar, fazla samimiyet sevmiyorlar, korkarım ileride ben de böyle olacağım.
Kandil kutlama olayı da bazı insanlarda bu kültür yok, hatta ters yaklaşıyorlar bu konuda. Mesela bizim bir komşumuz vardı, ilk taşındıklarında annem apartmanda karşılaşınca hayırlı cumalar demiş, kadın ne alaka, cumanın ne özelliği var, bugün cumartesi olsaydı yine aynı şeyi söyleyecek miydin diye pişman etmiş kadını.
Belki aile de böyledir.
Onlar o çocuğu muhtemelen evde sarkıyorlardır artık çoçuğa da tak etmiş bence. Nişanlın ne diyorsa onu yap. Üzülme de. Diyorum Ya birebir yaşadım hala eşim arada uyarır çok arama, çok naif olma diye. Bebek de olunca zaten ne bileyim tüm hayatımız o oldu. Aklımıza da pek gelmiyor seneden seneye geliyorlar tamam. Sana bını reva gören oğluna da bunu reva görüyordur mesele senden çıkmış zaten boşverBende çok garipsedim. Bu olaydan sonra ailen nasıl biri dediğimde neden hani aramiyoruz neden kutlamiyoruz dedigimde istiyosan ara ben gerek görmedim diyo. Nisanlim ailesiyle biseyini paylasan yada sıkıntısını çözen biri değil. Herşeyi kendi icinde halleder. Bundan dolayimi gereksiz görüyor bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?