Nişanlımın ailesi

mer93

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2017
327
302
23
Merhaba

Benim derdim nişanlımın ailesi. Biz nişanlım ile üç buçuk senedir beraberiz ama nişanlanalı 5 ay oluyor nişan söz kız isteme bir arada evde oldu bizim. Ama şöyle bir problem var daha düğün tarihi konuşulmadı ve ben nişanlıma bu konuyu açtığımda para olunca düğün yapılır diyor ben de bunu anlamıyorum ya bir ailenin bir tek çocuğu bu çocuk para bu zamana kadar birikmediyse bu saatten sonra nasıl birikecek? Hayır ben ahım şahım şu da olsun bu da olsun demedim. Nişanda bana ne takalım sana diye sorulduğunda zahmet etmeyin dedim hep. Neyse benim babam bize ev verdi şimdi evlenince mağdur olmayalım diye ailesi olur sizin için çok iyi dedi geçti. Oysa onların da İstanbul’da evleri var ama ağızlarını bıçak açmıyor. Ben anlamadım bu tavrı biri bana akıl verebilir mi?

Nişanlın ne iş yapıyor birikimi var mı yoksa niye yok birikimi? Ailesine verdiyse kazandığını kaç kurtar kendini evlenmek için çabası olmayanla uğraşma bi de ev vermiş baban aklınızı mı kaybettiniz sıksın bir yerini kursun yuvasını geçindirsin evi ha beceremiyorsa kimsenin başını yakmasın. Fazla fedakarlık fazla nankörlük getirir o yüzden o kadar fedakarlık yapma. Herkes görevini yerine getirsin beceremeyen defolsun gitsin.

Nişanlım ve ben üniversiteden yeni mezunuz o daha 6 aydır çalışıyor ben 6 aydır iş arıyorum. Yani birikim yapamadık ikimiz de henüz

İnsanlar kendi rahatlarından kısıp ev bark alıyolar çocuklarım evldnsin oturtayım diye değil

Yıllarca çalışıp almışlar kiraya verip onunlada geçiniyolardır neden siz hiç çabasız konasınız bunlara?

Babsnız ev verdi eee ? Onun babasıda evi satıp düğün yapıp eşya mı alsın ?

Daha işiniz bile yok ama eviniz var bizahmet çalışıp düğün eşya borçlarınıda ödeyin

Beklenti içinde olmayın

Ne kolay çalışın demek değil mi? Ben istemez miyim çalışmak? İşim turizm ve ben yeni mezunum kimse beni hop diye işe almıyor 6 aydır bir tarafımı yırtıyorum iş diye. Babamın evi benim umrumda değil ya da kayınbabamın evi. Konu bu değil karşı tarafın ailesinin umursamaz tavrı diyorum.

Nişanlım ve ben üniversiteden yeni mezunuz o daha 6 aydır çalışıyor ben 6 aydır iş arıyorum. Yani birikim yapamadık ikimiz de henüz
Ohoo daha dur bakalım canım benim. Biraz zaman ver. Babam ev verdi onlar da şunu yapsın diye düşünme baban ev vermesin onlar da bişey yapmasın. İşin büyüğü Nişanlın ve sende siz bişeyler yapmalısınız aileler destek olmalı sadece gönülllerinden koptuğu kadarıyla.

Ben annem ile konuştuğumda annemin bana açıkladı şu ki düğünü karşı taraf yapmalı eşyayı da ortaklaşa alınmalı dedi annem. Ben yanlış mı biliyorum yani bana böyle söylendi

Paraları yokmuş ?
Olması için evlerini mi satsınlar diyorum bende
İşinizde olmadığı için çok umursuyomuş gibi durmalarına gerek yok nişan yapılmış ev verilmiş
Düğün eşya tarih için bence sizi bekliyolar

Bu kavgacı ve hır çıkaran tavrınızdan dolayı sizin mesajlarınızı cevaplamayacağım.

Nişanlınızın maaşı ailesi bütün düğün masraflarını karşılarsa evlendiğinizde sizin geçiminizi sağlayacak düzeyde mi?Eğer değilse düğün konuşmanızın bir anlamı yok bence.Sizin aileniz ne güzel büyüklük yapmış evi vermiş ama maalesef herkes bu kadar düşünceli olmuyor.Bence onların düşüncesizliğini düşünüp kendini boşuna yeme.Herkesi ya olduğu kabul et yada hayatından çıkar yoksa mutlu olamazsın

Kız tarafı ne kadar fedakâr olursa erkek tarafı o kadar dert cikartiyor. O yüzden erketon evi varken babaniz ev vermesin. Ve yapilmasini istediğinizi isteyin zaten sevgili iken birşeyler ortaya cikmiyrç ne zaman para devreye giriyor herkes yüzünü gösteriyor. Nişanlıniz az cok gelirine göre düğün giderlerini hesaplayabilir para olunca diye bir mantık saçma.
İkinizin de yasi genç olayları akışına bırak ve takip et bir sure

düşünüp taşınmadan, karşı tarafın hayat planını iyi algılamadan, iş güç sahibi bile değilken, sırf adı belli olsun diye takılan nişanlar....özellikle kız tarafı daha çok istiyo bu işi, neymiş adı belli olsunmuş...düğün olsun, çocuk sahibi olmak olsun, nerde oturulacağı olsun, bu gibi önemli meseleler flörtde konuşulmalı, ama kızlar ne yapıyor flörttde, bana süprizler yapsın, gösterişli evlilik teklifi etsin, yiyelim ,içelim , gezelim....çoğu kız tanımadan, oturup ciddi konuları konuşmadan evleniyor, sonrada, eşim evlendikten sonra çok değişti diyorlar...yooo değişmedi, sadece sen evleneceğin kişiyi tanıyamadın...oğlan evinin ev i var, bilmem neyi var deniyor ya, o evler öyle zorluklarla alınıyorki, kolaysa gençler kendi alsın...anne baba isterse verir evini, isterse yapar düğünü, mecbur değil yani...evi, düğünü, altınları onu bunu istiyor kızlar ama evlendikten sonrada oğlan tarafınının
yüzlerini görmeyi, gelip gitmeyi istemiyorlar nedense...

Bu kavgacı ve hır çıkaran tavrınızdan dolayı sizin mesajlarınızı cevaplamayacağım.

Bence sakinleşin kafanızı toplayın
Kavgacı vs değilim :)

Durumunuz ortada işiniz yok bulamıyosunuz önceliğiniz bu olmalıki ayaklarınız yere sağlam bassın
Ondan sonra evimiz var işimiz var düğün dernek işlerini artık konuşabiliriz diyebilirsiniz

Ben annem ile konuştuğumda annemin bana açıkladı şu ki düğünü karşı taraf yapmalı eşyayı da ortaklaşa alınmalı dedi annem. Ben yanlış mı biliyorum yani bana böyle söylendi
Adetler öyledir de her zaman öyle olamıyor işte

Sen hayatta her adımını annenin dediği gibi mi atıyorsun

13 yıllık evliyim herşeyimizi ikimiz yaptık düğünümüzü de boynuna takılan seti de tüm ev eşyasını da

Hayat annenin ezberine uymaz her zaman

Varsa ve isterlerse destek olurlar yoksa yıllarca düğün beklersin bu mantıkla gidersen

Erkek aileleri hep böyle canım
Alış buna
Biz evlenirken de eşimle çok sıkıntı çektik
Hep benim ailem destek oldu
Onlar varlıklı insanlar olmasına rağmen hep Yok saydılar sessiz kaldılar
Babanın verdiği evin de bir değeri olmayacak emin ol
Gün gelecek zorla mi verdi vermeseydi diyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…