Nişanlımın ailesi

Öncelikle hiç kimse size ev vermek zorunda değil ne babanız ne kayınpeder, hiç kimse size düğün yapmak zorunda da değil. Evlenmeyi göze alıyorsanız, kendinizi bu sorumluluğa hazır hissediyorsanız hiçkimseden bir beklentiniz olmamalı. Evlenecek olan sizsiniz, şu veya bu sebeple hayatınızı idame ettirecek parayı kazanamıyorsanız, kendinizin birikimi yoksa evlenmeyin. Evi geçindirecek olan da sizsiniz, eğer beklentiniz düğünse bunu yapması gereken de.Burda sizden kastım nişanlınız ve siz

Burada o kadar konu açıldı gerçekten hala anlamadın mı erkek ailesinin birşey yapsa bile kırk minnetle yapıp övündüklerini yada herşeyi kıytırıktan yapıp en iyisi olmuş gibi övünmeleri.Üzgünüm ama hiçkimse ailen gibi olmayacak eşin bile...

Burda herhalde herkes kendi düğününü kendi yapmiş hep ayni yorumlar geliyor. Ben de bu konuda hep ayni ayni y yapiyorum. Ana baba cocuklari evlenirken cocuklarina yardim etmezse yarin o gelinden gelinlik o damattan damatlik bekleyemez. Benim gozumde görevdir hele evlenmek istiyorsa. Ne yapsin insanlar borc harçla evlenip ödeyene kadar birbirini mi yesin 24'ten 30'a kadar mi beklesin? Bence bir açıkça konusun nisanlinizla nedir ne degildir kendi aralarinda ne konusuyorlarmis belli olsun.

Nişanlım ve ben üniversiteden yeni mezunuz o daha 6 aydır çalışıyor ben 6 aydır iş arıyorum. Yani birikim yapamadık ikimiz de henüz
Şunu bilin ki evlendikten sonra yada düğün de de hep senin ailenden birşeyler çıkacak onlar hep böyle bir şeyleri senin taraftan gelmesini bekleyecekler

Görgüsüzlüğe karşıyım ama 'ay şunu istemem, bunu istemem zahmet olmasın' dedikçe hiç bir şey yapmazlar. Siz ağırbaşlı ve verici oldukça işler karışır gibime geliyor. Bir de ne demek para olunca yaparız. Ohooo bekleyin hep o zaman. Nişan yapacak aile 'her şeye ben hazırım ve tamamım' deyip gelmeli karşınıza. Babanız zaten gerekli fedakarlığı yapmış, onlar da katılsınlar yoksa böyle giderse kollarını kıpırdatmazlar. Keşke babanız direkt evi vermeseydi. İlerki yıllarda nişanlının ve ailesinin çabasını görüp öyle diyebilirdi.

Ben de anlamadım buradaki insanlar hemen mezun olur olmaz 5-6 bin tl maaşa iş bulup bir kaç yılda birikim yapıp düğünlerini kendileri yapmış sanırım.

Nişanlınız doğru demiş. Paranız olunca konuşursunuz düğünü.
daha işiniz bile yok, ne düğünü...
Aile aşağı, aile yukarı.. Bekliyorsunuz ki biri ev versin, diğeri eşya versin, sonra siz eve girip evcilik oynayın. Malesef yok öyle dünya. Evlenmeye hazır olmak, hazır eve gidip eşle yatmaktan ibaret değil. Önce bir kendi kendinizi geçindirmeyi öğrenin. İş bulun, çalışın, biriktirin. Başkasından önce sizin sorumluluğunuz bu. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan evlenmeyin yani.

Yetişkin evladım olsa ev de eşya da vermem. Kimse vermek zorunda değil. Ancak hediye olarak yapılan yapılır. Nişanlınızın ailesinde bir sorun göremedim.

aynı fükirdeyim. Babam bana ev verse asla tutupta o evde yeni evlenmiş eşimle oturmazdim. Evlevcekse gecinmesinide bilecek. Ne ladar iylik yaparsan erlek tarafına okadar nankörlük görürsün. Koca meraklısı gibi. Sen şartları koy şu zamanda evlılık uymazsada kapı orda. Ben cok gördüm öyle paramiz yol diyen erkek taraflarını. Sonra ne oldu düğün biter bitmez yeni daire aldılar:) inanma herşeye madem istanbulda daireleri var kırada alıyordur

bizim düğünümüz ödenilidi. Nişan kinada ayni. Aileler karşiladi. Eşyalarda buna dahil. Biz sıfır borcsuz evlendık. Üstüne takılarda bize verildi.

Ben de anlamadım buradaki insanlar hemen mezun olur olmaz 5-6 bin tl maaşa iş bulup bir kaç yılda birikim yapıp düğünlerini kendileri yapmış sanırım.

Yoo

Asgari ücretten az fazla idi ikimizin maaşı

Hem de aileler ile yaşamıyorduk kira vs de veriyorduk

İşe girdikten bir yıl sonra düğün dahil herşeyi yaptık ikimiz

Aman canım yakma kendini.. Neden ailen ev veriyor,baştan alistiriyoruz.sonra ne değerimiz oluyor ,ne birşey .hep verici sen oluyorsun.onu da yiyen yiyor.

Bu durumda nisanlini 5 parasiz kabul edip yoluna bakabilirsin ya da ben bunu kaldiramam dersen, taleplerini acikca dile getirmelisin .eger paralari varsa harcarlar, harcamak istemezlerse de ki oyle gorunuyor. Sonucta oglana harcanan para olu yatirim gibi bir sey. Kiz evlendirseler oyle olmaz ama sunu isteriz bunu isteriz baslarlar .

Düğünü nişanlınız yapacaksa, para biriktirmesini bekleyeceksiniz mecburen. Ailesinin de parası yoksa ne yapsınlar yani, herkesin maddi durumu bir değil ki. Beklemek istemiyorsanız da düğün yapmayın.
Biz de yeni mezunuz. Düğün istemiyoruz, birikimimiz olsa da onu düğüne vermeyiz dedik ve konuyu kapattık.

Annemle babam düğünsüz evlenmişler zamanında, her şeylerini de kendileri yapmışlar. Yarın ben evlensem eminim ellerinden geleni yaparlar ama ben böyle bir şeyi tercih etmezdim, etmeyeceğimi de kendilerine söyledim. Emeklilik birikimlerinden, kalan yıllarını keyifle geçirme şanslarından yemek istemezdim açıkçası. Yeni mi moda oldu bilmiyorum anne-baba evlenirken bir şey yapmak zorunda anlayışı... Hayır değiller. Evlenmek, çocuğu okutmak gibi zorunlu bir durum değil, herkes evlenmek zorunda da değil. Ailenin çocuğa karşı görevi, o çocuğa meslek edindirdiği dakikada biter. Evlenmek yetişkin işidir, evlenecek insanın hayatını başka bir yardıma ihtiyaç duymadan idame ettirebiliyor olması gerekir. Ha hemen evlenmek varsa aklınızda, düğünü gözden çıkarmanız lazım... Ama derseniz ki düğünlü dernekli isterim, o zaman elinizi taşın altına sokup çalışıp siz de biriktireceksiniz. Yeni işe girmiş bir insana oturduğunuz yerden "E hadi ne zaman evleniyoruz?" diye sormak çok yanlış. Evlenmek sorumluluğunu alacak kadar büyümüşseniz, ev kuracak sorumluluğu alacak kadar da büyümüşsünüzdür.

5 6 bin liramiz yoktu. Nisanlandigimizda kendisi de atanmamisti ustelik. 1 yillik ogretmendim. Kenar kosede olan parayla düğünü yaptik. Ben dugun istememistim ama elalem ne der baskisi Esim atandiktan sonra taksitle esya aldik. Bir tek dugunde takilari ailesi takti. Onu da yapmayabilirlerdi niye yapmadiniz demezdim acikcasi. Kimseye minnetim yok bu yuzden. Ne zaman konusu acilsa derim evimizin her köşesi kendi emegimizle oldugu icin cok mutluyum diye.

bizim düğünümüz ödenilidi. Nişan kinada ayni. Aileler karşiladi. Eşyalarda buna dahil. Biz sıfır borcsuz evlendık. Üstüne takılarda bize verildi.
Aynen ben de oyle evlendim ve bunun mutlulugu huzuru evime de yansidi. Bir gun olsun para borc muhabbetleri acilmadi. Allah nasip ederse ben de evlatlarima yapacagim. Bunun huzurunu bildiğim icin. Ki herkes 30 unu beklemek istemiyor evlilik icin. Ben evlendigimde 23 esim 25 yasindaydi. Cok iyi bir sey diye söylemiyorum erken evliligi ama belki beklesek parasizliktan baska sikintilar dogacakti...

bende anlam vermıyorum destek vermiyenleri. Durumun hıç olmaz o ayrı. Ama ben şimiden cocuklarım icin bir miktar biriktırıyorum bile. Evladım sıkıntı ceksin istemem. Ama konu sahibi gibide damadı ailemin evinde bedava oturtmazdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…