- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.971
- 598
Burada o kadar konu açıldı gerçekten hala anlamadın mı erkek ailesinin birşey yapsa bile kırk minnetle yapıp övündüklerini yada herşeyi kıytırıktan yapıp en iyisi olmuş gibi övünmeleri.Üzgünüm ama hiçkimse ailen gibi olmayacak eşin bile...Merhaba
Benim derdim nişanlımın ailesi. Biz nişanlım ile üç buçuk senedir beraberiz ama nişanlanalı 5 ay oluyor nişan söz kız isteme bir arada evde oldu bizim. Ama şöyle bir problem var daha düğün tarihi konuşulmadı ve ben nişanlıma bu konuyu açtığımda para olunca düğün yapılır diyor ben de bunu anlamıyorum ya bir ailenin bir tek çocuğu bu çocuk para bu zamana kadar birikmediyse bu saatten sonra nasıl birikecek? Hayır ben ahım şahım şu da olsun bu da olsun demedim. Nişanda bana ne takalım sana diye sorulduğunda zahmet etmeyin dedim hep. Neyse benim babam bize ev verdi şimdi evlenince mağdur olmayalım diye ailesi olur sizin için çok iyi dedi geçti. Oysa onların da İstanbul’da evleri var ama ağızlarını bıçak açmıyor. Ben anlamadım bu tavrı biri bana akıl verebilir mi?
Şunu bilin ki evlendikten sonra yada düğün de de hep senin ailenden birşeyler çıkacak onlar hep böyle bir şeyleri senin taraftan gelmesini bekleyeceklerNişanlım ve ben üniversiteden yeni mezunuz o daha 6 aydır çalışıyor ben 6 aydır iş arıyorum. Yani birikim yapamadık ikimiz de henüz
Görgüsüzlüğe karşıyım ama 'ay şunu istemem, bunu istemem zahmet olmasın' dedikçe hiç bir şey yapmazlar. Siz ağırbaşlı ve verici oldukça işler karışır gibime geliyor. Bir de ne demek para olunca yaparız. Ohooo bekleyin hep o zaman. Nişan yapacak aile 'her şeye ben hazırım ve tamamım' deyip gelmeli karşınıza. Babanız zaten gerekli fedakarlığı yapmış, onlar da katılsınlar yoksa böyle giderse kollarını kıpırdatmazlar. Keşke babanız direkt evi vermeseydi. İlerki yıllarda nişanlının ve ailesinin çabasını görüp öyle diyebilirdi.Merhaba
Benim derdim nişanlımın ailesi. Biz nişanlım ile üç buçuk senedir beraberiz ama nişanlanalı 5 ay oluyor nişan söz kız isteme bir arada evde oldu bizim. Ama şöyle bir problem var daha düğün tarihi konuşulmadı ve ben nişanlıma bu konuyu açtığımda para olunca düğün yapılır diyor ben de bunu anlamıyorum ya bir ailenin bir tek çocuğu bu çocuk para bu zamana kadar birikmediyse bu saatten sonra nasıl birikecek? Hayır ben ahım şahım şu da olsun bu da olsun demedim. Nişanda bana ne takalım sana diye sorulduğunda zahmet etmeyin dedim hep. Neyse benim babam bize ev verdi şimdi evlenince mağdur olmayalım diye ailesi olur sizin için çok iyi dedi geçti. Oysa onların da İstanbul’da evleri var ama ağızlarını bıçak açmıyor. Ben anlamadım bu tavrı biri bana akıl verebilir mi?
Ben de anlamadım buradaki insanlar hemen mezun olur olmaz 5-6 bin tl maaşa iş bulup bir kaç yılda birikim yapıp düğünlerini kendileri yapmış sanırım.Burda herhalde herkes kendi düğününü kendi yapmiş hep ayni yorumlar geliyor. Ben de bu konuda hep ayni ayni y yapiyorum. Ana baba cocuklari evlenirken cocuklarina yardim etmezse yarin o gelinden gelinlik o damattan damatlik bekleyemez. Benim gozumde görevdir hele evlenmek istiyorsa. Ne yapsin insanlar borc harçla evlenip ödeyene kadar birbirini mi yesin 24'ten 30'a kadar mi beklesin? Bence bir açıkça konusun nisanlinizla nedir ne degildir kendi aralarinda ne konusuyorlarmis belli olsun.
aynı fükirdeyim. Babam bana ev verse asla tutupta o evde yeni evlenmiş eşimle oturmazdim. Evlevcekse gecinmesinide bilecek. Ne ladar iylik yaparsan erlek tarafına okadar nankörlük görürsün. Koca meraklısı gibi. Sen şartları koy şu zamanda evlılık uymazsada kapı orda. Ben cok gördüm öyle paramiz yol diyen erkek taraflarını. Sonra ne oldu düğün biter bitmez yeni daire aldılar:) inanma herşeye madem istanbulda daireleri var kırada alıyordurKız tarafı ne kadar fedakâr olursa erkek tarafı o kadar dert cikartiyor. O yüzden erketon evi varken babaniz ev vermesin. Ve yapilmasini istediğinizi isteyin zaten sevgili iken birşeyler ortaya cikmiyrç ne zaman para devreye giriyor herkes yüzünü gösteriyor. Nişanlıniz az cok gelirine göre düğün giderlerini hesaplayabilir para olunca diye bir mantık saçma.
İkinizin de yasi genç olayları akışına bırak ve takip et bir sure
bizim düğünümüz ödenilidi. Nişan kinada ayni. Aileler karşiladi. Eşyalarda buna dahil. Biz sıfır borcsuz evlendık. Üstüne takılarda bize verildi.Burda herhalde herkes kendi düğününü kendi yapmiş hep ayni yorumlar geliyor. Ben de bu konuda hep ayni ayni y yapiyorum. Ana baba cocuklari evlenirken cocuklarina yardim etmezse yarin o gelinden gelinlik o damattan damatlik bekleyemez. Benim gozumde görevdir hele evlenmek istiyorsa. Ne yapsin insanlar borc harçla evlenip ödeyene kadar birbirini mi yesin 24'ten 30'a kadar mi beklesin? Bence bir açıkça konusun nisanlinizla nedir ne degildir kendi aralarinda ne konusuyorlarmis belli olsun.
Ben de anlamadım buradaki insanlar hemen mezun olur olmaz 5-6 bin tl maaşa iş bulup bir kaç yılda birikim yapıp düğünlerini kendileri yapmış sanırım.
Merhaba
Şu saatte uykusuz kalmama sebep olan hep o yaptığım fedakarlıklar. Kendine değer ver ağırdan sat kendini. altın tepside sunma kendini vallahi bu erkek milleti kıymet bilmiyor.
5 6 bin liramiz yoktu. Nisanlandigimizda kendisi de atanmamisti ustelik. 1 yillik ogretmendim. Kenar kosede olan parayla düğünü yaptik. Ben dugun istememistim ama elalem ne der baskisiBen de anlamadım buradaki insanlar hemen mezun olur olmaz 5-6 bin tl maaşa iş bulup bir kaç yılda birikim yapıp düğünlerini kendileri yapmış sanırım.
Aynen ben de oyle evlendim ve bunun mutlulugu huzuru evime de yansidi. Bir gun olsun para borc muhabbetleri acilmadi. Allah nasip ederse ben de evlatlarima yapacagim. Bunun huzurunu bildiğim icin. Ki herkes 30 unu beklemek istemiyor evlilik icin. Ben evlendigimde 23 esim 25 yasindaydi. Cok iyi bir sey diye söylemiyorum erken evliligi ama belki beklesek parasizliktan baska sikintilar dogacakti...bizim düğünümüz ödenilidi. Nişan kinada ayni. Aileler karşiladi. Eşyalarda buna dahil. Biz sıfır borcsuz evlendık. Üstüne takılarda bize verildi.
bende anlam vermıyorum destek vermiyenleri. Durumun hıç olmaz o ayrı. Ama ben şimiden cocuklarım icin bir miktar biriktırıyorum bile. Evladım sıkıntı ceksin istemem. Ama konu sahibi gibide damadı ailemin evinde bedava oturtmazdim.Aynen ben de oyle evlendim ve bunun mutlulugu huzuru evime de yansidi. Bir gun olsun para borc muhabbetleri acilmadi. Allah nasip ederse ben de evlatlarima yapacagim. Bunun huzurunu bildiğim icin. Ki herkes 30 unu beklemek istemiyor evlilik icin. Ben evlendigimde 23 esim 25 yasindaydi. Cok iyi bir sey diye söylemiyorum erken evliligi ama belki beklesek parasizliktan baska sikintilar dogacakti...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?