Nişanlımın ailesi

Görüşünüze saygı duyarım, ağzınızın tadı bozulmasın, mutluluğunuz daim olsun siz şanslı olanlardansınız, benim yazdıklarımsa maalesef birçok kadının gerçeği, biraz gayretle olur herşey, evet bir miktar borçlanırlar ama birkaç yıl borç ödemek ömür boyu ailelerin laf söylemesinden iyidir, ben de 6 yıl kadar bekledim, evlendikten 4-5 ay sonra evde yemek odama kadar herşeyim vardı, bebeğimi dünyaya getirdiğimdeyse özel hastanede doğum yapıp bebeğimin her ihtiyacını karşılayacak kadar birikim yapmıştık, bir akrabamın kızı 10 yıl önce evlendi, düğün dernek yaptılar diye kızın tüm altınlarına el koydular, yetmedi kız çoluk çocuğa karıştı, bebek görmeye gelenlerin taktıkları altınlara da el koydular, bunla bitti mi? Bitmedi, kız sünnet yaptı, sünnette takılan altınları da aldılar, kız düğün yapıldı, eşya alındı diye ömür boyu diyet öder hale getirildi.

Bilmiyorum
Senin kızınla da yaşlarımız yakın, belki o da benim gibi düşünüyordur.
Hiç bir lüks olmadan, kuru ekmeğe ne kadar tahammül edilir?
Beni ailem iyi şartlar altında büyüttü, Emin’im siz de öyle.
Birden bire bu düzenin değişmesi mutsuzluk, ayrılık getirmeyecek mi?
Bi lokma, bi hırka insanı değiliz ki, tamam yokluğu da gördük, fakat geldi geçti.
Bak faizlere, yeni mezun maaşlarına?
Çok zor, çok ama çok sabır ister. Çalışan insan giyimli işe gitmek ister, her ay zaten market masrafı bel bükerken, borç, fatura, ihtiyaç
Ben kendim için üzülüyorum bile, allah yardım etsin

valla evlendiğimizde kimse bize ev vermedi eşimin birikintiside yoktu, ailenin tek çocuğu aileside herşeyi yaptı etti, ben sandım ki para var ses etmeden yapıyolar herşeyi, hatta benim istemediğim şeylerde yapıldı, düğün bitti hop bizim düğündeki altınlara el konuldu( bana takılan bilezikler falan hariç) borcumuz var diye neyse dedim,bunlarla kapanacaksa olsun borçla uğraşmayalım, ama bitmişmi hayır bir güzel bizim üstümüze yıkıldı borcun çoğu eşimle çalıştık ödedik bitirdik, yani diyeceğim o ki kimseden birşey beklemeyin, ailenizden evde almayın, iş bulun,çalışın yapın düğününüzü en azından kimse size şunu yaptık bunu yaptık diye evliliğinizde söz sahibi olmaz, tıkıverirsiniz lafı ağızlarına

Benzer şeyleri yaşadım ..
Eşim birikimini ailesine harcamıştı ..
Para biriktirip kendimiz yaptık herşeyimizi annesi düğünde küçük altın taktı.
Eşimi halada sömürürler ..
Elinde 3 kuruşla gitse almadan elinden bırakmazlar bence uzaklaş ...

26 yasinda avrupada anca ilk üni bitiyor. Bir tek türkiyede insanlar 26 üc üniden mezun olabiliyor komik

sömürtmesin?! o kadar akli yokmu eşinizin

Belliki daha 23-24 yasındasın
Ve işsizim demişsin
Öncelikle evlenmek icin acele etme hele ki iş bulmadan kendi ayakların üstünde durmadan asla evlenme
Erkek ailesinin belki gercekten birikimi yok
Diyelimki borc harc dügün yaptınız evi dizdiniz ya eşin derse ki ben kredi cektim bunları biz ödeyecegiz
Sen zaten işsizsin oda yeni girmiş
Senelerce acele ettiginiz bu adım icin borcla kıt kanaat gecineceginizi düşün
Birde baban ev versin ok de karşı taraf hic bir adım atmamısken keske bunu söylemeseydiniz onlara
Belkide oh bunlar zengin aile biz cebimizden beş kurus ödemeden bunlara herşeyi yaptırırız diye düşünüyor olabilecekler

Arkadaşlar iş buldum 2 gün önce. 3 gün sonra da çalışmaya başlayacağım sorun yok konu kapanabilir sağolun düşünceleriniz fikirleriniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…