Nişanlımın ailesi

evlendirmek destek olmak sevaptir. İlla anne baba değil aile icinde evlenlere yuva kuranlara destek olmak kadar normal birşey yok bence.

Ev vermesi degil mesele de karşı taraf da bir caba yok. Esyayi ortak yapmayi da kabul etmis konu sahibinin ailesi. Fakat karsi tarafin hic gozu yok evlendirmekte. Belli ki ogullarina hic para harcamak istemiyorlar. Halbuki mesele düğün de degil para yoksa dugun yapilmaz nikah yapilir ama esyaya olsun yardim edilir

Şayet aileler hadi evlenin diye baskı yapıyor olsalardı destek versinler o zaman derdim. Ancak onların bi acelesi yok sizn varsa çaresine bakmanız lazım. Sonuçta mişanlanmışsınız yani kimse bir yere kaçmıyor, okulunuz bitmiş ne güzel mesleğiniz de var çalışın 2 sene 3 sene her şeyinizi yapın. Nişanlının ailesinin gönlü olsa şimdiye o evi verirdi. Ailen ev vermiş kalanı da siz yapın nişanlının ailesine el açmayın. Aile yapmak zorunda mi diyenler var aile evladı için başka ne yapar tabi destek olacak fakat elinde varsa yoksa iş başa düşer.

evlendirmek destek olmak sevaptir. İlla anne baba değil aile icinde evlenlere yuva kuranlara destek olmak kadar normal birşey yok bence.
Yanlış anladınız, destek olan ailelere hiçbir şey demiyorum, kendi tercihleridir... Eğer ileride maddi durumum müsait olsa ben de yardım ederim. Benim lafım aileler yardım etmek zorunda şeklinde düşünen insanlara. Parası çok olabilir, ama yine de yardım etmek zorunda değildir. Yardım etmek isterse eder...

orasi öyleyde ama parası olupta insan kendi öz evladına nasıl yardım etmez aklım almıyor. Niye bende varken cocugum borc ödesin. Elimden geleni yapardim. Elbet kimse yapmak zorunda değil ama bence herkes elinden geldıgı kadar destek etmeli.

yinede babamin evinde oturmazdim. Kirasını veririm o ayrı ama bedava niye otursun? Maden kendileri hiç birşeye yanaşmıyor

Aile eğer isterse destek olur ama olmuyor diye de tepki göstermek yanlış. En yanlışı beklentiye girmek. Ailenin çocuğuna üniversite okutmuş 20 küsür yaşında insanların evlenme kararı alacak kadar olgun olupta ev geçindiremeyecek olması, aileden düğün, ev vs beklemesi bana saçma geliyor. Düğün şart değil ki eğer illa düğün isteniyorsa kişi kendi para biriktirmeli. Her ne sebeple olursa olsun hayatını idame ettirecek parayı kazanamayan kişilerin evlenme isteği bana saçma geliyor. Artık evlenecek kadar büyümüş bir birey olunmuşsa aile neden destek olmak zorunda ki? Tamam olsa iyi olur ama olmazsa da kendi bileceği iş. Türkiye’de neden insanlar birey olamıyor daha iyi anlıyorum burayı gördükçe

Yani, karakter meselesi... Belki çocuklarının evliliğini erken buluyorlardır, belki eş adayını tasvip etmiyorlardır... Tabii ki varlıklı olup da çocuğuna yardım eden anne babaların çoğu bundan gocunmaz, ama gocunanı varsa da yapacak bir şey yok ki. Kendi birikimiyle evlenen çok insan var, ailenin durumu olup olmaması bir şeyi değiştirmez, bunu başkaları başarıyorsa konumuzdaki çiftin de başarabilmesi gerekir. Olduramıyorlarsa da erteleyip oldurana kadar beklemeleri ya da fedakarlık yapmaları...

ben almanyada yaşıyorum ve burda düğünler inanilmaz pahli Türkiyedekıler bize göre bedava evleniyor. Bir düğün 30-50 bin Euro arasi. En kötü takıdan salon ödenılıyor. Tabiki kimse kimseye yardım etmek zoru da değil. Bana tugaf geliyor ama. Evlattir en mutlu günüdür kim en iyisi olsun istemezki. Neyse konu başka yerlere gidiyor iyi akşamlar

Birikime ne gerek var ki birikim beklenirse ohoo kredi bile çekilebilir yani

Hem erkek hem kiz annesiyim
Ikisinin de evlilikleri , dugunleri vs umurumda bile degil

Benim derdim , nasil okuturum , nasil iyi egitim almalarini saglarim ki bu issizlikte , hersey daha kotuye giderken ileride is bulabilirler , meslek edinebilirler vs vs

Ileride evlenecekleri zaman da benim almalarini sagladigim egitim sonucunda edindikleri meslek ile para kazanir , istedikleri sekilde dugunlerini vs yapar evlenirler

Bende ailemden boyle gordum , bende cocuklarima boyle uygulayacagim , insallah onlar da bizim kafada kisiler bulurlar evlenmek icin de sonra bizim gelin adayi bdv de konu acip beni cekistirmez

Kaç senedir birliktesiniz , bu konular konusulmadan mi nisan yaptınız ?

Hatanın büyüğü sizde.

Gelenek görenek kız tarafı erkek tarafı diye yükleri paylaştırıyor. Tamam çok güzel. Ama daha ortada 1 maaşınız bile yok. Nişanlınız yeni başlamış işe. Sıfır borç ile düğün, ev, eşya olsun beklentisine girmeyin. Önce bir işe girin. Nişanlınız biraz para biriktirsin. Sonra ailelerden “destek” bekleyin. Aileler evleniyormuşta sizde onlara takı takıyormuşsunuz kadar bi katkınız olmasın.

Ben annem ile konuştuğumda annemin bana açıkladı şu ki düğünü karşı taraf yapmalı eşyayı da ortaklaşa alınmalı dedi annem. Ben yanlış mı biliyorum yani bana böyle söylendi

Daha düğün tarihi verilmeden , aileniz ev verdiğini soylememeliydi.

Hatta o ev sizin olsaydı , kirasını alsaydınız. Karı koca kiraya mi çıkıyorsunuz , eve mi borclaniyorsunuz karar verseydiniz.

Çok verici olmayın. Nisanlinizin hamlesini bekleyin bundan sonra.

Pes diyorum başka da bişi demiyorum. Birikimi yok madem, neden evlilik yoluna girdi. Evlilik düğün bedava yapılıyorsa bizde bilelim.Allah sana sabır versin.

Ben annem ile konuştuğumda annemin bana açıkladı şu ki düğünü karşı taraf yapmalı eşyayı da ortaklaşa alınmalı dedi annem. Ben yanlış mı biliyorum yani bana böyle söylendi

Adet böyle işliyor doğru. Peki annen sana adetlere göre sik sik kayin aileye gidildiğini, evlerini temizlemek zorunda olduğunu, onlara asla karşi gelemez olmanida anlattimi?

Ki bunlar "light" adetler. Isteğe görede kv'denin evinde yaşamak ve ona hizmet etmek ve kanli çarşafta eklenebilir.

Madem adet diyorsun...

Ben de anlamadım buradaki insanlar hemen mezun olur olmaz 5-6 bin tl maaşa iş bulup bir kaç yılda birikim yapıp düğünlerini kendileri yapmış sanırım.
Yanlis
Cogu insan mezun olur olmaz calisiyor,yurt disina cikip geziyor,dil ogrenip kendisine bir seyler katiyor. Ondan sonra birikim yapip evleniyor. Bu devirde 22 yasinda evlenen kalmadi. Her seyi ailelerden beklersek yazik bize verilen emeklere

Sizin aileniz elinden geleni yapmış fazlasını kesinlikle yapmamalı en fazla size düşen mutfaktı yatak odasıydı bu bu saatten sonra sizde düğün takıları konusunda yok istemem zahmet etmeyin demeyin. Ben olsam ailemin evinde oturmayı da istemezsim onların evinde oturun aileniz orayı kiraya versin sizede destek olurlar.
Gerçekten sonra pişman olursunuz, değer maddiyatla ölçülmez ama maddi olarak pek birşey yapmayınca da değere binmez diye düşünüyorum.
Ayrıca bir evleri daha varmış ve tek çocukları bir zahmet kirayı kenara koysunlar oğulları için birikim yapsınlar.
Kız aileleri çaba gösterip erkek aileleri işte durumumuz yok diye hazır imkanları varken kenara çekilince deliriyorum.
Arkadaşımında ailesi ev verdi, evi tadilatını bile onlar yaptı erkek ailesi bi kaç bilezikle kenara çekildi. Şimdi de maddi olarak napıyorsunuz va hiçbirşey sormuyolar. Onlar destek olurlar nasılsa diye. Bir kere arayıp da sağolun çocuklara baya yardımcı olmuşsunuz bile demediler.
Anladığım kadarıyla yeni nişanlanmışsınız şöyle 5 ay daha sessizce bekleyin bakalım sonrasında net dille konuşun derim.

1.si ben 6 aydır iş arıyorum işsiz oluşumu kusurmuş gibi nitelendiren vicdan yoksunları acaba ne işle meşguller ben anlayamadım.
2.si ben 26 yaşındayım 3 Üni mezunuyum 2 dil biliyorum turizm sezonluk olduğundan mütevellit bir iş bulamadım henüz deneyim arıyor çoğu yer.
3.sü ben düğün de düğün diye tutturmuyorum illa her şey dört dörtlük olsun istemedim hiç yanlış anlaşılma olmasın. Ben sadece en azından tarih belli olsun bu evlilik meselesine bir heves bir karşı taraftan heyecan vs göremediğimden ve benim ailem bu kadar verici davranırken onların soğuk davranmalarına anlam veremediğimden bahsettim. Ki bizim düğünümüz nikahımız vs ne derseniz adına aileler tarafından yapılacak buna isteyen ayıplayabilir her iki tarafta razı yani sorun yok. Konuyu tuttuğum nokta farklı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…