- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.556
- 83
- 37
evlendirmek destek olmak sevaptir. İlla anne baba değil aile icinde evlenlere yuva kuranlara destek olmak kadar normal birşey yok bence.Annemle babam düğünsüz evlenmişler zamanında, her şeylerini de kendileri yapmışlar. Yarın ben evlensem eminim ellerinden geleni yaparlar ama ben böyle bir şeyi tercih etmezdim, etmeyeceğimi de kendilerine söyledim. Emeklilik birikimlerinden, kalan yıllarını keyifle geçirme şanslarından yemek istemezdim açıkçası. Yeni mi moda oldu bilmiyorum anne-baba evlenirken bir şey yapmak zorunda anlayışı... Hayır değiller. Evlenmek, çocuğu okutmak gibi zorunlu bir durum değil, herkes evlenmek zorunda da değil. Ailenin çocuğa karşı görevi, o çocuğa meslek edindirdiği dakikada biter. Evlenmek yetişkin işidir, evlenecek insanın hayatını başka bir yardıma ihtiyaç duymadan idame ettirebiliyor olması gerekir. Ha hemen evlenmek varsa aklınızda, düğünü gözden çıkarmanız lazım... Ama derseniz ki düğünlü dernekli isterim, o zaman elinizi taşın altına sokup çalışıp siz de biriktireceksiniz. Yeni işe girmiş bir insana oturduğunuz yerden "E hadi ne zaman evleniyoruz?" diye sormak çok yanlış. Evlenmek sorumluluğunu alacak kadar büyümüşseniz, ev kuracak sorumluluğu alacak kadar da büyümüşsünüzdür.
Ev vermesi degil mesele de karşı taraf da bir caba yok. Esyayi ortak yapmayi da kabul etmis konu sahibinin ailesi. Fakat karsi tarafin hic gozu yok evlendirmekte. Belli ki ogullarina hic para harcamak istemiyorlar. Halbuki mesele düğün de degil para yoksa dugun yapilmaz nikah yapilir ama esyaya olsun yardim edilirbende anlam vermıyorum destek vermiyenleri. Durumun hıç olmaz o ayrı. Ama ben şimiden cocuklarım icin bir miktar biriktırıyorum bile. Evladım sıkıntı ceksin istemem. Ama konu sahibi gibide damadı ailemin evinde bedava oturtmazdim.
Yanlış anladınız, destek olan ailelere hiçbir şey demiyorum, kendi tercihleridir... Eğer ileride maddi durumum müsait olsa ben de yardım ederim. Benim lafım aileler yardım etmek zorunda şeklinde düşünen insanlara. Parası çok olabilir, ama yine de yardım etmek zorunda değildir. Yardım etmek isterse eder...evlendirmek destek olmak sevaptir. İlla anne baba değil aile icinde evlenlere yuva kuranlara destek olmak kadar normal birşey yok bence.
orasi öyleyde ama parası olupta insan kendi öz evladına nasıl yardım etmez aklım almıyor. Niye bende varken cocugum borc ödesin. Elimden geleni yapardim. Elbet kimse yapmak zorunda değil ama bence herkes elinden geldıgı kadar destek etmeli.Yanlış anladınız, destek olan ailelere hiçbir şey demiyorum, kendi tercihleridir... Eğer ileride maddi durumum müsait olsa ben de yardım ederim. Benim lafım aileler yardım etmek zorunda şeklinde düşünen insanlara. Parası çok olabilir, ama yine de yardım etmek zorunda değildir. Yardım etmek isterse eder...
yinede babamin evinde oturmazdim. Kirasını veririm o ayrı ama bedava niye otursun? Maden kendileri hiç birşeye yanaşmıyorEv vermesi degil mesele de karşı taraf da bir caba yok. Esyayi ortak yapmayi da kabul etmis konu sahibinin ailesi. Fakat karsi tarafin hic gozu yok evlendirmekte. Belli ki ogullarina hic para harcamak istemiyorlar. Halbuki mesele düğün de degil para yoksa dugun yapilmaz nikah yapilir ama esyaya olsun yardim edilir
Yani, karakter meselesi... Belki çocuklarının evliliğini erken buluyorlardır, belki eş adayını tasvip etmiyorlardır... Tabii ki varlıklı olup da çocuğuna yardım eden anne babaların çoğu bundan gocunmaz, ama gocunanı varsa da yapacak bir şey yok ki. Kendi birikimiyle evlenen çok insan var, ailenin durumu olup olmaması bir şeyi değiştirmez, bunu başkaları başarıyorsa konumuzdaki çiftin de başarabilmesi gerekir. Olduramıyorlarsa da erteleyip oldurana kadar beklemeleri ya da fedakarlık yapmaları...orasi öyleyde ama parası olupta insan kendi öz evladına nasıl yardım etmez aklım almıyor. Niye bende varken cocugum borc ödesin. Elimden geleni yapardim. Elbet kimse yapmak zorunda değil ama bence herkes elinden geldıgı kadar destek etmeli.
ben almanyada yaşıyorum ve burda düğünler inanilmaz pahli Türkiyedekıler bize göre bedava evleniyor. Bir düğün 30-50 bin Euro arasi. En kötü takıdan salon ödenılıyor. Tabiki kimse kimseye yardım etmek zoru da değil. Bana tugaf geliyor ama. Evlattir en mutlu günüdür kim en iyisi olsun istemezki. Neyse konu başka yerlere gidiyor iyi akşamlarYani, karakter meselesi... Belki çocuklarının evliliğini erken buluyorlardır, belki eş adayını tasvip etmiyorlardır... Tabii ki varlıklı olup da çocuğuna yardım eden anne babaların çoğu bundan gocunmaz, ama gocunanı varsa da yapacak bir şey yok ki. Kendi birikimiyle evlenen çok insan var, ailenin durumu olup olmaması bir şeyi değiştirmez, bunu başkaları başarıyorsa konumuzdaki çiftin de başarabilmesi gerekir. Olduramıyorlarsa da erteleyip oldurana kadar beklemeleri ya da fedakarlık yapmaları...
Ben annem ile konuştuğumda annemin bana açıkladı şu ki düğünü karşı taraf yapmalı eşyayı da ortaklaşa alınmalı dedi annem. Ben yanlış mı biliyorum yani bana böyle söylendi
Nişanlım ve ben üniversiteden yeni mezunuz o daha 6 aydır çalışıyor ben 6 aydır iş arıyorum. Yani birikim yapamadık ikimiz de henüz
Pes diyorum başka da bişi demiyorum. Birikimi yok madem, neden evlilik yoluna girdi. Evlilik düğün bedava yapılıyorsa bizde bilelim.Allah sana sabır versin.Merhaba
Benim derdim nişanlımın ailesi. Biz nişanlım ile üç buçuk senedir beraberiz ama nişanlanalı 5 ay oluyor nişan söz kız isteme bir arada evde oldu bizim. Ama şöyle bir problem var daha düğün tarihi konuşulmadı ve ben nişanlıma bu konuyu açtığımda para olunca düğün yapılır diyor ben de bunu anlamıyorum ya bir ailenin bir tek çocuğu bu çocuk para bu zamana kadar birikmediyse bu saatten sonra nasıl birikecek? Hayır ben ahım şahım şu da olsun bu da olsun demedim. Nişanda bana ne takalım sana diye sorulduğunda zahmet etmeyin dedim hep. Neyse benim babam bize ev verdi şimdi evlenince mağdur olmayalım diye ailesi olur sizin için çok iyi dedi geçti. Oysa onların da İstanbul’da evleri var ama ağızlarını bıçak açmıyor. Ben anlamadım bu tavrı biri bana akıl verebilir mi?
Ben annem ile konuştuğumda annemin bana açıkladı şu ki düğünü karşı taraf yapmalı eşyayı da ortaklaşa alınmalı dedi annem. Ben yanlış mı biliyorum yani bana böyle söylendi
YanlisBen de anlamadım buradaki insanlar hemen mezun olur olmaz 5-6 bin tl maaşa iş bulup bir kaç yılda birikim yapıp düğünlerini kendileri yapmış sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?