Nişanlımın annesi telefonda bana ister evlen ister evlenme diyor

arkadasim durumlari iyi diyorsun,nisanlinizin bir isi yokmus öncesinde
sonradan olmus,borclarini ben ödüyorum diyorsunuz yani durumlari iyi olan aile bu mu?
bilmiyorum ama bizim ailede cok kiz alinip verildi ama hicbir zaman kiz tarafi olarak ne takacan ne taktin bahsi edilmedi..
kimse bilemez bile cünkü bizde de bu ayip karsilanir..
haa bizdede erkeklere 10 ya da üstü bilezik takilir ama bunun sanla filan alakasi yok..
siz ilk yazdiginizda onlar borcsuz dügün yapmak istiyor demistiniz demek ki durumlari normal sekilde
almaya pek müsait degilmis,ve bence kötüsüde böyle bir konu konusacaksada oturup bunu sizin konusmaniz uygun olmamis..
ayrica nisanlinizi cok sevdiginizi söylemissiniz,onun icin cok fedakarlik yaptiginizi hatta borcunu ödedginizi ve üstüne
ailesine bunu onun söylemesi gerektigini demissiniz.ben kendimi koydum yerine yani bu benimki bana bu sekilde
söylese sen demelisin diye,bunun altindan bana yaptiklarini ima ederek söylüyor diye alinirdim...
dün konuya denk geldim ama yazamdim cünkü birsey dememissinz ama böyle birsey oldugunu tahmin etmistim,
1 bilezik olsa evlenmeyecek misiniz?insanlar var bir ekmek alamiyor ama bilezigin lafini etmek bana cok ayip geldi hemde gelin adayi olarak..

Son düzenleme:
nişanlım 34 yaşında mühendis.

benim ailem artık sorun etmiyor.ama tedirginler biraz yine de.ama nişanlıma dedikleri bişey yok. o sorunlu süreçte bile nişanlım benim ailemden yüzüne karşı bi laf duymamıştır.arkasından da hakaret anlamında bişey söylemedi benim ailem.aslında onun ailesi de çok hevesli.mesela kaynana nikaha misafir çağıracakmış,şekerler yaptıracakmış,fotoğrafçı gelecekmiş..ben bunları duyunca çok sevinmiştim
,ben bu kadar isteyince ,bırakmayınca herkes belki düşündü aramızda bişey geçtiğini ve ayrılamadığımı,böyle bişey yok.üzüldüğüm nokta belki kaynana da böyle düşünüyor ve ilerde yüzüme çarpacak.belki bu yüzden,böyle düşünmesinler diye böyle tepkiler verdim.

kaynanam onu da teklif etti sahte takalım diye..çok komik.

bunu teklif ettiyse kayinvalidene yuh diyorum insan soylemeye utanir...

evet bence de bunlar birikmelerin sonucu olsa gerek cunku araya bir cok tatsizlik girmis...
takida falan gozunuz oldugunu sanmiyorum...
bence de taki onemli degil diger arkadaslarin dedigi gibi, ama soyle de bir sey var arkadaslar ailesinin daha cok takmaya imkani varken az takiyorsa bu bence yakisik almiyor...
adetlerimizde var sonucta bu bir gercek...
2 bilezik dugun icin cok az maddi durumu normal olan bir aile icin, neyse lutfetmisler 3 bilezik 1 sete cikarmislar...bir de bu kizcagiz onlarin oglunun kredi borcunu oduyor yani gercekten lutfetmisler!
taki isini senin degil de ailenden baska birinin kayinvalidenle konusmasi ya da nisanlinin annesi babasiyla konusup bu isi halletmesi cok daha iyi olurmus...
herseye ragmen, kayinvalidenin senin 4 bilezik istegin icin ''ister gelirsin ister gelmezsin'' demesi cok saygisizca...daha usrutuplu sekilde anlatabilirdi sana derdini...
sakin sahte bilezik olaylarina falan girme, ne kadar takildiysa o olsun kolunda...

AMA, yine de bu olaylarin en buyuk sorumlusu bana gore nisanlin...
orta yolu bulmasi gerekiyordu...
siz aranizda anlasin diyip arenaya ikinizi birakmis baska ne bekliyordu acaba?
tam tersi aranizda arabuluculuk yapmaliydi bunlarin olmamasi icin...
ya annesini daha fazlasi icin ikna etseydi ya da seni 3 bilezik icin ikna etseydi...ama orta bir yol bulsaydi...

bir daha bu konulari kayinvalidenizle degil nisanlinizla konusun, onunla anlasin...o aracilik yapsin size...
evlenmeden once nisanlinizin gercekten sizi anladigini bilerek evlenin, ailesi ne derse onu yapan biri cikarsa zorlanirsiniz...ama ailesiyle zaten arasi cok iyi degil diyorsunuz bilemiyorum...
hemen ayrilmayin bu durumu cozmeye calisin...tabi nisanliniz biraz daha caba sarf edecek bunun icin...

Son düzenleme:

Canım eğer nişanlınla aranda cinsel anlamda birşeyler yaşadığını ve bu yüzden ayrılmadığını düşündüğümüzü düşünüyorsan çok ayıp edersin..

Ben yorumlarda böyle bir imada bulunduğumuzu görmedim,şimdi sen söyleyince fark ettim ve şok oldum..

Canım sen ne yaşarsan yaşa seni niye yargılayalım?Böyle birşey hakkında kim senden hesap sorabilir?

Arkadaşım anladığım kadarıyla sen bu dönemde fazla hassas ve alıngansın..

Bu konu hakkındaki son yorumumdur.Bir daha da yorum yapmak istemiyorum..

Allah sana mutluluklar versin..

.......................................

hayır,hayır..ben herkes düşündü derken burada bana emek verip yazanları kastetmedim,ailemi ve çevremi kastettim.lütfen size bi lafım yok.yanlış ifade ettiysem özür dilerim.

İlk yorumumun üstüne yazdıklarını okuyunca anladım,aslında ne kadar uyumlu olduğunu.
Ama kayınvalide ile yaptığın o konuşma ile kendini çok yanlış ifade etmişsin.
Maddi konular çok hassastır.Örneğin;nişanlının kredi borcunu ödüyormuşsun,
tabi bu borç ne için bilmiyorum ama bu yaptığın fedakarlık o telefon konuşmasının gölgesinde silinip gitmiş.
Boşver olan olmuş artık,sen bu evliliği gerçekten istiyorsan böyle bileziğe,eşyaya çok takılma.
Tabi ki herkes kendisi için en iyisini ister ama evlilik üstü bu tür sohbetler de hiç hafızalardan çıkmaz.
Dilerim bu tatsız konuşmayı aşıp istediğiniz mutluluğu bir an önce yaşarsınız.

Seninki iyiymiş yine. Benim ki düğüne bir hafta kala düş yakamızdan dedi bana. üstelik benim haklı olduğum bir konuda tartışırken. pişkinlik, münasebetsizlik, edepsizlik diz boyu. Uzun zamandır konu açayım diyorum yazacak bile gücüm yok. Geçen sene bu gün evlenmiştik. bu gün ilk evlilik yıldönümüzü kutlayacaktık. ama 1 ay önce evlerimizi ayırdık. kaynanam ve eşimin teyzeleri sayesinde bitti evliliğimiz. yaşamadığım rezillik kalmadı. yemediğim hakaret kalmadı. uzun uzun anlatmak isterdim ama benim bundan sonra herkese tavsiyem eğer nişanlıyken böyle sorunlar yaşıyorsanız o evlilikten hayır gelmez. nişanlıyken ayrılmak daha kolay. daha 10 aylık evliyken dul kaldım ben. rahat huzur vermezler. umarım sen böyle olmazsın. allah yardımcın olsun. çok zor inan.

keşke k.validem " ilerde senel yaşamak istiyorum " yerine bana böyle söylese...

ohh ne güzel uzaklaşmak için ne güzel bi cümle..... üzülme cnm benim yerinde olmak isteyen kaç kişi var :))

sen nışanlınla iyi bi gelecek hazırla kendine boşwerrrr

iş hayatında dengeleri oturtabilmek için en az 5 sene gerekir.

Bir genç kızın hiçbir şekilde nışanlsının borçlarını ödemesi makul değil.kendileri de kabul etmemeliydiler.

farzedinki evlendiniz.10 altın aldılar.o altınlar eşya düğün borcunu bile karşılamaz ki orta halli masraf yapmaya kalkınca en az 15 000 gidiyor.bu borcu ödeyeceklerini de hiç sanmıyorum.

o günleri düşünün.eşinizin işi yok.tonla borcunuz var.bir taraftan kira,faturalar ve mutfak karşılanacak.

erkek te sorumluluk sahibi olma ,çalışkan olma,ahlaklı olma ,dürüst olma ,evini geçindirebilecek makul bir kazancı olma özellikleri aranmalı.

erkek ailesi de çalışkan mı,çalışmasıyla düzenini kurmuş mu,yoksa yatayım birileri getirsin,hesap yapmadan harcayayım diye düşünmüş,birşey biriktirmemiş,ele güne muhtaç durumda mı ona bakılmalı.ki muhtaçlarsa 1 değil iki evi geçindirmek ,düzmek sanki çalışan gelinin asli göreviymiş gibi bir durum çıkıyor ortaya.

nışanlınız daha işini kurmaya çalışıyor.belki piyasada tutunabilirse ancak 5-10 yıla para kazanır duruma gelebilir.o da fedakarlık yapıp kpss ye girip atansaydı madem.ÇOK FEDAKARLIK YAPMAK İYİ DEĞİLDİR.herkes görevini bilecek.yapar ,yapmaz o ayrı.bu aileden kendinizi kurtarın.kanınızın emildiğini hissedemiyorsunuz daha.

seven erkek nışanlısına borç ödetir mi?evini nasıl geçindireceğini düşünmez mi?o adam olur çabanızla ama o zamana kadar siz çoook kavga etmiş çoook yıpranmış olursunuz.hayat zaten zor .denginiz olmayanlarla bağ kurarak işinizi daha da zorlaştırmayın.yarın öbür gün çocuğunuz olunca çalışmak ,evi çekip çevirmek bir de çocuğunuzu yetiştirmek daha çok zorlayacak sizi.

eğitimciler çok erdemli, kültürlü olurlar.maaşları belli,aile yaşamları düzgündür.ahlaklı ,çalışkan bir öğretmen bulun kendinize .

arkadaşlar nişanlınızın annesiyle telefonda tartışıyorsunuz biraz, size ister gel,ister gelme (ister evlen ister evlenme)diyor, napardınız?

benim küçük olan ablam tartışmış baya büyük bi tartışma olmuş konuda kaynanasına gitmiş malum hep gider neyse ben büyük ablamla küçük olanın evine gelmiştim oturuyoduk kaynanası geldi biz otururken kavgaya gelmiş meğerse ablama aynen şunu dedi gidersen git benim oğlumun şeyi yerinde duruyo. söz bu bu sözü söyledikten sonra ablam kaynanasına saç baş daldı bende hiç ayırmadım büyük ablam ayırdı daha neler var yani en başından kapa kaynananın çenesini taviz verme mesafeli ol her istediğini yapma sonuçta oğluyla hayat kurcaksın kaynananla değil nefret ediyorum ya aileyle iç içe olmaktan

aşk iki kişiliktir aşka aile burnunu büyük ölçüde sokarsa o aşk yıpranır gider herseyin fazlası zarar azıda zarar her zaman mesafe şart

Son düzenleme:
senınkı yıne ıyıymıs benım gaynana bana bu nişandan sonra bu iş hayırsız olcak evlenmenızı istemıyrum dedi.. sonuc esıme dedım bunu ve 3ay ıcınde nıkahımız oldu dugunumuzde 1yıl sonra... yanı normalde dugunumuz zaten gec olacaktı nıkahıda dugune yakın yaparız dıyorduk ama 1yıl once nıkah kıydık eşim öyle istedi cunku annesine inat...

suan nasılmıyız soyleyeyım her gittiğimde illaki laf sokarlar calısmıyorsun oğlumuza yuk oluyorsun dıye,hamıle kaldım hayırlı olsun demek yerıne belkı duusk yaparsın kımseye deme dediler..evlılıgınız daha oturmadı dediler..3gunde birde dusuk yaptın mı demek için aradılar normalde hiç aramayan insanlar!!! düşük yaptım üzülmek yerine nerdeyse çok sevınclı her an kahkaya hazır bi sesle zaten oğlum istememıstıki o cocugu diyiverdi.. daha önceden de ailemi arayı kızınız yeterınce masraf torun torun dıye tutturmayın kızın aklına gırmeyın cocuk olursa masraf ikiye katlanır dıyecek kadar haysiyetsiz ınsanlar..

eşimle yine çok sancılı bi donemdeyizzzz dün kesin bitirmiştim ama yıne sans verdım bakalım.... ne zamana kadar..... eşimle aramda hiç bi problem yok ama ailesi karısınca kanlı bıcaklı oluverıyoruz ve artık yoruldummm tek taraflı fedakarlıklardan yoruldummm... yakında bende bi konu acıcam sanırım bitsin artık bu evlılık dıye kımbılır...

oyuzden böyle bi aileden daha nısanlıymıssında evlenmek filan dusunmeee sakınnn sonra çok pişman olursun.. yinede karar senın ama bikez daha dusun..

arkadaşlar nişanlınızın annesiyle telefonda tartışıyorsunuz biraz, size ister gel,ister gelme (ister evlen ister evlenme)diyor, napardınız?

akışına bırak ..nişanlınla aranı ıyı tut gerıs kolay .her zaman nısanlının destegı oldukta snr annesınıın bı önemı yok enınde sonunda gel evlen demk zorunda kalıcaktır

akışına bırak ..nişanlınla aranı ıyı tut gerıs kolay .her zaman nısanlının destegı oldukta snr annesınıın bı önemı yok enınde sonunda gel evlen demk zorunda kalıcaktır

tavsiyem arkdasın da dediği gibi nişanlınla aranı iyi tut... sonucta ömrün onunla geçicek...

ferhal çok üzüldüm yazını okuyunca da iyiki atılmıs nisan dedim ne yalan söyleyeyim..

ferhal seni çok iyi anlıyorum. Erkek arkadaşımın annesi yüzüme sende bizim kızımızsın deyip arkamdan '' O kız seni niye üzüyor'' demişti. ve her kavgada benle soğuk konuştu.. el kızı gibi gördükleri sürece bizi bu iş olmaz. mesafemi koyarım ama saygımdan ödün vermem.

sen de sakın yüz göz olma bazı erkekler annelerine düşkün olup onun istediklerini yapıyorlar.
sen sevgilinle aranı iyi tut yeter bırak anası yırtsın bi tarafını. uzun zaman konuşma onlarla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…