Söyledim kardeşin gezi ye çıkçıkmış bize ne sanane dedi ne ,zman aileailesi.ve para hakkında konu açsam bide küsüyor konuşmuyor bir iki gunKendisine sordum inkar ediyor göndermedim diyor ama msji gördüm o para istedi diye gönderir miyim dedi velakin o msj tan sonra boy boy gezi fotoları paylaştı kardeşikardesi.
Konuya nereden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum ama kısaca ozetlemek gerekirse nisanlimin ailesiyle tanıştığım andan itibaren hep falsolu detaylara girip kimseyi sıkmayayım Nişanlımla 7 ay konuştuktan sonra işi ciddiyete alma kararı aldık nişanlım gayet düzgün efendi birisi benim için sadece bu yeterliydi. Ailesiyle tanıştıktan sonra herşey kabus oldu çünkü ailesi empati yoksunu,kaba,cimri ve aile bireylerinin özellikle erkekleri tembeller hiçbiri dogru düzgün çalışmıyor ve 8 kardeşten olusuyorlar ne okumuşlar ne çalışmışlar ben bunları da gözardı ettim önemli olan eşim olacak insandi.Ne bileyim ailesinin kan emici vampir olduğunu hiçbirşeye karismiyorlar 6 aylık nişanlıyım bir tek çöplerini görmedim "Allah sağlık mutluluk versin' cümlesini kullanarak üzerlerine düşen sorumluluğu yapmıyorlar .Neyse dedim ailesinin durumu kötü düğünü biz yapalım diye düşündüm ama gel gelelim ki nişanlım ailenin çalışan tek ferdi hatta yakın akrabalarını da bunun içine dahil edebilirim Tek çalışan kişi nişanlım ve bir gün nişanlım aileme karşı vefa borcum var ben onlara bakacağım dedi kendisi kamu kuruluşunda çalışmakta nisanlandiktan sonra yerleşti.ailesi ne okutma da emekleri var ne de evlenmesine katkı sağladılar nasıl oluyorsa kendini borçlu hissediyor. Durumları eyvallah kötü yardım etsin ama bu ömürlük olacak çünkü hiçbirinde afedersiniz çalışacak g..t yok onlarda Nişanlım hakkında saftır dayanamaz bize yardım eder diye itirafta da bulundular iyi tamam ailenin zor gününde yardımcı olmak güzel ama evde yatıp bundan yardım istemek durumumuz kötü demek ne kadar doğru? Nisanlimin kardeşlerinden biri okumadı İki ay kadar fabrikada çalışıp çıktı abisine gönderdiği mesajı okudum gözlerime inanamadım abi bin lira gönder ehliyet alacağım yalaniyla bir de üstelik ya nasıl insanlar anlam veremiyorum yardım etmiyorsunuz düğün için hani su nişanlılık durumun da şunu yapmayın gerçekten ehliyet olayı olsa dahi 6aylık nişanlıyım tek yüzükle duruyorum ustelik. Meğerse beyimiz gezi için abisinden para istemis. nişanlım 4aydır çalışıyor Tek kuruş birikim yapmıyor bahaneler üretiyor Başka şehirde adım atsan para diyerek ama adım gibi biliyorum ki ailesine para gönderiyor nişanlım seviyorum hani işinde gücünde düzgün birisi ah su tembetembel menfaatci ailesi olmasa her gün düşünüyorum ben nolacagim sonum nolacak nişanlımi seviyorm hani su aile meselesi çok canımı sıkıyor
Ailem tamamen bana bıraktılar tabi ki ailesini asla onaylamiyorlar ama şu varki nişanlım aileme karşı çok iyi davranıyor saygı da kusur etmiyor hani resmen hayallerde ki damat profili ama ailesi manzarayı bozuyor kızım hayat senin tercih senin çocuk hakikaten çok iyi diyorlarBu arada senin ailenin tutumu bedir? Nişanlı olduğunuza göre aileyi görmüşlerdir onlar da.. ne diyorlar?
Kendi bilezigimi kendim taktım . Hani genelde erkek tarafı yapar ya canım benim ailsindn manevi olarak ta destek görmedim ayrıca aile kuran çocuçocuktan para beklemek anormalinize gitmiyor benim bu sıkıntılarım mi gidiyoSiz calisiyor musunuz? Adamin ailesine agziniza geleni soylemissiniz oncelikle boyle bir seye hakkiniz yok, begenmiyorsaniz degisecegini dusunmuyorsaniz ayrilin, Tek cop gormedim demissiniz de ne bekliyorsunuz anlamadim, size bir sey takmak zorundalar mi? Siz ne taktiniz nisanliniza, o da 7 aydir nisanli o sizden ve ailenizden tek cop gordu mu?
Zaten üzüntüden düşünceden kpss hazırlanma sürecimde yalan olduAl işte bir kurban daha veriyoruz allah aşkına sen kendine dert mi arıyorsun ya sevgi falan geçici siz evlenince de ailesine para göndermeye devam edecek sende acından oturursun kuru evde o tembel kardeşleride sebin rızkınla günlerini gün eder kocanda sana der ki git çalış kardeşlerine para yetmiyor sende işe girersin kayınlarına görümcelerine yedirirsin oh valla
Direk konuya girdim sseni mağdur edersem konuş diyor ama elimden geldiğince faydası dokunsun istiyorum diyoAcik acik konusman gerek. Evlendikten sonra neyin nasil olacagini oturup tek tek konusmalisin. Ona gore dusunup bir karara varmalisin. Varsayimlardan yola cikiyosun simdi, evlenme arefesinde oldugun adama ‘ailene maddi yardim edecekmisin biz evlendikten sonra’ diye dogrudan konuya deginmelisin.
Milyon kazanmiyor ya bu adam. Yarin oburgun ‘ben sana yardim edecegimi soylemistim’ der ve isin icinden siyrilir. Konusmalisin tatlim, tekrar tekrar konus ve emin olmaya calis.Direk konuya girdim sseni mağdur edersem konuş diyor ama elimden geldiğince faydası dokunsun istiyorum diyo
Kahroldugu dile getirdi fakat ailesi daha ağır bastı ki birikim yapmıyor farklı şehirde herşey paraymis kendine harcadığını söylüyor aslında benim takıldığım bilezik takip takmamasi değil ailesi yan gelip yatarken Onun beni değil onlaonları dusunmesiEfendi mi temiz mi daha belli olma canim.Senin simdi bakman gereken sey sana deger veriyor mu? Hic birikim bile yapmiyormus utanmadi mi nisanda sana hicbir sey takmayip ailen takinca.O efendi temiz gorunenler sonra insanin omrunu yiyebiliyor.Eger evlenirsen isin cok zor gibi.
Milyon kazanmiyor ya bu adam. Yarin oburgun ‘ben sana yardim edecegimi soylemistim’ der ve isin icinden siyrilir. Konusmalisin tatlim, tekrar tekrar konus ve emin olmaya calis.[/QUOTE
Şimdi konuyu açınca küsüyor bide izne geldiğinde yüzyüze konuşmayı düşünüyorum
Canım benim ailesini gören herkes üstüme geldi insanın zoruna gidiyor Hani layık görülmemiş istenmeyen gelin etiketi almalmak ailemde sırf uzulmiyim diye böyle çözüm bulduAyyy yapma şunu canım yaaaa. Ayy ben de öyleydim. Geçen taaa nişanlılık dönemimde yaptığım whatsapp konuşmalarına denk geldim de gereksiz bir alttan alma hali, saçma bir sürekli cici kız olma, aman kırılmasınlar huzur kaçmasın hali.. vallahi sinir oldum kendime.. çook gereksiz hareketler. Ne gerek var bileziği onlar almış gibi göstermene? Gerçekleri koy ortaya. De etrafa bana hiçbir şey yapmadılat. Bundan utanması gereken sen değilsin ki.. neden onları koruyorsun bu kadar? Bence de çok uzatmadan ayrıl. Bak ömrün boyunca huzurun olmaz böyle asalak aileyle
Yanlış yapmış aileniz. Gerçeklerle yüzleşin. Bu aileden bi cacık olmaz. Nişanda en azından bir bilezik takılır. Haydi onu geçtim yazık nişanlınıza güveniyor bunlar. Alışmışlar yan gelip yatmaya. Evlenince de çökmeye çalışacaklar maaşına. Hrr dakika bir bahaneyle sık boğaz edecekler. Müstakbel eşiniz de kıramayıp taamm diyecek.Canım benim ailesini gören herkes üstüme geldi insanın zoruna gidiyor Hani layık görülmemiş istenmeyen gelin etiketi almalmak ailemde sırf uzulmiyim diye böyle çözüm buldu
Bilemedim kör cahillik bu olsa gerek sevdiğimden ailesini önemsemedim ama hiç çevremde de böyle evladını sömürmek isteyen kimkimseleri görmedim böylelerini bende ilk kez karşılaştım benim ailem evladına yardım eder ama asla çocuğunu somuriyim demez kredi ye başvbaşvuracak başka çözüm yokEvlendikten sonra ailene para göndermeni istemiyorum dediğin zaman görürsün o efendi nişanlını. Düğünü nasıl yapmayı planlıyorsunuz? Nişanlın elindeki ailesine gönderirken.
Lütfen ailenizin karşısına çıkarttığınız insanların aile yapılarıda ailenize denk olsun. Maalesef iki kişi değil aileler evleniyor bizim toplumumuzda.
İşte bu benim korkulu rüyam kabusumYanlış yapmış aileniz. Gerçeklerle yüzleşin. Bu aileden bi cacık olmaz. Nişanda en azından bir bilezik takılır. Haydi onu geçtim yazık nişanlınıza güveniyor bunlar. Alışmışlar yan gelip yatmaya. Evlenince de çökmeye çalışacaklar maaşına. Hrr dakika bir bahaneyle sık boğaz edecekler. Müstakbel eşiniz de kıramayıp taamm diyecek.
Valla öyle bir sömürüyorlar ki.. anneme kendi annesi senelerce yaptı bunu. Evde yiyecek olmazdı, kenarda 3 5 altın olursa onu satardı babam, annanem olacak kuyumcuya bozdurmayın ben alayım zararım olmasın derdi. Senelerce annemi bedavaya dükkanında çalıştırdı. Pislik olduktan sonra insan ana da olsa baba da olsa oluyorBilemedim kör cahillik bu olsa gerek sevdiğimden ailesini önemsemedim ama hiç çevremde de böyle evladını sömürmek isteyen kimkimseleri görmedim böylelerini bende ilk kez karşılaştım benim ailem evladına yardım eder ama asla çocuğunu somuriyim demez kredi ye başvbaşvuracak başka çözüm yok
Para biriktirme imkanı varken kredi çekip yıllarca borç ödemek çok gereksiz geliyor. Sakın düğünde gelen takılarla borç kapatırız diye düşünme, büyük ihtimalle erkek tarafından bir şey gelmeyecek sizin tarafınızdan gelenlere de el koyacaklar. Kredi borcuyla uğraşırken eşin bir taraftan ailesine para göndermeye devam edecek.Bilemedim kör cahillik bu olsa gerek sevdiğimden ailesini önemsemedim ama hiç çevremde de böyle evladını sömürmek isteyen kimkimseleri görmedim böylelerini bende ilk kez karşılaştım benim ailem evladına yardım eder ama asla çocuğunu somuriyim demez kredi ye başvbaşvuracak başka çözüm yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?