Nişanlımın borçları

Tamam bir aydır ailesi durumu öğrenmiş artık bir şey istemiyorlarmis da... Şöyle bir durum var: evladını dusunen insanlar zaten parasina HİC goz dikmez. Bunlar alabildikleri kadar almışlar. Benim eşimin ailesi de böyle. 11 yaşından beri çalışmis, babasi varken eve baba olmuş, öyle böyle değil. Abisinin düğünü, ablasının bebek çeyizi, kardeşinin tüm kademe eğitim masrafı vs. hep buna yikmislar. Evlenince de değişmedi. Kardeşinin ceyizi için, kendilerine ikinci bir ev yapmak için ve hatta evlerine aldıkları kahvaltı malzemesinin parasini dahi bizden istemislikleri var. Eşim dünden hazır. Yani uyanık olun, geçti bitti sanmayın. İsteyen yine ister, veren yine verir, siz kendinizi yer durursunuz

Aslında anlattıklarından ben kötü sonuç göremedim. Belliki bu çocuk ailesine karşı çok büyük sorumluluk hissediyor.gayet normal ailesi sonuçta. Evin babası olmuş adeta. Aileyle ilgili kötü birşey söyleyemem çünki öğrendikten sonra hiç istememiş ler diyorsun. Sonuçta oğulları çocuk sıkıntılarını ailesine anlatamadığı için herşeyi çözdüğü için direk oğullarına gidiyorlar normal. Belliki çocukta sıkıntı etmiş herşeyi anlatmış bence bunda kötü birşey yok. Sana değer veriyorum seviyorum ona bak eğer öyleyse bu çocuk kendi yuvasında sahip çıkar sen yanında ol. Birde güzelce e al karşına konuş sıkıntılar paylaştıkça azalır de herşeyi anlat beraber çözüm bulalım de. Tabi çocuğu sen tanıyorsun ben anlattıklarından çocuk gizli iş çeviriyor izlenimi göremedim.
Aslında bakış açısına göre o iş şu şekle de girebilir:
Eşek olana semer vuran çok olur

Buradaki tecrübeli arkadaşlara kulak ver e karşındakini bayağıdır tanıyorsun karar verme zamanı Allah hakkında hayırlısını versin inşallah 🤲

Tamam bir aydır ailesi durumu öğrenmiş artık bir şey istemiyorlarmis da... Şöyle bir durum var: evladını dusunen insanlar zaten parasina HİC goz dikmez. Bunlar alabildikleri kadar almışlar. Benim eşimin ailesi de böyle. 11 yaşından beri çalışmis, babasi varken eve baba olmuş, öyle böyle değil. Abisinin düğünü, ablasının bebek çeyizi, kardeşinin tüm kademe eğitim masrafı vs. hep buna yikmislar. Evlenince de değişmedi. Kardeşinin ceyizi için, kendilerine ikinci bir ev yapmak için ve hatta evlerine aldıkları kahvaltı malzemesinin parasini dahi bizden istemislikleri var. Eşim dünden hazır. Yani uyanık olun, geçti bitti sanmayın. İsteyen yine ister, veren yine verir, siz kendinizi yer durursunuz
Ya bir de benim anlayamadığım nokta şu: Konu sahibinin dediğine göre nişanlısı ve ailesi çeşitli nedenlerle farklı şehirlere taşınmışlar ve üç kere yeni baştan ev kurmak zorunda kalmışlar. Tüm bu masrafları ve bu arada abisinin düğününü konu sahibinin nişanlısı karşılamış. E bu adamın işi belli, maaşı belli. Kaç defa ev kurmak, düğün yapmak az iş mi? Yani ailesi oğullarının bu kadar borcu uzuuun bir süre ödeyeceğini tahmin edemiyor mu? Nasıl yakın bir zamana kadar oğullarından hala maddi yardım talep edebildiler? Bunca zamandır oğlum ne kadar borcun kaldı, ödemeler ne zaman bitecek diye hiç mi sormadılar? Nişanlının abisi evlenirken masraflara hiç mi katkıda bulunmadı da tüm masraflar zaten yüklü ödemesi olduğu bilinen kardeşin üzerine kaldı? Ve en önemlisi nişanlanmadan önce tüm bunlar konuşulmadı mı? Vs. Vs. Soruları arttırmak mümkün. Sonuç olarak ben nişanlının bu gerekçelerine inanmadım ve hala bitmek bilmeyen borçlarının kumardan kaynaklandığını düşünüyorum. Son olarak da bu adamdan bir cacık olmaz, çok net.

Ya bir de benim anlayamadığım nokta şu: Konu sahibinin dediğine göre nişanlısı ve ailesi çeşitli nedenlerle farklı şehirlere taşınmışlar ve üç kere yeni baştan ev kurmak zorunda kalmışlar. Tüm bu masrafları ve bu arada abisinin düğününü konu sahibinin nişanlısı karşılamış. E bu adamın işi belli, maaşı belli. Kaç defa ev kurmak, düğün yapmak az iş mi? Yani ailesi oğullarının bu kadar borcu uzuuun bir süre ödeyeceğini tahmin edemiyor mu? Nasıl yakın bir zamana kadar oğullarından hala maddi yardım talep edebildiler? Bunca zamandır oğlum ne kadar borcun kaldı, ödemeler ne zaman bitecek diye hiç mi sormadılar? Nişanlının abisi evlenirken masraflara hiç mi katkıda bulunmadı da tüm masraflar zaten yüklü ödemesi olduğu bilinen kardeşin üzerine kaldı? Ve en önemlisi nişanlanmadan önce tüm bunlar konuşulmadı mı? Vs. Vs. Soruları arttırmak mümkün. Sonuç olarak ben nişanlının bu gerekçelerine inanmadım ve hala bitmek bilmeyen borçlarının kumardan qkaynaklandığını düşünüyorum. Son olarak da bu adamdan bir cacık olmaz, çok net.
O sorular hepimizin aklına gelmiştir sanırım. Ama işte evlenecek kizlar, tertemiz baktıkları için hiçbir şey görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar demek ki. Benim arkadaşımin ablası da böyle bir şey yaşadı. Annesi hiç düşünmeden kesti attı, yüzüğü geri yolladı. Çok sasirmistik o zaman ne kadar abartıyor diye. Meğer çocuğun borcu çıkmış vs. Sonra yeni evlendiği kişiyle de aynı sorun olmuş.
Herneyse çocuk da ailesi de masum gelmedi

O işler her zaman öyle olmuyor ki. Ailesine yağdıran adam karısına iyi bakar diye birşey yok. En basitinden BDV yi bir dolanın, ailesine estirip yağdıran, kardeşlere evler arabalar alan ama karısı 20 liralık penye alsa surat sallayan adamların eşleri var burda.
Benden mi bahsettiniz :olamaz:

Yok konu acmadim, ailesine harcayıp esinin aldigi 20 liralık penyeye surat asiyor deyince benden bahsettiniz sandim, benim öyle bir mesajim vardı, bir baskasinin konusunda
Görmedim. Ağzının ortasına yapıştırırdım heralde benimki öyle surat sallasa. 😐

Aklıma bir arkadaşım geldi. Aynı anda göreve başlamıştık. Benim maaşım bende kalıyordu. Bu arkadaş daha çalışmaya başladığının 2. Ayında ailesi için kredi çekti. Aldiği paranın çoğu oraya gidiyordu. Bana diyordu bikac eteğim var herkes süslü giyiniyor kendime bsy almadım hic falan.
Yanı bazı aileler çocuğu çalışmaya başladığında ona hemen borç yaptırıyor. Bu ccouk olmadan çalışmadığı zaman nasıl geçiniyorlardi. Nişanliniz da öyle. Çok ileride aklı başına gelir.

Varda neye var? Ev almış var,araba almış var,iş batırmış var,işsiz kalmış var, hastalanmış var evet var bunlar normal.Burda anormal olan borcun nereye gittiğinin söylenmemesi.Adam alkolik mi? Uyuşturucu bağımlısı mı? Kumarbaz mı? O kadar borç neye yapıldı?Açıklamıyorsa birşey gizliyor demektir.Kaç yaşındasın bilmiyorum ama samanlık seyran olmuyor evliliklerde.Aşkta karın doyurmuyor.Para o kadar önemliki, bu yüzden çok evlilik bitmiştir.Nişanlıdan ayrılmak mı, yoksa kocadan ayrılmak mı? Sence hangisi daha kolay?
Aynen nişanliyken ayrılmak daha iyi evlendikten sonra ki ayrılmak insanı bunalıma bile sokabilri ve daha zor

Merhabalar tekrar herkese.
Çok çok büyük bir tartışma yaşadık bu konu yüzünden. Ailelere her şeyi anlattım . Ailesi ne borcu diyerek şok oldu. Benim ailem önemli olan borç yapmış olman değil ama böyle gizli saklı olursa yürümez bu iş. Eğer saklamaya devam edeceksen bitsin bu iş dediler.
Nişanlım her şeyi anlatti sonunda.
Çalışmaya ilk basladiginda ailesinin evi depremde yikilmis ve kayinpederim bel fıtığı geçirmiş ve bir yıl yatmış .
O arada nişanlım eve sürekli bakmış ve kendini kendince 'önemli' hissetmiş. Yani psikolojik olarak kendi değerini ona bağlamış. Bir süre sonra istenenden de fazlasını yapmış , sadece ailesine değil arkadaşlarına çevresine vs. sonra işler sarpa sarmış. Kimseye benim artık param yok diyememis 'degeri' sarsilmasin diye. Sonra krediler krediler vs. Şuan elden 35 bin borcu kaldı. Ne nereye nerden gelmiş anlattı hepsini. Ailesi de biz de destek oluruz biter dediler. Zaten önemli olan borcun miktarı değil neden sakladiğiydı. Bana söylerse bende ve ailemde bu eve bakamaz parası yok düşüncesi olur diye soyleyememis. He psikolojik kısımları ben ondan ogrenmedim tabi birlikte terapiste gittik ordan öğrendim.
Sonuç olarak şuan her şey şeffaf bir şekilde ve hem bizim hem ailelerimizin kontrolünde.

Ya bir de benim anlayamadığım nokta şu: Konu sahibinin dediğine göre nişanlısı ve ailesi çeşitli nedenlerle farklı şehirlere taşınmışlar ve üç kere yeni baştan ev kurmak zorunda kalmışlar. Tüm bu masrafları ve bu arada abisinin düğününü konu sahibinin nişanlısı karşılamış. E bu adamın işi belli, maaşı belli. Kaç defa ev kurmak, düğün yapmak az iş mi? Yani ailesi oğullarının bu kadar borcu uzuuun bir süre ödeyeceğini tahmin edemiyor mu? Nasıl yakın bir zamana kadar oğullarından hala maddi yardım talep edebildiler? Bunca zamandır oğlum ne kadar borcun kaldı, ödemeler ne zaman bitecek diye hiç mi sormadılar? Nişanlının abisi evlenirken masraflara hiç mi katkıda bulunmadı da tüm masraflar zaten yüklü ödemesi olduğu bilinen kardeşin üzerine kaldı? Ve en önemlisi nişanlanmadan önce tüm bunlar konuşulmadı mı? Vs. Vs. Soruları arttırmak mümkün. Sonuç olarak ben nişanlının bu gerekçelerine inanmadım ve hala bitmek bilmeyen borçlarının kumardan kaynaklandığını düşünüyorum. Son olarak da bu adamdan bir cacık olmaz, çok net.
Benim anlamadığım da abisi evleniyor ama borcu konu sahibinin nişanlısı yapıyor.
------------------
İnsan neyden korkarsa onunla sınanıyor gerçekten siz de bu borç mevzularindan korkmussunuz bununla sınanmışsınız

Merhabalar tekrar herkese.
Çok çok büyük bir tartışma yaşadık bu konu yüzünden. Ailelere her şeyi anlattım . Ailesi ne borcu diyerek şok oldu. Benim ailem önemli olan borç yapmış olman değil ama böyle gizli saklı olursa yürümez bu iş. Eğer saklamaya devam edeceksen bitsin bu iş dediler.
Nişanlım her şeyi anlatti sonunda.
Çalışmaya ilk basladiginda ailesinin evi depremde yikilmis ve kayinpederim bel fıtığı geçirmiş ve bir yıl yatmış .
O arada nişanlım eve sürekli bakmış ve kendini kendince 'önemli' hissetmiş. Yani psikolojik olarak kendi değerini ona bağlamış. Bir süre sonra istenenden de fazlasını yapmış , sadece ailesine değil arkadaşlarına çevresine vs. sonra işler sarpa sarmış. Kimseye benim artık param yok diyememis 'degeri' sarsilmasin diye. Sonra krediler krediler vs. Şuan elden 35 bin borcu kaldı. Ne nereye nerden gelmiş anlattı hepsini. Ailesi de biz de destek oluruz biter dediler. Zaten önemli olan borcun miktarı değil neden sakladiğiydı. Bana söylerse bende ve ailemde bu eve bakamaz parası yok düşüncesi olur diye soyleyememis. He psikolojik kısımları ben ondan ogrenmedim tabi birlikte terapiste gittik ordan öğrendim.
Sonuç olarak şuan her şey şeffaf bir şekilde ve hem bizim hem ailelerimizin kontrolünde.
Evlendikten sonra en önemli şey borcun miktarı olacak. Şimdi iki başınıza kalıp geçim derdine düşmeden önce, herşey o kadar kolay geliyo ki sana.

Back
X