Nişanlımın borçları

Evleri yikilinca para falan almamislarmi (Türkiyede bänasil oluyor bu isler bilmiyorum). Babasi calisamiyor olabilir ama neden abisi kendi dugununu yapmamis? Annesi niye calismamis? Anlatiklari dogruysa umarim aimesi yakasini birakir. Babasi hala calismiyormus, evdeki kardeside siz evlenince nasil gecinecekler. Siz iki maasli olunca daha cok yuklenirler. Nisanlinizada guvenmeyin bugun kizar eder yarin yine paralarini yedirir. Hem ne kadar maas aliyorda maasiyla kredi odeyip esya aliyor?

Bu ara o da çok söyleniyor zaten .
Onlar yüzünden bu durumlara düştüm bıktım diye.
He olurda ayrılmaz ve evlenirsek ailesiyle ben konuşacağım şuan saygısızlık olmasın diye bir şey demiyorum
Senin höyyyyyt deyip hesabı kitabı eline alman lazım, huylu huyundan vazgeçmez.

O paralarla ne almış neye harcamış çok merak ettim. Çok can sıkıcı bir durum. Umarım doğruyu söylüyordur. Ama burada bir kaç kişi daha yazmış ben de onlara katılıyorum. İlerde aynısını yine yapar. Ne kardeş ne abi elini cebine atmaz sizinki harcar parasını ailesine. Günahını almak istemiyorum kimsenin ama sizin paranızla bile planlar yapmış olabilir ilerde şöyle öderim böyle öderim diye.

Yok altinlar duruyor onlar borca gitmedi.
Onun dışında olan borçları çıktı.
En iyisi ben en başından anlatayim sizlere olayi.
Nişanlımın ailesi yeni ev yaptıkları sene depremde yikilmis, sonra Giresun'da tekrar ev kuruyorlar bu seferde amcasiyla tartisiyorlar her şeyi bırakıp suanki şehire geliyorlar yani bu üçüncü ev kuruslari. Kayinpederim o zamanlar rahatsizlaniyor ve çalışamıyor tabi bütün borçlar nişanlıma kaliyor. Bu arada abisi evleniyor babası yine bir şey yapamıyor yine ona kaliyor. O da bir yerden sonra artık ödemekten yıkıp her şeyi salıyor ve yıllarca ödemiyor bir bankadan alıp diğerine kapatıyor vs. Evlenmeyi dusunmuyor.
Sonra yavaş yavaş ödemeye başlıyor benimle tanışıyor ve benden 3 yıl süre istiyor toparlamak için tamamen. Benim de annem zaten üç yıldan önce evlenmeme izin vermiyor. Tabi bu sırada bizim söz nişan vs işlerimiz oluyor. Aile de borçlar bitti zannedip arada yine istiyorlar. Bunları bilmiyorlar. En son nişanlım bir ay önce anlattı her şeyi ailesine ve ailesi o gün bugündür ekmek bile al demiyor. Bana söylememe nedeni de ben ilişkinin daha ilk günü babamla yaşadıklarımızı anlattım ve bu konulardan korktuğumu söyledim bu yüzden . Annemden borç alıp verdiğimde iki ay sonra geri verdi zaten arkadaşım zannediyordu çünkü ve bana bir şey der canım sıkılır diye o zaman bütün borçlarını toplayıp bankadan kredi cektirmis tek bir yere bağlansın borç diye. Şimdi 35 bin borç var işte. Başka yok diye yemin etti. Bu arada altinlarimiz duruyor.
İşin aslı böyle
Altınla borcu ödeyin ne diye boşa faizli para ödüyorsunuz 🤔

Evleri yikilinca para falan almamislarmi (Türkiyede bänasil oluyor bu isler bilmiyorum). Babasi calisamiyor olabilir ama neden abisi kendi dugununu yapmamis? Annesi niye calismamis? Anlatiklari dogruysa umarim aimesi yakasini birakir. Babasi hala calismiyormus, evdeki kardeside siz evlenince nasil gecinecekler. Siz iki maasli olunca daha cok yuklenirler. Nisanlinizada guvenmeyin bugun kizar eder yarin yine paralarini yedirir. Hem ne kadar maas aliyorda maasiyla kredi odeyip esya aliyor?

Konut çıkmış onun da taksitleri varmış tabii.
Kardeşinin bursu var artık. Muhtemelen o da bir yıla çalışmaya başlayacak. Emeklisi de var babasının artık bir şekilde gecinecekler.
Senin höyyyyyt deyip hesabı kitabı eline alman lazım, huylu huyundan vazgeçmez.

Onu dedim zaten evlendikten sonra her şey benim elimde olacak sana güvenmiyorum hesabı kitabı ben yapacağım dedim tamam sen yap dedi.

Mobilyalar vs her şey alındı. Şuan eksik yok.
Her ay borç odeyecek , kirayı ödeyecek, mutfak masrafı için de fiş var onlar da oradan.
Benim maaşında da faturalar ve bize harçlık. Altınlar duracak
E tamam plan belli konunun amacı ne, hala altınlar duracak borç ödiyecez diyorsunuz zorluk hosunuza mı gidiyor emin misiniz altınların durdugundan

E tamam plan belli konunun amacı ne, hala altınlar duracak borç ödiyecez diyorsunuz zorluk hosunuza mı gidiyor emin misiniz altınların durdugundan
Konunun amacı bu huyundan nasıl vazgecirebilirim , yani bu borçlanma huyundan. .
Altınlarla çok çok bunalmayana kadar ödemem çünkü bu sefer de elimize geçen para çarçur olur onlar elimizde bı guvence olarak kalsın.
Altınların durduğundan eminim.
Zaten borç bitince de direk ev taksidine felan sokmayı düşünmüştüm elimize geçen çarçur olmasın diye

Konut çıkmış onun da taksitleri varmış tabii.
Kardeşinin bursu var artık. Muhtemelen o da bir yıla çalışmaya başlayacak. Emeklisi de var babasının artık bir şekilde gecinecekler.

Onu dedim zaten evlendikten sonra her şey benim elimde olacak sana güvenmiyorum hesabı kitabı ben yapacağım dedim tamam sen yap dedi.

Kendiside aileside pek hesap kitap bilmeyen olandan cok harcayan insanlar herhalde.

Umarim dusundugunuz gibi ailesi yakasini birakir. Evlenecegim diyorsaniz para konusunda ona asla guvenmeyin sizden gizli vermesin.

Kendiside aileside pek hesap kitap bilmeyen olandan cok harcayan insanlar herhalde.

Umarim dusundugunuz gibi ailesi yakasini birakir. Evlenecegim diyorsaniz para konusunda ona asla guvenmeyin sizden gizli vermesin.
Aynen öyle hesap kitap bilmeyen insanlar.
Birakmazsa ve evlenirsek ben gireceğim devreye zaten . Ben tanıdım taniyali borc oduyor hala da ödüyoruz bizde de kalmadı anlamında

Konunun amacı bu huyundan nasıl vazgecirebilirim , yani bu borçlanma huyundan. .
Altınlarla çok çok bunalmayana kadar ödemem çünkü bu sefer de elimize geçen para çarçur olur onlar elimizde bı guvence olarak kalsın.
Altınların durduğundan eminim.
Zaten borç bitince de direk ev taksidine felan sokmayı düşünmüştüm elimize geçen çarçur olmasın diye
Ev alınacak kadar altın var ise gerçekten 35 bin tl için strese girmeye değmez ki. Altını bugün alın kendi hesabınıza geçirin ? En güzel günleriniz ekonomik sıkıntı içinde geçireceksiniz. Bir evliliği bitiren en bilinen şeydir bu durum. Kaldı ki şimdi baya aşıksınız aynı evin içine girince ailesinin her talebi isteği batacak. Ki oğlunu yolmayı adet edinmiş bir aile asla vazgeçmez. İki çalışan oldu o aile için, diyorsunuz ya borca rağmen benimle evlenecek kadar çok seviyor beni . adam borç ödeyecek çalışan bulmuş neden evlenmesin ?

Ev alınacak kadar altın var ise gerçekten 35 bin tl için strese girmeye değmez ki. Altını bugün alın kendi hesabınıza geçirin ? En güzel günleriniz ekonomik sıkıntı içinde geçireceksiniz. Bir evliliği bitiren en bilinen şeydir bu durum. Kaldı ki şimdi baya aşıksınız aynı evin içine girince ailesinin her talebi isteği batacak. Ki oğlunu yolmayı adet edinmiş bir aile asla vazgeçmez. İki çalışan oldu o aile için, diyorsunuz ya borca rağmen benimle evlenecek kadar çok seviyor beni . adam borç ödeyecek çalışan bulmuş neden evlenmesin ?
O kısım yanlış anlaşılmış. Borcu olmasına rağmen benimle evlenecek derken borçlarını bitirmek için çok uğraştı bitireyim de evlenelim diye. Ben olmasam salardi yine eminim bı bankayla diğerini kapardi kendi de diyordu zaten ama büyük meblaglarda borç ödedi onu biliyorum ve gecesini gündüzüne katıp calisti. Bunları göze aldı anlamında dedim

Borcu bitene kadar evlenme

Cicim ayımı yaşayacaksınız yokluk mu çekecesiniz evliliğinizde

Borcu bitince evlen

Artık arabası varsa onu mu satar

Sağdan soldanmı bulur naparsa yapsın

Evde oturup yazık adamın borcu var diye

Ekmek yemek bile zehir olur

Panik atak olursunuz

Borcu bitmeden oda sinirli ve agreaif olur zaten

En ufak ihtiyacta bile borcum var der

Hem alamaz hem üzülür

İkiniz içinde borçsuz evlenmek en iyisi
Yoksa çok kavga edersiniz.

Borcu bitene kadar evlenme

Cicim ayımı yaşayacaksınız yokluk mu çekecesiniz evliliğinizde

Borcu bitince evlen

Artık arabası varsa onu mu satar

Sağdan soldanmı bulur naparsa yapsın

Evde oturup yazık adamın borcu var diye

Ekmek yemek bile zehir olur

Panik atak olursunuz

Borcu bitmeden oda sinirli ve agreaif olur zaten

En ufak ihtiyacta bile borcum var der

Hem alamaz hem üzülür

İkiniz içinde borçsuz evlenmek en iyisi
Yoksa çok kavga edersiniz.
Panik atagim var zaten ☹️ haklısınız ☹️

Bu ara o da çok söyleniyor zaten .
Onlar yüzünden bu durumlara düştüm bıktım diye.
He olurda ayrılmaz ve evlenirsek ailesiyle ben konuşacağım şuan saygısızlık olmasın diye bir şey demiyorum
nişanlini savunuyorsun.. ne diyim.. buradakini onca şey yazdiklari yazik sana baştan söylüyolar buradaki insanlar.. dinlemiyorsun ki..
edit not 2 yıl sonra şikayetlerinizi duyacagim.

Belli ki evleneceksiniz
Nasil vazgeciririm olayi biraz ucu acik çünkü kisi kendi istemedigi sürece kimse kimseye birşey yaptıramaz
Madem evlilik yoluna giriyorsunuz
Size gostersin ne var ne yok hesaplarini da izleyin
O borcu simdiden kapatmaya bakin altinlarla da olabilir.
Bir de yazılı bir sözleşme yapin oraya yazsin şu kadar borcum var siz de bundan baska iznim dışında (benim imzam olmadan) yapilan borçları kabul etmiyorum şeklinde.
Olur ya dünya hali, ayrilik gibi bir sey olursa elinizde resmi nitelikli kagit olsun.
Bir de ev alirsaniz krediyi onun üzerine cekip tapuyu ikiniz uzerine alin ya da siz de evlilik öncesi ev alip kredi ödemeye baslayin
Çünkü bu adamin ailesi daha çok beklentiye girer, onlar girmese "eşiniz" kiyamadim diyip gizliden para verebilir.
Bence ayrilin ama tabii ki siz ayrilmak istemiyorsaniz bir sey diyemem yasayip görün

Panik atagim var zaten ☹️ haklısınız ☹️

Düşünsene evin eksiği olacak isteyemeyeceksin

Boş bulundun istedin diyelim

O sana borcum var diyecek

Evde yemek yerken sğrekli o borç kafanızda olacak

Tatile, gezmeye, eğlenmeye gidemeyeceksiniz

Kıyafet alırken bile içiniz kan ağlayacak o borç nolacak diye

Acele etmeyin

Sevgi saygı varsa herşey çözülür

Birde erkeklerde böyle bi hastalık var bi araştırın

Borcu borçla kapatmak gibi

Savurganlık olarak falan geçiyor

Çünkü ben bir yere 10 kuruş eksik versem içim içimi yiyor gisip vermeden rahat edemiyorum

Nişanlınız bir davranış bozukluğu olabilir

Gencecik yaşında kendine fazlaca güveniyor

İlerde aikeai zorda olunca yada en ufak birşeyde yine kredi çekebilir

Çümkü alışmış kudurmuştan beterdir

Dediğim gibi borç bitmeden asla evlenme ikinizin huzuru için

Aynı zamanda bir daha kredi çekmeyeceğinden emin olmalısın

Bi işlerin ardını araştır doğrumu diye

İş çıkışı kumara giden çok insan var karısının 5 yıl sonra haberi oluyor

davranış bozukluğu var ve çok aile bağımlısı gibi geldi bana

Bu konu içinde ailesinden uzakta bir yere yerleşin

İlerde ailesi bu adamı kolay yönlendirir.

Back
X