• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın borçları

Bir de biz nişanlıyken beyaz eşya vs almıştık eşimin yaptığı ödeme belliydi benim yaptığım belliydi. Eşya vs alındı mı yanı elin borcunu ödemeye evlenmeyeceksiniz herhalde. Kimse hesabını kitabını bilmeyen biriyle kızının evlenmesini istemez ayrıca.
Bir de ne diye annenizden borç alıp verdiniz size mi güvendi borç yaparken kimse için fazla fedakarlık yaomayacaksin ödün vermeyeceksin kendinden

Bu modelden bende de var. 20 yıldır birlikteyiz.
Çok güzel borç öder, asla para biriktiremez. O yüzden borç bittikçe yeni borç yaptırdım.
Şu an 2. evi ödüyoruz. Bitmesine 1 yıl kaldı.
Ev bütçesi, birikim bendedir.
O da hesabında kendine yetecek kadarını bırakır, borçları öder, kalanı birikim için bana verir.
İdareyi size bırakacaksa amenna ama sizin kazandığınızı da alacaksa o iş yaş.

Siz annenizden para alın, gururu incinmesin diye arkadaşımdan aldım deyin. Adam üstüne 35 binlik borç daha yapsın. Açıklama yapmaya bile gerek görmesin.

Düşüncek birşey kalmamış ama siz ayrılmayip ömür boyu borç ödemeye gönüllü olacaksınız büyük ihtimalle.

Son düzenleme:
Benim bir arkadaşın nişanlısının ailesi nişanda eften püften bir sebepten tartışma çıkartmış. Demiştim ki, nişanlın ailesinin para kaynağı olabilir. Adam gelmiş belli bir yaşa, iyi de işi var ama kenarda kuruşu yok. İşkillendim. Nişanı attı sonra arkadaş birtakım sebeplerden. Sonuç? Haklı çıktım, aynen öyleymiş. Yani, verirsiniz iyi hoş da, gram kıymetiniz olmaz.

Şuan kafam çorba gibi
Hiç kafanız karışmasın.Açık ve net olarak konuşun kendisiyle. Hiç durmadan ne için çektiğini bilmediğim kredi borçların çıkıp duruyor. Bu durum benim canımı çok sıkıyor. Ne işler yaptığını bilmiyorum. Ama, bu durumların hep böyle sürecek gibi geliyor bana.Ben böyle bir yaşantıyı istemiyorum diyeceksiniz.

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Şaşırma hemen ayrıl yoksa hem şaş hemde beş kalacaksın bu borçlarla :KK55:

Ya ben bu erkeklerin her şeyi ben halledicem triplerini anlamıyorum 🤦🏻‍♀️ hayır planlı programlı yapsalar tamam diyeceğim ama bu kadar mı plansız programsız, bu kadar mı düşüncesiz hareket etmek zorundalar 🤦🏻‍♀️ ileride borçlar yüzünden mutsuz olursunuz ve hep borç ödemekle geçer en güzel yıllarınız gibi geliyor.

Bazı adamların tarzı budur. Borca girer, onu ödemek için başka borç bulur. O kart bu kredi derken elinde hiçbir zaman nakit parası olmaz, olan borca gider. Ve eninde sonunda bir yerde batar.
Bu kadar borç niye yapılmış? Evi mi var, arsası mı, lüks arabası mı?
Evlendikten sonra kendimize aldığımız evin arabanın borcunu bitiremedik , inanın çok zor. Bir de bu kadar sıkıntıyı çekip elinde koca bir hiç olacaksa yol yakınken dönün gitsin.

Adamda para yönetimi sıfır anlattığınız göre.
Böyle adamlar ya maaşlarını eşinin eline sayıp rahat ediyor ya da yok ben paramı vermem diyip eşini bir ömür boyu çileden çıkartıyor.
Sizinki hangi seçenek sizce? Para yönetimini size birakir mi?
Bunu konuştuk sana birakcagim dedin ama yine benden gizli bir borc yaparsa benim elimde olmasının ne anlami var ki

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Ben nişan attım tek sebep bu değildi ama o da paratı nereye harcayacağını kestiremiyordu , iyi düşün

Burdaki kadınların çoğunluğu sana kaç kurtar kendini evlenme diyecek ama sen muhtemelen yine evleneceksin. Asıl sorunlar ondan sonra başlayacak. Borçlar bitmeyecek, eşin yalan söyleyecek, maddiyat için eş ailesiyle birbirinize bileneceksiniz... Daha neler neler. Yani sakın aman evlenirim düzelir, ben onu çekip çeviririm diye ümitlenme. Bile bile lades diyeceksin.

Back
X