Nişanlımın borçları

Koydum zaten şuan.
Aylık 2 bin borcuna ayırıyoruz. 1 kira bir de market fişi var marketimiz de ondan.
Benim maaşımdan da faturalar ve bize harçlık.
Böyle bir hesap yaptık

İnşallah şaşırmaz tekrar kendini de toparlarsınız kendisini. Evlilik işi maddiyata dayalı ciddi anlamda.

Hayatimda böyle sacma aciklama duymadim. Adamlar, amca ile tartistiklari icin sadece tasinmiyor, o evde ne var ne yoksa birakiyorlar öylemi?

Af edersin, bu insanlar salakmi? Niye evi biraksinlar? Abi evleniyorsa, kardes niye öduyor? Adam basindan beri yalan söylüyor. Sen ilk günlerinde ne söylemis olursan ol. 45bin tazminat aldi ve halen yetmedi. Senden 7bin istedi, sendede yoktu ve yine senden o parayi aldi.

Sorun geri vermesinde degil, almasinda. Ve alirken, senin bu son borcu oldugun düsünmen.

Sana simdiden söyleyim. Bu adamin agzi çok iyi laf yapiyor. Sana sürekli yapilanlari unutturuyor. Ve simdiki bahaneleri bile bana yalan geliyor. Babandan korkuyorsan, ayni evliligi yapiyorsun.

Bu adam kurtarilmaz, düzelmezde. Hayatin borç içinde geçecek ve neyin borcunu tam bilmeyerek geçecek. Ailesi evladina güya (buna ben hiç inanmiyorum, baska olaylar kesin var da) tüm evin düzmesini ödetiyorlar. Diger ogullarin dügün borcunu ona yikiyorlar ve sen ortamda "ayy 1 aydir ekmek bile sormuyorlar" diye geziyorsun öyle mi? Gerçekten o kadarmi perde indi gözlerine? Bu adamlar nisanlini yutup yer. Nisanlinin kendiside az degil, olmayan parayi saçar. Senin dogru duzgun tanimadigi arkadasindan bile utanmadan para aldi. Bela geliyorum diyor ve duymuyorsun. Kendi bilecegin is artik bu saatten sonra.

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️

Not: 10. Sayfada her şeyi baştan anlattım
"
Nişanlımın ailesi yeni ev yaptıkları sene depremde yikilmis, sonra Giresun'da tekrar ev kuruyorlar bu seferde amcasiyla tartisiyorlar her şeyi bırakıp suanki şehire geliyorlar yani bu üçüncü ev kuruslari. Kayinpederim o zamanlar rahatsizlaniyor ve çalışamıyor tabi bütün borçlar nişanlıma kaliyor. Bu arada abisi evleniyor babası yine bir şey yapamıyor yine ona kaliyor. O da bir yerden sonra artık ödemekten yıkıp her şeyi salıyor ve yıllarca ödemiyor bir bankadan alıp diğerine kapatıyor vs. Evlenmeyi dusunmuyor.
Sonra yavaş yavaş ödemeye başlıyor benimle tanışıyor ve benden 3 yıl süre istiyor toparlamak için tamamen. Benim de annem zaten üç yıldan önce evlenmeme izin vermiyor. Tabi bu sırada bizim söz nişan vs işlerimiz oluyor. Aile de borçlar bitti zannedip arada yine istiyorlar. Bunları bilmiyorlar. En son nişanlım bir ay önce anlattı her şeyi ailesine ve ailesi o gün bugündür ekmek bile al demiyor. Bana söylememe nedeni de ben ilişkinin daha ilk günü babamla yaşadıklarımızı anlattım ve bu konulardan korktuğumu söyledim bu yüzden . Annemden borç alıp verdiğimde iki ay sonra geri verdi zaten arkadaşım zannediyordu çünkü ve bana bir şey der canım sıkılır diye o zaman bütün borçlarını toplayıp bankadan kredi cektirmis tek bir yere bağlansın borç diye. Şimdi 35 bin borç var işte. Başka yok diye yemin etti. Bu arada altinlarimiz duruyor.
İşin aslı böyle"
Eşimn 15 bin icrası çktı evlendkten snra maaşından kesiliyormş üstelk sürekli işsizbrn napymm :D o kdr alştm ki artkk ahh ahhhhh Allah sabr versn bizlere

Merhabalar tekrar herkese.
Çok çok büyük bir tartışma yaşadık bu konu yüzünden. Ailelere her şeyi anlattım . Ailesi ne borcu diyerek şok oldu. Benim ailem önemli olan borç yapmış olman değil ama böyle gizli saklı olursa yürümez bu iş. Eğer saklamaya devam edeceksen bitsin bu iş dediler.
Nişanlım her şeyi anlatti sonunda.
Çalışmaya ilk basladiginda ailesinin evi depremde yikilmis ve kayinpederim bel fıtığı geçirmiş ve bir yıl yatmış .
O arada nişanlım eve sürekli bakmış ve kendini kendince 'önemli' hissetmiş. Yani psikolojik olarak kendi değerini ona bağlamış. Bir süre sonra istenenden de fazlasını yapmış , sadece ailesine değil arkadaşlarına çevresine vs. sonra işler sarpa sarmış. Kimseye benim artık param yok diyememis 'degeri' sarsilmasin diye. Sonra krediler krediler vs. Şuan elden 35 bin borcu kaldı. Ne nereye nerden gelmiş anlattı hepsini. Ailesi de biz de destek oluruz biter dediler. Zaten önemli olan borcun miktarı değil neden sakladiğiydı. Bana söylerse bende ve ailemde bu eve bakamaz parası yok düşüncesi olur diye soyleyememis. He psikolojik kısımları ben ondan ogrenmedim tabi birlikte terapiste gittik ordan öğrendim.
Sonuç olarak şuan her şey şeffaf bir şekilde ve hem bizim hem ailelerimizin kontrolünde.

Burdaki açiklamalar niye farkli?

Nişanlımın ailesi yeni ev yaptıkları sene depremde yikilmis, sonra Giresun'da tekrar ev kuruyorlar bu seferde amcasiyla tartisiyorlar her şeyi bırakıp suanki şehire geliyorlar yani bu üçüncü ev kuruslari. Kayinpederim o zamanlar rahatsizlaniyor ve çalışamıyor tabi bütün borçlar nişanlıma kaliyor. Bu arada abisi evleniyor babası yine bir şey yapamıyor yine ona kaliyor. O da bir yerden sonra artık ödemekten yıkıp her şeyi salıyor ve yıllarca ödemiyor bir bankadan alıp diğerine kapatıyor

Ailesi borçlari yikti cocuga, ondan sonra borcu var diye sokmu oluyorlar? Neyin soku bu? Nasil kendini "önemli" his edip borç yapar? Halen yillar sonra ödeyemeyecegi kadar? 45bin tazminat almis ve halen 35bin borç var. Bu demek oluyor ki minimum 100 bin borç. O tazminattanda altin aldigini düsünmüyorum. Aldiysa bile, oda direk borca gider zaten. Ondan önce sana yalan söyleyip o 7/10bin lira olayi vardi.

Hiçbirsey seffaf degil. Bu adamin ya kumar borcu var ya ailesine sürekli para hortumluyor yada baska birseyler var. Ailede sakliyor tabiki. Seninde maasin alinirsa beraber ödenir. Sen bu adamla evlenip, bosansan bile, halen o borçlari ödersin.

Para gibi birseyle adama güvenemiyorsan, nasil bir hayati paylasmakta güveneceksin? Ömür boyu hep hesaplarami bakacaksin? Evlendikten sonra birden 40bin borcun oldugunu fark ettiginde ne yapacaksin? Kafani duvara vurmayacakmisin, keske nisani atsaydim diye?

Hayatimda böyle sacma aciklama duymadim. Adamlar, amca ile tartistiklari icin sadece tasinmiyor, o evde ne var ne yoksa birakiyorlar öylemi?

Af edersin, bu insanlar salakmi? Niye evi biraksinlar? Abi evleniyorsa, kardes niye öduyor? Adam basindan beri yalan söylüyor. Sen ilk günlerinde ne söylemis olursan ol. 45bin tazminat aldi ve halen yetmedi. Senden 7bin istedi, sendede yoktu ve yine senden o parayi aldi.

Sorun geri vermesinde degil, almasinda. Ve alirken, senin bu son borcu oldugun düsünmen.

Sana simdiden söyleyim. Bu adamin agzi çok iyi laf yapiyor. Sana sürekli yapilanlari unutturuyor. Ve simdiki bahaneleri bile bana yalan geliyor. Babandan korkuyorsan, ayni evliligi yapiyorsun.

Bu adam kurtarilmaz, düzelmezde. Hayatin borç içinde geçecek ve neyin borcunu tam bilmeyerek geçecek. Ailesi evladina güya (buna ben hiç inanmiyorum, baska olaylar kesin var da) tüm evin düzmesini ödetiyorlar. Diger ogullarin dügün borcunu ona yikiyorlar ve sen ortamda "ayy 1 aydir ekmek bile sormuyorlar" diye geziyorsun öyle mi? Gerçekten o kadarmi perde indi gözlerine? Bu adamlar nisanlini yutup yer. Nisanlinin kendiside az degil, olmayan parayi saçar. Senin dogru duzgun tanimadigi arkadasindan bile utanmadan para aldi. Bela geliyorum diyor ve duymuyorsun. Kendi bilecegin is artik bu saatten sonra.

Nisanlisi konu sahibinin arkadasindan mi boec istedi? Nasil yani

Borçlarını kamufle etmeye çalışan adamdan hayır gelmez. Evlenicegi kadından bunu uzunca bi süre gizlemeye çalışmak firsatciliktir gencecik bir kızı oyalamaktir. Evlendikten sonra da onun hayatını kolaylastiricaksiniz borçlarını beraber odiyceksiniz. Her şeyi başından bilseydiniz ben bu adamda kötü niyet aramazdim ama ateşe gidiyorsunuz

Nisanlisi konu sahibinin arkadasindan mi boec istedi? Nasil yani

Daha sevgiliyken. Konu basinda yaziyor. Sevgilisi buna "simdi birden ödersem 7bin ödeyecem, yoksa taksit taksit 10bin ödeyecem" diye sevgilisinden 7bin borç istiyor. Konu sahibide annesinden aliyor ve sevgilisine "bende yoktu, arkadasimdan aldim" diyor, gururu kirilmasin diye.

Konu sahibide o borç 2 ay sonra sevgilisi tarafindan geri ödendigini yazdi. Ki ben buna fazla inanmadim, birazda burdan tepki aldigi için söylüyor bence. Yoksa 35bin borcu olan biri, nasil 2 ay sonra birden sak diye 7bin veriyor? Dogru olsa bile, madam bu kadar borç var, niye o 7bini geri ödüyor? Ödeyebilseydi, niye 2 ay önce ödemedi?

Daha sevgiliyken. Konu basinda yaziyor. Sevgilisi buna "simdi birden ödersem 7bin ödeyecem, yoksa taksit taksit 10bin ödeyecem" diye sevgilisinden 7bin borç istiyor. Konu sahibide annesinden aliyor ve sevgilisine "bende yoktu, arkadasimdan aldim" diyor, gururu kirilmasin diye.

Konu sahibide o borç 2 ay sonra sevgilisi tarafindan geri ödendigini yazdi. Ki ben buna fazla inanmadim, birazda burdan tepki aldigi için söylüyor bence. Yoksa 35bin borcu olan biri, nasil 2 ay sonra birden sak diye 7bin veriyor? Dogru olsa bile, madam bu kadar borç var, niye o 7bini geri ödüyor? Ödeyebilseydi, niye 2 ay önce ödemedi?

Acikcasi bende pek inanmadim o geri odemeye. Birde dediginiz gibi kavga olduysa niye herseyi birakmislar? Insan esyasini niye biraksin. Abisini evlendirsin? Babasi calisamiyor olabilir ama niye abimin dugunu ben yapayim. Cok istiyorsa kendi calisip yapsin. Yardim ayri. Ailenin hicbirseyden haberi olmamasida Ayri bir mantik disi olay

Acikcasi bende pek inanmadim o geri odemeye. Birde dediginiz gibi kavga olduysa niye herseyi birakmislar? Insan esyasini niye biraksin. Abisini evlendirsin? Babasi calisamiyor olabilir ama niye abimin dugunu ben yapayim. Cok istiyorsa kendi calisip yapsin. Yardim ayri. Ailenin hicbirseyden haberi olmamasida Ayri bir mantik disi olay

Aile bide diyor ki "biz yardim ederiz". Bu nasil komedidir diye düsünüyor insan. Evladina ev düzdüren, diger kardesinin dügünü ödeten simdi mi diyor "biz yardim ederiz"? Sonra konu sahibi 10.sayfada hikayeyi biraz farkli yaziyor ve diyor ki nisanlisi kendisini "önemli his etmis" ve herseyi alip ödemis. Ee buda kronik alma hastaligi olur. Bu hiç düzelmez zaten.

Isterim ki konu sahibi bizi trollesin. Yoksa buna kendisi inanmasi çok kötü birsey. Tabiki ailede, nisanlida iyi davranirlar. Kaz gelecek yerden, tavuk esirgemezler. Nisanlilikta borç ödeyen, hayati boyunca borç öder.

Aile bide diyor ki "biz yardim ederiz". Bu nasil komedidir diye düsünüyor insan. Evladina ev düzdüren, diger kardesinin dügünü ödeten simdi mi diyor "biz yardim ederiz"? Sonra konu sahibi 10.sayfada hikayeyi biraz farkli yaziyor ve diyor ki nisanlisi kendisini "önemli his etmis" ve herseyi alip ödemis. Ee buda kronik alma hastaligi olur. Bu hiç düzelmez zaten.

Isterim ki konu sahibi bizi trollesin. Yoksa buna kendisi inanmasi çok kötü birsey. Tabiki ailede, nisanlida iyi davranirlar. Kaz gelecek yerden, tavuk esirgemezler. Nisanlilikta borç ödeyen, hayati boyunca borç öder.

Aile nisanli hic guvenilir degil zaten konu sahibininde ayrilmaya hic niyet yok.

Katılıyorum, hayatı borç içinde geçecek. Beraber yapmadıları borçlarla. Ona buna saçılan paraların borcuyla. Kendisi 20 TL lik penye alırken 40 türlü hesap yaparken kendi harcamadığı parayı avuç avuç ödeyince o kadar canı yanacak ki.

Bi de borcun miktarı önemli değil, önemli olan dürüst olması idi diyor. Her daim geç gelen bir dürüstlük. Geçinmeyi kolay sanıyo bi de, ah saf kız. Bana sorsun geçinmeyi. 4 bin eşim 4 bin de ben maaş alıyorum. Geçim savaşı veriyoruz İstanbul' da. Yukarda hesap yapmışlar kendilerince, sorsun bize ne hesaplar yaptık da hep çöp oldu.

Ailesi neden şok oldu ki? Nişanlınızın işini, ortalama maaşını bilmiyorlar mıymış? Sıfırdan ev kurarken, abisinin düğün masraflarını üstlenirken bunun gücünden fazla olduğunu tahmin edememişler mi? Çok enteresan geldi bana.

Maaşının yarısının bu borçlara gitmesini kabul ederek evleniyorsunuz sanırım. Yerinizde olsam borçlar bitikten sonra evlenirdim. Hele böyle işin içinde gizleme falan varken.

Ne diyelim, kendi kararınız.

Demekki hesabını kitabını bilmeden düşüncesizce para harcayıp borç yapabiliyor. Böylede bır ömür çekilmezki.

Merhabalar tekrar herkese.
Çok çok büyük bir tartışma yaşadık bu konu yüzünden. Ailelere her şeyi anlattım . Ailesi ne borcu diyerek şok oldu. Benim ailem önemli olan borç yapmış olman değil ama böyle gizli saklı olursa yürümez bu iş. Eğer saklamaya devam edeceksen bitsin bu iş dediler.
Nişanlım her şeyi anlatti sonunda.
Çalışmaya ilk basladiginda ailesinin evi depremde yikilmis ve kayinpederim bel fıtığı geçirmiş ve bir yıl yatmış .
O arada nişanlım eve sürekli bakmış ve kendini kendince 'önemli' hissetmiş. Yani psikolojik olarak kendi değerini ona bağlamış. Bir süre sonra istenenden de fazlasını yapmış , sadece ailesine değil arkadaşlarına çevresine vs. sonra işler sarpa sarmış. Kimseye benim artık param yok diyememis 'degeri' sarsilmasin diye. Sonra krediler krediler vs. Şuan elden 35 bin borcu kaldı. Ne nereye nerden gelmiş anlattı hepsini. Ailesi de biz de destek oluruz biter dediler. Zaten önemli olan borcun miktarı değil neden sakladiğiydı. Bana söylerse bende ve ailemde bu eve bakamaz parası yok düşüncesi olur diye soyleyememis. He psikolojik kısımları ben ondan ogrenmedim tabi birlikte terapiste gittik ordan öğrendim.
Sonuç olarak şuan her şey şeffaf bir şekilde ve hem bizim hem ailelerimizin kontrolünde.
Insallah duzelir de rahat bir evliliginiz olur.Benim esimin de hesap yapmaya karsi alerjisi vardi.Birikim alerjisi :) o da aile borclari odemis yillarca.evlenince de odedi baya.dedim sorun olmaz biter arkasi gelmez.birdaha borc cikmadi ama ailesi soz konusu olunca kredi cekerim,borca girerim beni engelleyemezsin derdi:) zihniyeti bile yoruyor insani.
Kontrolu size birakacaksa ve sesini cikarmayacaksa ne ala.Gizli isler cevirmesin de.

Back
X