- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.041
- 48
nişanlım ve kızkardesı çok ısrar etti gel gel diye kıramadım açıkçası. her zaman gitmem hatta hiç gitmiyorum bırakın gitmeyi kv falanda aramam bayramda sadece
aynen 1 kere gittim bu oldu.. bir daha da gitmem daha 2 gun önce en yakın arkadaslarınn kızlarının dogumgunuymus .. direk nişanlıma dedim bu doğumgunleri bitmez surekli de bir şey çıkıyor ben gelmek istemıyorum dedim haklısın bundan snra da ben ısrar etmeyeceğim dedi.. işte maalesef o kültrü bilemiyrsun evlendıkten snra öğrenırım kulturlerını şimdiden bilmeme gerek yok..Çok güzel yapıyorsunuz. İşte bir kere gittiniz bakın ne oldu. Valla ben de öyle evlenmeden fazla samimi olunmamasını düşünüyorum. Hele kuzenler, teyzeler vb. işin içine girdimi kendilerini bir nimetten sayıyorlar. Tabi bu ailenin kültürüne de bağlı bir durum.
Mesela bizim köyde nohut çalısından çıkmış taze nohuta nohut pici derler :) Yerden bitme, zayıf, hareketli ya da çok neşeli çocuklar için de rahmetli babannem nohut pici gibi derdi :)Yok, hatta piç de değil pic o laf. C ile. Yöresel bir laf. Ben de kullanıldığını çok duydum.
hayır bizzat duydum benm bakısımı görunce mutfaga kaçmasından belliydi.. eger yanlış anlamış olsaydım biri bna öyle baksa ne oluyo olurdum kaçmazdım. .Çok eril bir hakaret değil mi? Yani bir erkeğe söylenir genelde "piç" diye. Kadına daha çok or..... , kaşar vb. gibi hakaretler kullanılır.
Bence konu sahibi yanlış duymuş olabilir hanımlar. Benim "eyyorlamam" böyle.
Şimdi okudum ben de evet. Canınızı sıkmayın fakat mutlaka haddini bildirsin nisanliniz. Terbiyesiz sey. Sinirim bozuldu benim bile.hayır bizzat duydum benm bakısımı görunce mutfaga kaçmasından belliydi.. eger yanlış anlamış olsaydım biri bna öyle baksa ne oluyo olurdum kaçmazdım. .
ben olayı nişanlıma anlattım .. O da bana keşke bunu o an söyleseydin bende herkesin için bunun hesabını sorsaydım dedi. ve bir daha o kızla kzuenıyle görusmek istemediğimi söyledim haklısın merak etme ben gerekeni yapıcam dedi. lutfen bir daha da ısrarcı olmayın bana karsı dedim gelmek istemıyorsam istemıyorumdur sevmıyorum kalabalık ortamları dedim tamam haklısın dedi. konu kapandı.Ben olsam pasta kesildikten sonra tebrik ederken, mutfakta benim için dediğin p.ç gelin yakıştırmasını duydum.
P.ç gelin olarak yeni yaşını kutlalamak en doğrusu olur.
Nişanlıma döner, hadi kalkalım. Daha fazla durmak olmaz derdim.
Biraz geç kaldınız şimdi kız annesine bu olayı anlatmış, kılıfına uydurmak için yollar bulmuşlardır.
bence geç kaldinizben olayı nişanlıma anlattım .. O da bana keşke bunu o an söyleseydin bende herkesin için bunun hesabını sorsaydım dedi. ve bir daha o kızla kzuenıyle görusmek istemediğimi söyledim haklısın merak etme ben gerekeni yapıcam dedi. lutfen bir daha da ısrarcı olmayın bana karsı dedim gelmek istemıyorsam istemıyorumdur sevmıyorum kalabalık ortamları dedim tamam haklısın dedi. konu kapandı.
Bu konunun bence kapanmaması gerek.ben olayı nişanlıma anlattım .. O da bana keşke bunu o an söyleseydin bende herkesin için bunun hesabını sorsaydım dedi. ve bir daha o kızla kzuenıyle görusmek istemediğimi söyledim haklısın merak etme ben gerekeni yapıcam dedi. lutfen bir daha da ısrarcı olmayın bana karsı dedim gelmek istemıyorsam istemıyorumdur sevmıyorum kalabalık ortamları dedim tamam haklısın dedi. konu kapandı.
nişanlımın annesi de sormuş neden suratı değişti ne oldu diye.. Nişanlımda anlatmış .. Kadın beni aradı , kızım merak etme diye aksam gidicem ben dedi o öyle tlfnda söylenecek bir şey değil bakalım neden öyle demiş ben bi ağzının payını vereyim dedi.. çok sinirlendim o aksam dedim tepkim çok farklı olurdu ama ben kendmi tuttum şimdi dusunuyorumda keşke tutmasamıydım acaba diye.. keşke söyleseydin bizim oğlana dedi neyse bu durumu hallederim bi dahakine de söyle herkes yerini ve haddini bilsin dedi..Bu konunun bence kapanmaması gerek.
Bana birisi p.ç gelin dicek inanın yer yerinden oynamıştı.
Bende görümcemle sorunlar yaşadım, bana yazdıklarından dolayı öldüğümde dahi istemiyorum dedim. Evime gelip özür dilediği halde.
Geçen bı konu oldu, eşime dedim bebeğim büyüdüğünde hiç birşey anlatmicam ikiniz gider gelirsiniz, kendisi gayet iyi onları tanıyacak dedim.
Tabi bu benim görüşüm, kendi fikrimi yazıyorum.
nişanlinin annesinin bu işleri halletmek bence doğru degildir.nişanlımın annesi de sormuş neden suratı değişti ne oldu diye.. Nişanlımda anlatmış .. Kadın beni aradı , kızım merak etme diye aksam gidicem ben dedi o öyle tlfnda söylenecek bir şey değil bakalım neden öyle demiş ben bi ağzının payını vereyim dedi.. çok sinirlendim o aksam dedim tepkim çok farklı olurdu ama ben kendmi tuttum şimdi dusunuyorumda keşke tutmasamıydım acaba diye.. keşke söyleseydin bizim oğlana dedi neyse bu durumu hallederim bi dahakine de söyle herkes yerini ve haddini bilsin dedi..
Belki de o gun yapılmalıydı ama o an sinirle aklıma gelmedi açıkçası..nişanlinin annesinin bu işleri halletmek bence doğru degildir.
bilmiyorum arkandan dedikodu felan yaptıysa bilemem..;
ama geç kalindi bu konu o gününde yapmaliydin.
Şuanda soylemenizin hiç bi anlamı olmaz o an ona sormaniz lazımdı net olarak sonra da çıkıp giderdiniz.merhaba kızlar ,
nişanlımın kuzeninin doğumgunuydu teyzesine gittik.. (teyzesinn kızı) ortamda görumcem kv hemen hmen erkek tarafı diyebilirim.
neyse mutfakta nişanlmn kardesı ile (kız) sohbet ediyorduk ben vcye gittim o da salona geçti pasta kesilecek diye hemen gel dedi tamam dedim . . Taamm vcden çıkarken doğumgunu kızı kendi arkadasına aaa bu x abinn nişanlıısımı vcden çıkan dedi çok uzak değil mesafe duyuyorum o da evet dedi birden p*ç gelin alıyoruz ohaa deme öyle fln oldu ben çok şaşırdım ne dedin sen der gibi suratına baktım o da beni görunce mutfaga gitti direk bende peşinden söylediğin laf neydi öyle dedim yanlış anladın fln dedi demekki bir şey var dedim çok uzatmadan içeriden sesler gelnce salona geçtim ama acayip şaşrdım ve sinirlendim.. sonra nişanlma kendmi ii hissetmıyorum diyip gitmek istiyorum dedim o da dur ne oldu sana dedi snra yok bişiy dedim pasta kesildi acil tlfn geldi diip çıktık nişanlm çok sordu ama bşy demedim o anlık sinirle bşy demek istemedim.. kızlar söylemeli miyim?
kendisine mutfakta peşinden gidip sordum ne demek istedin sen diyee zaten.. sonra içeriden sesler gelince bi sinirle içeriye gitti bende surat bozuk nişanlım sordu ustuste ne oldu dıye sonra dedim ama gitmek istiyorum buradanŞuanda soylemenizin hiç bi anlamı olmaz o an ona sormaniz lazımdı net olarak sonra da çıkıp giderdiniz.
lise son uniye hazırlanıyormus hanfendikaç yaşında bu kız
terbiyesiz!
normalde herşeyi eşe/ nişanlıya/sevgiliye yetiştirme taraftarı değilim ama
bunu söyleyin bence de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?