Bence sizde problem var. Beni ailem zorla sayısal bölüme göndermişti ve maalesef sayısal zekam ortalama, iyi yerlere gelememiştim. İnsanlar sayısal okuyunca nedense zeki sanıyor ama bazı arkadaşlarımı düşünüyorum da benim uğraştığım problemleri hemen yaparlardı, o yetenek ben de yoktu. Ben hep psikolog, sosyolog ve ya filozof vs olmak istemiştim ama bu bölümleri genelde isteyerek seçen olmaz, avukat olamayanlar seçer. Seneler sonra uğraşıp öğretmen oldum, zevk alıyorum. Sevgilim ise dil ebebiyat bölümünde okuyor, hala okuyor çünkü dersleri gerçekten çok zor geçiyor. Kompozisyon yazmakta, hikayelerdeki sembolleri vs anlamakta zorlanıyor. Ama sevgilim sözel zekası olmadığı halde aslında çok zeki çok büyük sayılara kadar aklından çarpabiliyor, çok mantıklı düşünüyor ve soğukkanlı bir şekilde iş bitiriyor. Bir kere olsun onu hala üniversite okuduğu için, bitirmekte zorlandığı için hor görmedim, yanlış tercih sonucu zorlanmak ne demek bilirim. Siz sevgilinizin zekasını yetersiz gören tarafsınız, o ise sizin bu tavrınızı anlamış ve ben tembelim sadece çalışsam ben de yapabilirim demeye getirmiş. İnsan sevdiği insana hayran olur, över onu, benim sevgilim bana google diyor, ben ona hesap kitap işlerini yaptırıyorum. İkimize göre de öbürümüz daha zeki, siz de ise tam tersi olmuş. Bence bu iş olmaz, üzgünüm.