Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kesinlikle katılıyorum.2 tane,zeka testleriyle üstün zeka teşhisi konmuş çocuk sahibiyim.2 si de küçüklüğünden fark edildiler.farklı düşünür yaratıcı meraklı karşınızda koca bir filozof bilim adamı varmış gibi oturun siyasi toplumsal sanatsal bilimsel konuşmalar yapabileceğiniz küçücük bedenler.ama akademik başarı da sınıfın birincisi en iyisi değiller çünkü ders çalışmaktan nefret ediyorlar hatta okulu anlamsız gereksiz buluyorlar.icat yapmak araştırma yapmak belgesel izlemek istiyorlar..kardeşim de üstün zekalı ama depresif ve bir baltaya sap olamadı.
acaba diyorum zekanıza çok mu vurgu yapıyorsunuz.yapmasanızda ima mı ediyorsunuz.bu zeka konuşmaları nerden çıktı.demekki aranızda zeka yarıştırması var ki böyle bir konuşma geçmiş. birinin zekanızı eleştirmesi sizi sarsmış gibi geldi.
zeki insanlarda bir de kendini üst görme vardır acaba bu olabilir mi davranış ve sözlerinizde.sürekli sen harikasın zekisin gibi pohpohlanmak mı istiyorsunuz.
zeki olmak akademik başarısı yüksek olmak değildir.hatta çok zekiler okulla sorun yaşar uyum sağlayamazlar.
geçmişte üstün zeka tanısı almış ama öğretmen olan biriyim.evet sınavda ilk 10 bine girdim ama öyle ilk üç üniversiteye girme diye bir durumum olmadı.rehber öğretmenim ve üstün zekalı 2 oğlum 2 yeğenim kendim ve kardeşim var ailede.ama öyle abartılacak bir akademik başarı yok.o sadece çalışmakla elde ediliyor.disiplinli düzenli çalışmak.
eşim zekamın farkındadır ama hiç bir gün ağzımdan zekiyim kelimesi çıkmamıştır.sadece koşullarımız uygun olsaydı farklı yerlerde olabilirdik ikimizde derim

ben de buram buram kibir hissettim.başka hiç bir şeye değil zekaya takılmış gibi konu sahibi.aradazeka konuşmaları yarıştırması olmasa neden adam "zeki değilsin çalışkansın"demiş olabilir ki.demekki konu sahibi başarılarını hep zekasına bağlayıp dile getirmiş olmalı

Hocam, çocuklarınızla ilgili merak ettiğim şeyleri özelden sorabilir miyim?Bu dönem özel eğitim dersi alıyorum ve üstünleri işliyoruz derste.

Ezik ve kompleksli biriyle nişanlanmanıza hayret ettim.

Son cümlede karar verdim zeki değilsiniz bence öyle hani ortalama hepimiz kadar işte zeka ve çalışkanlık akademik kariyer çok farklı şeyler nişanlınız haklı benim çok çevremde istisnasız herkesin gerizekalı dediği insanlar eğitim hayatında başarılı çünkü çalışkanlar

Zeka konuşması elbette oldu. Ama bu konuşmayı yapan genelde onun arkadaşları, ailesi, çevresi. Ben ne yapabilirim? Yaptığım şeyler (tutup hepsini burada anlatamıyorum ki içlerinde çeşitli uluslararası bilim yarışmalarnda aldığım ödüller de var, ha bunu söyleyince kibirli diyorsunuz ama söylemeyince de durumu anlamıyorsunuz. ) insanlara istisnai geliyor ve dikkat çekiyor. İnsanlar da direk bu konular hakkında konuşmaya başlıyor benimle. Geçen gün nişanlımın iş arkadaşı beni 1 saat kilitledi mesela. Kadıncağız oğlum da senin gibi olsun istiyorum, ne yapmam lazım, senin gibi olmalı falan diyordu. Direk konu buraya gidiyor.

Bir de sayın hocam @helin hivda söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Kaldı ki bir çok zeka türü olabilir. Bende bazıları güçlüdür bazıları zayıf. Ben zayıflıklarımın da farkında olmaya çalışıp stratejik davranarak bunları kapatmaya çalışırım yada üstüne giderim. Ama mesele benim üstün zekalı olmamamı kanıtlamak değil. Sizin niye bu çabaya girdiğinizi anlayamadım. Sorun, en yakınımın beni takdir etmeyip ezmeye çalışması.

Burada beni uyaranları, bana üzülenleri tenzih ederek söylüyorum ki yorum yazanların en iyi ihtimalle %70'i falan neden zeki olmadığımı kanıtlamaya çalışmış. Hem de hayatımın sadece küçük bir kesiti üzerinden. Asıl soru ve benim argumanım 'ben zekiyim.' olmamasına rağmen. Acaba sizlere ne demeli

Altını çizdiğim yer kendi zekamla ilgili düşüncelerimi belirtir. Çok zekiyim demedim zaten. Ama en azından okuduğumu anlayabiliyorum. Çok şükür.

Çok komiksiniz, eşiniz sizle dalga geçiyor o t- shirt övgü için değil ki. Valla söylemeden duramadım, tam da isabet olmuş t - shirt

Hah, aynen öyle zeki olmayabilirdiniz de, onun bu başarılı iş hayatınızı küçümsemesi abes olan.
Yorumumun en altında söylediğim, gerçekten zeki bir kadının bu adamla ne işi var sorusunu yineliyorum.
Bana verdiğiniz cevapla tatmin ve ikna oldum çünkü durumun böyle olduğuna.

Çok komiksiniz, eşiniz sizle dalga geçiyor o t- shirt övgü için değil ki. Valla söylemeden duramadım, tam da isabet olmuş t - shirt
Niye dalga olsun?
Gerçekten böyle düşünen adamlar olabilir veyahut dalga bile olsa, o tshirtü giyebilmek ya da giydirebilmek de meseledir.
Eminim ki ironi yerine sadece bilmişliği eleştiriliyordur eğer dalga bile olsa, aptallığı değil.

Tamamen tersini ima eden yani yüzde yüz ironi içeren bir tshirt

Teşekkür ederim, biz o tişörtün esprili anlamını bilmiyorduk zaten iyi ki söylediniz. Akşama kavga edeyim bari.

Peki ben gerçekten bilmiyor olsaydım esprili anlamını, eşim benimle dalga geçiyor olsaydı, bu sebepten biz kavga etseydik aramız bozulsaydı mutlu mu olacaktınız? Gerçi daha ihtimalken bile halay çekmeye başlamışsınız ne hoş. Allah herkesin kalbine göre versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…