Nişanlımla ev sorunu.

Kekostar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
206
187
103
Merhaba bayanlar forumu bayadır takip ediyorum fakat yeni üye oldum. Direk konuya giricem. 2 senelik bir birlikteliğim var 4 aydır nişanlıyız. Nişanlım taa en başından bu yana kendi ailesinin de oturduğu Bayrampaşa da oturmak istediğini söylüyordu. ben ise hiç istemedim çünkü nişanlımın annesine olan düşkünlüğünü ve annesinin her işimize karışmak istediğini farkettim çok kavgalar ettik nişan atma noktasına kadar geldik nitekim evlendikten sonra kapımı kapatırım karışamazlar diye düşünerek kaynanamların 1 sokak üstündeki evi almalarını kabul ettim (etmek zorunda kaldım çünkü zaten peşinatı vermişlerdi bile) fakat alacakları ev inşaat halindeydi çok küçük olacağı belliydi. nişanlıma ne kadar anlatsam da ikna edemedim bi türlü eğer ev çok küçük olursa başka yere bakarız diye söz verdi. geçen hafta artık beyaz eşyalar için ölçü almaya gidelim diye evi görmeye gittim nişanlım beni aldı eve götürmeden önce bi yere oturttu ve evden 2 hafta önce vazgeçtiklerini çok küçük olduğunu gördüklerini ve başka bir ev bulduklarını söyledi. ben delirdim tabi nasıl bana anlatmazsın neden arkamdan iş çeviriyosun maksadın ne senin diye bağırıp çağırıp kalktım geldim yanından. bugün 4 gün olucak ne aradı ne de mesaj attı bende artık tüm olayları aileme anlattım babam çağırıp konuşucam bu işin içinde bir pislik var diyo. kızlar sizce ne yapmalıyım çıkmaza girdim nişanı atmalı mıyım?

2 hafta önce vazgeçiyorlar ve o evde oturacak insana bunu söylemiyorlar fikir almıyorlar??
nişan at atma demem ama bu konu hiç hoşuma gitmezdi benim ve tavrımı alırdım gerekirse o evde oturmaz başka bi ev isterdim madem öyle işte böyle
ayyy kendi başıma gelmiş gibi sinir geldi bi bana yaaa

bir de ne hikmetse para yok düğün yapamayız diye ağlayan insanlar dubleks daire buluyorlar. istemedim dubleks daireyi başka yerden bakın dedim ama nişanlım bundan başka ev bulamayız deyip çıktı işin içinden. bi fesatlık düşünüp beni bişeylere mecbur bırakmaya çalışıyolar

Sizi aynı evde mi oturtmaya çalışacaklar aileniz bundan mı korkuyor Acaba telaş edersin diye ev bulup öyle mi haber vereceklerdi kötü düşünmemeye çalışıyorum bence alın karşınıza konuşunİki aileye de belli mesafede olunmalı bence özellikle annesine çok düşkünler için gerekli biz bayanlar idare edip frenleyebiliyoruz ama erkekler aynı olmayabilir en iyisi bir araçlık mesafe olsun

Bu kadar çok tepki verilecek bir konu göremeyen ben miyim acaba?
Velevki siz olmadan önce evi almış ta olabilirlerdi.

haklısın o zaman tepki gösterilmezdi

o zaman şartlar öyle imiş almışlar; sorulacak gelin adayı da yokmuş

şimdi orada oturacak birisi var ve onun görüşünü almadan al sat yapılıyor ve eve ölçü almaya giderken öğreniyor bunu

iyi de borç olarak peşinat veriyolar ve krediyi de biz ödüycez. bu durumda söz hakkı doğmuyor mu sizce?

2 kişi için neden dubleks ev işte bence önemli olan senin fikrini sormadan herşeyi yapmaya çalışmaları seni tanımadan da alınabilirdi ev ona lafım yok ama şuanda hayatındasın ve evleniyorsunuz fikir almamaları çok saygısızlık bana değer verilmediğini hissettiğim yerde duramam kimse de k.bakmasın

Bu kadar çok tepki verilecek bir konu göremeyen ben miyim acaba?
Velevki siz olmadan önce evi almış ta olabilirlerdi.
o olmadan ev alınmış olsa kimsenin tek söz etme hakkı olmaz zaten haklısın ama ortada bir nişanlı kız var en azından biz böyle böyle düşünüyoruz sen ne dersin diye laf olsun diye bile sorulabilirdi

Bir ev meselesi yüzünden vazgeçer misiniz nişanlınızdan? Evet sizin de yaşayacağınız bir ev için kendi başlarına karar almaları saygısızlık düşüncesizlik ama, konuşmadan, anlaşmadan nişan atmak da pek mantıklı görünmüyor şu durumda.
Daha evvelden de nişan atma noktasına geldik demişsiniz, ev meselesinin dışında başka sebepler de olmasın bu nişan bozma düşüncenizin altında? Bunu iyice tartıp düşünün derim ben nacizane...

Hah taş şimdi oturdu yerine canım. Dublex daire ne demek birlikte oturacaksiniz gibi görünüyor. Dur bakalım daha neler çıkaracaklar. Sen arama elbet arayıp eteklerindeki taşları dökerler. Bence sen hiç müdahale etme ailen muhattap olsun.

babamda aynı şeyi söylüyor bunlar birlikte oturmak için oyun yapıyorlar diyor. ne yapıcam bilmiyorum nişanlım ailesi ne dese kabul ediyor. beni çok seviyo biliyorum ama o dengeyi kurabilecek bi insan değil

Yine de dünya malı için gönül kırmaya değmez canım.Önemli olan 4 duvarın büyüklüğü küçüklüğü değil onun içindeki huzurdur.

daha önce de ev mevzusu yüzünden kapıştık. ben yakın oturmayalım dedikçe nişanlım ısrar etti.

babamda aynı şeyi söylüyor bunlar birlikte oturmak için oyun yapıyorlar diyor. ne yapıcam bilmiyorum nişanlım ailesi ne dese kabul ediyor. beni çok seviyo biliyorum ama o dengeyi kurabilecek bi insan değil

İhtimaller üzerinden gitmeden önce başka bir noktaya bakalım.

Şimdi nişanlınız sizi çok seviyor ancak borcunu beraber ödeyeceğiniz ev hakkında fikriniz dahi sorulmuyor. Oturacağınız yer veya semt hakkında söz hakkınız yok.

Bu ilişki de sizce de eksik bir şeyler yok mu ? Ev için değil ancak insan yerine konulmadığım için sinirlenir ve soğurdum ben.

iyi de borç olarak peşinat veriyolar ve krediyi de biz ödüycez. bu durumda söz hakkı doğmuyor mu sizce?

bence zaten sana sormadan bir şey yapmaları hata da

işte peşinatı verdim vs vs deyip hak görüyorlar

ne evi, ben huzurla kirada otururum diyebilseniz kimse size ev seçme hakkını kendinde görmez

Sorulabildi ama sorulmamış.Bunun için insan sevdiğinden vazgeçer mi?

onu yazdım zaten nişanı atıp atmama senin tercihin diye

sevdiğinden vaz geçmeyebilir ama müdahale ilerleyen süreçte onu zorlar

karşı tarafa bakalım, madem kız zaten küçük diye ilk başta evden memnun kalmamış o evi almaktan vazgeçerken niye söylememiş; evden vaz geçmiş iki hafta geçmiş; evi ölçelim deyince söylemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…