Nişanlımla ev sorunu.

daha önce de ev mevzusu yüzünden kapıştık. ben yakın oturmayalım dedikçe nişanlım ısrar etti.

Siz alın nişanlınızı karşınıza konuşun başbaşa... Son anda bir süprizle karşılaşmaktansa açık açık anlatsınlar niyetleri ne. Bakın ne güzel yazmışsınız buraya düğüne yeterli para yok demişler neden dubleks ev, madem dubleks ev alınacaktı o zaman neden önce o küçük dairede ısrar edildi, bütün bunları sorun ona ve tatmin edici cevaplar alana kadar da ısrarcı olun. Kendi düşüncelerinizi de açıkça söyleyin bence o adam sizin hayatınızın geri kalanını birlikte geçireceğiniz kişi, kimsenin aranıza, hayatınıza karışmasına müsade etmeyin.

Yahu niyet belli adamlar düğünden senin heveslerinden kısıp kendilerinin de oturacağı büyük bir ev alıyorlar, o dubleks sana ballandira ballandira anlatılır şimdi, yok ayrı ev gibi olacak üst sizin alt bizim yarın çocuk olur bize ihtiyacınız olur diye bir ton terane sıralarlar, sana mı sordular dubleks ev istermisin diye, resmen evlendikten sonra böyle düşündük diyip seni seçeneksiz bırakacaklar

Erkek her zaman bir tık önde olmalı o seni senin onu sevdiğinden bir tık daha fazla sevmeli, yoksa olmuyo, ara sor ayrıldıkta haberim mi yok öyleyse bile son kez konuşucaz de ve konuşurken bitmesinden korkuyomuş havası verme

yani onların tarafından da beni arayıp durumu izah eden kimse yok zaten çok iyi niyetli insanlar olsaydı kaynanam arayıp ya kızım biz bi hata ettik sen haklıymışsın orası küçükmüş biz başka bir ev bakalım veya kızım biz sana sormadan oradan vazgeçtik başka ev baktık herşey sonuçlanınca sana söylüyecektik yanlış anlama diyebilirdi bunları konuşabilecek kapasitede bir kadın biliyorum ama yok abi kimseden ses çıkmıyo ve ben delirmek üzereyim hani her an arayıp gelin bohçanızı alın diyesim geliyo ama bu seferde ya unutamazsam ya çok üzülürsem ya pişman olursam diye korkuyorum

kaynanama sorsan hayatta bir arada oturmam ben kaynanamdan görümcelerimden çok çektim kendi gelinime çektirmem der ama nişan bohçasına koyulacak südyenime kadar karışır.

daha nasıl bir önlem alabilirim sizce? zaten ben bundan sonra ne o semtte ne de sizin istediğiniz yerde oturmak istemiyorum diyerek kalktım gittim yanından o gün bugündür ne arıyo ne de mesaj atıyo

Şu an çok öfkelisiniz, haklısınız da ama bir anlık öfkeyle fevri kararlar almayın. İyi kötü bir geçmişiniz var kolay mı öyle bir çırpıda bitirmek, en azından bi konuşun da ilerde içiniz rahat olsun, ben elimden geleni yaptım, içimden geçeni söyledim diyebilin... Madem bitirmeyi de göze aldınız kaybedecek bir şeyiniz kalmamış ki, arayın nişanlınızı çağırın bir yerlere sakin kafayla yüzyüze konuşun. Ondan sonra hakkınızda hayırlısı neyse o olur inşallah...

bana orada oturmakta ısrar etmesinin sebebini şöyle açıklıyo; küçüklüğünden beri ben evlenince bile bu mahallede oturucam ailemi bırakıp gitmiycem dermiş o yüzden ısrar ediyorum diyo. bu olaylar ilk patlak verdiğinde kayınvalidemle konuşurken kızım sen benim oğlumu başka yerde otutturamazsın istemez demişti. kadın resmen avucuna almış çocuğu bi de karşıma geçip kurum kurum kuruluyo

Kalkıp gitmeniz yanlış olmuş, çünkü o an o hatalıydı ve madem arkamdan iş çevirdin bu sefer benim istediğim yer olacak derdiniz bu durumu kullanabilirdiniz.
Bu saatten sonra bence iki tarafta inatlaşacak.
Siz en iyisi çağırın ve ailecek konuşun durumları, ona göre de bir sonuca bağlanır zaten.
İletişim kopukluğu var.

E senin de bir çevren ailen var sen neden bırakıp gidesin, onunki aile seninki patlıcan kurusu mu

inanın o kadar yıprandım ki şimdi onu arayıp gel konuşalım demek bile gururuma dokunuyo sanki ben bir hata yapmışım gibi. bir de aslında yüzleşmekten korkuyorum sanıyorum bana kalkıp da ben böyle istiyorum kızım işine gelirse gelmezse bitir demesinden korkuyorum geçen zamanıma verdiğim emeğe yazık olucak kahrolucam

E senin de bir çevren ailen var sen neden bırakıp gidesin, onunki aile seninki patlıcan kurusu mu

bunlar arnavut göçmeni (arnavutları kötülemek için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın) bunlara göre gelin erkek neredeyse oraya gelirmiş erkek ne derse o olurmuş gibi saçma sapan adetlerini sürdürmeye çalışıyolar hala. ama olay nişanlımda bitiyo siz karışmayın biz karar vericez herşeye diyebilse kimse sesini çıkartamaz ama diyemiyo sırf ailesi ev almasına yardım edecek diye ağzını açıp bişey diyemiyo adam

Canim sana tavsiyem sadece ailesi dolduruyor gibi görme olayı, kendi de öyle istiyor, bu adam öyle görmüş

Şimdi anlaşıldı
Dunleks ev. Üstte siz altta onlar
Aynı evde
Seni kapımız farklı olacak diye kandırmaya çalışacakşar sakın yeme
At nişanı gitsin
Anasının koynundan ayrılamayan adama koca deme

çok sinirliydim ve sinirliyken kendimi kontrol edemiyorum öfke nöbetleri geçiriyorum böyle bi durumum var eğer kalkıp gitmeseydim oracıkta yüzüğü verirdim eline

bence zaten sana sormadan bir şey yapmaları hata da

işte peşinatı verdim vs vs deyip hak görüyorlar

ne evi, ben huzurla kirada otururum diyebilseniz kimse size ev seçme hakkını kendinde görmez

Peşinatı da hediye olarak vermiyorlarmış ki. Borç olarak veriyorlar. Sonra da düğün için paramız yok diyorlar. Evin tüm parasını bu kızcağız ve kocası ödeyecek. Sonra Allah korusun bir boşanma halinde kapı dışarı edecekler. Evlenmeden önce alındığı için ev üzerinde hak talep edemeyecek.

Ben yine de sizi galeyana getirmiş olmayayım ama bence peşinatını ve kredilerini ödeyeceğiniz bir ev nikah yapıldıktan sonra alınsa daha iyi olur. Tabii ki bu durumda da ev eşiniz veya sizin veya ortak ikinizin dışınızda kimsenin üzerine de olmasın. Daha önce ayrılma noktasına geldiğiniz için aklıma bunlar geldi. Yine de siz bilirsiniz.

Düğün yapılacak mı peki?

Sizi bu kadar basit bir ev meselesi yüzünden kaybetmeyi göze alan birinden inanın gelecekte daha çok darbe yersiniz. Ya sus pus olup istedikleri evde oturmaya, istedikleri düğünü yapmalarına, sizin hayatınıza sizden çok müdahil olmlarına izin vereceksiniz ya da baştan kartlarınızı açık oynayacaksınız. Siz sevginiz için beğenmediğiniz, istemediğiniz bir daireyi yuva olarak kabul edebiliyorsanız, nişanlınız da ailesinin baskısından sıyrılıp kendini sizin yerinize koyarak düşünebilmeli. Ne olursa olsun, arayın konuşun derim ben. Hem bir de işin şu boyutu var anlaşılan nişanlınız ailesinin etkisi altında kalmaya müsait, siz arayıp konuşmadıkça derdinizi anlatmadıkça kim bilir ailesi ona neler anlatıyor, onu nelerle dolduruyor. Geç olmadan duruma müdahale etmeli

bir de aslında şöyle bir durum var ki belki bunu en başta yazmam gerekirdi. nişanlımın üzerine kredi çıkmadığı için ( hoş ondan da tam emin değilim bana öyle söylüyolar belki de çıkıyodur şüphelerim yok değil) ablası mali müşavir ablasının üzerine çekilecek kredi ve doğal olarak tapu onun üstüne olucak. nişanlımı noterliğe gidip evin borcu ödendiği zaman tapunun üzerimize geçmesi için ablan dilekçe yazıcak diye ikna ettim.

çok sinirliydim ve sinirliyken kendimi kontrol edemiyorum öfke nöbetleri geçiriyorum böyle bi durumum var eğer kalkıp gitmeseydim oracıkta yüzüğü verirdim eline

Vallahi bende ailemin evinde olmaya alışmışım, bu semte bu komşulara vs.
Hatta babam dedi evlenince kirada durmayın bizim üst katta durun, bende söyledim iyi düşünmüş vs dedi ama içten söylemediğini anladım ve tabiki de ikimizin ortak istediği yer olacak.
Hani o zaman herkes ana kuzusu herkesin annesi bir tane, saçmalamışlar ve evlenince sürekli orda olacaksınız ve hatta dubleks olursa aynı evde bile olabilirsiniz.
Nişanlın bu kadar sabit fikirliyken bence iyi düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…