nişanlımla gizli nikah kıysak olurmu???

Hayir kesinlikle yanlis algilamissin beni cinselliği yasamak için değil sadece tlf konuştuğumuzda gezip tozdugumuzde el ele tutuşup yurumemiz günah olmasin diye.

Duyurulmasına gerek yokki zaten o allah katında allahın bilmesi yeter yani siz bileceksiniz dini nikahlı olduğunuzu sonuçta

Canim diyorum ki ikisinin de sartlari ayni. Iki tarafin da rizasinin olmasi ve 2 sahit olmasi falan iki nikahin da ayni sartlari oldugu icin o yuzden dini nikah zorunlu degil resmi nikah oldugu surece. Isteyen dini nikah da kiyar zaten ama zorunlulugu yok yani. Dinimizde de bu boyle. 3 defa bos ol konusu da efsane. Cidden olayi bilmiyorsun sen. 3 tane bosanma hakki vardir ve bu 3 hak da erkege aittir kadin isterse nikah sirasinda bu haklardan birini isteyebilir ki kadinin rizasi olmadan erkek kadini bosayamasin. Simdi adam gelip senden bosaniyorum diyor sonra 1 ay suresi var bu sure icinde geri barisabilirler ama barismazlarsa adam tekrar bosaniyorum senden diyor kadina. 1 ay daha geciyor bu surede yine barismazlarsa adam 3.defa senden bosaniyorum dedigi zaman bosanmis oluyorlar bundan sonra da 1 ay bekleniyor yine bir barisma olmazsa nikah bitiyor yani. Oyle bir defada 3 kere bos ol demeyle bosanilmiyor. 3 ay suresi var yani. Oyle kolay degil bosanmak. Zaten bosanmak Allah'in en sevmedigi helaldir. evleniniz bosanmayiniz diye hadis var. Kadinin istegi disinda bosanma olmasin diye bu bosanma haklarindan birini isteme hakki var. O zaman erkek 2 defa bosaniyorum dese de 3.hak kadinda oldugu icin kadin adami bosamazsa nikah bozulmuyor. Umarim anlatabilmisimdir. Bunlar kesinlikle emin oldugum bilgiler. Orda burda duyulan seylere inanmayin lutfen iyi arastirin cok onemli bir konu. Ama dedigim gibi dinimiz resmi nikahi ve ayni sekilde resmi bosanmayi da ayni dini nikah gibi kabul eder. Cunku sartlari ayni. Dini nikahsiz olmaz diye bir sey yok ama musluman oldugumuz icin kiymak isteriz tabiki ben de kiyilmasindan yanayim zaten ama kimse dogru duzgun bilmiyor bu konuyu sonra magdur oluyor kadinlar mesela bosanmis nikahi dusmus haberi yok. Neyse canim iyi geceler size hakkinizi helal edin

Beni çok iyi anlamissin TSK ederim amacim günaha girmeden bu 1 yilimi atlatmak kesinlikle cinselliği tam anlamıyla yaşamak için değildir bir çok kişi yanlis algiladi yinede fikirleri için TSK ederim

Ya once yakinlastigniz icn smdide niyetiniz o diye algiladi millet. Bunu bem yargilayamam allahtan baska kimse bilemez sizin niyetinizi bizm gorevimiz sana dogruyu gostermek.. ve dogrusuda cinsellik amacli yapiliyorsa gunaha girersin ama sadece tlf gorusmeleriniz olsun ufak gezmelerinkz sohbetlerniz olsun bunlar gunah olmasn diyeyse siknti yok.. sizin niyetinizi siz bilirsiniz ve ona gorede davranirsiniz cnm artk insallahta sknti olmazda evlenirsiniz biran once maddi skntilarinizi halledip :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayir kesinlikle yanlis algilamissin beni cinselliği yasamak için değil sadece tlf konuştuğumuzda gezip tozdugumuzde el ele tutuşup yurumemiz günah olmasin diye.

El ele yürümeniz zaten günah olmaz ama bazı şeyler yaşamışsın en azından dini nikah olursa o yaşadığın şeyleri düşününce çok kötü hissetmezsin sadece

Boşanmanın 3 ay süresi deil o kadının birdaha evlenebilmesi için beklenen iddet süresi hem 3 deil 4 aydır bu ara da ki bu sadece kadın için olan bi durumdur gebelik olma ihtimali yüzünden hemen başkasıyla evlenirse ve kadın önceki eşinden hamile olabilme durumu içindir ve kadın için geçerlidir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

Evet dediginiz dogru dini olarak bosaninca resmi nikahin bir anlami kalmiyor ama ayni sekilde resmi olarak da bir sahitin huzurunda bosaninca dini nikah da dusuyor. Ben bunlari cok kiymetli bir hocamdan ogrendim. dedigim gibi sartlari ayni ikisinin de o yuzden resmi nikah olunca dini nikah zorunlulugu kalmiyor ama tabiki inancimiz bu yonde oldugu icin dini nikahi tercih edebiliriz zaten ikisi de ayni oluyor aslinda

Anlattiklarinda haklisn fakat tek yanlisn dini nikah zorunlu deil eger resmi nikah varsa diyorsun. Sen mesela iki nikahlada evlisin diyelim, esin sana dinizmide gerrktirdigi gbi de bosadi dini nikahta. Peki o zaman hala kari kocami olursunuz? Yoksa allah katinda bosanmis mi olursjnuz? Resmi nikah sadece sosyal hayatimizda kadinlara verilen haktir yani bosandignda kadina malin mlkun yasiri verilmesi nafaka vs kadni korumak ve yasamina devam etmesi icindir ve evlilik boyuncada hayatindaki gelismelerde hayatini surdurebilir bircok haklarda smdi hepsino tek tek yazamicam tbiki.. fakat allah katinda evli olman icin esinin sana helal olabilmesi icin imam nikahi sart! Bunu lutfen karistirma.

Sadece imam nikahi kiysanda sen evlisin allah ktinda fakat sadece resmi nikahla allah katinda evli sayilmiosun devlet karsisinda evli gorunuorsun cnm.. isteyen imam nikahi kiyar isteyen kiyamaz sonucta resmi nikah var diye birsey yok nolur yanlis bilgi vermeyin ya sizde bu yanlisa dusmeyin. Saglam bilgjler edinmissin madem bunu bir kere daha arastir. IMAM NIKAHSIZ EVLILIK OLMAZ ESINE HELAL OLMAZSIN bunu bil

Turbana girdim diyorsun ama aileden gizli is cevirme pesindesin hem de dini nikah. Ya o turbani at kafamdan yada AC dini vecibelerini yerine getir.

Dini nikah zorunluluğu kalmıyo diye bişey yok normal nikah bazı şeylerden faydalanmak kendini garanti altına almak içindir dini nikah zorunlu ve şarttır yani

El ele yürümeniz zaten günah olmaz ama bazı şeyler yaşamışsın en azından dini nikah olursa o yaşadığın şeyleri düşününce çok kötü hissetmezsin sadece

Fetva verirken bnce dikkatli olmalısınız yanlış fetva adamı cehenneme götürür kendi düşüncenizi günah deil diye söylemyin bence çünkü nağmahrem olmayan her erkekle bırak el ele tutuşmayı nişanlınız bile olsa aynı odada tek başlarına kalmaları bile dogru deil dini açıdan cvp vrrmeyin bnce günah deil falan die

El ele yurumek gunah deilmi? Canim helalin olmayan erkege elini veremezsin selamlasma icin bile ve nisanlin helalin olmadigi icin onunlada ole gezemezsin(ha ama bircok insan yapior ben bunu konusmuyorum herkes hata yapior gunah islior bende dahil herkesin gunahi sevabi kendine elestirmiorm yanls anlasilmasin sadece bunjn gercekten gunah oldugnu belirtiorum)

Arkadslar bakin bilmedigniz konularda gunah deil yada zorunlu deil demek dinden cikmak demektir.. allahin yasak koydugunu gunah deil deil diosunuz bu sirke giriyor... dinden cikarir adami allah korusun. Ha ama gunumuzde nerdeyse normallesti bi cok sey istedigniz kadr gunah isleyin ama gunah olan seyi gunah deil derseniz sadece gunahkar deil kafir olursunuz allah korusun ckk dikkat edelim

El ele tutuşmak günahmı yani onumu diyosunuz anlamadım el ele tutuşmanın bir günahı yoktur el ele tutuşmak sevgi belirtisidir yani o zaman siz kimseye günahsa afedersiniz kalkıpta yatağa girmek değil bu el ele tutuşmanın nesi var demekki zihniniz bu kadar kötü böyle düşünüyosunuz namahrem ayrıdır el ele tutuşmak ayıp bişey değil

ben de dını nıkahımı onceden yaptım, imamlar yapıyor ama o ankı durumlara bakıyorlardır muhtemelen, bızde cumbur cemaat kıyıldı. Bence resmi nikahtan sonra kıyılması işini imamın ınısıyatıf kullanması durumunda oldugunu dusunuyorum, çünkü gizli yapmadıgımız aşikardı, yasım tutmama gıbı durum olmadıgndan(yas 30) kandırılma durumum olmadıgı asıkardı, düğünümüz başka ılde olacaktı ve dugun sonu hemen tatıle gıdecegımızden o arada olamazsa sorun olmasın dıye aıleler ıstedı bizde tamam dedik.

imamı tanımıyoruz, bunun yasak oldugunu soyledı once, sonrasında durumu ızah ettık ve kıymazsa dugun gunu belkıde kıydıramayacagımızı soyleyınce ınısıyatıf kullandı itiraz etmedı.

benım ıcın bır onemı yok olmasa da olurdu benım ıcınde resmı nıkahtır aslolan, ailelerimizi kırmamak için yaptık. Çünkü nikahta amaç DUYURMAKTIR.

Zina, afedersin o malum seyin adidir. (Bunu medeni hukuk vs anlaminda degil, dinen soyluyorum yalnizca.) Gezmek vs zina degildir. Bunu bir arastir.

Sadece gezmek vs icin de nikah kiyilmaz. Dini nikah olduktan sonra kari koca olunuyor ve simdiki nisanlisinin her istedigini yapmak durumunda kalacak konu sahibi. Karisi oluyor yani. Onu cinsellikten falan mahrum edemez ki karsi taraf talep ederse.

Ayrica hepiniz birden uzerime geldiniz ama ben dini nikahi onemsemezlik etmiyorum ki zaten. Ikisinin birden gerekli oldugunu savunuyorum. Bunun dinen de uygun olan oldugunu iddia ediyorum hatta. Oyle olmasaydi din adamlari resmi nikah olduktan sonra kiyalim dini nikahi demezdi. Sonucta her ulkede bir genel kabul var. Ve tek basina dini nikahin bu ulkede bir gecerliligi yok.

Ikide bir de temcit pilavi gibi peygamber efendimiz zamanindaki nikahi getirip duruyorsunuz onume. O zamanla bu zaman bir mi? Onun zamaninda nikah oyleymis, simdi de boyle.

Yani cadirlarda yasayalim, erkeklerimiz entari giysin o vakit sizin mantiginizla. Asagilamiyorum ve sirf efendimize benzemek icin bunlari yapanlara da saygi duyarim fakat verdiginiz orneklerin manasizligini gostermeye calisiyorum.

Bosanmak da ayip bir sey mi demissiniz. Evet degil ama evlilige dair hicbir sey yasamadigin halde bosanmis hukmunde olmaya ne luzum var ki?

Konu sahibi arkadasim telefondan girdigim icin alintilayamadim, o yuzden buradan yaziyorum. Sen de ilgincsin cidden. Sana tecrubelerimden de yola cikarak yapmak istedigin seyin dogru olmadigini soylemeye calistim, hepimiz de senin iyiligine konustuk. Burada bir insan cikip da dini nikah olmali vs dedi aninda dondun. Ne diyeyim dene de gor. Allah pisman etmesin.

Canım bunlar çok evvelden kaldı ama kaç asırdan kaldı yani herkes sevdiğiyle el ele yürüyo artık bence herşey akılda zihinde biter senin düşüncen kötüyse size demiyorum şuanda eğer senin düşüncen kötüyse o günahtır asıl elini tutmak değildir bence lafta herkes günah haram diyo ama el ele tutuşmasından kaç kat daha beter şeyler yapıyo insan sevdiğinin elini tutabilir bence tabiki herkesin kendi görüşü ama tartışma sebebi olmasın

Valla bu gece yapacagınız en güzel sey güvenilir bir kadın ilmihali alıp nikah bölümünü okumak olsun bence onuda yapamıyosanız eliniz altında pc veya tel var biraz arastırın ve iyice okuyun ve sonra cvp lar yazın

Canim bunun zihnimizle ne alakasi var ya kendindemisin? Biz simdi kafamiza gore sirf kotu dusunuoruz diye gunah mi dedik? Sen smdi diosun ki biz kafamiza gore yasak koyduk dinde ve el ele gezmek gunah dedik. Ya sen kafyi mi yemissin tobe tobe allah icin bak yarin ilk isin sadeceee git herhangi bir camiye hocaya veya camide namaz kilan bi bayana ne bilim ole birone sor ama cevrenden olmasin lutfen dekiii helalin olmayan bir erkekl kizin el ele tutusmasi (selam vermek icn bile olsa) gunahmi degilmi? Gercekten suan cok gunaha giriyorsun bizimle tartisma daha buyk gunaha girmeden sen sadece arastir cnm insllah dogrusu kendi gozlerinde gorursun ogrenirsin.. ben senle tartismiorm bak yanlis anlama nolur sadece yanlisini soyluyprum.. hic degilse simdilik gunah deil die diretme. Nedenmi? Ya gunahsa ve yanlis biliosan? Sirke kosmus olmuyormusn allahin yasagini yok sayarak? Bu ihtimal uzerinde yogunlas ve kendin sorup cvp alana kdr gunah deil deme cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…