Hayir kesinlikle yanlis algilamissin beni cinselliği yasamak için değil sadece tlf konuştuğumuzda gezip tozdugumuzde el ele tutuşup yurumemiz günah olmasin diye.Imam nikahi rahat hareket etmek icin kullanilmamali cok yanlis buluyorum...zaten cinselligi ustten yasamissiniz nikah kiyip tam manasi ile yasayacaksiniz...ayrildiniz diye dusunun yada baska aksi durumlar oldu var sayin hersey bizler icin ne yasayacagimizi bilemeyiz...ozaman erkegin kaybedecegi bisey yok ama siz hayatiniza kaybettiklerinizle devam edeceksiniz..ayrica birakin da bazi seyler de ozlem olsun hasret olsun sabredin
Arkadaşlar benim bir sorunum var nişanlanmadan önce 2 yıl bir birlikteligimiz oldu nişanlımla.cinselliği tam anlamiylada olmasa üstten yasadik.biz nisanlaninca bende türbana girdim.ama şimdi ekimi bile tutsa kendimi kötü hissediyorum günaha girmiş gibi oluyorum.biz dini nikah kıysak ama ailemizin haberi olmadan bu nikahın geçerliliği olurmu ne olur yardim edin.bu arada yaşım 24 fikirlerinize ihtiyacim var((
Eskiden insanlar nasil evleniyordu resmi nikah mi vardi? Sadece dini nikah vardi ben diorum ki eger imam nikahsiz sadece resmi nikah kiyilirsa eger, DINIMIZCE kari koca sayilmazsiniz ve bizm icn oncelik dini nikah olmali.. ve resmi nikahla bosanildiginda bile erkegin 3 kere bos ol demesi gerekior dini nikahinda bozulmasi icin.. yanlis anlamayin soledigimi ben yanlis bir bilgi vermiorum yanlis anlatmis yada eksik anlatmis olablirm umarm bu msjimda dogru anlatmismdir
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Beni çok iyi anlamissin TSK ederim amacim günaha girmeden bu 1 yilimi atlatmak kesinlikle cinselliği tam anlamıyla yaşamak için değildir bir çok kişi yanlis algiladi yinede fikirleri için TSK ederim
Resmi nikahınız olmadan imamlar dini nikah kıymazlar.
Hayir kesinlikle yanlis algilamissin beni cinselliği yasamak için değil sadece tlf konuştuğumuzda gezip tozdugumuzde el ele tutuşup yurumemiz günah olmasin diye.
Canim diyorum ki ikisinin de sartlari ayni. Iki tarafin da rizasinin olmasi ve 2 sahit olmasi falan iki nikahin da ayni sartlari oldugu icin o yuzden dini nikah zorunlu degil resmi nikah oldugu surece. Isteyen dini nikah da kiyar zaten ama zorunlulugu yok yani. Dinimizde de bu boyle. 3 defa bos ol konusu da efsane. Cidden olayi bilmiyorsun sen. 3 tane bosanma hakki vardir ve bu 3 hak da erkege aittir kadin isterse nikah sirasinda bu haklardan birini isteyebilir ki kadinin rizasi olmadan erkek kadini bosayamasin. Simdi adam gelip senden bosaniyorum diyor sonra 1 ay suresi var bu sure icinde geri barisabilirler ama barismazlarsa adam tekrar bosaniyorum senden diyor kadina. 1 ay daha geciyor bu surede yine barismazlarsa adam 3.defa senden bosaniyorum dedigi zaman bosanmis oluyorlar bundan sonra da 1 ay bekleniyor yine bir barisma olmazsa nikah bitiyor yani. Oyle bir defada 3 kere bos ol demeyle bosanilmiyor. 3 ay suresi var yani. Oyle kolay degil bosanmak. Zaten bosanmak Allah'in en sevmedigi helaldir. evleniniz bosanmayiniz diye hadis var. Kadinin istegi disinda bosanma olmasin diye bu bosanma haklarindan birini isteme hakki var. O zaman erkek 2 defa bosaniyorum dese de 3.hak kadinda oldugu icin kadin adami bosamazsa nikah bozulmuyor. Umarim anlatabilmisimdir. Bunlar kesinlikle emin oldugum bilgiler. Orda burda duyulan seylere inanmayin lutfen iyi arastirin cok onemli bir konu. Ama dedigim gibi dinimiz resmi nikahi ve ayni sekilde resmi bosanmayi da ayni dini nikah gibi kabul eder. Cunku sartlari ayni. Dini nikahsiz olmaz diye bir sey yok ama musluman oldugumuz icin kiymak isteriz tabiki ben de kiyilmasindan yanayim zaten ama kimse dogru duzgun bilmiyor bu konuyu sonra magdur oluyor kadinlar mesela bosanmis nikahi dusmus haberi yok. Neyse canim iyi geceler size hakkinizi helal edin
Valla güzelim sen bunu nerden araştırdın cok merak ediyorum bu kadar yıldır islmiyeti araştırırm hiç bi yerde bole bişey okumadım en basit ör verim evliysen ve esin sana boş ol diosa 3 kere boşanmış oluyosun esin olmuyo daha resmen boşsanmadıgın halde eskiden resmi yoktu şimdi ikiside olmalı biri sosyal hayatımız için dieri rabbimn bize kıldığı şart oldugu için ewliligin asıl amacı duyurmaktır dügün gibi mesala 😉
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...
Canim diyorum ki ikisinin de sartlari ayni. Iki tarafin da rizasinin olmasi ve 2 sahit olmasi falan iki nikahin da ayni sartlari oldugu icin o yuzden dini nikah zorunlu degil resmi nikah oldugu surece. Isteyen dini nikah da kiyar zaten ama zorunlulugu yok yani. Dinimizde de bu boyle. 3 defa bos ol konusu da efsane. Cidden olayi bilmiyorsun sen. 3 tane bosanma hakki vardir ve bu 3 hak da erkege aittir kadin isterse nikah sirasinda bu haklardan birini isteyebilir ki kadinin rizasi olmadan erkek kadini bosayamasin. Simdi adam gelip senden bosaniyorum diyor sonra 1 ay suresi var bu sure icinde geri barisabilirler ama barismazlarsa adam tekrar bosaniyorum senden diyor kadina. 1 ay daha geciyor bu surede yine barismazlarsa adam 3.defa senden bosaniyorum dedigi zaman bosanmis oluyorlar bundan sonra da 1 ay bekleniyor yine bir barisma olmazsa nikah bitiyor yani. Oyle bir defada 3 kere bos ol demeyle bosanilmiyor. 3 ay suresi var yani. Oyle kolay degil bosanmak. Zaten bosanmak Allah'in en sevmedigi helaldir. evleniniz bosanmayiniz diye hadis var. Kadinin istegi disinda bosanma olmasin diye bu bosanma haklarindan birini isteme hakki var. O zaman erkek 2 defa bosaniyorum dese de 3.hak kadinda oldugu icin kadin adami bosamazsa nikah bozulmuyor. Umarim anlatabilmisimdir. Bunlar kesinlikle emin oldugum bilgiler. Orda burda duyulan seylere inanmayin lutfen iyi arastirin cok onemli bir konu. Ama dedigim gibi dinimiz resmi nikahi ve ayni sekilde resmi bosanmayi da ayni dini nikah gibi kabul eder. Cunku sartlari ayni. Dini nikahsiz olmaz diye bir sey yok ama musluman oldugumuz icin kiymak isteriz tabiki ben de kiyilmasindan yanayim zaten ama kimse dogru duzgun bilmiyor bu konuyu sonra magdur oluyor kadinlar mesela bosanmis nikahi dusmus haberi yok. Neyse canim iyi geceler size hakkinizi helal edin
Arkadaşlar benim bir sorunum var nişanlanmadan önce 2 yıl bir birlikteligimiz oldu nişanlımla.cinselliği tam anlamiylada olmasa üstten yasadik.biz nisanlaninca bende türbana girdim.ama şimdi ekimi bile tutsa kendimi kötü hissediyorum günaha girmiş gibi oluyorum.biz dini nikah kıysak ama ailemizin haberi olmadan bu nikahın geçerliliği olurmu ne olur yardim edin.bu arada yaşım 24 fikirlerinize ihtiyacim var((
Evet dediginiz dogru dini olarak bosaninca resmi nikahin bir anlami kalmiyor ama ayni sekilde resmi olarak da bir sahitin huzurunda bosaninca dini nikah da dusuyor. Ben bunlari cok kiymetli bir hocamdan ogrendim. dedigim gibi sartlari ayni ikisinin de o yuzden resmi nikah olunca dini nikah zorunlulugu kalmiyor ama tabiki inancimiz bu yonde oldugu icin dini nikahi tercih edebiliriz zaten ikisi de ayni oluyor aslinda
El ele yürümeniz zaten günah olmaz ama bazı şeyler yaşamışsın en azından dini nikah olursa o yaşadığın şeyleri düşününce çok kötü hissetmezsin sadece
El ele yürümeniz zaten günah olmaz ama bazı şeyler yaşamışsın en azından dini nikah olursa o yaşadığın şeyleri düşününce çok kötü hissetmezsin sadece
Fetva verirken bnce dikkatli olmalısınız yanlış fetva adamı cehenneme götürür kendi düşüncenizi günah deil diye söylemyin bence çünkü nağmahrem olmayan her erkekle bırak el ele tutuşmayı nişanlınız bile olsa aynı odada tek başlarına kalmaları bile dogru deil dini açıdan cvp vrrmeyin bnce günah deil falan die
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...
Ya sana sadece sunu soruyorum eskiden peygamber efendimiz zamaninda insanlar nasil evleniyordu? Bunun cevabini kendine ver zaten ne demek istedgmi anlarsin.. islam alemi resmi nikaha bakmiyor ben DINI ACIDAN diyorum anlatabildimmi. Ben demiorum ki sadece imam nikahiyla otur diye tbiki resmi nikah kiycak ama dinimizdeki oncelik dini nikahtir onu kiyarsan evlisindir bitmistir! Ve insanlar bosanabilir bosanmak gunahmi? Bosanmak neden var acaba? Eger gunah islemek istemiorsan canim benim nisanlinla bi sene nikahsiz gezip tozamazsin konusamazsin bile. Bu zinadir deilmi ve konu sahibi gunah islemek istemior die nikahi kiymak istior.
Ben ona dedimki eger cinsellik yasamak icinde cok buyuk gunaha girersin dedim ama sadece aranizdaki muhabbet ve gezmeleriniz icinse sorun deil nikahi kiyabilirsiniz dedim lutfen soylediklerima saygili ol benim sizinkilere saygli oldugm gbi...
El ele yurumek gunah deilmi? Canim helalin olmayan erkege elini veremezsin selamlasma icin bile ve nisanlin helalin olmadigi icin onunlada ole gezemezsin(ha ama bircok insan yapior ben bunu konusmuyorum herkes hata yapior gunah islior bende dahil herkesin gunahi sevabi kendine elestirmiorm yanls anlasilmasin sadece bunjn gercekten gunah oldugnu belirtiorum)
El ele tutuşmak günahmı yani onumu diyosunuz anlamadım el ele tutuşmanın bir günahı yoktur el ele tutuşmak sevgi belirtisidir yani o zaman siz kimseye günahsa afedersiniz kalkıpta yatağa girmek değil bu el ele tutuşmanın nesi var demekki zihniniz bu kadar kötü böyle düşünüyosunuz namahrem ayrıdır el ele tutuşmak ayıp bişey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?