nişanlımla gizli nikah kıysak olurmu???

3 talak var dedigim gibi. 1. ve 2.talakta tekrar bir araya gelebilirler ama ilk ikisinde bir araya gelmezlerse 3.talak da gerceklesirse yani bu sure icinde kari koca iliskisinde bulunmazlarsa bosanmis olurlar iddet suresi 3 ay oluyor yani. Fetva sitesinden bakabilirsiniz. Medeni kanunda da 300 gun diye biliyorum.

Mesela insan sevdiği üzülünce ben yanındayım diye elini tutar bu günahmı işlemiş oluyo peki

Son düzenleme:

Canim dinimiz senceye goremi sekilleniyor? Farkindaysan cumlelerinde bence bu boyle bence gunah deil herkes normal gezio bence gunah olmasi sacma ve asirlarda kaldi demek ne demek farkindamisn? Sen dini kendine gore yasiyorsun.. madem asirlarda kaldi o zaman kurani okuma ve namaz vs kilma oructa tutma sonuxta taaaaa peygamber efendimiz zamanindan kalma seyler safsatalar bunlar degilmi haşa! Bak kizmiyorum ama cok buyk yanlistasin.. bende cok gunah isliorm herkes islior neler yapioruz kim bilir ama ben inkar etmiprum gunah oldugunu ve dinimizi benim fikirlerime gorede degistirmiorum.. gunahsa sonuna kdr gunah oldugunu savunurum fakat ben mukemmelim de demiorum yanls anlasilmasin.. gunah islersen gunahkar olursun fakat inkar edersen kafir!

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sana göre günah tamam ben bişey demiyorum ayrıca lütfen kelimelerine dikkat sen kendindemisin falan ayıp oluyo bana göre el ele tutuşmadan bişey çıkaran insanın zihni bozuktur kötülük el tutmada değil kafada biter onu demek istedim sen elini tutma ama içinden beyninden kötü düşün bu ne oluyo o zaman

Canim sartlari ayni diyorum o yuzden dini nikah zorunlulugu olmuyor diyorum. Sanki resmi nikah ve dini nikah cok cok farkliymis gibi dusunuyoruz ama sartlar ayni. Iki tarafinda kabul etmesi ve 2 sahitin olmasi yeterli nikah icin. Her ikisinde de boyle. Neyse siz beni dini nikaha karsiymisim gibi algilayip savunmaya gectiniz ama bu soylediklerim emin oldugum seyler yoksa asla burda yazip da kimsenin hakkina girmek istemem. Soylemek istedigim sey resmi nikahin ustunlugu falan degil ikisi de ayni onu anlatmaya calisiyorum. Neyse tekrardan iyi geceler tesekkur ederim yazdiginiz icin :)

Sevgiyle günahı pekiştirmeniz çok yanlış ewt el ele tutuşması haram nağmağrem kişiyle güzel bi ses tonuyla konuşmak bile men edilmiştir tekrar söylüyorum kendi düşüncenizi helal olarak veya haram olark söylemeyin hiç bişi yapamıyosanız kuran meali okuyun biraz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

Allahla kulun arasına kimse giremez kafirsem eğer bana kalsın kafirliğim size değil eğer ben sevdiğimin elini destek vermek için tuttum çok büyük günah olmuyo bence destek çıkmak olur kötü durumda elinden tutmak olur millet hacı hoca geçiniyo yapmadıkları yok eğer ben sevdiğimin elini tuttum diye günahkar olacaksam olayım madem yanayım yani

Budamı günah anlayamadım

Bak dinimizde bir erkekle sevgili olarak konusmak tlf dahil gunah elini tutmana gerek yok. Yan yana gezmen biseyler paylasman vs vs hepsi gunah.. ha sen buna uyarsin uymazsin sana kalmis herkes istedigni yapmakta ozgurdur fakat gunah oldugunu musluman biri olarak kesinlikle inkar edemeyiz.. petgamberimiz bile dini sohbet verecegi zaman kadinlara kendisi vermemistir esi vermistir bayanlara her zaman ayri olmustur kadin erkek.. dogrusu budur ama suan gunumuzde hersey normallesti hersey ortalikla kizlar ciplak gezior vs. Ama sirf normallesti die gunah olmaktanda cikti manasina gelmez kendini koruyabilen veya dikkat etmek isteyen eder takmayan takmaz yani kisiye bagli :)

Ben ne okuyup okumicağımı senden öğrenecek değilim kendi düşüncemi söyledim sadece yargılamak allahındır sana kalmaz

Valla o senin sorunun en azından beni baglamıyo dogru oldugu diretemesin ayetleri inkara girer kimin ne yaptıgını sorgulamıyoruz sadece bilmedigin konularda fikir yürüterek olmuyo herkez kafasına göre bişi uydursun o zmn

Canim ben el ele tutmak kotu demedim ki! Gunah dedim allah bunu yasak kilmis bize dedim.. bende isterim sevdigm insanla art niyetsiz el ele tutsayim geziym kim istemezki.. illa baska sey dusunmeye gerek yok fakat allah yasak koymussa ben bunu inkar edemem kafir olurum. Ha ama herkes bende dahil istediğini yapar hic kimse sirf el ele tutustu die art niyetli olmazki. Yanlis anladn beni cnm ya

Madem günahları o kadar çok biliyosun sevgilinle evlenmeden telefonda bile konuşma o zaman arama nasılsın canım diye telefonda konuşmamız günah biz sevgiliyiz diye kapat telefonu ararsa sevgilinde

Son düzenleme:

Rica ederim cnm :) ii gecelrr sanada

Ben ne okuyup okumicağımı senden öğrenecek değilim kendi düşüncemi söyledim sadece yargılamak allahındır sana kalmaz

Heh bende ondan bahsediyorum kendi düşüncem de o zmn günah deil deme cünkü haram kılınmış seyler var kendi cvp kendin vermişsin zaten senin düşüncen islamiyete dair edemezsin bunu oku die benden ögrencegini demedim yanlış anlamısın bilip bilmeden kendi yorumuna günah olmaz demiştin onadan dedim okuda bak die günahmı deilmi

Evet aynen sizin soylediginiz gibi. Ikisi de ayni sartlari tasir ve resmi nikah dini nikahi kapsar. Dolayisiyla resmi nikah olduktan sonra dini nikah yapilmasa da olur. Isteyen yaptirir tabii ki. Butun hocalar bas bas bu soyledigimizi soyluyor. Size karsi cikanlarin bunu iyice arastirip ogrenmesini tavsiye ederim.

Günah olabilir sadece kendi düşünceme göre bana abest gelmiyo deme istedim

Madem günahları o kadar çok biliyosun sevgilinle evlenmeden telefonda bile konuşma o zaman arama nasılsın canım diye telefonda konuşmamız günah biz sevgiliyiz diye kapat telefonu ararsa sevgilinde

Cnm sana daha fazla cvp veremicem cunku konustukca sen baya gunaha giriosun suan inkar ederek. Taryismak istemiorm tartismak amaciylada yazmadim amacim dogruyu gostermekti ister alirsin ister almazsin. Kendine ii bak cnm

Madem günahları o kadar çok biliyosun sevgilinle evlenmeden telefonda bile konuşma o zaman arama nasılsın canım diye

Anlamamkta israr ediyosun ki sen bnm ne yaptıgımı ki bn evliyim ne biliyosun konuşuyosun bn insanlar illa bolede yapsın die demiyorum o Allahla kulun arasında sadece günahı kendi varsayımınla helal diemezsin diorum inkar etmiş olursun bu kadar benle inatlaşcagına biraz araştırsan senin için daha iyi olur die dedim yapıpyapmamk senin veya bi başkasının sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…