Boşanmanın 3 ay süresi deil o kadının birdaha evlenebilmesi için beklenen iddet süresi hem 3 deil 4 aydır bu ara da ki bu sadece kadın için olan bi durumdur gebelik olma ihtimali yüzünden hemen başkasıyla evlenirse ve kadın önceki eşinden hamile olabilme durumu içindir ve kadın için geçerlidir
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...
Canım bunlar çok evvelden kaldı ama kaç asırdan kaldı yani herkes sevdiğiyle el ele yürüyo artık bence herşey akılda zihinde biter senin düşüncen kötüyse size demiyorum şuanda eğer senin düşüncen kötüyse o günahtır asıl elini tutmak değildir bence lafta herkes günah haram diyo ama el ele tutuşmasından kaç kat daha beter şeyler yapıyo insan sevdiğinin elini tutabilir bence tabiki herkesin kendi görüşü ama tartışma sebebi olmasın
Canim bunun zihnimizle ne alakasi var ya kendindemisin? Biz simdi kafamiza gore sirf kotu dusunuoruz diye gunah mi dedik? Sen smdi diosun ki biz kafamiza gore yasak koyduk dinde ve el ele gezmek gunah dedik. Ya sen kafyi mi yemissin tobe tobe allah icin bak yarin ilk isin sadeceee git herhangi bir camiye hocaya veya camide namaz kilan bi bayana ne bilim ole birone sor ama cevrenden olmasin lutfen dekiii helalin olmayan bir erkekl kizin el ele tutusmasi (selam vermek icn bile olsa) gunahmi degilmi? Gercekten suan cok gunaha giriyorsun bizimle tartisma daha buyk gunaha girmeden sen sadece arastir cnm insllah dogrusu kendi gozlerinde gorursun ogrenirsin.. ben senle tartismiorm bak yanlis anlama nolur sadece yanlisini soyluyprum.. hic degilse simdilik gunah deil die diretme. Nedenmi? Ya gunahsa ve yanlis biliosan? Sirke kosmus olmuyormusn allahin yasagini yok sayarak? Bu ihtimal uzerinde yogunlas ve kendin sorup cvp alana kdr gunah deil deme cnm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Anlattiklarinda haklisn fakat tek yanlisn dini nikah zorunlu deil eger resmi nikah varsa diyorsun. Sen mesela iki nikahlada evlisin diyelim, esin sana dinizmide gerrktirdigi gbi de bosadi dini nikahta. Peki o zaman hala kari kocami olursunuz? Yoksa allah katinda bosanmis mi olursjnuz? Resmi nikah sadece sosyal hayatimizda kadinlara verilen haktir yani bosandignda kadina malin mlkun yasiri verilmesi nafaka vs kadni korumak ve yasamina devam etmesi icindir ve evlilik boyuncada hayatindaki gelismelerde hayatini surdurebilir bircok haklarda smdi hepsino tek tek yazamicam tbiki.. fakat allah katinda evli olman icin esinin sana helal olabilmesi icin imam nikahi sart! Bunu lutfen karistirma.
Sadece imam nikahi kiysanda sen evlisin allah ktinda fakat sadece resmi nikahla allah katinda evli sayilmiosun devlet karsisinda evli gorunuorsun cnm.. isteyen imam nikahi kiyar isteyen kiyamaz sonucta resmi nikah var diye birsey yok nolur yanlis bilgi vermeyin ya sizde bu yanlisa dusmeyin. Saglam bilgjler edinmissin madem bunu bir kere daha arastir. IMAM NIKAHSIZ EVLILIK OLMAZ ESINE HELAL OLMAZSIN bunu bil
Sevgiyle günahı pekiştirmeniz çok yanlış ewt el ele tutuşması haram nağmağrem kişiyle güzel bi ses tonuyla konuşmak bile men edilmiştir tekrar söylüyorum kendi düşüncenizi helal olarak veya haram olark söylemeyin hiç bişi yapamıyosanız kuran meali okuyun birazEl ele tutuşmak günahmı yani onumu diyosunuz anlamadım el ele tutuşmanın bir günahı yoktur el ele tutuşmak sevgi belirtisidir yani o zaman siz kimseye günahsa afedersiniz kalkıpta yatağa girmek değil bu el ele tutuşmanın nesi var demekki zihniniz bu kadar kötü böyle düşünüyosunuz namahrem ayrıdır el ele tutuşmak ayıp bişey değil
Canim dinimiz senceye goremi sekilleniyor? Farkindaysan cumlelerinde bence bu boyle bence gunah deil herkes normal gezio bence gunah olmasi sacma ve asirlarda kaldi demek ne demek farkindamisn? Sen dini kendine gore yasiyorsun.. madem asirlarda kaldi o zaman kurani okuma ve namaz vs kilma oructa tutma sonuxta taaaaa peygamber efendimiz zamanindan kalma seyler safsatalar bunlar degilmi haşa! Bak kizmiyorum ama cok buyk yanlistasin.. bende cok gunah isliorm herkes islior neler yapioruz kim bilir ama ben inkar etmiprum gunah oldugunu ve dinimizi benim fikirlerime gorede degistirmiorum.. gunahsa sonuna kdr gunah oldugunu savunurum fakat ben mukemmelim de demiorum yanls anlasilmasin.. gunah islersen gunahkar olursun fakat inkar edersen kafir!
Budamı günah anlayamadım
Sevgiyle günahı pekiştirmeniz çok yanlış ewt el ele tutuşması haram nağmağrem kişiyle güzel bi ses tonuyla konuşmak bile men edilmiştir tekrar söylüyorum kendi düşüncenizi helal olarak veya haram olark söylemeyin hiç bişi yapamıyosanız kuran meali okuyun biraz
Allahla kulun arasına kimse giremez kafirsem eğer bana kalsın kafirliğim size değil eğer ben sevdiğimin elini destek vermek için tuttum çok büyük günah olmuyo bence destek çıkmak olur kötü durumda elinden tutmak olur millet hacı hoca geçiniyo yapmadıkları yok eğer ben sevdiğimin elini tuttum diye günahkar olacaksam olayım madem yanayım yani
Sana göre günah tamam ben bişey demiyorum ayrıca lütfen kelimelerine dikkat sen kendindemisin falan ayıp oluyo bana göre el ele tutuşmadan bişey çıkaran insanın zihni bozuktur kötülük el tutmada değil kafada biter onu demek istedim sen elini tutma ama içinden beyninden kötü düşün bu ne oluyo o zaman
Bak dinimizde bir erkekle sevgili olarak konusmak tlf dahil gunah elini tutmana gerek yok. Yan yana gezmen biseyler paylasman vs vs hepsi gunah.. ha sen buna uyarsin uymazsin sana kalmis herkes istedigni yapmakta ozgurdur fakat gunah oldugunu musluman biri olarak kesinlikle inkar edemeyiz.. petgamberimiz bile dini sohbet verecegi zaman kadinlara kendisi vermemistir esi vermistir bayanlara her zaman ayri olmustur kadin erkek.. dogrusu budur ama suan gunumuzde hersey normallesti hersey ortalikla kizlar ciplak gezior vs. Ama sirf normallesti die gunah olmaktanda cikti manasina gelmez kendini koruyabilen veya dikkat etmek isteyen eder takmayan takmaz yani kisiye bagli :)
Canim sartlari ayni diyorum o yuzden dini nikah zorunlulugu olmuyor diyorum. Sanki resmi nikah ve dini nikah cok cok farkliymis gibi dusunuyoruz ama sartlar ayni. Iki tarafinda kabul etmesi ve 2 sahitin olmasi yeterli nikah icin. Her ikisinde de boyle. Neyse siz beni dini nikaha karsiymisim gibi algilayip savunmaya gectiniz ama bu soylediklerim emin oldugum seyler yoksa asla burda yazip da kimsenin hakkina girmek istemem. Soylemek istedigim sey resmi nikahin ustunlugu falan degil ikisi de ayni onu anlatmaya calisiyorum. Neyse tekrardan iyi geceler tesekkur ederim yazdiginiz icin :)
Ben ne okuyup okumicağımı senden öğrenecek değilim kendi düşüncemi söyledim sadece yargılamak allahındır sana kalmaz
Budamı günah anlayamadım
Canim sartlari ayni diyorum o yuzden dini nikah zorunlulugu olmuyor diyorum. Sanki resmi nikah ve dini nikah cok cok farkliymis gibi dusunuyoruz ama sartlar ayni. Iki tarafinda kabul etmesi ve 2 sahitin olmasi yeterli nikah icin. Her ikisinde de boyle. Neyse siz beni dini nikaha karsiymisim gibi algilayip savunmaya gectiniz ama bu soylediklerim emin oldugum seyler yoksa asla burda yazip da kimsenin hakkina girmek istemem. Soylemek istedigim sey resmi nikahin ustunlugu falan degil ikisi de ayni onu anlatmaya calisiyorum. Neyse tekrardan iyi geceler tesekkur ederim yazdiginiz icin :)
Heh bende ondan bahsediyorum kendi düşüncem de o zmn günah deil deme cünkü haram kılınmış seyler var kendi cvp kendin vermişsin zaten senin düşüncen islamiyete dair edemezsin bunu oku die benden ögrencegini demedim yanlış anlamısın bilip bilmeden kendi yorumuna günah olmaz demiştin onadan dedim okuda bak die günahmı deilmi
Madem günahları o kadar çok biliyosun sevgilinle evlenmeden telefonda bile konuşma o zaman arama nasılsın canım diye telefonda konuşmamız günah biz sevgiliyiz diye kapat telefonu ararsa sevgilinde
Madem günahları o kadar çok biliyosun sevgilinle evlenmeden telefonda bile konuşma o zaman arama nasılsın canım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?