Nişanlımla severek ayrıldık, Ailesi ayırdı

deepde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
131
2
26
İzmir
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bu sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim. En azından insan içini dökecek bir yer arıyor ve burası bu bakımdan muazzam bir yer.
2009 da başlayan bir ilişkim 2012 de nişanlanarak sonuçlandı. Ama nişanlanana kadarki süreçte yani biz sevgiliyken bile ailesi hiç beni istemedi, evlatlarını red ettiler, oğlu için harcadıkları eğitim parasını ve hatta babası soyadını bile geri istedi. Buna neden olan ise erkek arkadaşımın aramızdaki her sorunu annesiyle paylaşmasıydı. İlk zamanlar ailesini üzmemek için ayrıldık dedi ve annesi cep telefonunu zorla değiştirdi,bana gizlice haber veriyordu bu yeni telefonum diye, ailesi ayrılmadığımızı görünce tekrar reddediyorlardı. Ama o zaman erkek arkadaşım olarak yanımda yer aldı ve ailesine karşı çıkarak elimden bırakmadı. Daha sonra ailesi farklı bir şehire taşındı ve biz huzurlu şekilde devam ettik. Ailesinin tek çocuğu ve annesi çok korumacı bir tip (benden neden korumaya çalıştı anlamadım). Aileside eninde sonunda ikna oldu ve 1 yıl sonra nişanlandık. Çok mutluyduk, ta ki ailesi tekrar nişanlımla aynı şehirde olana kadar.
Elbette her ilişkide tartışma olabiliyor ve sonunda karşılıklı anlayışla çözüme kavuşuyor. Annesi bunun böyle olmadığına inandırmış nişanlımı. Doğum günümü birlikte mutlu mesut kutladıktan sonra nişanlım annesinin yanına gitmiş ve annesi kendini yerlere atarak "istemem o kızı, ayrıl" diye ağlamış nişanlıma. Nişanlım beni aradı evden çıkarak ve "Çok kötü durum annem ağlıyor ayrıl diyor, seninle tartıştığımızı duymuş, o kız seni üzüyor, sonra enayisin sen barışıyorsun sen diyor, eski duruma geri döndük, ne yapalım?" diye benimle konuştu. Ben inanamadım, hala da inanamıyorum inanın
Bu konuşmadan sonra bana mesajla bitti dedi ve ben daha ne oluyor demeden babamı aradı ve anlaşarak ayrıldık dedi. Ailemde bende şoktayız, Adam sandığım, sevgisinin arkasında durur sandığım kişi 3 yılını verdiği nişanlısından tek bir mesajla ayrıldı. Gel görüşelim ortak bir yol buluruz dediğimde, yalvardığımda, ağladığımda ise; görüşünce sen beni kandırıyorsun, merhametimi enayiliğe vuruyorsun dedi (Annesinin lafı). Daha sonra annesinden gizli gizli bana mesajlar attı, "seni çok seviyorum, çok aşığım, imkansız artık birlikte olmamız, mesaj attığımı kimseye söyleme" dedi. 2 gün önce yine telefonunu değiştirmiş. ulaşılamıyor. Annesi babamı aradı ve "anlaşarak ayrıldılar, bir araya gelmeyelim birdaha, altınlarımızı adres vereyim oraya kargolayın" dedi.
Ne yaptım da ben bu hale geldi, neden ailesi beni istemedi, sevenleri ayırmak günah değilmi? Psikolojim bozuldu, 20 yıl yaşlandım, yemek yiyemiyorum, kimseyle konuşamıyorum, ailem yanımda destekler ama nefes alamıyorum, inanamıyorum. Beni yarı yolda bıraktığına inanamıyorum. Hayata devam edebilmek için hiç umudum yok, psikolojik destekle ayakta duruyorum.
En yakın arkadaşını arayıp anlattım durumu, çok şaşırdı. O da çok kötü dedi, Onada anlaşamadık ayrıldık demiş, ben olayın iç yüzünü anlatınca inanamadı. Anlatmamış arkadaşına gerçeği. Belki de erkekliğine yediremedi bilmiyorum.
Arkadaşına göre beni ararmış, dönermiş, dayanamazmış acıya. Seviyomuş beni hala, seven insan bırakır mı? Beni öldürse ailem onu bırakmazdım, o neden bıraktı? Ona telefonunu değiştirdiği için maille ulaşmayı düşünüyorum, sizce beni yarı yolda bırakmasına rağmen ulaşayım mı?
 
bu ne annecilik böyle herkes annesini sever saygı duyar ama bu ne böyle... alacak benim elindeki telefon nosunu değiştircek ayrıl diyecek oğlanda annem çok kötü napsakki ayrılsak mı diyecek.. kaç yaşında bu süt kuzusu 3 mü?
 
arkadaşım şimdi bu tarz sorunlar yaşıyorsun ilerde emin ol daha beterlerini yaşardın bu adamla , her işte vardır bir hayır , bak burada kv-eş durumları neler okuyoruz, bir gün iyiki ayrılmışım bu adamdan dediğin günler gelicek sen önüne bak o da anasının dibinde ömrünü tüketsin...
 
hayır ulaşmaya çalışma ona...
böyle ana kuzuları ömür yemekten başka bi işe yaramaz...
bugün acı çekiyosun ama zamanla unutacaksın...
evlensen daha beter olacak böyle aile boşanma sebebi...
şimdi üzül ağla akıt içindekileri ve kurtul...
kendini düşün....
 
Nişanlım 30 yaşında. Kendi ayakları üstünde duran, maddi ailesine muhtaç olmayan bir insan. Ben inanamıyorum hala, daha 4 gün oldu. hergün umutla uyanıyorum, hatasını anlarda döner diye, hergün hüsran. Annesi nişanlanmadan önce beni arayıp ayrıl diye çığlık bile attı, hakaret etti, ailemde ben de bunu bilmemize rağmen nişanlımın adamlığına güvendi ve nişanlandık. Benim ailemin sevgiye saygısı var, sevenleri biz ayıramayız, senin kararına saygılıyız diyorlar, ben 27 yaşındayım. Şimdi ne oldu da değişti? neden? bu şekilde ailesine karşı çıkmış birisi neden değişti?
 

Kendimi düşünemiyorum ki, evlenseydik eğer inanın böyle şeyler olmazdı çünkü biz yanyaneyken hiç bir sorunumuz tartışmamız yoktu. ben hiç bir zaman ailesi bana hakaret ettği zaman bile saygımı bozmadım. Yine de bozmam, büyüktür der susarım. Ana kuzusu değildi, ana kuzusu olsa en başından bırakırdı dimi? gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Sözün bittiği yerdeyim
 
ah be arkadaşım madem senı ıstemıyordu ailesi ne diye kendını çıkmaza soktun kı... elinden sonunda o anacı oğullarını senden alacakları bellıymış
ağlama sızlanma guçlu ol.... sakın sakın yalvarma....bukadar anacı adamdan koca olmaz zaten
altınlarıda geri yollama. sorarlarsa nışanı bozdunuz taznımat davası açmak yerıne bedel olarak vermıyorum dersin. sebepsız yere nışan atanları isteyen dava edebiliyor ve tazmınat alabılıyor. bılıyorum para umurunda değil şu anda ama onlarada boyle maddı bır acı yaşat
aslada geri dönme..... anamız bızı el oğlunun anası üzsün diye doğurmuyo
 
kurban kes, fakir sevindir hayrat yap ne bileyim şükret
üzülüyorsun ama bu üzünütler geçer de bir ömür böyle geçmez ileride çok iyi kurtulmuşum diyeceksin
 

ona kıyamıyorum, ona o kadar kızgınım ki, ona rağmen üzülüyor ağlıyor olduğunu bilmem beni kahrediyor. Dini olarak sevenleri ayırmak günah değil mi? Bir anne baba nasıl olur da biricik evlatlarını böyle bir acıyla bırakır?
 
sevgine acına saygım sonsuz canım inş çok mutlu olursun ama Onsuz..... böyle ezik annesinin eteğinden ayrılmayan pısırık kişiliksiz bir erkekle nasıl bir hayat geçer hiç düşündümü ?

Evlenmeyen genç kızlar evliliği kolay sanıyorsunuz zannediyorsunuz ki kalkıcaz kahvaltı yapıcaz eğleniceğz geziceğz tozucağz akşama yemek yiyeceğiz elele gözgöze dizdize kumrular gibi geçecek hergün...

O kadın sizin üzerinizden asla elini çekmeyecek herşeyinize karışacak sürekli oğlunu arayıp yönlendirecek oğlunu seninle ilgili dolduracak oğlu eve gelip sana trip atacak senle kavgaya tutaşacak küsecek annem böyle dedi sen beni kullanıyormuşsun diyecek sen krizlere gireceksin ağlamadığın gün olmayacak ailen üzülecek hatta o kadın aileni arayıp anlaşarak ayrılıyorlar gelin kızınızı alın

Ve sen keşke diyeceksin keşke o nişan bozulduğunda tekrar dönmeseydi.. Bir erkeğin ve ailesinin kadınına,gelinine en verimli kul köle oldukları dönem nişanlılık dönemidir çünkü köprüyü geçene kadar herşeyi yaparlar bazısı köprüden sonra da öyle olur bazısı değişir..

sennkiler köprüyü geçmeden başlamışlar bırak şu korkak nişanlını acın taze ama geçecek inanma ona dönsede hiç değişmeyecek zaten tek çocuk kadın onun yakasını ölene kadar bırakmaz kendi fermanını imzalama
 
şu yanyanayken iyiyiz lafını bırakın lütfen yaa
bu ne demek biliyomusun bu adam çift karakterli benimleyken farklı ailesiyken farklı demek, 30 yaşında adam böyle gel gitler yaşamaz, saf gibi bişey bu, yaşını söylemesen ben sana bu yaşta ne nişanı ne düğünü derdim,18-20 yaşında olduğunuzu düşünerek, senin içinde barışma umudu olduğu için evlenince böyle olmayacağını düşünmek istiyosun, yan yanayken iyiyiz diyosun, evlenince sizi yan yana bırakırmı sence o kadın
 

Sevdiğim için, aşkımız için devam ettik, direndik. Ben ailesinin hala beni sevmediğini istemediğini bilemedim, annesiyle yada babasıyla tartışmadım, neden sevemediler beni
Güçlü durmaya çalışıyorum, çok yalvardım ama çok, annenin babanın elini ayağını öpeyim bile dedim. İnanmıştım ben, adam olduğuna inanmıştım.
Ailem zaten biz nişan atmadık siz attınız diyor ve doğru. Annesi de annem yerine babamı aradı, çünkü babam daha sakin bir insan. annemi arayacak yüreği bile yok.
 
benim anlamadığım bunun gibi kadınlara kadın demeye bin şahit ister.

nasıl bir insandır ki hem nişan yapıyor sonra fikri değişiyor 'ben istemiyorum' diyebiliyor.

yazıklar olsun, bayanların geleceği ve umuduyla oynayan insanlara. çocuk oyuncağımı bu nişan..

sana gelince arkadaşım eminim gerçekten çok zordur ama şu ara hiç ses verme kendinden derim. bekle bir süre zaten nişanlının azıcık aklı varsa enine boyuna düşünür, bir süre sonra sakinleşmiş olur. bekle şimdi..içindekileri sonra dökmen senin karına olur.
 
Haksız da olsa kendi ailesi söz konusu olunca ne olursa olsun babanın veya annenin tarafını tut, anne ve baba candır, eş ne ki her zaman bulunur diyen insanlar bu arkadaşımızın nişanlısının yaptığı şey içinde aynı şeyi düşünürler mi çok merak ediyorum?

Benim naçizane yorumum; Herkes ailesini sever, kimimizin ailesi bunaltmaz, müdahale etmez, kimimizin işte aynen bu şekilde müdahale ederek her şeyi yıkar geçerler. Eski kayın valideniz deyim kendisine, yaptığı çok çok saçma, her ilişkide tartışmalar olur, kendisi eşiyle hiç mi tartışmıyor yoksa eşi de onu veya o eşini mi enayı yerine koymuş oluyor? 15 yaşındaki bir çocuktan bahsetsek neyse, ama 30 yaşına gelmiş koskoca adam, annem numaramı değiştirdi, seni seviyorum ama kimseye söyleme diye mesaj atmalar, bu ne korkaklık yahu? Zaten en büyük hatayı her şeyi annesine anlatmasıyla yapmış.

Yakında elinden tutup işe de götürür annesi kazık kadar adamı..
Üzgünüm ama bu adam' dan ne eş, ne de baba olur.

İşte tek çocuk ve erkek annesi olmanın bilindik yüzü ben buna hastalıklı sevgi diyorum..
 
Son düzenleme:

En başı en sonu yok bu işlerin... 30 yaşında adam aile baskısına daha fazla katlanamadığı için sizi terketmiş, bu gerçeği kabullenin. Yanyana da olsaydınız bu işin sonu aynı olacaktı. Forumu azıcık inceleyin, ailelerine boyun eğen adamların evliliklerini ve karılarının açtığı konuları bir okuyun.

Evet cok zor biliyorum ama ben sizin yerinizde olsam verilmiş sadakam varmış derdim.
 

elini ayağını opeyımmı dedin.inanamıyorum sana nasıl dersin bunu.. değmeyen bırı için gururunu ayaklar altına almışsın.. şu anda sana çok kızdım çok . yazık etme kendıne ya.... adam olsaymış arkanda dursaymış
senı ıstemeyenlerı sen hiç isteme. senın yerınde olsam kapımda köpek olsa şu saatten sonra dönüp bakmazdım
 
allah korumus bacım senıı...
zaten evlensende annesı yuzunden bosanacakmıssın bellıkı..
bosanmaktansa nısan atmak en ıyısı..
ayrıca erkek dıye yanında dolastırdıgına degmez..
tamam annedır dınlenır bır bıldıgı varsa konusulur orta yol bulunur..
bulamazsada ayrılınır..
3 yıl cocuk avutur gıbı avutmus resmen.
kinlenmen gerekir..
kinlen ki unutma yaptıgını..
sakın ulaşmaya calısma bence...
madem anlasarak ayrılmıssınız...
adam olsaymısta altınları almaya gelseymıs en azından aılenden helalılk ısteseymıs...
kusura bakma canm ama cokk sınırlendım...
 
Verilmiş sadakan varmış.
Şimdi sevdiğini düşünerek acı çekiyorsun ama geçecek..
Gerçekleri farkettiğinde ise şükredeceksin...

Bu adam erkek falan değil. Adam değil. Ezik, kendi kararlarını kendi veremeyen, verdiği kararın arkasında duramayan aciz bir asalak..
(kızabilirsin böyle söylediğim için ama gerçek bu üzgünüm)

Hayattan soğumak da neymiş.. Daha mutlu görün.. Gül, eğlen..
Arkadaşlarınla vakit geçir... gez dolaş...
Kutla bu kurtuluşunu...

İnşallah seni hakeden biri çıkar karşına en kısa zamanda...

 
Aile baskısıyla aşık olduğu nişanlısını bırakan bir insan...
Dua et güzelim sen verilmiş sadakan varmış yol yakınken bitmiş...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…