Nişanlınızdan para alırmısınız ?

Harçlık olarak hiç almadım aklıma bile gelmedi ama ev için nevresim yatak örtüsü bornoz vs aldığımda istiyordum eşimden de bir miktar çünkü bizde ailelerin hiçbir yardımı olmadı , kız tarafı erkek tarafı muhabbeti de olmadı alınacak şey de eşimin aklına gelmediğinden ben netten sipariş verip paramın yetmediği yerde de eşime şunu bunu aldım bana para gönder diyordum o da gönderiyordu.

Ben düğünümüze bir hafta kala aldım al ya eşin olcak yani seni düşünüyor o da..

aman sakın alma. bak insanoğlu çiğ süt emmiş gün olur sana zaten nişanlıyken de sana ben bakıyordum der o lafın ağırlığından ezilirsin.

Bi arkadaşın nişanlısı da parasını paylaşmak istiyordu sürekli. Kız da hiç almıyordu. Sadece bir kez 200 250 tl gibi bişey almış acil bi iş için sonra da geri ödemiş yani. Ayrıldıklarında çocuk diyormuş ki beni param için kullandın bence alma boşver. O hesabın kartını verdiyse de geri versen iyi olur.

Herkes bir değil ama ileride nasıl davranacağını bilemezsin

Bu kadar güvensizlikle yaşamak zor degil mi? Nisanli ya hu. Yarin evlenecek. Daha ne kadar yakin olabilir insan?
Kocalarının bile yeri geldiğinde birşeyleri yüzüne vurabileceğini öğrendik bu sitede. Koca yahu koca, daha ne kadar yakın olabilir ki.

Ben de almazdım şimdiye kadar asla almadım zaten bir erkekten para. Aynı hayatı paylaşmıyorsam, henüz yuva kurmuyorsam o iş bana ters... Nişanlıyken de almam herhalde, nişan başka evlilik başka.

kesinlikle almayin benim esimde nisanliyken para vermek isterdi asla kabuletmedim.lafini sozunu edecek biri degil ama ben agirligimi korumak istedigim icin almadim.

Başlık biraz garip olmuş. Yani nişanlıyken almam evliyken alırım mantığı bana anlamsız geliyor. Eşimle henüz sevgiliyken cüzdanımı evde unutmuştum. Yanımda bulunsun diye para vermişti, aldım. Tamamen aranızdaki ilişkiye ve size bağlı. Nişana düğüne takılmayın buna karar verirken.

Almam kesinlikle, evli olsam da almam. Calismamak gibi bir sey de benim icin gecerli degil.

Nişanlıyken eşim de ısrar ederdi ama hiçbi şekilde kabul etmezdim. Bi zaman sonra çantama koyuyomuş gizlice.. tabi ben babam falan koyuyo sanıyodum.. bigün koyarken farkettim ve çok kızdım ve o da çok bozuldu alışsan iyi edersin hem senin benim diye bi şey yok demişti. Zaten o paraları da biriktirip güzel bi telefon hediye etmiştim ona :)) ona da çok kızmıştı.. iyi ya bidaha vermezsin çünkü o paraları kendime harcamıycam anlamışsındır artık demiştim.

Toplamda 9 yıldır beraberiz asla maddiyat lafı etmedi çok şükür.. borç verir geri ödemezlerse istemeye utanır öyle bi eşim var.

İnsanoğlu çiğ süt emmiş olmadık bi zamanda yüzünüze vurur falan o işlere girmeyin hiç. Direkt elden almak veya hesaptan çekmek farklı bi durum çünkü.. hesapta birikenleri sonra afiyetle yersiniz :))

Ben almadım. Güvensizlik, yüzüme vurur vs meselesi degıl kendımı rahatsız hıssederdım bu kadar basit. Benım ıcın gayet farkedıyor sevgılı, nişanlı, evli olmak. Konu para olunca ha nişanlı ha evli ne fark eder oluyor. Bu sıfatlar anlam taşımıyorsa neden bu sıfatların altına giriyorsunuz? Evlenmeseydınız madem ne fark edıyordu ki ?
Onun dışında almak isteyen alır. İşsizliği, aileden para ısteyememeyı bahane etmeyın bunca yıl nişanlın yokken kimin parasıyla gecınıyordun veya şimdi nişanlın olmasa aç mı kalırdın açıkta mı? Almak istiyorsun belliki al o zaman.

Kocalarının bile yeri geldiğinde birşeyleri yüzüne vurabileceğini öğrendik bu sitede. Koca yahu koca, daha ne kadar yakın olabilir ki.
Ruh hastalığı başka birşey. Tvde öz babasının tecavüzüne uğrayanları görüyoruz. Şimdi tüm babalar potansiyel sapik mi? Hayata böyle bakarsak kime nasıl güvenilir?

Ben olsam alırdım ama harcama yapar mıydım emin değilim. Belki çok gerekli olan şeyler için kullanırdım.

Karşı tarafın maddi durumuna da bağlı gerçi, asgari ücret alan çocuğun parasını harcayamazdım mesela, ona anca yetiyordur bir de ek yük olmasın diye.

İlişkinin dinamiğine bağlı birşey bu. Niyetin ne olduğu da çok önemli. Biz eşimle daha öğrenciyken aramızda paranın, hesabın lafı olmuyordu, okullar bitti, ikimizde çalışmaya başladık, dönem dönem birimizin çalışmadığı zamanlar oldu, hep yetmediği yerde tamamladık. Aynı evde olduğumuz zamanda oldu, farklı ülkelerde olduğumuzda. Ha keyfi, gezip tozmak, harcamak için almadık hiç, genelde zorunlu durumlarda oluyordu.
Mesela bu konuda aklınızda soru işareti varsa alma derim, erken olduğunu düşünüyorum diyorsunuz sırf nişanlı olduğunuz için mi, yoksa başka endişeler mi var, bence almayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…