Nişanlınızdan para alırmısınız ?

3 senelik evliyim belki bir çok konuda tartışmışızdır eşimle ama para konusunda bu zamana kadar ne tartıştık ne lafı edildi. Önceden parasını almıyordum ve buyüzden cimri fılan olmadı, parasını almıyorum dıye ilişkimiz daha az samimi de olmadı. Almamamın sebebi güvensizlik değildi. Bana doğru ve uygun gelmiyordu. Benim aile ilişkilerimde çok harıka, çok sıkı fıkı, çok bağlı olmasada ihtiyacım oldugunda babamın orada oldugunu biliyordum. Baba tabiki eş, sevgılı gibi olmaz herseyın bir yeri var, herseyı bılmez, benımkıde bılmez ama kalkıp babam bile bılmıyor bu adam bılıyor dıyıp onca sene bana bakmış adamı yok sayıp bu tarz hareket etmezdım. İlişkiye göre değilde aileye görede şekil değiştiriyor bence.

Kesinlikle kabul etmeyin gun gelir basina kakar ailene karsida icten ice kin guder daha baba evindeyken harcligini bile ben veriyordum diye. Nisanliyken tek kurusu gecmemistir elime hatta altta kalmamak icin disari filan ciktigimizda bazen hesabi ben oderdim. Erkek milletinin isi belli olmuyor ne yazikki hersey iyi hos zannedersin sonra gun gelir oyle bir zehirini kusarki neye ugradigini sasirirsin.

Ya bırak böyle saçma gururları al harca mis gibi ben sevglimden alırdım durumu çok çok iyiydi bende atanamamıştım şimdi atandım hala onun parasını harcamak daha güzel geliyor valla canım erkek milleti illa canımızı yakıyor bi zaman sonra o yüzden hiç acıma ben başıma gelenlerden sonra düşünürdüm onunda parasını dikkat ederdim ama artık gram acımıyorum ne aldırtabilirsem aldırtıyorum

Babamı yok saymıyorum zaten :/ özellikle Bu konuda o bana daha yakın sadece. Daha önceki ilişkilerim ve evliliğimde böyle hissettiğim olmamıştı...

Bu şekilde ısrar vs hoşuma gitmezdi sürekli para muhabbetine gerek yok.
Ama ihtiyacım varsa alırım o da benden alır.
Kasmayız zaten ayın başında birlikte bütçemizi ayarladığımız için garip gelmiyor bana.
Ama nişan olduktan sonra değişmedi liseden beri aynı şekildedir para noktasında

Şaşırtıcı bir cevap oldu ...o da bir ömür sana bakıcam zaten benim kafam daha rahat olur diyoda ben çekiniyırım

bu yoruma kesinlikle katılıyorum. erkek kısmışı kadına ne kadar para harcarsa aman bunu kaybetmiyim kafasına giriyor herhalde.
ben de eşimle evlenmeden önce gezdik tozduk. ben onun direk parasını yemedim para da istemedim ama mesela tatile giderken otel parasını veriyordu sesimi çıkarmıyordum. hediye alıyordu teşekkür edip mutlu oluyordum aman ne gerek vardı felan demiyordum. mevzu paradan ziyade birlikte bir şeyler paylaşma mevzusu. hesaptan parayı çek ye demem o çirkin ama dediğim gibi birlikte bir yerlere gittiğinizde veya sana bir şeyler almak istediğinde maddi açıdan engelleme bırak yapsın..

evlenmek üzere olduğunuz kişiden yardım almak konusunda niye endişelisiniz ki adam heves ediyor demekki ihtiyacın varsa al zaten güvenin yoksa ne işin var adamla ihtiyacında yoksa çek bir 100 tl kendini daha iyi hisseder evlenip imzayı atınca birden değişicekmiş mi her şey sanki şimdi neyse yine öyle olucak

Biz ikimizde öğrenciyiz günlük para alıyor ailesinden aksam beni eve bırakırken cebindeki bozuklukları topluyorum kendime alıyorum evlenmek üzere olduğunuz kişiyle aranızda sınırlar böyle şeylerin lafı olmamalı tabi ne kadardır birliktresiniz o da önemli

Kimseden boynumu bukup para istemem. Cok parasiz kalirsam gunluk is, ek is bulur calisirim. Birinden illa para isteyeceksem bu babam olur.
Birak para istemeyi iki kere ust uste hesap da odetmem. Pahali hediye kabul etmem, alirsa asla altta kalmam. Kimsenin parasi icin "ben yemicem de kim yicek" diye de bahsetmem. Bu dunyaya millete sirt dayamaya gelmedim. Kadinim diye kimse karnimi doyurmak hediyelere bogmak beni bakmak zorunda degil. Kimsenin karsisinda ezik duruma dusmem.
Onur, gurur guzel sey vesselam.

Ne biliyim ki gurursuz bir insanda değilim. çok şükür Öğrenciyken hep bursu vardı yaz kış çalıştım staj yaptım ne bir harç ödettim ne telefon bilgisayarımı babama anneme aldırdım.
Ama yükümü daha fazla yüklemek istemediğim için yaptım bunu para istemekten çekindiğim için değil.

Ama Nişanlımla eş olarak hayatımızı birleştirme kararı almışsak neyin gururunu yapıyoruz.
Koltuk takımının yarısını sen yarısını ben yapmıyoruz hiç birimiz.
Hesap kitaba onunla da gireceksek ooo....

Onun parası benim benimki onundur.
Yeter ki birlikte planlayalım.
Çalışıyor olsak da olmasak da... Evlilik ev kurmak ortak bütçeyi de birlikte yaşamaktır. Maaş kartımızı birbirimize vermek değil ortak planlama yapmak yeri geldiğinde harcayabilmek.

Çok kompleks hale getirmeyin.
Sonra ev içinde kuruş kuruş hesaplamalar duyuyoruz bu daha kötü.

Ben yerinde olsam (yani erkek olsam ) teklif etmezdim etseydim de öylesine olurdu.İncelikten belki.

Nişanlı olduğum dönemde calismiyordum baya parasız gezdim ama almadım.Esimde o donem. Bir kredi kartı dahi çıkartmıştı ben de dursun diye ama hiç harcama yapmadım :) bana hoş gelmiyor bunlar yarın ayriladabilirsiniz evlenmeden

Aynen evlenincede adam cimri oluyor. Seni kldıramıyorsa sahip çıkamıyorsa evlenme zaten.

N Nedesembilemedimm
Benim zihniyetimde evlilikte hayat müşterekse, bütçe de ortak olmalı. Senin paran benim param ayrımı yapılmamalı.

Ben çalıştığım için hiç almadım.. Başıma kakacak bi adamla da evlenmezdim zaten. Başına kakıp kakmayacağını belli eser zaten.
Evlilik hazırlıği için ortak bir hesap açıp hesabinızda birikim yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…