- Konu Sahibi permanganat
-
Günaydın kızlar. Çok mutsuzum. İçimi size dökmek istedim. Bundan 1 yıl önce şimdiki nişanlımla tanıştım. Tanıştığımızda psikolojim berbattı. Gözaltımdaki dolgu yüzünden berbat günler geçirdim, işimden istifa etmeyi düşündüm, ailemle aram bozuldu vs... Nişanlım beni hayata döndürdü, onun sayesinde hayata döndüm. Bana karşı o kadar sıcak ve ilgiliydi ki her sıkıntımda beni teselli etti. Ailemle tanıştırdım ailemdekiler de çok sevdiler. Sonra nişanlandık. O melek gibi insan gitti başka bir insan geldi sanki. En ufak bir hatamda bana bağırıp çağırmaya, bana küsmeye başladı. Geçen hafta damatlık almak için yaşadığım şehre geldi. O kadar yorulduk ki çok acıktım bi ara. Bana börek, pasta vs aldı. Sonra ameliyat olacak teyzesini ziyaret edecektik. Ben de böreklerimi yiyip öyle çıkalım dedim iki dakika beklemedi beni. Ben de yemedim teyzesigile çıktık ve bana iki saat surat yaptı. Bizim düğünümüz babasını Kasım 2012'de kaybettiği için müziksiz olacak. Bizim akrabalar falan çok saçma buluyor ama ben bana en başta söylediği için sorun etmiyorum. Geçen günlerde eltimle bu konuyu konuştuk. Ben ağzımı bile açmadım. Eltim görümcemle konuşmuş görümcem de abisini bir güzel doldurmuş. Çok kötü kavga ettik. Înanın ben sözümden geri dönmediğim halde bana bi sürü bağırdı çağırdı. Iki gündür de konuşmuyoruz. Sinirlenince gözü hiçbir şey görmüyor. Ben ne dersem boş, ailesi ne derse ona inanıyor. Psikiyatriste git diyorum gitmiyor. Kendisi doktor ama hamilelerin yanında fosur fosur sigara içiyor. Evlenince onun yanına küçük bir ile gideceğim. Kimsem yok orada. Ailesinin yüzünden beni daha çok ezer diye korkuyorum. Benim olumsuz yanlarım, çok nazlıyım, ben de çabuk küsüyorum ama bağırıp çağırması çok zoruma gidiyor. Babam beni yaşadığı ile onu ziyarete göndermedi diye babama çok sinirleniyor ama onun ailesine laf yok. Yazınca daha iyi anlıyor insan, benim ilişkim bitmiş. Her şeyimiz alındı, iyi ki nikah yapmamışım. Hayırlısı buymuş demek ki. Güçlü olup bunu da atlatmak gerek, hepinize hayırlı günler...
Aslında bir şey yapmadım ama çirkin olduğumu düşündüğüm için büyük bir özgüven eksikliğim vardı. Sanırım o yüzden olayları net göremedim.
Seni hatirliyorum canim
Ne oldu o dolgu meselesini halledebildinmi gerci bence hicbisey yoktu sen abartiyordun da neyse.
Nisanlin simdiden boyle ailesinin agziyla sana konusuyorsa ilerdr buyuk problem yasayacagini tahmin etmek hic te zor degil.
Bence kendin gibi sıkıntısı olmayan birini bul eğlenceli birini.
Boyle en ufak seyde surat asan adamla hayat gecermi........
Hadi sana kizdi diyelim akrabasina belli etmemesi lazimdi sonucta el o.
Bazı şeyleri belki de yolun başında fark ediyor olmanız Allah'ın bir lütfu. Üstelik bir de başka şehire gidecekmişsiniz, bu sizi daha da zora sokardı emin olun. Arkanızda eşiniz olmadan yapayalnız yeni bir hayat daha kötü sonuçlar doğurabilirde. Verdiğiniz karar umarım hakkınızda hayırlı olur.
Valla bunu genellemek yanlış bence, insanın karakteri ile ilgili bir durum bu. Örneğin benim eşim hiç değişmedi. İlk merhaba dediğim gün nasılsa sözlüykende, nişanlıykende evlenince aynıydı. Bana hiç karakter değişimi anlamında sürpriz yaşatmadı.Ne kendisi ne de ailesi. Ama bazen çevremdeki erkekleri dinliyorum, en şikayetçi oldukları konu , bir süre değişen kızlar. Olaylara tek taraflı bakmamak gerek.
dur ya ne ayrılması hemen. nişanlınızla konuşmayı deneyin sakinleşince, hemen ayrılmayı kafanızdan geçirmeyin
Aynen.
O kucuk ile kesinlikle gitme, bu herifle hayat gecmez.
Şimdiden böyleyse ayrılman senin yararına
Böyle biri ile ömür geçmez
Bu güçlü duruşunu çok sevdim gerçekten. Bu aşamaya kadar gelinmiş bir ilişkide ayrılma konusunda bu kadar dirayetli olman çok güzel. Herkesin yapabileceği birşey de değil asla..
Sen nişanlını çok daha iyi tanıyorsun illaki ama bu kararı netleştirmeden önce bir de onunla oturup konuşsan? Belki seni kaybetmeyi göze alamayacak.. Belki de hatasını gerçekten anlayacak ve senin tanıdığın adam olarak yanında yer alacak? Hayatını riske at demiyorum asla ama en azından konuş, hala burnunun dikine gittiğini sezdiğin ilk cümlesinde zaten verdiğin kararın arkasında sapasağlam durursun.
adam daha evlenmeden böyle yapıyorsa evlendiğinde durum daha beter olacaktır
bundan emin olabilirsin
en basitinden kendimden örnek veriyim
flört ederken eşim dört dörtlüktü
nişanlanınca annesinin lafına beni çoook kırdı.ama nişanlandım,aman aileme ve çevredekilere ayıp olmasın diye evlendim.sonra evliliğin ilk başlarında iyiydi ama sonra kv daha beter herşeye karışmaya başladı.
üstüne hamile kaldım ve iş nedeniyle kv nin olduğu şehre taşındık
şimdi hayatım inan keşkelerle dolu
en son kv namusuma kadar dil uzatır hale geldi
çocuğum var ve boşanamıyorum.
sen bu hatalara düşme
ne olursa olsun kimseye kendini ve aileni ezdirme
Anladım kürtlerde var öyle genellikle kendi yerlerinden almak isterler sen kendini sevdirmeye çalışırsan eminim onlarda seni seviceklerdir öğrenmek istemeyebilirsin ama bunu hayır öğrenmek istemiyorum demek yerine olur öğrenmeye çalışırım yada daha kibar bir dille söylersen onları kırmamış olursun akrabalarını kazanmak demek onuda kazanmak demektir bu yolu deneyebilirsin belki yabancılık çekiyolar diye böyle düşünüyor olabilirler zamanla düşünceleri değişir bende kürt kökenliyim konuşmayı bilmem ama konuşulanları anlıyorum sadece.. Belki sanada fikir olur bu görüşürüm..
Haklısınız ayrılma sebeplerinizde nişanlıyken böyleyse evlenince daha da beter olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ya valla açıkçası nişanlınız pek normal değil. Üstelik kültürleriniz de uyuşmuyor bu şahısla. Size zorla dil öğretmeye çalışmaları falan çok çirkin.
Şu dönemde en mantıklı, en sakin, en mutlu olunması gereken bir dönemde telefonlara çıkmayan, naz yapan, hem suçlu hem güçlü olan biri ile zaten olmaz.
Siz bu adamla ömür geçireceksiniz, ömrünüz az şey değil lütfen kıymetinizi bilin.
nişanlılık sözlülük falan zaten karşındakini iş ciddiye bindiğinde tanımak için geçen süreçtir..
yolun başında farketmişsiniz..
hayırlısı olsun...
Çirkinlikte güzellikte bir yere kadardır.Önemli olan aklının güzel olması.Güzellik bir evlilikte çok fazla para etmiyor.Bazı insan vardır çirkindir hal ve harketleriyle mantığıyla konuştukça güzelleşir.Bazısı da güzeldir.Konuştukça çirkinleşir.Çirkinsin diyelim.Silah zoruyla mı nişanlandı senle.Beğenmiş Nişanlanmış.Alnında kara leken mi var.Bir eksiğin kusurun özrün engelin mi var (öyle olsa bile farketmez)Ne diye bu insana kendini ezdirerek egosunu şişiriyorsun.At bakalım yüzüğü kafasına neler oluyor gör.
Canım hakkında hayırlısı olsun. Erkeklerin huyu değişiyor en çokta eline geçtiğini anlayınca. Bende ilk zamanlarımda çok güzel vakiteler geçirdi sözümü dinlerdi sakindi. Sigara bile içmeye çekinirdi önümde. Geçen sigara içmesini istemedim elinden tutmak istedim beni itekledi. Davranışları kırıcı olmaya başladı. Ayrıca titizliğe hiç önem vermiyordu . Bende dün itibariyle 4 yıllık ilişkimi bitirdim. Ben nişanlı degildim ama hep bi çekingem oldu evlilik hayatımda mutsuz olmayı istemediğim için vazgeçtim. Ve benimde canım çok sıkılıyor.Günaydın kızlar. Çok mutsuzum. İçimi size dökmek istedim. Bundan 1 yıl önce şimdiki nişanlımla tanıştım. Tanıştığımızda psikolojim berbattı. Gözaltımdaki dolgu yüzünden berbat günler geçirdim, işimden istifa etmeyi düşündüm, ailemle aram bozuldu vs... Nişanlım beni hayata döndürdü, onun sayesinde hayata döndüm. Bana karşı o kadar sıcak ve ilgiliydi ki her sıkıntımda beni teselli etti. Ailemle tanıştırdım ailemdekiler de çok sevdiler. Sonra nişanlandık. O melek gibi insan gitti başka bir insan geldi sanki. En ufak bir hatamda bana bağırıp çağırmaya, bana küsmeye başladı. Geçen hafta damatlık almak için yaşadığım şehre geldi. O kadar yorulduk ki çok acıktım bi ara. Bana börek, pasta vs aldı. Sonra ameliyat olacak teyzesini ziyaret edecektik. Ben de böreklerimi yiyip öyle çıkalım dedim iki dakika beklemedi beni. Ben de yemedim teyzesigile çıktık ve bana iki saat surat yaptı. Bizim düğünümüz babasını Kasım 2012'de kaybettiği için müziksiz olacak. Bizim akrabalar falan çok saçma buluyor ama ben bana en başta söylediği için sorun etmiyorum. Geçen günlerde eltimle bu konuyu konuştuk. Ben ağzımı bile açmadım. Eltim görümcemle konuşmuş görümcem de abisini bir güzel doldurmuş. Çok kötü kavga ettik. Înanın ben sözümden geri dönmediğim halde bana bi sürü bağırdı çağırdı. Iki gündür de konuşmuyoruz. Sinirlenince gözü hiçbir şey görmüyor. Ben ne dersem boş, ailesi ne derse ona inanıyor. Psikiyatriste git diyorum gitmiyor. Kendisi doktor ama hamilelerin yanında fosur fosur sigara içiyor. Evlenince onun yanına küçük bir ile gideceğim. Kimsem yok orada. Ailesinin yüzünden beni daha çok ezer diye korkuyorum. Benim olumsuz yanlarım, çok nazlıyım, ben de çabuk küsüyorum ama bağırıp çağırması çok zoruma gidiyor. Babam beni yaşadığı ile onu ziyarete göndermedi diye babama çok sinirleniyor ama onun ailesine laf yok. Yazınca daha iyi anlıyor insan, benim ilişkim bitmiş. Her şeyimiz alındı, iyi ki nikah yapmamışım. Hayırlısı buymuş demek ki. Güçlü olup bunu da atlatmak gerek, hepinize hayırlı günler...
Eger dugunun muziksiz yapilmasini sorun edip tartisma cikardiysaniz burada cok haksizsiniz arkadasim. Babasini kaybetmis ve omru boyunca muzikli bir yerde olmak da istemeyebilir. Benim annem de dayimi kaybettikten sonra bu psikolijiye girmisti. Lutfen bu konuda hassasiyet gosterin. Ama anlattiginiz diger seylerde cok haklisiniz. Bir insanin ileride degisebilecegini, kotu ozelliklerini degistirebilecegini dusunup evlenirseniz cok buyuk hata yaparsiniz. Ben bu ozelliklerine evlendigimizde de katlanirim diyorsaniz evlenin. Nisani atmak cok zor olmamali. Evliligi bozmak ise cok aci olur. Iyi dusunun. Kim ne der diye dusunmeden hareket edin. Basinizi yakmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?