nişanLıyım ama aklım karışık

Canım ya, sana akıl verecek kadar uzun tecrübem yok, daha 11 aylık evliyim ama
tavsiyelerde bulunmak isterim.

Ne kendi aileni ne de müstakbel eşinin ailesini, eşyaların parasını onlar verecek olsa
bile, işlerinizin içine pek sokma. Fikir alabilirsin ama çoğu ebeveyn fikir vermek yerine
dayatma yolunu seçiyor. Objektif bakarsak, kendi ailelerimizin bile bunu yaptığını
görebiliriz.

Eşimin ailesi de bizi sayılı defa aradı, hatta annem babamı değil beni aradılar.
Babam bozulduğunu söyledi bir kaç defa, ben de benim huyum değil, onların huyu.
Beni ilgilendirmez. Beni bir tek eşimin arayıp aramaması ilgilendirir dedim. O da
sürekli arayıp sorar ailemi zaten.

Sen de annene söyle, öyle dert etmesin. Bazı insanların da huyu bu. Takıp da
sağlığından olduğuna değmez. Eğer evlendiğinde mutlu olabileceğini düşünüyorsan
nişanlınla, ailesini olduğu gibi kabul edip ruhunu yormamayı seçmelisin. Ama sakın
her denileni kabul etmek olarak yorumlama bunu. Asla boyun eğen kişi olma.
Sadece politik ol.

Nişanlına ailesini sürekli şikayet edersen ibre onlardan tarafa kayar. Bir nevi mazlumun
yanında olma durumu çıkar ortaya.

Son düzenleme:

canımmm bizdede aynı sorunlar oldu ama burda sana ve nişanlına çok iş düşüyo. senin ona onun sana moral vermesii gerekiyo. sen nişanlıınla aranı iyi tutmaya bak bunlar gelip geçiyo canımmm unutuyoosun bile

canim öncelikle gecmis olsun, kendini baska seylerle oyala ve üzülmemeye calis.
Konunu okudum aklima tek soru takildi: Nisanlin ne yapiyor tüm bunlar olurken?
Senin ailene karsi saygisi nasil? Bunlar önemli. Eger nisanlin cok pasif biriyse ilerde cok zorluk cekersin derim. Bunlar daha baslangic.
Allah yardimcin olsun canim, hic kolay degil biliyorum.

ben anlamıyorum bu işleri, annen onlar aramıyo diye sağlığını bozacak şekilde üzülüyo, sebep? arasalar yaşam kalitenizde bi artmamı olcak, ararlarsa ararlar aramıyolarsa keyifleri bilir, bide eşya için konuşmak ne demek onu anlamadım beğenin ve alın, maaile mi gidilecek eşya bakmaya, baştan araya eften püften sebepler yüzünden soğukluk giriyo evlenincede burnundan getiriyolar

işte budur.....
hem çiftler hem de aileler bu mantıkta olsa düğün öncesi kriz tarihe karışacak zaten

her ailede olur boşer. benim eşimin aileside öle çok aramadı... annemler de senin ailen gibi kızdılar ettiler...

eşya konusundada biz üstümüze düşeni aldık (çamaşır mak., fırın, ocak, yatak odası tak., firitöz, tost mak. ve diğer küçük ev aletleri, birsürü ıvır zıvır).. onlarda diğerlerini aldılar... sizde pahallanmadan alacaksanız, alın. onları niye bekliyorsunuz ki... hatta eşimi ilk öğrendiği günün ertesi babam birsürü şey almıştı bana (adamın içine doğdu herahlde, erkek arkadaşm olduğunu öğrendiği zaman). biz beklemedik. annem şunları alacağız dedi, biz aldık.

bir arkadaşın dediği anneni sen rahatlatman lazım. illa birilerini göreceklerse, al nişanlını ailenin yanına konuşsunlar. ben altın konusunda öle yapmıştım. gelmiyorlardı, sormuyorlardı eşimi çağırdım ailemle konuşturdum. arada kalmaktansa

işte budur.....
hem çiftler hem de aileler bu mantıkta olsa düğün öncesi kriz tarihe karışacak zaten

valla canım ben annem dahil kimseyi sallamadım istiyorum dedim yaptım ya da istemiyorum dedim yapmadım, kına gecesi yapmadım mesela, ayy kız kısmı kına gecesiz olurmu dediler, yaparım olur dedim geçtim, eşyalarımı annem bile görmedi, evlendik evide batmana kurduk zaten, ama maddi bağımlılığımız yoktu belki ondan ki ben maddi bağımlılık varken evlenmeyi doğru bulmuyorum, parayı kim veriyosa onun sözü geçer dünya böyle

Bak canım, baskalarının cevaplarını okumadan yazıyorum. İşim icabıyla cok insanı tanıdım. O kadar farklı insan var ki inanamazsın. İnsan olarak kendi kardeşin bile gun gelir el olur çıkarlar çakıştığında (veraset davalarında kardeş kardeşi tanımaz). Burada unutmaman gereken nokta şu, evlilik bu yapacağın evcilik değil. Yani akşam olunca herkes kendi evine gitmeyecek. Bu Allah izin verirse bir ömür sürecek. Ve baska bir mesajda yazdığım gibi evliliği cennet yapmakda cehennem yapmakda sizin elinizde. Burada önemli olan ikinci nokta ise evlilikde ailelerde evlenirler. Evet sizden daha fazla anne ve babalar evlenir. Sizden daha fazla onlar hazırlanır evliliğe ve
hazırlık onlar icin sidik savasıdır argocası nazikcesi gösteriş alanıdır efendicesi. Babalardan cok anneler (hele erkek anneleri) tam bir
show yapmak ister dugunde ozellikle. Sana degil kendi cevresine ve konu komşusuna, baaaak fişman hanımın dugunune 500 kişi geldi kıza 5 kilo altın takıldı, sanki secelesi sorgulancak yada kuyumcu acacaklarda stok kontrolu yapıyorlar. Burada anneye fren olabilecek
tek canlı ya baba gibi babadır, yada ogludur. Oglu annesinin suyundan giden bir oglan annesi ne derse yapar. Ki böyle bir damat dusman basına bile demem. Sonucta onlar ölecek hayatın geri kalanını siz surdurceksiniz. Ama bu onların umrunda degildir. Mesela bende evlenirken benzer bi muamele yaşadım eşimin ailesinden ama ne yaptık, 2-3 sene sonra tum evi yeniden dekore ettik, tamam ailesi buna kırıldı ama biz böyle karar aldık, basta siz bizi dinlemediniz ama biz bunu istiyoruz dedik. Eşim de evlendikden sonra annesinin aldıgı takımların ne kadar igrenc oldugunu arkadasları gelipde yuzune diyince anladı. Annesi coook zevksiz biri.

Neyse senin yapacagın öncelikle, evlenecegin insan ailesinin evlendikden sonrada size bu kadar cok karışmasına izin verip vermeyecegi ki vermeyecem desede görünen köy klavuz istemez, balık baştan kokar gibi atasözleride derki, bu iş yaş.
Öte yandan köprü gecerken arac değiştirilmez densede, hayat da senin hayatın, ya baştan bu işi eşinle konusacan acık
acık ve restini cekecen, yada bi ömür onun ailesinin seni aşağılamasına izin vercen.

çok haklısın.. amiiin inşallaahhh cümlemizi mutlu etsiiN ALLAHIM

Arkadaşım bu tarz şeyleri bende yaşadım ve 3 aylık evliyim diorum ki yol yakınken kaç kurtar kendini. Daha alışveriş yapılmamışken at nişanı falan. Anlatayım kısaca başımdan geçeni.

Çok severek evlendim eşimle o lise bense üniv.mezunuyum asla birgün bile sorun etmedim bunu.

Abimin düğüne 1 ay kala eşimin ailesi tutturdular istemeye gelecez fındığa gitmemiz gerek die. İnanamazsınız benden çok hevesliydi. Ama bildiğin annesi hergün arıo kızım söyle annene die. Ben dayanamayıp söylüyorum annem yazık insanlara işleri varmış die çağırıo ama isteme dğl görmeye kadınlar yani. Geldiği gün ağız dolusu bnm ilk mürvetim ne isterseniz yapacam 1 dediği 2 olmıcak dio. Annem tamm ama oğlumun düğünü olmadan isteme olmaz dio onlar sewmişler ben karışmam dio. Yalnız dio ki annem tüm masrflar aile biyiklerine ait ve düğünde toplananların hepsi cocukların olacak kabul edermisiniz dio. Onlar da tabi ki tmm dio. Ve kv hala söyler anneni çok sevdim die. 1 ay sonra kp babamın yanına gelio köyden o kdr büyüğü getiremem ben fındık öncesi paraları yok dio isteme iptal. Neyse nişan tarihi tahmini belirlenio. Bizim oralarda adettir kıza bilezik takılır nişanda söylüorum sözlüme tmm dio. ( Annesi düğünde 5 bilezik 1 set sözü verdi ) Neyse fazla durumları yok deyip fındık öncesi ince bilezik yaptırıorum. Kv düğünde takılacak bilezikleri 4e düşürüo hmn. Bunu da nişandan sonra soylüo.

Üstüne 2 bayram geçirdim ne kıyafet ne bohça. Tek bi çöp almadılar. Bırakın ailemi bile aramadılar. Sonra eşya kısmında sürekli ertelediler. Ve en ucuzunu almak zorunda kaldım. Tek bir eşyam için bile gezemedim burası tanıdık hadi ordan alıoruz. Onlara bile laf ettiler pahalı die. tüm eşyalarımda alınmadı haa. Gelinliği bile onların tanıdığa yaptırdık.

Sonra neyse düğün gününe 1 hafta kala kp eşime 3 kuruş para verio bu kdr var altınları alın die. 5 bilezik 1 set oluo ama görseniz bişeye benzedikleri yok.

Ve düğün günü gelio kv biraz (affedin lütfen kelime bulamadım)densizdir düşünmeden konuşur hep. Kapı da bi akraba bekler ya kızı çıkartırken kuzenim duruodu ona söyledii laf. Eline cocuga verilecek bi miktar verip çekil çekil surdan diip kovalıo.
Düğün salonunda takı sonrası tüm paraları alıo bide odaya girip yapıo bunu. Tabi ben neredeyse terkediodum düğünü eşim tuttu.

Tüm bu süreçte 3 aylık evliyim nişan süresince eşimle deli gibi kavga ettik beni ve ailemi kandırdınız die. Hala edioruz.

Sonuç eskisi gibi sevmiorum. Sevişmek desen haftada bir belki o da 10 dk. Sinir sistemim alt üst olmuş durumda. Aldıımız maaş 10.gün bitio borçlardan. Her akşam keşke diorum keşke evlenmeseydim...

Şimdi bu bnm yaşadıklarım. Belki siz yaşamazsınız bilemem tabi. Ki rabbim kimseye yaşatmasın.

Allah yardımcınız olsun...

haklısınız dusunduklerinizde benim annemde aynı mantıktadır bu konuda ciddende oyle erkek tarafı dedinmi nazlı olmıycak ayıp denen birsey var kimsede demiyorki pesimizden kossunlar falan ama en azından gelcez dediklerinde gelsinler sallamasınlar sende ailene karsı mahcup oluyorsun annende acaba istemiyorlarmı deyip kendine dert ediyor ufak gibi gorunsede can sıkar bu tip olaylar heleki kayınvalidenin hazıra koncaksınız sizene lafı terbiyesizlik nisanlının tutumu cok onemli burda

:))))))))))))) alemsiin yaa. yani zaten açık renk alıcaam neden zor olsunki temizliği asıl koyu renk zor hem toz tutuor hem iz kalıyor :) ayy birde kava etsem zaten benden ktüsü olmaz

hımm evet aslında bak o şekilde desem belkide işe yarar bu sinirle aklıma hiç yapıcı olmak gelmiyor ki sinir küpü olup herkesi geriyorum:)))

çok teşekkür ederimm .. gerçekten bunlarda öyle yani aramıyorlar yada beni arayarak iş yapyorlar dediğin gibi benm babamda buna çok bozuluyor , evet bunlar geçicek biliyorum ama evleninnce de bukadar çok sorun olcaksa ohooo ben hastalık hastası olurumm

nişanlımada pek bahsetmiorum gülerek yumusak dille söylüorm ailende hala gelmedi bize hani glceklerdi felan die onunda yapabilcei pek bişi yok aslında onuda üzmk istemiyorum. birde kardeşim var bazen onun yaptığı yanlışlar için eleştiri yapyor nişanlımm aaay nefret ediyorum yaa ben sölerim herşei ama o söleyince batıo :)) demekki ailecek beni deli etcekler

canım yaa cidden cok sinir bozucu evililik öncesi olur deyip geçistirmek yanlış bnce cunku bende cevremde hep evlenmeden önce yağ bal siz ne derseniz o diyor erkek tarafı arayıp sormamayı bırak hep baskalarını da ddevreye sokuyorlar senn kv ler neden ve nasıl umursamıyorlar anlamıyorum

nişanLım bu Konu hakkında birşey yaapamam ben acele etmeye gerek yok hem ailelerde birbirne düşmesin sende sakin ol diyerek moral veriyor. aileme saygısı çok büyük ona bişey diemem pek aramaz sormaz ama bi araya gelince saygılıdır :) kadeşime karşıda iyi ama bazen yaptığı yanlşlar için eleştiri yapo kardeinde şunu bunu ypıo akıllnmıcakmı hiç die sadece o huyu yüzünden tartşmığmz oluyor :)

ben olsam bende sinir oldurudm. kesinlikle annen doğru söylüyor hevesli olmalılar, yani en azından kız tarafının beklentisi budur, normaldir.

bitirme ama siz kendinizi geri çekin biraz. mesela onlar eşya için falan aradığın da işimiz var diyin. erteleyin.
siz sormayın bişeyleri, üstelemeyin.. herşeyi oluruna bırakın bence, şöyle olur böyle olur diye düşünmeyin. tek çözüm akşına bırakıp biraz daha az önemsemeye çalışmak

sende haklısın ama konşmak istemleriinnin sebebi kıza ne düşüo erkeğe ne düşüo kında düğünde vs ... bunlar konusulmadğı için biz nişanlıma birbirimize giriyoruz o ailesinden duydunu gelip bana diyo bunu sizalcaksınız dimiiii die bende nebiliyim aileler konuusr diorum itişme kakışma oluoyr. bu yüzden ailem konuşmak istiyor. sebebei bu yoksa gelip gitmemeişler ailem onlaramı muhtaç . dediğin gibi bazı şeylerden dolayı hep sonra laf edilior özellkle erkk ailesi.. şunuda almadınız yada bunuda zorla aldırdı felan oof:)

benm nişanlım gelip konuşmazki kız annesi öldürür :) bizim adımıza ne konusuosun parasını verecek alacak olan bizi diye

bizde sadece yatak odası alınır ama onlar fırın ve ocağıda diynce ailem madem öle bişe war gelip konuşcaklar. öyle laf göndermek olmaz diye kızdılar yoksa biz alcamızı alıcazda .)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…