- Konu Sahibi pambukmelek8788
-
Bak canım, baskalarının cevaplarını okumadan yazıyorum. İşim icabıyla cok insanı tanıdım. O kadar farklı insan var ki inanamazsın. İnsan olarak kendi kardeşin bile gun gelir el olur çıkarlar çakıştığında (veraset davalarında kardeş kardeşi tanımaz). Burada unutmaman gereken nokta şu, evlilik bu yapacağın evcilik değil. Yani akşam olunca herkes kendi evine gitmeyecek. Bu Allah izin verirse bir ömür sürecek. Ve baska bir mesajda yazdığım gibi evliliği cennet yapmakda cehennem yapmakda sizin elinizde. Burada önemli olan ikinci nokta ise evlilikde ailelerde evlenirler. Evet sizden daha fazla anne ve babalar evlenir. Sizden daha fazla onlar hazırlanır evliliğe ve
hazırlık onlar icin sidik savasıdır argocası nazikcesi gösteriş alanıdır efendicesi. Babalardan cok anneler (hele erkek anneleri) tam bir
show yapmak ister dugunde ozellikle. Sana degil kendi cevresine ve konu komşusuna, baaaak fişman hanımın dugunune 500 kişi geldi kıza 5 kilo altın takıldı, sanki secelesi sorgulancak yada kuyumcu acacaklarda stok kontrolu yapıyorlar. Burada anneye fren olabilecek
tek canlı ya baba gibi babadır, yada ogludur. Oglu annesinin suyundan giden bir oglan annesi ne derse yapar. Ki böyle bir damat dusman basına bile demem. Sonucta onlar ölecek hayatın geri kalanını siz surdurceksiniz. Ama bu onların umrunda degildir. Mesela bende evlenirken benzer bi muamele yaşadım eşimin ailesinden ama ne yaptık, 2-3 sene sonra tum evi yeniden dekore ettik, tamam ailesi buna kırıldı ama biz böyle karar aldık, basta siz bizi dinlemediniz ama biz bunu istiyoruz dedik. Eşim de evlendikden sonra annesinin aldıgı takımların ne kadar igrenc oldugunu arkadasları gelipde yuzune diyince anladı. Annesi coook zevksiz biri.
Neyse senin yapacagın öncelikle, evlenecegin insan ailesinin evlendikden sonrada size bu kadar cok karışmasına izin verip vermeyecegi ki vermeyecem desede görünen köy klavuz istemez, balık baştan kokar gibi atasözleride derki, bu iş yaş.
Öte yandan köprü gecerken arac değiştirilmez densede, hayat da senin hayatın, ya baştan bu işi eşinle konusacan acık
acık ve restini cekecen, yada bi ömür onun ailesinin seni aşağılamasına izin vercen.
Arkadaşım bu tarz şeyleri bende yaşadım ve 3 aylık evliyim diorum ki yol yakınken kaç kurtar kendini. Daha alışveriş yapılmamışken at nişanı falan. Anlatayım kısaca başımdan geçeni.
Çok severek evlendim eşimle o lise bense üniv.mezunuyum asla birgün bile sorun etmedim bunu.
Abimin düğüne 1 ay kala eşimin ailesi tutturdular istemeye gelecez fındığa gitmemiz gerek die. İnanamazsınız benden çok hevesliydi. Ama bildiğin annesi hergün arıo kızım söyle annene die. Ben dayanamayıp söylüyorum annem yazık insanlara işleri varmış die çağırıo ama isteme dğl görmeye kadınlar yani. Geldiği gün ağız dolusu bnm ilk mürvetim ne isterseniz yapacam 1 dediği 2 olmıcak dio. Annem tamm ama oğlumun düğünü olmadan isteme olmaz dio onlar sewmişler ben karışmam dio. Yalnız dio ki annem tüm masrflar aile biyiklerine ait ve düğünde toplananların hepsi cocukların olacak kabul edermisiniz dio. Onlar da tabi ki tmm dio. Ve kv hala söyler anneni çok sevdim die. 1 ay sonra kp babamın yanına gelio köyden o kdr büyüğü getiremem ben fındık öncesi paraları yok dio isteme iptal. Neyse nişan tarihi tahmini belirlenio. Bizim oralarda adettir kıza bilezik takılır nişanda söylüorum sözlüme tmm dio. ( Annesi düğünde 5 bilezik 1 set sözü verdi ) Neyse fazla durumları yok deyip fındık öncesi ince bilezik yaptırıorum. Kv düğünde takılacak bilezikleri 4e düşürüo hmn. Bunu da nişandan sonra soylüo.
Üstüne 2 bayram geçirdim ne kıyafet ne bohça. Tek bi çöp almadılar. Bırakın ailemi bile aramadılar. Sonra eşya kısmında sürekli ertelediler. Ve en ucuzunu almak zorunda kaldım. Tek bir eşyam için bile gezemedim burası tanıdık hadi ordan alıoruz. Onlara bile laf ettiler pahalı die. tüm eşyalarımda alınmadı haa. Gelinliği bile onların tanıdığa yaptırdık.
Sonra neyse düğün gününe 1 hafta kala kp eşime 3 kuruş para verio bu kdr var altınları alın die. 5 bilezik 1 set oluo ama görseniz bişeye benzedikleri yok.
Ve düğün günü gelio kv biraz (affedin lütfen kelime bulamadım)densizdir düşünmeden konuşur hep. Kapı da bi akraba bekler ya kızı çıkartırken kuzenim duruodu ona söyledii laf. Eline cocuga verilecek bi miktar verip çekil çekil surdan diip kovalıo.
Düğün salonunda takı sonrası tüm paraları alıo bide odaya girip yapıo bunu. Tabi ben neredeyse terkediodum düğünü eşim tuttu.
Tüm bu süreçte 3 aylık evliyim nişan süresince eşimle deli gibi kavga ettik beni ve ailemi kandırdınız die. Hala edioruz.
Sonuç eskisi gibi sevmiorum. Sevişmek desen haftada bir belki o da 10 dk. Sinir sistemim alt üst olmuş durumda. Aldıımız maaş 10.gün bitio borçlardan. Her akşam keşke diorum keşke evlenmeseydim...
Şimdi bu bnm yaşadıklarım. Belki siz yaşamazsınız bilemem tabi. Ki rabbim kimseye yaşatmasın.
Allah yardımcınız olsun...
haklısınız dusunduklerinizde benim annemde aynı mantıktadır bu konuda ciddende oyle erkek tarafı dedinmi nazlı olmıycak ayıp denen birsey var kimsede demiyorki pesimizden kossunlar falan ama en azından gelcez dediklerinde gelsinler sallamasınlar sende ailene karsı mahcup oluyorsun annende acaba istemiyorlarmı deyip kendine dert ediyor ufak gibi gorunsede can sıkar bu tip olaylar heleki kayınvalidenin hazıra koncaksınız sizene lafı terbiyesizlik nisanlının tutumu cok onemli burda
canım yaa cidden cok sinir bozucu evililik öncesi olur deyip geçistirmek yanlış bnce cunku bende cevremde hep evlenmeden önce yağ bal siz ne derseniz o diyor erkek tarafı arayıp sormamayı bırak hep baskalarını da ddevreye sokuyorlar senn kv ler neden ve nasıl umursamıyorlar anlamıyorum
ben olsam bende sinir oldurudm. kesinlikle annen doğru söylüyor hevesli olmalılar, yani en azından kız tarafının beklentisi budur, normaldir.
bitirme ama siz kendinizi geri çekin biraz. mesela onlar eşya için falan aradığın da işimiz var diyin. erteleyin.
siz sormayın bişeyleri, üstelemeyin.. herşeyi oluruna bırakın bence, şöyle olur böyle olur diye düşünmeyin. tek çözüm akşına bırakıp biraz daha az önemsemeye çalışmak
bekletip bekletip sonrada aceleye ucuza getirmeye çalışıyor olmasınlar????
nişanlın herşeye rağmen senin yanında oluyorsa bu olaylar seni ondan soğutmuyosa hala anlaşabiliyosanız ya da en azından düzeleceğine inanıyosanız takmayın ama nişanlınız değiştiyse bitir boşver çok yıpranırsın..hep kendi ailesini hoş gören bi adam da çekilmez ömür boyu
kaynanamlarda eltime öyle yaptılar..düğün tarihi son an anda netleşti..ne isteme oldu ne nişan..son dakkada düğün tarihi belli oldu..düğünde 10 gün önce kız tarafına söylediler ve hiç bişey almayıp ünv. mezunu kızı kendi evlerine aldılar..bir odayıda ona verdiler....yetişmedi nasıl olsa....
bi iş nasıl başlarsa öle gidiyo arkadaşım benzer şeyleri bende yaşadım.. bu tip insanlar işi çok iyi bilipte işe gitmyen insanlar gibi sen eşinle nişanlınla ii ol yeter evlenince sana karışmasınlarda boş ver gitsin...alış veriş yapılırken sokakta ki herhangi birisi imiş gibi davranırsa kv. sakın şaşırma...
tek ben değilmişim böle şeyler yaşayan tüm sıkıntıları atlattık Allaha hamd olsun... kv gelince 2.5 yıllık evliyim on kere gelmemişlerdir evime arada kavga dövüş saygısızlık olduğundan değil dedimya nasıl başlarsa öle gidiyo muhabbetsizlik var tutulmayan sözler sorulmayan hatırlar hepsi birikince böle oluyo işte görünüşte hiç bi problem yok her şey yolunda ama içerde muhabbet yok bilme anlatabildimmi...
canım öncelikle annecigine ve sana çok geçmiş olsun.. Bu devirde malesef öyle kapıda yatan kız tarafına değer verip el üstünde tutalım mantığında erkek aileleri pek kalmadı. anca kızı kendileri bulurlarsa erkek tarafı kv kp çok istekli görünüyor.
Bizde de şöyle bir durum var mesela ben 1.5 senelik evliyim benim kv anneme komşu diye hitap ediyor annem o yüzden hiç sevmiyor mecbur olmadıkça görüşmezler eşimde kızıyor annesine ama yapacak bişey yok kadına sus sen öyle denmez diyemez tabiküslük kavga vs hiç olmadı ama kv bir garip kıskanıyor oğlunun elin kızına verdiğ değeri kocam beni öpsün sevsin sık sık arasın yüzü düşer
bence mümkün olduğunca ne siz nede nişanlınız ailesini karıştırmasın, biz nişana kadar iki tarafa karışmamalrı için yeri geldi güzel dille yeri geldi biraz sertte olsa söyleyerek hallettik
şimdi herşeyimizi kendimiz beğenip alıyoruz kafamız rahat :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?