Nisanliyim..elestirilerinize ihtiyacım var.. sorun bende B

Gedam25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
39
9
1
31
Son zamanlarda buldum burayı ve hergun okuyup kendime pay çıkarıyorum her türlü konuda şimdi size kendi sıkıntımı anlaticam lütfen okuyup eleştiriler inizi yapın hepsine açığım ..
Önce bir özet geçeyim hayatımdan daha iyi yorum yapabilmeniz icin. 24 yaşındayım hayatımda bir kişiyi sevdim 16 yaşlarında falan 10 sene sevdim 9 ay falan komşumustik . Çok zor seven ısınan bir insanım nişanlım la beş sene önce tanışmıştık ondan sonra ilk defa birini sevebildim isindim iki ay falan konustuk bitti o İzmir de ben Erzurum'da hiç görüşme falan olmadı ilk nisanlanmadin bir ay önce görüştük bir kere neyse beş sene içinde ara da yazıp sanslar istedi büyük hatası hiç olmadı bitmesine sebep neyse bir iki verdim bazılarında vermedim öyle beş sene geçti çok isteyenim oldu ama hiç birine isinamadim evet diyemedim nişanlım la hic görüşmedik ama kalbim ona kayıyordu yazmadugu zaman özlüyor dum yazmasını bekliyordum ama sevme durumu değil boşluktan belkide bilmiyorum faklı birşey nişanlım 4, ay önce görevini aldı imam kendisi bana yazdı evlenelim bana gerçekten bir şans ver falan fıstık bir görüştük konsutuk nisanlandik ama severek tam isteyerek olmadı duygularım çok karışık bende anlamıyorum çok iyi biri ailem çok seviyor hele annem.. şimdiye kadar bir kıza baktığını bilmem bana cokçdeger veriyor herseye ragmen elime igne batsa en çok onun canı yanar çok saygılı bana aileme karşı cömert çoğu insanın isteyeceği biri gören herkes çok sever her ortama girer tanış edinir gelelim mesleye ben tam olarak. Benimseyemiyir sevemiyorum çoğu sorun burda aslında ilk.zamankara gore daha isindim sevdihimi dusunuyorum ama yine bir yerde bir bosluk var bende onu koca olarak goremiyirum imam ve resmi nikah var benden sekiz ay küçük çok kıskanç ve bana gore tam olgun değil biraz çocuk ruhlu ben çok olgunum ondan mı bilemiyorum çok neşeli güleş ben mi çok katı birini istiyorum anlamıyorum iki kere sorun yaşadık ailelere kadar taşındı sorunda arkadaşa gitmek için izin istedim oda gitme dedi bende gidecem dedim onu demekte ciddi değildim neyse iş bitmeye kadar geldi ... büyük değil gereksiz birinde ben aileme dedim dun olan sorunda da o hem kendi hem benim babama açıp dedi sözümü dinlemiyor diye bunu çok çocukça buldum gerçi sen demezsen ben diyecem dedim ne bilim ya benim sorunum ne çözemiyorum kendimi bu iş gider mi gitmez mi anlamıyorum oobana hep seni çok mutlu edicem diyor elinden gelen herşeyi de yapar s çoğ şeyi tam anlatamadim uzun oldu diye siz ne anladınız sizce bunlara ragmen bu evlilik yürür mu lütfen akıllı ol kızım diyin yada olmaz diyin kafam da kalbimde çok karışık benim

Arkadaslar eleştiri yapın derken bunu haddi aşan olarak anlayanlara sözüm yorum yapma bilginiz yoksa lütfen kendinizi zorunlu hissetmeyin mümkünse yapipta kendinizi dusurmeyin gerçekten bir akıl verecek olgun insanlardan eleştiri kabul ediyorum

Son düzenleme:
Aşk evliligi değil senin ki biraz mantık evliliği gibi geliyor bana. Kendini mutsuz hissediyorsan o iş biraz zor.

Son zamanlarda buldum burayı ve hergun okuyup kendime pay çıkarıyorum her türlü konuda şimdi size kendi sıkıntımı anlaticam lütfen okuyup eleştiriler inizi yapın hepsine açığım ..
Önce bir özet geçeyim hayatımdan daha iyi yorum yapabilmeniz icin. 24 yaşındayım hayatımda bir kişiyi sevdim 16 yaşlarında falan 10 sene sevdim 9 ay falan komşumustik . Çok zor seven ısınan bir insanım nişanlım la beş sene önce tanışmıştık ondan sonra ilk defa birini sevebildim isindim iki ay falan konustuk bitti o İzmir de ben Erzurum'da hiç görüşme falan olmadı ilk nisanlanmadin bir ay önce görüştük bir kere neyse beş sene içinde ara da yazıp sanslar istedi büyük hatası hiç olmadı bitmesine sebep neyse bir iki verdim bazılarında vermedim öyle beş sene geçti çok isteyenim oldu ama hiç birine isinamadim evet diyemedim nişanlım la hic görüşmedik ama kalbim ona kayıyordu yazmadugu zaman özlüyor dum yazmasını bekliyordum ama sevme durumu değil boşluktan belkide bilmiyorum faklı birşey nişanlım 4, ay önce görevini aldı imam kendisi bana yazdı evlenelim bana gerçekten bir şans ver falan fıstık bir görüştük konsutuk nisanlandik ama severek tam isteyerek olmadı duygularım çok karışık bende anlamıyorum çok iyi biri ailem çok seviyor hele annem.. şimdiye kadar bir kıza baktığını bilmem bana cokçdeger veriyor herseye ragmen elime igne batsa en çok onun canı yanar çok saygılı bana aileme karşı cömert çoğu insanın isteyeceği biri gören herkes çok sever her ortama girer tanış edinir gelelim mesleye ben tam olarak. Benimseyemiyir sevemiyorum çoğu sorun burda aslında ilk.zamankara gore daha isindim sevdihimi dusunuyorum ama yine bir yerde bir bosluk var bende onu koca olarak goremiyirum imam ve resmi nikah var benden sekiz ay küçük çok kıskanç ve bana gore tam olgun değil biraz çocuk ruhlu ben çok olgunum ondan mı bilemiyorum çok neşeli güleş ben mi çok katı birini istiyorum anlamıyorum iki kere sorun yaşadık ailelere kadar taşındı sorunda arkadaşa gitmek için izin istedim oda gitme dedi bende gidecem dedim onu demekte ciddi değildim neyse iş bitmeye kadar geldi ... büyük değil gereksiz birinde ben aileme dedim dun olan sorunda da o hem kendi hem benim babama açıp dedi sözümü dinlemiyor diye bunu çok çocukça buldum gerçi sen demezsen ben diyecem dedim ne bilim ya benim sorunum ne çözemiyorum kendimi bu iş gider mi gitmez mi anlamıyorum oobana hep seni çok mutlu edicem diyor elinden gelen herşeyi de yapar s çoğ şeyi tam anlatamadim uzun oldu diye siz ne anladınız sizce bunlara ragmen bu evlilik yürür mu lütfen akıllı ol kızım diyin yada olmaz diyin kafam da kalbimde çok karışık benim
Arkadaşına gitmek için izin mi istiyorsun? O da sana izin verip vermemeyi kendinde hak görüyor. Bu kadınlar kulübü her gün beni şaşırtmayı başarıyor. Yakında nefes almak için sevgilisinden, kocasından izin isteyenler çıkacak korkarım. Zira en basit kararları bile bir erkeğe danışmadan alamıyor bazı hemcinslerimiz. Özgür irade denen şey sıfır. Son kalanını yanındaki öküzü seçmek için kullanmışlar ve bitmiş.

sevmemenize vs yorum yapamıcam sizin hayatınız ama bana gitme dedim gitti fln die ailenize kdr araması kendi ailesine duyurması çok çok saçma geldi. ilerde büyük problem olur cocuk gibi izinmi alcaksınız almayınca bitcekmi

İzin istemek ne ya? Hele bir de yok dediğimi yapmadı diye aileye şikayet etmek. Acayip işler. Buradan yürütülür yürütülmez diyemeyiz. Sizinki mantık evliliği olmuş. Bunu tercih eden çok insan var bir şey diyemem. Karsiniza alıp ciddi bir konuşma yapmalısınız. Bir yere giderken en çok haber verilir izin alınmaz. Eşler ebeveyn değildir.

İzin meselesine gelince o benim kocam oluyor ve dinen de ondan izin almam gerekiyor zira bunla ilgili bir çok ayet ve hadis bulunmakta izinsiz çıktığım takdirde raziligi yoksa eve dönene kadar meleklerin lanet etme söz konusu bunda bir sözüm yok sözüm izin almama karşılık vermemesi yoksa tek ben değil bütün evli bayanların eşinden izin alması gerektir din bunu enreder

Içinin ısınmadığı birisiyle neden nikah kıydın ki daha doğrusu neden ciddi bir yola girdin, eş senin ömrünü adadığın kisi oluyor bir ömür yüz yüze olacağın aynı evi aynı yatağı paylaşacağın hayat arkadaşı oluyor. Içine sinmeyen birisiyle nereye kadar gidebilirsin ki? Ne yaparsın bilmiyorum ama devam edecek olursan kendi hayatin olduğunu ve kendi kararlarınla hareket edebileceğini göstermen gerekiyor, arkadaşının yanına gitmek için izin isteme yani gidiyorum haberin olsun. Bu kadar. Daha şimdiden Bu kadar küçük mevzuyu aileye taşıyan insan ileride daha ciddi boyuttaki bir durumu hayli hayli taşır, kendi içinizde halletmeniz gerektiğini bilmesi lazım.

İzin vermek ne demek ya, sahibiniz mi o sizin? Siz kendinizi karşınızdaki adamla aynı eşitlikte görmezseniz, ona sizin efendiniz, veliniz gibi davranırsanız, size böyle hadsiz hadsiz davranmaya devam eder ömür boyu. Bir kere de ne diyorsun sen ya, kendini ne sanıyorsun deme hakkınızı kullandınız mı? O gideceği her yer için sizden izin istiyor mu? Ben bu tiplerin değişeceğine de asla inanmıyorum. Böyle tatmin oluyorlar çünkü; kadına kölesi gibi davranarak.

Seni çok mutlu edeceğim lafları da boş laf. Mutlu edecek insan şimdiden mutlu etmeye başlar. Evlenelim de nasılsa boşanması kolay değil diye şimdi palavra atıyor, başka bir şey değil. Evlenin de görün hayatınız nasıl kabusa dönüyor. Kendisinin baskıya almaya çalışması yetmemiş, bir de babanızı arayıp onun da kurduğu baskıya destek vermesini istiyor yani. Babanız haddini bildirmedi mi bu densize? İyi düşünün, bile bile lades demeyin.

İzin meselesine gelince o benim kocam oluyor ve dinen de ondan izin almam gerekiyor zira bunla ilgili bir çok ayet ve hadis bulunmakta izinsiz çıktığım takdirde raziligi yoksa eve dönene kadar meleklerin lanet etme söz konusu bunda bir sözüm yok sözüm izin almama karşılık vermemesi yoksa tek ben değil bütün evli bayanların eşinden izin alması gerektir din bunu enreder

O zaman ne tantana yapiyon?
Bir de herkesin izin almasi falan gerekmez, kendi ezikliğini bize yükleme kendi adina konus

O zaman inatlaşmasaydiniz:KK14:

keşke diyerek başlamaktan nefret ederim ama aşk evliliği yapmani isterdim çünkü bir zaman sonra aynı evi paylaştığın adamın herşeyi sana batacak ve belki geçekten aşık olmadığını için dışardan başka adamlara kayacak gözün , yaşınızda çok gençti bekleyebilirdin biraz daha şimdi önemli olan olgunlaşmanız hele bunu kibarca karşı tarafa söylemeniz daha baştayken bazı şeylere tavrınızı koyun ama kötü yolla değil yanlış olduğun zaman size yanlış gelen şeyleri konuşun konuşun

O zaman nikah da kıymışsınız bence eşiniz boş ol demeden boşanmayın da. Mahkemeye gitseniz de boşanmış olmazsınız ne de olsa. Hani izin almak gibi bir vecibe diyorsunuz ya. Meleklerin işi gücü Yok ben eve dönene kadar bana lanet edecek. Ülkede tecavüzcü katil var o kadar. Edecek olsalar o insanlara ederlerdi. Allah çok merhametlidir. Çok yücedir. Zulmeden bir eşten izin almadınız diye sizi lanetlermez. Bunlar kadınları sindirme politikası. Ben dindar bir insanım ama erkek her şeyi din din diye yapıp kadın baskılanınca deli oluyorum. Açın biraz kafanızı artık. Ya da evlenin. Pencereden bakabilir miyim. Tv izleyebilir miyim. Annemi arayabilir miyim deyin. Babamdan bir kere izin almadım ben kocamdan mı alıcam. En fazla gidiyorum bir yere derim haber veririm

Ayet yok,hadislerin sahihligi kesin değil.

Madem dininize uygun yaşıyorsunuz şu durumda boşanacağınız bir durum göremedim ;)

bu konu birazdan gider....

peki eşiniz de sizin sözünüzü harfiyen dinliyor mu dinleyecek mi?
bildiğim dinimizde erkek de bazı durumlarda eşinin sözünü dinlemek zorunda

Manipülasyona çok açık bir konu,sakin kal milanacım,ben de çıkıcam konudan ağzımın elimin ayarı kayıyor çünkü
Dunku fanus konusundan sonra bu , ne yaptilar bizim kadinlarimiza boyle yahu , cidden anlamak mumkun degil , gencecik kadinlarin dustugu durumlara bak
Kalk gidelim baska konuya , benim banlanmamam gerek 10 agustosa kadar

Back
X